Ziua Logo
  18:43, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-12-30
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 202.134.119...)
2008-12-30 04:24
A New DEAL sau cum s aluptam cu Baronizarea Romaniei -1

Ma refer desigur la pupini care mai pastreaza un minim de bun simtz si care nu au pierdut complect conatctul cu relitatea .

Si sa fir clar e firesc si normal sa fii pupin asa in genral .
E firesc sa sustzi si sa apluazi ceea ce crezi si cee ce sperai tu ca itzi va aduce mai binele tau , al familei tale, al strazii tale, al orasului tau, al judetzului tau si eventual si de ce nu al tazrii tale desiiiiii ..... voi sa vretzi binele tzarii ..

Intrucat cand discutam despre evenimentele din Romania pasinile si furii sunt prea aprinse iar datale stataistice si faptele ignorate cu desavarsire .

1 - Tocqueville a spus ca seprarea puterilor in stat e indispensabila pentru a preintampina coalizarea puterilor in stat in scopul de al trasforma pe acesta (pe stat) intr-un clan mafiot . Majoritatea EXPERTILOOR IN POLITICA II DAU SI AZI DREPTATE . Desi un stat cenntralizat si ierarhic e mai eficient pe termen scurt resepctiva eficientza e nesustemabil pe termen lung. Si sa fim bine intezelesi nu toate regimurile nedemocratioce sunt centralizate ba majoriratea as-i zice eu ca sunt necentralizate puterea migrand in interiorul unei caste de privilegietzi dar neadunadu-se in mana unui singur erou providdentzial

Si in fond e o problema de igiena daca tzii toate merele adunate gramada ce mai mica problema risca se le infecteze pe toate . Si istoria e un averstisment in acest sens .

2- Nici-un dicatator nu s-a putut insuraba la putere in absentza centralizareii puterilor in stat (de preferintza in mana sa) nici-o democratzie pluralista nu a putut supravietzui unificarii ierarhice a puterilor in stat . Si nu e o problema de daca ci e o problema de in cat timp infectzia abuzului de putere cu spate politic va deveni generalizata.

3- Daca at fi sa avem ochi am zice ca deja infectzia e generalizata .
Justitza e o masscarada deorece deja tribunalele si parchetele si DNA-ul sunt centrul activ si fatzis al unor canuri mafiote care isi disputa tzara .

Tribunalele si, mai exacta notariatele de pe langa tribunale sunt fabricile de falsuri care au amorsat mafia imobiliara a retrocedarilor, mafie care a devenit atot-stapanitaore peste proprietatziel imobiliarte care se tranzactzioneaza in fapt in Romanai . Mafie imobiliara care a creat aberatzii gen latifundiarul Gigi Becali sai Lucian Negoitza 1640 de case dezvoltatorul imobiliar care se descurca excelet si fara credit la banca (ce invidios ar fi Trump pe el ) .

Parchetel au esuat lamantabil in a dovedi pana si cel mai evident act de coruptzie si trafic de infuentz la nivel inalt , totate, toate TOATE dosare intocmite de ei pna acum s-au dovedut a fi facaturui politice pune pentru a fi data la TV la " din dragoste sau Stupize Stupize " care au fost au fost respinse instantza drept ridicole .

Sa mai vobnesc despre guvern ? Sau dovada recenta a hameselii la ciolan dovedeste fara putintza de tagada ca de la minisitru in jos pana la ultima secretara sau portar tozti, totzi, TOTZI sun acolo pentru un singur lucrru :
PENTRU CA SA FURE CAT MAI MULT SI CAT MAI REPEDE .

DAR NU ASTA FACE ROMANAI O IMENSA MAFIE CI "THE POLICIES". Nu politica ci politicile , orgfanizatiile metodele si procedurile

Istoria statelor Oligarhice nu incepe cu Rusia si nic macar cu America Latina iar Berzovski & co erau la fel de oligarhi in practica cand erau "stalpi ai democratziei " sustzinatori al regimului de "liber la prada" - Yeletzn cat ar vrea sa fie si nu mai poate sa fie si acu ca oponentzi ai regimului Putin - Medvedeev .

Daca am vrea sa recunoastem simptomele statului origarhic pur si dur de azi am putea lua exemple clasice gen Ecuador sau Peru sau daca am vrea sa recunoastem exemple ale stalor pseudodemocratice al statelor unde establishmentul si "baietzii buni" sunt la putere pe viatza indiferent de rezultatele alegerilor am putea lua exemple ca Japonia , Mexic unde in toata istoria recenta partidul puterii a ramas neclintit la putere sau Thailanda sau Pakistan si partzial Turcia unde partide se se schimba precum sosetele dar ... de fapt la putere sunt tot aceiasi baietzi "cu ochii alabastri" .

Dar nu asta e (definitzia oligarhie ) problema voastra. Probleme e de logica .

Voi zicetzi ca nu s-ar putea sa devina o dictatura deorece :
"-suspendarea de catre Parlament a Presedintelui,a fost initiata actiune de demitere a acestuia, a avut loc referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu,

-au avut loc nenumarate remanieri guvernamentale,

-au fost promulgate de Presedintie numeroase legi initiate de ori de PSD ori de PNL,

-au avut loc alegeri libere"

Deci un trecut care a fost si voi aceptatzi ca a fost ~ demoratic si e bine ca a fost asa ne asigura un viitor similar .

Deci intrucat in Germania a fost de democratzie si au avut loc alegri si schimbari de guvern rezulta ca Hitler nu a putut ajunge la putere intrucat nu asa , INAINTE CA EL SA ZDROBESCA DEMOCRATZIA IN GERMANIA AU AVUT LOC ALEGERI LIBERE . Wow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu asta e argumentul vostru ? Ore are el sens ? Istoria ne zice ca nu .

Da voi desigur ca nu va luatzi dupa asta, ce stie ea istoria ce-i in capul vostru.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00680 sec.