Ziua Logo
  00:49, miercuri, 17 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-28
const (...@yahoo.com, IP: 89.35.192...)
2007-06-28 11:05
federatie, echilibru?

Ce o fi insemnand aceasta "federatie continentala"? Daca asta se refera la UE ar fi o greseala folosirea termenului de federatie. UE nu e o federatie.
De asemenea ultima propozitie nu prea are sens: va fi greu sa mai fim noi insine - cum suntem noi insine?, asta dupa ce in mod corect articolul ne spune ca pozitia Romaniei in politica internationala s-a schimbat fiindca este stat membru al UE si NATO, implicat militar in Irak, conectati la politica de "echilibru", la sfarsit ultima propozitie ne spune ca ne va fi greu sa mai fim noi insine.
Apoi notiunea de "echilibru" e usor bizara. Sa fie vorba de balance of power? Daca da, atunci iarasi e o greseala fiindca sistemul actual este caracterizat de unipolaritate - o singura superputere. Sau poate o fi altceva acest "international balance" intr-un limbaj jurnalistic pe care nu l-am identificat inca in jurnale precum NY Times, the Economist, Inaternational Herald Tribune, Le Figaro, Le Monde. O fi de aici de la noi unde nu prea se scrie in presa de politica internationala la care suntem atat de direct conectati.
In rest mesajul e bun: diplomatia noastra nu trebuie sa fie agresiva, ci ponderata si realista.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00593 sec.