Ziua Logo
  00:37, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-03-24
Mos Martin (...@free.fr, IP: 89.122.220...)
2007-03-24 16:56
Saluatri din Fontainebleau


E foarte frumos din partea Dvs, domnule Adrian, sa va amintiti de un animal extenuat de o lunga hibernare, care a avut onoarea sa va contrazica de mai multe ori in cursul anului trecut.
Sa stiti ca noi ursii suntem fiinte singuratice dar cu inclinatii mai degraba patriarhale si conservatoare, complet neadaptati la "zgomotul si furia" lumii moderne. Din acest punct de vedere, o campanie de alegeri prezidentiale este pentru noi un spectacol respingator si grotesc, care ne ridica blana maciuca pe spinare. Am auzit ca in tara mea de refugiu, Gallia, care si-a ghilotinat acum peste doua sute de ani Regele si Regina (un om foarte cumsecade, dar cam incet in reactii, el, si o doamna un pic frivola la tinerete, dar care a dovedit ca stie sa sufere si sa moara, ea) - in aceasta tara deci, se organizeaza acum o astfel de panorama, si am reusit chiar sa vad fotografiile principalilor candidati. Va asigur ca barbatii aveau cu totii figuri absolut patibulare ("lombroziene" cum se spunea pe vremuri) si singura care nu te punea pe fuga cand te uitai la ea este o femeie, care - printr-o coincidenta - se numeste M-me Royal! In aceste conditii, daca as fi obligat sa votez (ceea ce, slava Domnului, nu e cazul) alegerea mea ar fi de la sine inteleasa...

Daca insa ma intrebati despre meleagurile carpato-pontice unde am vazut lumina padurii, aici lucrurile cred ca sunt si mai simple. Ganditi-va numai care au fost, in trecutul nostru de libertate si de robie, barbatii cu convingeri monarhice (Mihai, Stefan, Brancoveanul, Bratienii, Kogalniceanu, Carp, Maiorescu, Iorga, Eminescu, etc) si cei cu convingeri republicane (Constantin Mille, N. D. Cocea, Ana Pauker, Petru Groza, Ghita Dej, N. Ceausescu, I. Iliescu, T.Basescu) iar raspunsul cred ca vine de la sine.

De fapt aici cred ca toata problema seamana oarecum cu discutia care a existat se pare inainte de razboi cu privire la o eventuala mutare a capitalei la Brasov - cand, se spune, idea n-a reusit, deoarece "s-a opus Tampa"...

Despre Liiceanu va propun sa vorbim alta data - ceea ce pot sa va spun e ca de cand a fost atacat la comanda mie si semenilor mei cu blana ne-a devenit mai simpatic decat inainte.
Cu cele mai calde salutari de aici din batrana padure Fontainebleau,
Martin

La 2007-03-23 16:50:43, Adrian v.D. a scris:

> Pentru ca-l respect si-i respect cuvantul in mod deosebit,as dori sa
> stiu ce parere are domnul Mos Martin(din padurea Fontainebleau) in
> legatura mega-tema Monarhie sau Republica(alegerea la acea
> data-1990-facand-o altii,in numele poporului)....Dar m-ar interesa cel
> putin la fel de mult,parerea sa despre <cazul Liiceanu>.....
> Maestre,va rog....
> Adrian


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00637 sec.