Ziua Logo
  22:39, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-11-03
Davidescu vasile din Bucuresti (...@k.ro, IP: 81.196.18...)
2009-11-02 21:25
Presedintele pentru linistea noastra,cel care transmite acum stafeta dlui Geoana si activitatea sa r

Presedintele pentru linistea noastra,cel care transmite acum stafeta dlui Geoana si activitatea sa revolutionara
Vlad Odobescu ne face cunoscuta fisa de cadre a tanurului Iliescu.cel cu mineriadele si mortii revolutiei.dosare nerezolvate.Iata ce spune dl.Odobescu.
Fisa de cadre din 1953 a fostului presedinte, ,,ratacita,, in tranzitie, dezvaluie cateva dintre trasaturile unei personalitati in formare. Fisa de cadre a primului presedinte al Romaniei postdecembriste este doar un soi de foaie de parcurs, un punct intermediar al unei cariere care nu putea fi decat stralucita. Doua file, cateva zeci de randuri despre tanarul tovaras Iliescu Ion, o fisa aproape fara cusur. Desi aproape ,,nevinovat,,, documentul
a ratacit pana acum, alaturi de alte cateva sute de biografii constituite in ,,dosare-anexe,,, prin cutiile ingalbenite ale birocratiei. Cercetatorii de la Arhivele Nationale insira in prezent sub ochii publicului mici piese din puzzle-ul comunismului romanesc.

Referat

ION ILIESCU
Membru U.T.C. 1945

-nascut la 3 martie 1930,Oltenita,reg.Bucuresti
-originea sociala muncitoreasca
-nationatitatea romana
-studii,politehnica
-In prezent student anul IV la Institutul Energetic din Moscova
-cunoaste limba rusa
-Casatorit,nu are copii
-Munca in organizatie,Secretar al comitetului Unional al Studentilor romani din URSS

Ion Iliescu provine din mediu muncitoresc,tatal sau a fost lacatus CFR ,a cunoscut miscarea muncitoreasca,pana la 23 august 1944 a fost inchis in mai multe lagare,iar in 1945 a decedat.
Mama tov.Iliescu a fost casnica si a divortat in 1935,tatal tov.s-a recasatorit a doua oara cu tov.Iliescu Maria de profesie functionara,in prezent este director adjunct la Ministerul Comertului Exterior.Este memnra de partid PCR din 1945 si face parte din biroul Organizatiei de baza.
Tov.Iliescu Ion are 2 frati.unul este locotenent MFA,este UTC-ist,al dooilea este in Scoala medie militara.
Sotia tov.este studenta la Institutul de chimie din Moscova,este UTM-ista,tatal ei este decedat,iar mama ei a fost muncitoare la Uzinele 23 August.In prezent lucreaza la Colegioul de partid al Comitetului Orasenesc Bucuresti,este membra de partid.
Iliescu Ion a urmat 5 clase primare,apoi in 1941 a intrat la Liceul industrial nr.1 din Bucuresti,sectia ajustaj,unde a urmat 2 ani..Din cauza greutatilor ce i s-au facut in aceasta perioada nu a mai putut urma si a fost nevoit sa dea anul III in particular.

