Ziua Logo
  18:50, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Picatura chinezeasca

2009-11-02
Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 89.202.218...)
2009-11-02 12:43
Orice sistem totalitarist are in spate un numar mare de sustinatori, activi si pasivi.


Sistemul comunist s-a bazat pe o mare masa de saraci, needucati, care au salutat instaurarea comunismului, bucurandusa de ''moarte caprei vecinului ''chiabur''. Cauzele saraciei poporului la instaurarea comunismului, se pot discuta, fiind multiple.
Insa un lucru este clar. O mare parte de ignoranti deventi peste noapte ''egalii'' celor care au muncit, far ca ei sa fi contribuit cu ceva consitent la prosperitatea societatii, sunt, cu urmasii lor, exact acei sustinatori ai sistemului, de care au profitat mai mult sau mai putin.
Faptul ca Ratiu nu a fost ales, pt ca ''n-a mancat salam cu soia'', si pt ca purta papion, simbol al ''decadentei imperialiste'' este exemplul cel mai concludent. Majoritatea poporului roman este incapabila sa se debaraseze de mentalitatea egalitarista, in ciuda faptului ca cei care conduc, nu le sunt deloc egali, inavutinduse intr-un hal, care ar face sa roseasca pana si cei mai aprigi sustinatori ai feudalismul evului mediu de invidie. Mai bine un Iliescu sau Basescu (sau oricare) care se da patriot, furand fara margini, decat unul care spune pe fata, da, vreu economie de piata, in care pot sa ma inbogatesc, muncind. Acea frica fata de inavutirea altora prin munca, care-i bantuie pe ignorantii superficiali, duce la suportul necesar comunistilor cu fata umana.


Pana cand aceasta mentalitate nu se schimba, din generatie in generatie, nu se va schimba nici scena politica romaneasca.





     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00469 sec.