Ziua Logo
  18:47, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-12-24
Rocky (...@hotmail.com, IP: 82.224.94...)
2008-12-24 07:00
Argumentele Presedintelui....

dovedesc ca el s-a inconjurat de consilieri care nu ignora Drepturile Omului, Jurisprudenta si menirea CEDO si evident dreptul aplicabil in Uniunea Europeana in materie de drepturile omului.

Actiunea prezidentiala se incadreaza in linia discursului sau privind condamnarea comunismului, rostit in plenul Parlamentului Romaniei. Se pot spune multe, fiecare are dreptul sa injure in coltul lui sau prin parcuri publice faptul este fapt. Presedintele Romaniei actioneaza constitutional si-si promoveaza dreptul si obligatia de a supune Curtii Constitutionale opinia sa de Presedinte.

Cred ca actiunea Presedintelui e bine venita in oceanul de confuzie in care a fost aruncata problematica proprietatilor confiscate de comunisti si reconfiscate prin varii legi, ordonante, decizii de justitie cu doua viteze. In calitate de Presedinte al unei Tari membre in Consiliul Europei (caruia ii este atasata CEDO) dl. Basescu se pozitioneaza intr-un demers obligatoriu cu atat mai mult cu cat Romania pierde pe capete procese in materia uzurparii proprietatii de catre Statul Roman si se afla pe locul 2-3 in clasamentul tarilor in care drepturile omului sunt calcate in picioare dar singura dintre ele care este si membra a Uniunii Europeene !

Indiferent de alte motivatii, actiunea Presedintelui se inscrie pe linia principalei sale misiuni, aceea de a reprezenta si salvgarda interesele majore ale Poporului Roman, a drepturilor cetatenilor si a apara imaginea Romaniei pe scena internationala.

Apartine Curtii Constitutionale a Romaniei, majoritatii acelora ce o compun, sa cantareasca greutatea si consecintele verdictului ce-l vor da in privinta constitutionalitatii legii pe care presedintele o pune in discutie in virtutea drepturilor si obligatiilor ce le-a asumat in fata cetatenilor acestei Tari.

Ar fi poate timpul ca numarul acelora ce se exprima bolovanos injurios, necivilizat, pe acest forum sa scada. Caci cel ce se exprima de maniera aceasta pe sine insusi se arata cu degetul. Si implicit se eticheteaza.
Caci de multe ori injuria, insulta ascund lipsa de discernamant si mai ales incompetenta intelectuala de a analiza fapte si domenii in care respectivul nu are deloc cunostiinte sau prea putine. Vorba filozofului din popor : Daca taceai filozof ramaneai !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00633 sec.