Ziua Logo
  01:58, miercuri, 17 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-03-12
estefan din targoviste (...@yahoo.com, IP: 89.37.65...)
2007-03-12 09:28
ce este de facut?

Datele cuprinse in acest articol imi creaza mai multe nedumeriri:
- cum este posibila o asemenea intarziere in reactia organelor de stat? Din cate inteleg au trecut cel putin 6 luni de la data sesizarii DIICOT cu fapte deosebit de grave, pana cand parchetul s-a invrednicit sa ia o decizie. Si asta, daca nu ma insel, s-a petercut pe un anume fond, respectiv amplificarea neintelegerilor dintre presedinte si Partidul Conservator care a condus la dorinta Aliantei de schimbare a lui Codrut Seres, unul dintre personajele regasite in sesizarile SRI. Daca nu era acest lucru, cum ar fi reactionat DIICOT? Ar fi tacut in continuare malc, pana li s-ar fi dat unda verde (se subintelege de unde) sa faca ceva ori si-ar fi facut cu profesionalism treaba?
- am intrat pe legislatie si am constatat ca, in Legea sigurantei nationale nu exista prevederi care sa oblige autoritatile informate sa ia masuri pe baza sesizarilor primite de la "servicii", ori care sa implice o raspundere cand nu fac acest lucru. Daca aceasta stare va continua, nu vad la ce eficienta a luptei impotriva coruptiei ne putem astepta. Sa fie oare legata implicarea mai multor oameni politici (Parlament) si guvernanti in fraude imense de amanarea sine die a adoptarii unor noi reglementari privind siguranta nationala? Eu cred ca da. Serivii puternice de informatii, neatasate politic, cu o legislatie clara, care sa duca la eficienta sunt lucruri care nu sunt pe placul clasei politice care, in cea mai mare parte, nu are decat un scop:inavutirea personala, prin orice mijloace, de cele ma multe ori dincolo de lege.
- din ceea ce am citit, incep sa-mi schimb parerea despre serviciile noastre de informatii. Vad ca sunt pe faza si ca nu s-au sfiit sa -i urmareasca si pe oamenii politici, chiar aflati la putere, atunci cand acestia s-au bagat in activitati de fraudare a statului.
- cate oare asemenea sesizari, ca cea care face obiectul articolului, facute de SRI sau alte servicii de informatii, or fi mai zacand prin sertare? Si cum putem sa le aflam si sa reactionam la lipsa de celeritate a celor obligati sa le instrumenteze mai departe? Comisiile parlamentare de control ale serviciilor ce fac? Au acces la aceste informari, care nu au fost puse in lucru? Si daca da, cum au reactionat? Ori , avand in vedere ca fac parte tot din clasa politica, cu interese personale si de partid care nu coincid cu cele ale cetateanului, sa nu ne asteptam la nimic bun nici de la acestea.?
- presa va trebui sa suplineasca lipsa de vointa politica a guvernantilor si de slugarnicie a magistratilor si sa lupte pentru a identifica astfel de situatii, sa le mediatizeze si, in acest fel, sa creeze o presiune pentru tragerea la raspundere a profitorilor. Plecand de la acest lucru, cred ca o legatura a presei cu "serviciile" este de dorit, stiindu-se ca una dintre metodele de actiune ale acestora, oriunde in lume, este si "scaparea" de informatii catre mass media, cand se vede ca altfel nu se rezolva nimic.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00577 sec.