Ziua Logo
  18:36, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-12-24
octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 79.118.237...)
2008-12-25 08:00
Popolism

Personal sint de acord cu demiterile si cu reinlocuirea acelor directori cu directori de la PD si de la PSD. Adica e normal sa profite si partidele de cate ceva. Nu-s absurd.
Dar populismul asta ieftin cum ca au salarii mari mi se pare cel mai prost. Caci, cum poate fi platit directorul Transgaz cu doar 48 de milioane de lei? Hai sa fim seriosi...daca Transgazul ar fi fost privat, cu siguranta directorul ar fi luat de 10 ori mai mult.
Deci, in aceste conditii cum sa vina un mare specialist sa conduca Transgaz si etc? Deci sa nu avem sperante ca vor veni sa conduca niste oameni competenti....


PS : Nu ca ar fi fost pana acum, dar azi nici macar sperante nu am.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.128...)
2008-12-27 03:25
OctaviEne ...

La 2008-12-25 08:00:06, octaaa a scris:

> Personal sint de acord cu demiterile si cu reinlocuirea acelor
> directori cu directori de la PD si de la PSD. Adica e normal sa
> profite si partidele de cate ceva. Nu-s absurd.

Pai sigur mai baiatule ca ei pe voi, pe care v-au format cum v-au format, se si bazeaza ... Ai raspuns EXACT cum trebuie !!!

> Dar populismul asta ieftin cum ca au salarii mari mi se pare cel mai
> prost. Caci, cum poate fi platit directorul Transgaz cu doar 48 de
> milioane de lei? Hai sa fim seriosi...daca Transgazul ar fi fost
> privat, cu siguranta directorul ar fi luat de 10 ori mai mult.

Iar tu ar fi trebuit sa platesti de 20 de ori mai mult pentru gaze ... Ghiceste de unde vine diferenta ca doar esti economist (volintir), ce naiba !!!

> Deci, in aceste conditii cum sa vina un mare specialist sa conduca
> Transgaz si etc? Deci sa nu avem sperante ca vor veni sa conduca
> niste oameni competenti....

Aoleuuuu, OctaviEne ... Numai de "mari specialisti" am tot avut parte pana acum si ne-au condus cum ne-au condus ! Competenta este un "lucru" si mai complicat si iti trebuie scoala adevarata !!!

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 86.121.162...)
2008-12-27 14:31
Re: Popolism

Liviu, iar cred ca vbesti ce nu stii.
Uite-te la datele financiare ale Transelectrica(tot de stat) si sa vezi ce pierderi financiare au avut in ultimii 2 ani datorita diferentelor de curs. Daca ar fi fost un specialist si s-ar fi protejat de riscul valutar, probabil ca profiturile Transelectrica ar fi fost mult mai bune. Si poate ca si eu plateam mai putin lumina.

Eu n-am zis ca pana acum au fost mari specialisti pe la astea de stat. Daca citesti PS-ul vei vedea ca asa am zis. Dar un specialist adevarat nu e deloc stimulat sa lucreze la astea de stat pentru doar 48 de milioane. Uite-te prin sistemul privat, la firmele mari de succes cam ce venituri au directorii....

knowbothsystems (...@yahoo.com, IP: 86.107.229...)
2008-12-27 19:39
Re: Popolism : RE: Directorul Transgaz nu traieste in Romania cea saraca, inca?

Si de unde stiti ca Director TransGaz e chiar 'specialist' ?
Specialist in ce?

Sa luam exemplul specialistului-ultracunoscut de Bucuresti, Director General Ramba ..la RADET = Regia Autonoma (de cetatenii platitori) de Distributie Energie Termica .
Ce salariu credeti ca are?

Si ce face ca ... specialist dir. gen.? Lasa in fiecare toamna caldura nedata pina toata populatia capitalei gripata de frigul din casa ( lasa deci Statul sa plateasca insanatosire cetateni, dela Sanatate, el economisind la stat-RADET).

Si ce mai face Ramba daca 'strins cu usa' de presa? Iese public pe tv sa informeze Buc inghetat ca "nici nu trebuie mai multa caldura decit 40 grade", in timp ce caloriferele reci. S-o fi referit la cazanul in care rebutul Electricii-apa calda- primita...pentru distribuit sub toiagul Ramba.

