Ziua Logo
  18:40, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-03-08
andreifodor din Milano (...@ieo.it, IP: 91.80.162...)
2008-03-08 14:16
continuare raspuns lui Ghita Bizonul

4) Exista state liberale, ca America, unde omului i se pune in mana cat castiga si apoi isi plateste sanatatea, invatamantul, pentru el, copii, etc. Exista state social democrate, ca cele europene, unde omului i se pune mai putin in mana, dar nu-si plateste sanatatea, invatamantul pentru copii. Da<r e tot munca lui. Exista state comuniste unde statul da tot, inclusiv invatamantul, painea cea de toate zielele ( ca in rugaciune : ) ). In cuvinte putine bunicii mei, parintii mei au platiti impozite in Romania, din care ai studiat si dumitale, si eu, si alwis. Sa nu punem la socoteala cele 5 case si un aparat Roentgen, pe care comunistii i le-au luat bunicului, un medic foarte bun, din care se faceau 2 licee. Chiar si eu am lucrat, vreo 7 ani in Romania, inclusiv ca student, platind impozite, la diferite meserii.
4 si 1/2) Ca sa fii linistit, ce-am facut in Romania nu a fost considerat valabil. Asa ca am refacut tot. CA EXTRACOMUNITAR am dat examen si daca l-am luat am putut sa refac tot. Iar la sfarsit, daca am vrut sa plec nu au zis italienii: mai dar parintii tai nu au platit impozite aici ca noi sa te tinem la studii.
4 si 3/4) Acelasi lucru mi l-a spus la Bucuresti, in urma cu 6 ani, un sofer de taxi, care m-a dus la ambasada italiana. Credeam ca intre timp ne-am indepartat de statul comunist care dadea totul si mecanismele sociale sunt intelese mai bine.
Si totusi Zimbrul suna mai romaneste ; )
Numai bine, ma asteptam la interpelare, de aceea m-am uitat daca am un raspuns...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00859 sec.