Ziua Logo
  02:13, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2008-01-21
Mara S. (...@gmail.com, IP: 80.97.90...)
2008-01-21 21:51
Domnule Calugar ....

Mai iesi de pe Mirc - ai uitat cum sa scrii romaneste. Dac esti asa maret si instruit de ce polologia ta abunda in aberatii gramaticale ? Apoi nu te mai ascunde dupa citate din scrierile altora, gandeste cu capul tau propriu.

Ca vorbesti de "moda ateista" ... moda crestina n-o fi ? Critici un ateu, dar nu recunosti ca nici tu n-ai citit Biblia, pentru ca altfel ai fi recunoscut indemnele la ura, violenta si rasism. Stai tu linistit cu valul tau peste ochi , il meriti. Trebuie sa-ti dormi somnul prostiei ca sa pot eu sa traiesc fara tine. Cel mai bun lucru care mi se intampla in viata e ca nu sunt inconjurata de fanatici ca tine.

Voi credeti intr-un dumnezeu care refuza sa se arate, ignorati faptele istorice, faptul ca nici un mare filozof, istoric, geograf al Antichitatii nu a pomenit de existenta clara a unui revolutionar macar, daraminte "Mesia" pe nume IIsus sau macar a exodului evreilor din Egipt. Biblia a fost scrisa de oameni deznadajduiti din cauza ocupatiei romane, iar acum si voi va agatati de speranta ca veti fi salvati de oameni rai ... ca mine asa ... ca sa va simtiti deasupra, ca sa pastrati iluzia unei superioritati, a unei creinte ca voi detineti adevarul. Traiti intr-o lume a fantasmelor, nu vreti sa recunoasteti realitatea istorica !

Nu am cum sa va conving ca am citit din Biblie si stiu despre ce vorbesc. Nu am spus ca am citit toata Biblia. Dar cand ma contesti, Calugare, nici tu nu poti dovedi decat ca n-ai citit nimic deinea, pentru ca nu recunosti cartea care sta la baza credintei tale. Nu pot sa pun aici diplomele care sa ateste ca am competenta sa vorbesc pe tema asta, nu mi-au dat diploma ca am citi din Biblie, dar nici tu, Calugare, nu poti sa dovedesti ca esti altceva decat un fanatic.

Nu ma cunosti, asa cu nu vorbi despre cine sunt/cine as putea sa fiu; este dreptul meu sa imi exprim liber parea, ca si tine.

Te simti atacat personal cand este pusa la indoiala o idee cu care te identifici, dupa cum imi dau seama dupa nume. Nu poti sa raspunzi pertinent la provocarea de a discuta pe o tema serioasa, sa argumentezi rational, pragmatic care sunt beneficiile aduse omului de crestinatate. Ma ataci pe mine, in mod copilaros. Esti un biet fanatic.

Pentru ultima oara - recunosc insemnatetea invatamintelor din Biblie - cele rostit de Iisus, insa ea are o mica acuratete istorica (singura certitudine e influenta Imp. Roman). Cauta in carti, pe net, in manuale, Calugare , ba chiar uita-te in Biblie sa vezi discrepantele intre Vechiul Testament si Noul Testament - primul deosebit de violent, cu inclinatii rasiste, homofobe, sovine, misogine - recunoasteti asta odata ! Si in NT apare Iisus si restul e, cum se spune, istorie ... Doar ca nu mai apare nicaieri altundeva decat in aceste scrieri care compun NT.

Legatura dintre credinta si supranatural - ceea ce credeti voi nu e supranatural ? Este logic. NU ma atacati pe mine personal pentru ca spun un adevar care e mai mult decat evident. Nu va mai amagiti singuri. E dureros sa vezi oameni care se iluzioneaza. Credeti ce vreti, dar o fapta face mai mult decat nu-stiu- cate rugaciuni. Rugati-va pentru binele cuiva, dar, pentru orice eventualitate, dati o mana de ajutor.

Crestinismul eatat de raspandit pentru ca atata si atata lume e napastuita si trebuie sa aiba o cauza comuna- sa fie impreuna, sa simta ca nu sunt singura - asa ca se aduna - la festivaluri, concerte ... slujbe religioase.

