Ziua Logo
  23:19, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul Comunismului

2008-03-27
MariuStoica din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.92...)
2008-03-27 20:08
Afacerile ispravnikului Oleg Voronin


OLEG VORONIN este proprietarul (presedinte al Consiliului de Administrare) Bancii „FinComBanc”, prin care taticul–presedinte a impus sa–si deruleze activitatile cei mai importanti subiecti economici din republica, inclusiv institutii ale statului. Intamplator sau nu, dupa venirea la putere a tatalui sau, in 2001, cele mai importante fabrici de stat din Moldova si-au mutat conturile la banca lui Oleg VORONIN.


Daca vreun exportator de grau doreste sa vanda cereale in afara republicii el este obligat s–o faca doar prin intermediul firmelor „Transline”, conduse de OLEG VORONIN (conform deciziei Guvernului din 20 iulie 2004).

Acest lucru s–a facut si la indicatia ministrului Agriculturii, Dmitri Todoroglo, cumnatul lui Vladimir VORONIN. Astfel doar pentru intermedierea vanzarii a 150 de mii de tone de grau din republica firmele de expeditie au castigat 750 000 de dolari (8 milioane 850 mii lei).

O alta firma a lui Oleg VORONIN, SRL „Metal Market” (str. Hancesti, nr. 79), se ocupa cu exportul de metale, cu preferinta de la Uzina Metalurgica din Rabnita, dar si cu importul materialelor de constructie din Germania, Italia, Ungaria. Firma „Construct–market”, care e tot a lui OLEG VORONIN, are ca domeniu de activitate constructia de case.

Intreprinderea mixta „Transline Moldova–Ucraina”, controlata de acelasi Oleg, se ocupa cu organizarea activitatilor de transport, comercializarea lemnului si a fierului. Asociatia „ZAHAR” (Chisinau, bd. Stefan cel Mare, nr. 73), care apartine si ea lui Oleg VORONIN, controleaza Mafia Zaharului in Moldova. Tot junele Oleg e proprietarul unei mari intreprinderi — Fabrica de zahar din Briceni, cumparata la pret de nimic, cand pretul ei real este de cateva zeci de milioane de dolari, din care a vandut tot utilajul Uzinei Metalurgice din Rabnita, inclusiv sinele de la calea ferata din preajma, ca metal uzat.

Familiei VORONIN ii displac doar istoria si civilizatia romanilor, nu si banii acestora. In 1997 OLEG VORONIN a reusit sa introduca in Romania mii de tone de zahar, mai mult decat intreaga productie a Republicii Moldova. De unde a luat tanarul businessman atata zahar? Explicatia e mai mult decat banala: in acel an Cuba comunista a acordat mai multe mii de tone de zahar pentru spitalele din Republica Moldova. Ajuns pe mainile fiului presedintelui, zaharul a fost vandut la Iasi si Kaliningrad.

Banii romanesti ajunsi la Chisinau stimuleaza antiromanismul tatalui comunist. OLEG VORONIN are mai multe firme in Romania: „M.S.I. Trading Ltd”(Iasi, str. Moara de Foc); S.C. „Kaolin”–Impex S.R.L.Vaslui (or.Vaslui, str. Calugareni, L/9, ap. 5), „Daewoo” (firma mixta romano–moldoveneasca, cu sediul in Chisinau, bd. Moscovei, Nr. 11) s.a. Tot la Iasi, junele VORONIN, pana relativ nu demult, avea sapte depozite en–gros.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00686 sec.