Ziua Logo
  20:12, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-12-24
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 202.134.119...)
2008-12-26 04:44
Stop HOTZIEI

Draga Liviu 2002j & gasca , voi ce avetzi impoytriva metodei de "retrocedare " poloneze .

ce a mancat lupul e bun mancat .

Polonia tzara NATO si UE inaintrea nostra asa a procedat si ..... nu vad la ce i-a daunat .

Precizez ca locuiesc cand sunt prin Romanai intr-o casa pe care parintzi mei au cumparat-o de la niste popi deci .... sa se retocedeze sau nu imi e absolut indiferet dpdv material .

Totusi daca e sa comparam virtutzile retocedatrii cu ale neretriocedarii si pentru altzi decat pentru cei in cauza chiriasi sau petentzi ar tb sa venim cu studii de caz .

Cazul polonez demonstreaza ca practic e posibil sa nu se retroedeze iimic si asta sa nu duneze accederii la NATO sau UE si nici functzionarii mormale a staului de drept .

Deci daca e pe banii contruibuabililor adica ai mei care ar tbs a suporte compensatzii or relocatzii eu as-i zice sa nu se retrocedeze nimic .
Sa nu se retrocedeze si totodata sa nu se vanda nimic .

Su cand zic nimic intzeleg chiar nimic nu doar casele natzionalizate si care acu sunt revendicate ci toate casele in care au sta chiriasi pe vreme acomunsimu,ui oameni . PUNCT .

ca la fel de FURT din bugetul statului e si vanzarea pe nimic a unei case natzionalizate si la fel de FURT e si vanzarea pe nimic a unei "cutii de chibrituri" (daca ai fi muncit 2-3 luni in Japonia sau HK nu ai mai indrazini sa folosesti asa calificative da ... orisicat e bine sa fii prost si fudul).

Decai daca e sa spum nu jafului pai sa spunem nu intregului jaf
Si eu imi permit asta ca nu am beneficita nimic de de urma jafului postdecembrist . Oare voi ve permitezi sa trebuisdca sa va cumparatzi la pretzulu pietzei imobilelel in care hodinesc parinztii vostri sau sa platziti compensatii in solidart pe tot lanrtzul de samsari imobiliarai pentru diferentza intre pretzul cu cara a fost cumparat de la stat casa in care statzi azi si pretzul ei de piatza ?

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.128...)
2008-12-26 19:52
Re: Stop HOTZIEI

La 2008-12-26 04:44:16, laur a scris:

> Draga Liviu 2002j & gasca , voi ce avetzi impoytriva metodei de
> "retrocedare " poloneze .

Hai ca suntem inca de Craciun ... Spune drept: nu ai construit nicio casa in viata ta ! Nici parintii tai dupa cate se pare ... Macar bunicii au facut o casa ?!!!

Socrate din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.36...)
2008-12-26 20:13
Liviu 2002 * Re: Stop HOTZIEI

Laur are dreptate. Mercantilismul si sfintenia proprietatii au fort implantate in cugete si in simtiri. Nu uita ca pexista si propritate de stat si proprietate colectiva, cel putin la fel de sfinte ca proprietatea privata.Retrocedarea in stil romanesc a fost un jaf.
A propos, isi mai aminteste cineva despre nasterea Domnului, adevaratul Craciun ? L-am inlocuit cu un mos inventat prin America si cu o sarbatoare de consum.
Cat despre proprietate, si comunismul accepta proprietatea privata. Pe atunci, puteai sa-ti faci un apartament de 4 camere cu 80 de salarii medii. S-au nationalizat doar aparamentele celor care aveau mai mult de doua. Vezi anexa la decretul de nationalizare.

La 2008-12-26 19:52:30, Liviu2002j a scris:

> La 2008-12-26 04:44:16, laur a scris:
>
> > Draga Liviu 2002j & gasca , voi ce avetzi impoytriva metodei de
> > "retrocedare " poloneze .
>
> Hai ca suntem inca de Craciun ... Spune drept: nu ai construit nicio
> casa in viata ta ! Nici parintii tai dupa cate se pare ... Macar
> bunicii au facut o casa ?!!!
>

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.128...)
2008-12-27 00:20
Socrate !

Nu stiu ce sa fac sa ma intelegi ...Tot ce scriu pe aici asa mai dur este in special din cauza ca s-au strans in decursul anilor atatea nedreptati, nenorociri si amestecaturi (intentionate !) ca pur si simplu m-am saturat sa privesc neputiincios la ele. Asa si cu restituirea proprietatii. Este la fel de adevarat ca sunt intr-o pozitie perfect echidistanta: nu am nicio proprietate de revendicat (dar asta nu inseamna ca nu imi dau seama ce inseamna sa faci o casa si sa nu ma gandesc ca ceea ce s-a intamplat se mai poate intampla oricand !!!) si nu am stat si nu stau intr-o asa numita casa nationalizata (dar am rude mai indepartate care stau !!!).

Daca restituirea proprietatilor s-ar fi facut in anii 90' atunci cu siguranta nu mai aparea nici mafia de care scrieti si nici alte incurcaturi si bulibaseli "programate" ... Rezolvarea era simpla: statul care a furat oamenilor proprietatile trebuia sa le dea inapoi asa cum le-a luat adica el statul sa-i caute pe mostenitori (ca avea in mana si absolut toate autoritatile si documentele !) si sa le dea inapoi lucrurile !!! Din reglarile de bani si ce mai era necesar (proprietarii care urmau sa-si ia casa inapoi impreuna cu toti copii ar fi trebuit sa inapoieze statului eventualele apartamente de stat !) se terminau cateva din blocurile incepute de Ceausescu si toti chiriasii din casele nationalizate ar fi trebuit sa se mute acolo ! Daca nu ar fi fost securistii si comunistii care statea in special in case nationalizate treaba se facea foarte simplu si elegant ... Chiar se putea face !!!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.