Si ce mai face Ramba daca strins cu usa in audienta: pune mina pe telefon si da directivele lipsind de pe piata distributiei lui : "dati cu..atitea grade mai mult si presiunea...crescuta la atitea atmosfere. Adica exact ce parametri fizici optimi lipseau ca sa ajunga caldura distribuita de bine platitul Ramba (si vara cind nu distribuie nimic!) la punctele finale-caloriferele sustinatorilor RADET=platitorii. Povestea cu 'unii nu platesc' e treaba radet cu ei, nu a celorlalti platitori la zi.

Si pentru 'atata specialitate dovedita' ce salariu credeti ca are Ramba- mare director general RADET = monopolul de stat al incalzirii centralizate a capitalei tarii ?

E clar ca imbogatitul de public, Radet nu avanseaza si datorita unui Ramba 'specialist' in capul Radet .
==============================================================

E clar ca tara nu avanseaza ca se fura banul public de catre stat =angajati, prin salarii mari lor, dar si celor privati cu care ei angajeaza banul public....,pentru lucrari de mintuiala, dar anuale. Ca un abonament...la tobinetul-stat.

Nu-mi pasa ca firma abonata la robinetul public e privata !
Ma intereseaza cine e angajatul public in sarcina cu robinetul public, la care el aduce firma privata si-o plateste scump pentru minima performanta pe lucrare.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acest control lipseste cu desavirsire-- al angajatului public care faciliteaza jaful, public (salarizindu-si protejatii ) sau privat (platind firme in afaceri cu statul), la robinetul public din sarcina lui-de serviciu !
==============================================================
Cum sa aiba acesti angajati-la-stat asa salarii de Patroni-peste ce Director-eaza ?! Si statul sa nu-i controleze deloc la "performanta pe post" ?!
Unde s-a mai pomenit 'salariu fara cerinte de performanta pentru plata' ?
In comunism !
Pe un etaj intreg ajungeau sa munceasca pentru salariul primit doar citiva, care ii tineau in spate si pe ceilalti platiti-din-oficiu =ddar din munca primilor.
Tinerii acum, spun ca 'la stat e la fel'.

Aici sa-l vad pe Berceanu ca scormoneste-- la performanta pe post contra salariu-- nu doar la micsorarea salariilor, care acum sint de neimaginat pentru 'la stat'. IAR DEMITEREA PENTRU "BINE PLATITI" este ILEGALA.
PRIN LEGE noua, Berceanu le putea micsora salariul si cere performanta pe post!==============================================================
Statul, pe glob, nu ofera avantajul- salarii mari- ci altele compensind salariul mai mic ca la prvat: siguranta pe post (dar cu munca, nu cu odihna pentru munca off-job), concediu poate mai mult, poate o pensie mai buna din contributia mai mica facuta prin salariul mai mic.
Dar nu salarii mari ! La Stat ! Ca-i Director !
Si nici lipsa muncii pe post--cind statul se va tirai, pina cade--ca comunismul.
----------------------------
Si ce-i cu "sporurile' pentru toate inventiile kir pentru ei, de parca acelea toate- ca Loialitatea-nu ar putea fi incluse in fisa postului primit, deci platite prin salariu. Acum ele, sporuri pentru varia inventari par cumparate extra, dela market. Evident, jaful banului public organizat de ei, pentru ei.
Acest jaf public trebuie sa dispara urgent !
==============================================================
Am mai scris exemplul, sub articol justitie.
Aici rescris, sub articol salarii-la stat.
Un judecator pensionat la cerere. Jenat sa mai judece, ca familia, copiii, prietenii il priveau cu repros gen "Si tu, Brutus"---- cind in presa dezvaluite salariile si sporurile magistratilor care justitie nu faceau (nu fac, inca).
EL : " se jena in fiecare luna cind iesea cu buzunarul plin de bani dela casierie". Eu : de cine se jena? De ceilalti lucratori in lustitie, a fost raspunsul lui.
Si pentru ca...isi facuse plinul...si nu mai voia sa munceasca...si-a cerut pensionarea (grasa desigur). Grasa si acum, cind multi magistrati (procurori, judecatori) isi cer pensionarea, anticipind schimbarile ce flutura idei prin aer.

Deci Ministrul Muncii, si Berceanu si toti ministri--- acestui bine reprezentat guvern in parlament, sa umble nu doar la Consecinta (salariul la stat) ci la Cauza lipsei performantei la stat pentru un salariu decent primit.
Sa inventeze si sa supuna la control Fisa fiecarui post-la-stat.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-12-27 23:21
OctaviEne ...

