Ziua Logo
  18:44, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-12-06
Victor Iosif din USA (...@comcast.net, IP: 24.19.169...)
2007-12-06 11:27
Phil al dumitale

vede "rational si obiectiv" lucrurile din punctual lui de vedere, sau ma rog, din punctual vostru de vedere, mai bine zis le vede dupa interesul vostru. El nu are nici o deferenta fata de noi. El n-are de a face cu Romania, dupa cum singur a spus-o, deci el nu se poate implica emotional. El nu are “dragoste” pentru mioritici (vezi ideea lui griar), iar istoria mioriticilor n-ar nici o importanta pentru el (istoria de doua mii de ani de popor crestin). Un istoric al nostru de suflet bine zicea (citez din memorie), “numai in limba nostra numele celui atotputernic este ca in latina, Dominus Deus”. Ne-am nascut crestini si dorim sa avem o catedrala Sfanta Sofia a noastra si dorim sa-o aparam pe ea si pe noi de invazia paganilor si a veneticilor. Daca ne pierdem si credinata, celelalte seminitii ne vor impresura. Este vizibil, in Romania, numarul mare de imigranti asiatici si din Orientul Apropiat.

Acum cand natiunea, dupa colapsul comunismului, este din nou plapanda, vulnerabila, ar trebui acordata mare atentie imigratiei. Toate tarile controleaza cu atentie acest fenomen, unele au stopat complet imigratia. Aceasta tara a fost bolnava grav din cauza comunismului. Hienele, nu le pot numi altfel, arata cu degetul spre Romania si romani, “comunisti”, “bolsevicii”, “securistii”, "national-comunistii". Ei infiereaza bolnavul mai mult decat ar trebui sa acuze boala. Hienele au inventat acest termen national-comunismul, ca sa evidentieze ca in Romania comunismul a mers mai departe cu involutia (degenerarea), pasamite a fost ceva mai rau decat ala original, internationalist. Dupa ei, trebuia sa vorbim ruseste, in ziua de azi.

Voi vreti sa strecurati in mintea romanilor fel de fel de bazaconii, de la cel mai rafinat dintre voi, pana la ultimul pacalici – cel care pretinde ca “daca vre-tzi sa faceti reforma, sa ma intrebati pe mine”, el care a citit multe, multe carti, bla-bla. Tare as vrea sa stiu care dintre cei de aici (de pe forum) ar vrea sa stie ce vrea individul sa zica.

Voi huliti in mod permanent pe romani, folcloristul de trista amintire de pe forum este prototipul vostru. Voi pretindeti ca toti cei ce nu impartasesc opiniiile actualului presedinte american, este anti-american. Ori, in ziua de azi mai mult de jumatate nu aproba politica presedintelui in exercitiu. Cei peste jumatate din americani sunt ei anti-americani? Ilustrul scriitor si journalist trecut de curand in vesnicie, Norman Mailer , era un personalitate care nu numai ca-l dezaproba pe actualul conducator, dar spunea in public, “eu si altii ca mine il uram pe Bush”. Petru aceste fapte “reprobabile”, nu am auzit sa se spuna despre Mailer ca este anti-american, communist, bolsevic, securist, ca ar fi unul deintre “cei 322” , national-comunist, mioritic, fiu de bolsefic, stalinist, dihor communist, etc. Ca uraste armata americana. Au si americanii uscaturile lor, ati vrea sa ziceti voi. Au chiar si presedinti rai, ca de pilda Carter. Unul deintre voi a fost mai conciliant, a zis despre Carter ca este “prostanac”. Ma rog si americanii au….De fapt, de ce nu va convine Carter?

Pe de alta parte pretentia voastra si obraznicia intrece orice inchipurire, cand spuneti ca gloatelor de mioritici trebuie sa le fie explicat cand sa creada si cand sa nu dea crezare concluziilor serviciilor secrete (ale celei mai mari democratii si supraputeri care a existat vreodata). E povestea “mioritca” a lui Nita Mincinosu’intoarsa pe dos ca sa va convina. Cu alte cuvinte, acele servicii daca au gresit daunazi (atunci cand va convenea sa le credeti), nu trebuie sa le mai credem (acum cand va convine sa nu le mai credem). Este clara dorinta de a vedea in Iran, potopul, urgia, dezastrrul intamplat in tara vecina Vieti americane, vietile fratilor de sange nu conteaza pentru voi.

Am putea cadea si noi in acest pacat, de avocati ai diavolului? Da, fiind prea romani am putea provoca antiromanismul. Numai ca noi nu putem fi periculosi. Romania n-are resurse sau forta ca sa fie un pericol real nici pentru existenta, nici macar pentru bunastarea natiunilor apropiate sau indepartate.

Cat despre Gabita, el nu are nimic in comun cu Romanii, decat limba. Despre istorie, nu stie sau nu vrea sa stie nimic.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00621 sec.