Nu cred ca botezul in sine ii face pe oamnei mai pasnici, cum spunea cineva mai sus, ci constientizarea faptului ca trebuie sa se incadreze intr-o societate bazata pe legi. Oamenii au devenit mai pasnici de-a lungul evolutiei pentru ca societatea s-a inchegat, au aparut institutii coercitive. Oamenii erau botezati si in Evul Mediu si In perioada razboaielor mondiale - n-au fost nicicum mai pasnici. Pe masura ce o sa ne saturam de baia de sange, de carnagiu, o sa ne apropiem sa pacea aceea utopica. Sper.

Exista explicatii pentru toate femomenele - ele sunt date de diversele ramuri ale stiintei - exemplele anterioare sunt de natura sociologica - pe masura ce oamenii investigheaza, nivelul cunostiitelor va creste si vom putea explica si aparentul inexplicabil. Si oamenii de acum 2000 de ani vroiau explicatii pentru ce era in jurul lor - si le gaseau in supranatural.

In Evul Mediu, prin instituirea Inchizitiei, Biserica a sabotat omenirea prin persecutarea si uciderea oamenilor de stiinta, prin vanarea de vrajitoare - orice om putea trimite la moarte un asa-zis eretic, fara sa fie nevoie de alta proba decat marturia sa mincinoasa.

Generatia tanara are o sansa sa dezvolte o gandire mai clara, mai obiectiva, ii putem da o sansa sa isi manifeste liberul arbitru in privinta educatiei de calitate. Copiii ar trebui sa inteleaga nevoia omului de a nu se simti singur in Univers, de a intelege bazele religiilor, de a judeca acuratetea acestor baze. De ce sa le luam acest drept de a nu trai in necunosct, de a le trage acest val pe ochi - "tu sa crezi asta !". De ce va impotriviti eliberarii de constrangerile impuse asupra mintii copilului de atatea norme, valori predefinite, care, nici macar voi crestinii, nu puteti nega, sunt propovaduite de religie.

Calugare, eu am vorbit de asa-zisii atei care au facut rau - comunistii - tu poti sa analizezi critic crestinismul ? Astept cu mare interes o dezbatere obiectiva, fara necesitatea sa ne atacam.

Clarificari despre ateism si ce inseamna acesta gasiti in carti, pe net, nu e nevoie sa inventati. Cautati "secular humanism" pe Wikipedia, spre exemplu, pentru o dobandire rapida cunostiintelor.

Daca vreti sa va "razboiti" cu ateii ar trebui sa stiti ce sunt acestia si ce vor. Noi stim destule despre voi, crestinii, de aceea va provocam. Eu una prefer sa vorbesc cu un crestin convins care poate fi obiectiv, detasat, care poate m-ar putea lumina in anumite aspecte ale religiei, care poate asculta si reactiona civilizat decat cu un fanatic incult, ranit in egoul propriu, incoerent ca un copilas venit ieri pe lume. Si noi ateii trebuie sa ne exprimam, sa ne gasim, sa ne grupam, sa stim ca suntem intelesi.

jan dinu din Portland, USA (...@hotmail.com, IP: 4.242.210...)
2008-01-21 22:05
Re: Domnule Calugar ....

La 2008-01-21 21:51:02, Mara S. a scris:

> Mai iesi de pe Mirc - ai uitat cum sa scrii romaneste. Dac esti asa
> maret si instruit de ce polologia ta abunda in aberatii gramaticale ?
> Apoi nu te mai ascunde dupa citate din scrierile altora, gandeste cu
> capul tau propriu.
>
> Ca vorbesti de "moda ateista" ... moda crestina n-o fi ? Critici un
> ateu, dar nu recunosti ca nici tu n-ai citit Biblia, pentru ca altfel
> ai fi recunoscut indemnele la ura, violenta si rasism. Stai tu
> linistit cu valul tau peste ochi , il meriti. Trebuie sa-ti dormi
> somnul prostiei ca sa pot eu sa traiesc fara tine. Cel mai bun lucru
> care mi se intampla in viata e ca nu sunt inconjurata de fanatici ca
> tine.
>
> Voi credeti intr-un dumnezeu care refuza sa se arate, ignorati faptele
> istorice, faptul ca nici un mare filozof, istoric, geograf al
> Antichitatii nu a pomenit de existenta clara a unui revolutionar
> macar, daraminte "Mesia" pe nume IIsus sau macar a exodului evreilor
> din Egipt. Biblia a fost scrisa de oameni deznadajduiti din cauza
> ocupatiei romane, iar acum si voi va agatati de speranta ca veti fi
> salvati de oameni rai ... ca mine asa ... ca sa va simtiti deasupra,
> ca sa pastrati iluzia unei superioritati, a unei creinte ca voi
> detineti adevarul. Traiti intr-o lume a fantasmelor, nu vreti sa
> recunoasteti realitatea istorica !
>
> Nu am cum sa va conving ca am citit din Biblie si stiu despre ce
> vorbesc. Nu am spus ca am citit toata Biblia. Dar cand ma contesti,
> Calugare, nici tu nu poti dovedi decat ca n-ai citit nimic deinea,
> pentru ca nu recunosti cartea care sta la baza credintei tale. Nu pot
> sa pun aici diplomele care sa ateste ca am competenta sa vorbesc pe
> tema asta, nu mi-au dat diploma ca am citi din Biblie, dar nici tu,
> Calugare, nu poti sa dovedesti ca esti altceva decat un fanatic.
>
> Nu ma cunosti, asa cu nu vorbi despre cine sunt/cine as putea sa fiu;
> este dreptul meu sa imi exprim liber parea, ca si tine.
>
> Te simti atacat personal cand este pusa la indoiala o idee cu care te
> identifici, dupa cum imi dau seama dupa nume. Nu poti sa raspunzi
> pertinent la provocarea de a discuta pe o tema serioasa, sa
> argumentezi rational, pragmatic care sunt beneficiile aduse omului de
> crestinatate. Ma ataci pe mine, in mod copilaros. Esti un biet
> fanatic.
>
> Pentru ultima oara - recunosc insemnatetea invatamintelor din Biblie -
> cele rostit de Iisus, insa ea are o mica acuratete istorica (singura
> certitudine e influenta Imp. Roman). Cauta in carti, pe net, in
> manuale, Calugare , ba chiar uita-te in Biblie sa vezi discrepantele
> intre Vechiul Testament si Noul Testament - primul deosebit de
> violent, cu inclinatii rasiste, homofobe, sovine, misogine -
> recunoasteti asta odata ! Si in NT apare Iisus si restul e, cum se
> spune, istorie ... Doar ca nu mai apare nicaieri altundeva decat in
> aceste scrieri care compun NT.
>
> Legatura dintre credinta si supranatural - ceea ce credeti voi nu e
> supranatural ? Este logic. NU ma atacati pe mine personal pentru ca
> spun un adevar care e mai mult decat evident. Nu va mai amagiti
> singuri. E dureros sa vezi oameni care se iluzioneaza. Credeti ce
> vreti, dar o fapta face mai mult decat nu-stiu- cate rugaciuni.
> Rugati-va pentru binele cuiva, dar, pentru orice eventualitate, dati o
> mana de ajutor.
>