La 2008-12-27 14:31:38, octaaa a scris:

> Liviu, iar cred ca vbesti ce nu stii.
> Uite-te la datele financiare ale Transelectrica(tot de stat) si sa
> vezi ce pierderi financiare au avut in ultimii 2 ani datorita
> diferentelor de curs. Daca ar fi fost un specialist si s-ar fi
> protejat de riscul valutar, probabil ca profiturile Transelectrica ar
> fi fost mult mai bune. Si poate ca si eu plateam mai putin lumina.

Sa inteleg ca logica chiar nu ai facut in scoala ?!!! Ba spui ca numai "marii specialisti" vin la salarii mari ba il consideri pe purcelul ala de la Transelectrica un neprofesionist ... Dumnezeu sa va mai inteleaga mai baieti !!!

> Eu n-am zis ca pana acum au fost mari specialisti pe la astea de stat.
> Daca citesti PS-ul vei vedea ca asa am zis. Dar un specialist adevarat
> nu e deloc stimulat sa lucreze la astea de stat pentru doar 48 de
> milioane. Uite-te prin sistemul privat, la firmele mari de succes cam
> ce venituri au directorii....

Care directori OctaviEne ?! Rudele "manageruluiu" general ?! Manager care este manager in conformitate cu gradele si relatiile pe care le-a avut pe vremea ailaNta ?! Sa fim seriosi ...

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 79.118.237...)
2008-12-28 08:50
Re: OctaviEne ...

Liviule, eu cred ca tie iti place doar sa critici. Tu chiar nu intelegi ce zic?
Eu am spus ca nici pana acum nu am avut acei specialisti . Am spus ca tot criteriul politic a fost cel mai important criteriu.

Dar ca daca pana acum mai erau sanse sa vina si oameni priceputi, la 48 de milioane salariu nu cred ca mai avem nici macar sanse.

De ce nu vrei sa recunosti ca daca ar fi pus dupa criterii de performanta, CEO-ul de la o companie cu o cifra de afaceri de 1 miliard de euro si cu peste 2000 de angajati e platit mult mai bine decat un capsunar. Sau decat un profesor care da meditatii. Hai sa fim seriosi.
Eu te cred ca esti comunist. Dar ia zi, tu ce salariu ai? Ca te laudai ca esti profesor universitar. Adica u consideri normal ca un profesor universitar(nu ma refer personal la u) trebuie sa castige mai bine decat un CEO la o companie precum Transelectrca?

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.129...)
2008-12-28 19:18
Re: OctaviEne ...

La 2008-12-28 08:50:00, octaaa a scris:

> Liviule, eu cred ca tie iti place doar sa critici. Tu chiar nu
> intelegi ce zic?
> Eu am spus ca nici pana acum nu am avut acei specialisti .

Iar eu tot scriu ca NICI NU AVEM CUM SA-I AVEM !!! De unde vrei tu sa-i aduci Octaviane ?! De pe Luna ?!!!

>Am spus ca tot criteriul politic a fost cel mai important criteriu.

Normal, ca criteriul valorii, in conditiile in care se face scoala acum, nici nu ai cum sa-l aplici ...

> Dar ca daca pana acum mai erau sanse sa vina si oameni priceputi, la
> 48 de milioane salariu nu cred ca mai avem nici macar sanse.
>
> De ce nu vrei sa recunosti ca daca ar fi pus dupa criterii de
> performanta, CEO-ul de la o companie cu o cifra de afaceri de 1
> miliard de euro si cu peste 2000 de angajati e platit mult mai bine
> decat un capsunar. Sau decat un profesor care da meditatii. Hai sa
> fim seriosi.

Ma bucur sa ai ajuns om serios !!! Zarva cu "criterii de performanta" s-a tot facut ca sa se agite spiritele dar dupa ce i-au tras cateva comisii s-au linistit lucrurile si oamenii au uitat ca asa au fost invatati sa faca !!!

> Eu te cred ca esti comunist. Dar ia zi, tu ce salariu ai? Ca te laudai
> ca esti profesor universitar. Adica u consideri normal ca un profesor
> universitar(nu ma refer personal la u) trebuie sa castige mai bine
> decat un CEO la o companie precum Transelectrca?
>
Mai baiatule, Iesti prea tanar si deja Gheorghe ... Tine-ti presupunerile la ierbar si incearca sa-ti dai mai rar cu presupusul ca ti se umple ierbarul de buruieni !!!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00740 sec.