Ziua Logo
  18:43, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-12-24
vida clara (...@yahoo.es, IP: 81.203.146...)
2008-12-28 18:36
Paraipane,daca stiam o buche de engleza as fi emigrat in SUA.

Am incercat sa intzeleg ce mi-ai spus,prin deductie logica (sau prin relationare,daca vrei)si desi ma consider un as in arta deductiei,cu parere de rau m-am lasat pagubas.
Eu nu vorbesc,daca consider ca poate cineva sa-mi demonteze in vreun fel argumentatzia.Faptul ca nu stau totdeauna sa imi apar argumentatzia,este o alta poveste,care poate fi relationata cu pierderea de timp.
Carausia,nu este de ieri sau de alaltaieri,iar rezultatele ei (transportul)intra in costul tuturor produselor prezente in viatza noastra.
Transporturile (si comunicatia) sunt elemente de infrastructura.
Conditziile specifice din tansporturi(in primul rand,imprevizibilitatea),fac posibila o sclavizare a muncitorilor din acest domeniu,pe care nu o potzi percepe (daca nu ai ochi mari) nici din interiorul problemei,nu mai zic din exterior.
Aici nu e vorba de conducerea unei masini (pt ca la asta,ca si la fotbal)se pricep toti spectatorii (mai ales ei).
Este vorba ca prin aceasta sclavizare,se tzin sub capac niste presiuni enorme,si pretzurile produselor de pe piatza nu reflecta realitatea.Mergandu-se pe pretzuri nereale,economiile merg ce merg si se re-poticnesc.
E ca un "cauciuc" care a ciugulit un cui.Te mai opresti din cand in cand si ii dai pompe,dar dupa o vreme trebuie sa mai pompezi pt a reface "echilibrul".
Nu stau sa astept nimic,niciodata,vezi de treaba.Dar,in timp ce ma bat cu dreapta,scriu cu stanga pt a le fi macar altora mai usor.
Nu cu mult timp in urma,Spania a fost cateva zile paralizata de o greva in transporturi.
Stii ce inseamna asta?Costuri incalculabile care nu aduc foloase nici oprimatzilor,nici oprimantzilor.
Legile,in forma actuala,loveste din doua partzi,in cea mai slaba piesa din sistem (soferul).Pe de o parte il pocneste societatea iar pe de alta politzia.
Soferului i se fura multe,dar in primul rand i se fura viatzA,si mai multa viatzA decat in acest domeniu,se fura in putzine alte domenii.
Pt ca una e sa tzi-o dai si alta e sa-tzi fie furatA.La viol,se raspunde intr-adevar cu viol,dar cercul nu se poate desface daca nu se elimina din joc,minciuna.
Nu e nevoie sa te obosesti,decat doar daca esti din domeniu.Daca nu esti,pune dopul inapoi la sticla aruncata de mine in mare,si las-o sa mearga ,sa se duca mai departe.Poate,cineva care are nevoie intr-adevar de ea,o va gasi,si va voi sa fim doi,in loc de unul.
Altfel,"la anul,si la multzi ani".


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00586 sec.