> Crestinismul eatat de raspandit pentru ca atata si atata lume e
> napastuita si trebuie sa aiba o cauza comuna- sa fie impreuna, sa
> simta ca nu sunt singura - asa ca se aduna - la festivaluri, concerte
> ... slujbe religioase.
>
> Nu cred ca botezul in sine ii face pe oamnei mai pasnici, cum spunea
> cineva mai sus, ci constientizarea faptului ca trebuie sa se incadreze
> intr-o societate bazata pe legi. Oamenii au devenit mai pasnici de-a
> lungul evolutiei pentru ca societatea s-a inchegat, au aparut
> institutii coercitive. Oamenii erau botezati si in Evul Mediu si In
> perioada razboaielor mondiale - n-au fost nicicum mai pasnici. Pe
> masura ce o sa ne saturam de baia de sange, de carnagiu, o sa ne
> apropiem sa pacea aceea utopica. Sper.
>
> Exista explicatii pentru toate femomenele - ele sunt date de diversele
> ramuri ale stiintei - exemplele anterioare sunt de natura sociologica
> - pe masura ce oamenii investigheaza, nivelul cunostiitelor va creste
> si vom putea explica si aparentul inexplicabil. Si oamenii de acum
> 2000 de ani vroiau explicatii pentru ce era in jurul lor - si le
> gaseau in supranatural.
>
> In Evul Mediu, prin instituirea Inchizitiei, Biserica a sabotat
> omenirea prin persecutarea si uciderea oamenilor de stiinta, prin
> vanarea de vrajitoare - orice om putea trimite la moarte un asa-zis
> eretic, fara sa fie nevoie de alta proba decat marturia sa mincinoasa.
>
>
> Generatia tanara are o sansa sa dezvolte o gandire mai clara, mai
> obiectiva, ii putem da o sansa sa isi manifeste liberul arbitru in
> privinta educatiei de calitate. Copiii ar trebui sa inteleaga nevoia
> omului de a nu se simti singur in Univers, de a intelege bazele
> religiilor, de a judeca acuratetea acestor baze. De ce sa le luam
> acest drept de a nu trai in necunosct, de a le trage acest val pe ochi
> - "tu sa crezi asta !". De ce va impotriviti eliberarii de
> constrangerile impuse asupra mintii copilului de atatea norme, valori
> predefinite, care, nici macar voi crestinii, nu puteti nega, sunt
> propovaduite de religie.
>
> Calugare, eu am vorbit de asa-zisii atei care au facut rau -
> comunistii - tu poti sa analizezi critic crestinismul ? Astept cu mare
> interes o dezbatere obiectiva, fara necesitatea sa ne atacam.
>
> Clarificari despre ateism si ce inseamna acesta gasiti in carti, pe
> net, nu e nevoie sa inventati. Cautati "secular humanism" pe
> Wikipedia, spre exemplu, pentru o dobandire rapida cunostiintelor.
>
> Daca vreti sa va "razboiti" cu ateii ar trebui sa stiti ce sunt
> acestia si ce vor. Noi stim destule despre voi, crestinii, de aceea va
> provocam. Eu una prefer sa vorbesc cu un crestin convins care poate fi
> obiectiv, detasat, care poate m-ar putea lumina in anumite aspecte ale
> religiei, care poate asculta si reactiona civilizat decat cu un
> fanatic incult, ranit in egoul propriu, incoerent ca un copilas venit
> ieri pe lume. Si noi ateii trebuie sa ne exprimam, sa ne gasim, sa ne
> grupam, sa stim ca suntem intelesi.
>
>
======================================================
madammm,hai sa vorbim de --MASSADA --- foarte
bine confirmata in annanele ...dumitale !
Daca suntei -"mosaica "...dupa Moses care a venit
cu zece (10) porunci ... de ce te mitologesti ..cind ..
vrei .."ratziona- -palpabil "sa gindesti ...cu noi povesti ??!
JD