Dupa 23 august 1944 a intrat din nou in liceu.In cadrul liceului s-a inscris in UTM unde a fost ales in Comitetul Largit al sectiei elevi,iar mai tarziu in cadrul tineretului progresist.Este cunoscut de tovarasii cu care a activat ca un bun agitator si cu spirit de organizare.Din punct de vedere profesional era printre primii elevi la invatatura.
In 1947 a fost in Albania cu brigada de voluntari/Vasile Roaita/ rev4enind in tara in toamna aveluias an,a fost ales in biroul organizatiei de elevi,iar la conferinta nationala a UAER-ului ce a avut loc in martie 1948 a fost ales in Comitetul central si biroul CC al UAER.Aici a muncit pana la Congresul de unificare din martir 1949 data cand a fost ales in CC al UTM.
In cadrul CC al UTM a lucrat in sectia de invatamant mediu,apoi la invatamantul superior.Stie sa se apropie de tovarasii cu care lucreaza.A aratat multa bunavointa pentru indeplinirea sarcinilor.A fost apreciat ca un bun element.
In munca sa tov.a avut si unele lipsuri.In unele probleme cand trebuia sa ia o hotarare se cam pripea,nu prea primea critica,cu greu recunostea unele lipsuri care i se aratau.
In 1949 a fost in Cehoslovacia ca delegat al CC al UTM la saptamana internationala a studentilor.Pentru munca depusa a fost decorat cu /medalia muncii/.Din septembrie 1949 pana in iunie 1950 a urmat Institutul politehnic,iar in vara aceluias an a fost propus pentru studii in URSS,unde se afla si in prezent student in anul IV la Institutul energetic din Moscova.
De la venirea din URSS s-a incadrat in munca politica,participa cu regularitate la sedinte si raspunde la sarcinile trasate.
Este apreciat de tovarasii sai ca unul dintre cei mai buni studenti al anului.Ajuta si pe ceilalti tovarasi tovarasi in munca,se intereseaza indeaproape de greutatile lor.Este un tovaras modest si are atitudine tovaraseasca fata se studenti.Tovarasul are lipsuri pentru ca nu este destul de exigent fata de lipsurile tovarasilor cu care lucraza,trecand cu vederea lipsurile tovarasilor in care are multa incredere.De asemenea este pripit cand trebue sa ia unele hotarari.Are nivel politic si este disciplinat in munca.
In prezent este secretarul comitetului unional al studentilor si aspirantilor de la Moscova.
Pentru activitatea profesionala si munca depusa a primit diploma de onoare a CC al UTM.
Biroul Organizatiei de baza analizeaza activitatea Tov. Cat si mediul in care a trait si s-a desvoltat si este de parere ca tov Iliescu Ion poate deveni candidat de partid.
Secretar ss.Tudor Ilie,Organizat ss.Mihalcea Vasile, Agit.Prop.ss.Apostol petre
Accesul a fost interzis si pentru Comisia -Tismaneanu-
,,Dosarele-anexe,, sunt ,,copiii,, prea putin doriti ai unei perioade complicate din istoria recenta. Reprezinta o colectie de fise personale ale cadrelor de partid de la toate nivelurile nomenclaturii comuniste, extrase din partile structurale ale Fondului CC al PCR si constituite in unitati arhivistice distincte.
Ca dovada a totalei lipse de profesionalism
in tratarea acestor documente sta faptul ca identificarea si separarea lor au fost facute doar cu referenti, evitandu-se astfel implicarea arhivistilor.
Ele au fost inventariate (pe fise), cea mai mare parte in perioada 1997-2005 (fenomenul a continuat ulterior, chiar pana in octombrie 2008, insa cazurile au fost mai rare) si au primit cote identice cu dosarele
din care fusesera extrase, fiind pastrate impreuna cu ele, in aceleasi cutii de protectie de pe rafturile Depozitului 1- Militari, fara insa ca pe cutii sa fie inscriptionata vreo indicatie referitoare la existenta lor.


brebenel din lume (...@yahoo.com, IP: 174.1.113...)
2009-11-02 22:27
Re: Presedintele pentru linistea noastra,cel care transmite acum stafeta dlui Geoana si activitatea sa r

Who cares?
Who gives a f@@k?

Huhu Ciu din Sanghai (...@flash.ro, IP: 188.24.213...)
2009-11-02 22:47
Stimate Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti , a comunism, pe Internet???????

La 2009-11-02 21:25:31, Davidescu vasile a scris:

> Presedintele pentru linistea noastra,cel care transmite acum stafeta
> dlui Geoana si activitatea sa revolutionara
> Vlad Odobescu ne face cunoscuta fisa de cadre a tanurului Iliescu.cel

NormanFinkel5 din Te$uland (...@mailforce.net, IP: 209.139.208...)
2009-11-02 22:56
Re: Stimate Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti , a comunism, pe Internet???????

Iar batusi vreun maidanez si-l mancasi CHNEZULE si acum itzi cade greu la scomac.

La 2009-11-02 22:47:09, Huhu Ciu a scris: Pu-pu-puu .. /a-la-laa/ vreu sa scriu si io aici

> La 2009-11-02 21:25:31, Davidescu vasile a scris:
> > Presedintele pentru linistea noastra,cel care transmite acum stafeta dlui Geoana


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00533 sec.