Ratacitul (...@lycos.com, IP: 74.57.191...)
2008-01-21 22:15
Re: Domnule Calugar ....

Jane, ce ocazie sublima de a parea inteligent ai ratat!

La 2008-01-21 22:05:57, jan dinu a scris:

> ======================================================
> madammm,hai sa vorbim de --MASSADA --- foarte
> bine confirmata in annanele ...dumitale !
> Daca suntei -"mosaica "...dupa Moses care a venit
> cu zece (10) porunci ... de ce te mitologesti ..cind ..
> vrei .."ratziona- -palpabil "sa gindesti ...cu noi povesti ??!
> JD
>

jan dinu din Portland, USA (...@hotmail.com, IP: 4.242.210...)
2008-01-21 22:19
Re: Domnule Calugar ....

La 2008-01-21 21:51:02, Mara S. a scris:

> Mai iesi de pe Mirc - ai uitat cum sa scrii romaneste. Dac esti asa
> maret si instruit de ce polologia ta abunda in aberatii gramaticale ?
> Apoi nu te mai ascunde dupa citate din scrierile altora, gandeste cu
> capul tau propriu.
>
> Ca vorbesti de "moda ateista" ... moda crestina n-o fi ? Critici un
> ateu, dar nu recunosti ca nici tu n-ai citit Biblia, pentru ca altfel
> ai fi recunoscut indemnele la ura, violenta si rasism. Stai tu
> linistit cu valul tau peste ochi , il meriti. Trebuie sa-ti dormi
> somnul prostiei ca sa pot eu sa traiesc fara tine. Cel mai bun lucru
> care mi se intampla in viata e ca nu sunt inconjurata de fanatici ca
> tine.
>
> Voi credeti intr-un dumnezeu care refuza sa se arate, ignorati faptele
> istorice, faptul ca nici un mare filozof, istoric, geograf al
> Antichitatii nu a pomenit de existenta clara a unui revolutionar
> macar, daraminte "Mesia" pe nume IIsus sau macar a exodului evreilor
> din Egipt. Biblia a fost scrisa de oameni deznadajduiti din cauza
> ocupatiei romane, iar acum si voi va agatati de speranta ca veti fi
> salvati de oameni rai ... ca mine asa ... ca sa va simtiti deasupra,
> ca sa pastrati iluzia unei superioritati, a unei creinte ca voi
> detineti adevarul. Traiti intr-o lume a fantasmelor, nu vreti sa
> recunoasteti realitatea istorica !
>
> Nu am cum sa va conving ca am citit din Biblie si stiu despre ce
> vorbesc. Nu am spus ca am citit toata Biblia. Dar cand ma contesti,
> Calugare, nici tu nu poti dovedi decat ca n-ai citit nimic deinea,
> pentru ca nu recunosti cartea care sta la baza credintei tale. Nu pot
> sa pun aici diplomele care sa ateste ca am competenta sa vorbesc pe
> tema asta, nu mi-au dat diploma ca am citi din Biblie, dar nici tu,
> Calugare, nu poti sa dovedesti ca esti altceva decat un fanatic.
>
> Nu ma cunosti, asa cu nu vorbi despre cine sunt/cine as putea sa fiu;
> este dreptul meu sa imi exprim liber parea, ca si tine.
>
> Te simti atacat personal cand este pusa la indoiala o idee cu care te
> identifici, dupa cum imi dau seama dupa nume. Nu poti sa raspunzi
> pertinent la provocarea de a discuta pe o tema serioasa, sa
> argumentezi rational, pragmatic care sunt beneficiile aduse omului de
> crestinatate. Ma ataci pe mine, in mod copilaros. Esti un biet
> fanatic.
>
> Pentru ultima oara - recunosc insemnatetea invatamintelor din Biblie -
> cele rostit de Iisus, insa ea are o mica acuratete istorica (singura
> certitudine e influenta Imp. Roman). Cauta in carti, pe net, in
> manuale, Calugare , ba chiar uita-te in Biblie sa vezi discrepantele
> intre Vechiul Testament si Noul Testament - primul deosebit de
> violent, cu inclinatii rasiste, homofobe, sovine, misogine -
> recunoasteti asta odata ! Si in NT apare Iisus si restul e, cum se
> spune, istorie ... Doar ca nu mai apare nicaieri altundeva decat in
> aceste scrieri care compun NT.
>
> Legatura dintre credinta si supranatural - ceea ce credeti voi nu e
> supranatural ? Este logic. NU ma atacati pe mine personal pentru ca
> spun un adevar care e mai mult decat evident. Nu va mai amagiti
> singuri. E dureros sa vezi oameni care se iluzioneaza. Credeti ce
> vreti, dar o fapta face mai mult decat nu-stiu- cate rugaciuni.
> Rugati-va pentru binele cuiva, dar, pentru orice eventualitate, dati o
> mana de ajutor.
>
> Crestinismul eatat de raspandit pentru ca atata si atata lume e
> napastuita si trebuie sa aiba o cauza comuna- sa fie impreuna, sa
> simta ca nu sunt singura - asa ca se aduna - la festivaluri, concerte
> ... slujbe religioase.
>
> Nu cred ca botezul in sine ii face pe oamnei mai pasnici, cum spunea
> cineva mai sus, ci constientizarea faptului ca trebuie sa se incadreze
> intr-o societate bazata pe legi. Oamenii au devenit mai pasnici de-a
> lungul evolutiei pentru ca societatea s-a inchegat, au aparut
> institutii coercitive. Oamenii erau botezati si in Evul Mediu si In
> perioada razboaielor mondiale - n-au fost nicicum mai pasnici. Pe
> masura ce o sa ne saturam de baia de sange, de carnagiu, o sa ne
> apropiem sa pacea aceea utopica. Sper.
>
> Exista explicatii pentru toate femomenele - ele sunt date de diversele
> ramuri ale stiintei - exemplele anterioare sunt de natura sociologica
> - pe masura ce oamenii investigheaza, nivelul cunostiitelor va creste
> si vom putea explica si aparentul inexplicabil. Si oamenii de acum
> 2000 de ani vroiau explicatii pentru ce era in jurul lor - si le
> gaseau in supranatural.
>
> In Evul Mediu, prin instituirea Inchizitiei, Biserica a sabotat
> omenirea prin persecutarea si uciderea oamenilor de stiinta, prin
> vanarea de vrajitoare - orice om putea trimite la moarte un asa-zis
> eretic, fara sa fie nevoie de alta proba decat marturia sa mincinoasa.
>
>
> Generatia tanara are o sansa sa dezvolte o gandire mai clara, mai
> obiectiva, ii putem da o sansa sa isi manifeste liberul arbitru in
> privinta educatiei de calitate. Copiii ar trebui sa inteleaga nevoia
> omului de a nu se simti singur in Univers, de a intelege bazele
> religiilor, de a judeca acuratetea acestor baze. De ce sa le luam
> acest drept de a nu trai in necunosct, de a le trage acest val pe ochi
> - "tu sa crezi asta !". De ce va impotriviti eliberarii de
> constrangerile impuse asupra mintii copilului de atatea norme, valori
> predefinite, care, nici macar voi crestinii, nu puteti nega, sunt
> propovaduite de religie.
>
> Calugare, eu am vorbit de asa-zisii atei care au facut rau -
> comunistii - tu poti sa analizezi critic crestinismul ? Astept cu mare
> interes o dezbatere obiectiva, fara necesitatea sa ne atacam.
>
> Clarificari despre ateism si ce inseamna acesta gasiti in carti, pe
> net, nu e nevoie sa inventati. Cautati "secular humanism" pe
> Wikipedia, spre exemplu, pentru o dobandire rapida cunostiintelor.
>
> Daca vreti sa va "razboiti" cu ateii ar trebui sa stiti ce sunt
> acestia si ce vor. Noi stim destule despre voi, crestinii, de aceea va
> provocam. Eu una prefer sa vorbesc cu un crestin convins care poate fi
> obiectiv, detasat, care poate m-ar putea lumina in anumite aspecte ale
> religiei, care poate asculta si reactiona civilizat decat cu un
> fanatic incult, ranit in egoul propriu, incoerent ca un copilas venit
> ieri pe lume. Si noi ateii trebuie sa ne exprimam, sa ne gasim, sa ne
> grupam, sa stim ca suntem intelesi.
>
>
==================================================
Madamm Mara-S -,
Cind te-ai obosit sa scrii asha de lung ,trebbuia
sa tragi aer in piept si apoi sa-ti faci niste concluzii mai
clare .. aici ,
Sunt curios :
Citzi ani ai ,care a fost apartenentza religioasa a parintilor ,
ce profesie ai ,si orientarea sexuala ..(nu trebuie sa-ti
spovedesti pacatele ...si apoi umbla mai tiptil printre
maturi ..vezi ca sunt unii vechi - decani - si cu multa gramatica ...)
Nu provoca acum ,doar fii putin observatoare pentru acomodare ...
JD

jan dinu din Portland, USA (...@hotmail.com, IP: 4.242.210...)
2008-01-21 22:21
Re: Domnule Calugar ....

La 2008-01-21 22:15:20, Ratacitul a scris:

> Jane, ce ocazie sublima de a parea inteligent ai ratat!
>
> La 2008-01-21 22:05:57, jan dinu a scris:
>
> > ======================================================
> > madammm,hai sa vorbim de --MASSADA --- foarte
> > bine confirmata in annanele ...dumitale !
> > Daca suntei -"mosaica "...dupa Moses care a venit
> > cu zece (10) porunci ... de ce te mitologesti ..cind ..
> > vrei .."ratziona- -palpabil "sa gindesti ...cu noi povesti ??!
> > JD
> >
>
>
=====================================================
..Ratacitule, nici nuam citit comentariul ei ...,dar am inceput ..,n-am timp
pentru oricine ..
jD


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00924 sec.