Ziua Logo
  05:22, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-04-27
george2209 din Germania (...@zappmobile.ro, IP: 195.27.231...)
2005-04-27 09:40
Der Spiegel

Der Spiegel e un fel de Adevarul german...stati linistiti...ceea ce e mai interesant e ca, in acest mod, aceasta publicatie de stanga isi va atrage cititori de extrema dreapta cu astfel de articole...e bine de luat in seama dar nu trebuie creata panica. Cei care scriu astea sunt prietenii lui Putin , Nastase si altii de teapa astora. Li se rupe de Romania. Problema e ca Polonia e considerata ca o colonie a US , iar schimbarea de strategie a la Basescu a creat panica in randul Frantei si Germaniei. Oricum...sfatul meu : urmati US...cu Germania nu o sa rezolvati in veci problemele din Transnistria & Moldova &....pt ca sunt prietenii Moscovei.. Romania nu e decat, din nou, o victima...

George

Stuttgart

Bumerang (, IP: 62.157.215...)
2005-04-27 15:12
Re: Der Spiegel

Mai gheorghita...

pe langa faptul ca in Spiegel se face garagara publicistica, Romania a tot jonglat (cel putzin asa a crezut ea) de-a lungul istoriei cu puterile. Cand hais, cand cea. Acum la fel face. Cert este ca Rusia si USA nu au NICI un interes sa intareasca Romania! Asa ca axele putem sa le uitam. Si Bucuresti-Moskova si Bucuresti-Washington. Singura sansa a Romaniei este Europa. Caci acolo este cel putzin ascultata, si in cadrul UE va putea sa mai si spuna ceva. In fata rusilor si a americanilor Ro ramane fara drept de apel.
Romania moderna a fost creata cu ajutorul europei de vest si prin oamenii scoliti acolo. Fara Europa, Romania moderna nu exista! Caci fara ea, Moldova si Valahia nu se uneau, ar fi ramas in cel mai bun caz tarisoare izolate, daca nu cumva ar fi fost "integrate". Iar fara Romania mica nici Transilvania nu avea cu cine se se uneasca.
De rusi nu cred ca mai este nevoie sa vorbesc. Iar americanii au aratat in 45 cand de mult le pasa de tari ca Romania, etc.
La subiectul NATO guvernul s-a comportat ca un copil prost. In Diplomatie se negociaza nu se accepta totul. Iar servilii de la Bucuresti nici nu stiu ce inseamna acest cuvant. In momentul aderarii la NATO, USA avea nevoie de noi, si nu invers! Caci in acel moment Rusii nu putea sa intre in tara sub nici o forma! Doar se vede ca pierd teren in mod continu. Deci puteam sa spunem: trupe americane in tara da, insa trupe romanesti afara fara acordul NATO NU!
Nici macar nu era vorba de nerespectare a contractului!
Dar Guvernul a mai sarit si a mai plusat si cu imunitatea soldatilor americani pe teritoril tarii. De-a dreptul penibil. Dar asa e cu prostul fudul!
Cele mai multe dar si cele mai solide investitii in Ro vin din Europa, nu din USA. Insa asta nu intereseaza pe "edilii" de pe Dambovita, pt. ca cele mai multe din acele investitii nu ajung acolo. Si in plus ei stiu ca si EU are nevoie de Ro, chiar daca numai pt. a anihila un focar de infractiune care se si exporta. Numai ca pt asemenea obraznicii, romanul de rand va plati. Caci in functie de loialitatea fata de UE se acorda si facilitatile.

Dar ce conteaza asta, daca cu americanii "iese" afacerile mai bine? (vezi Bechtel)


La 2005-04-27 09:40:40, george2209 a scris:

> Der Spiegel e un fel de Adevarul german...stati linistiti...ceea ce e
> mai interesant e ca, in acest mod, aceasta publicatie de stanga isi
> va atrage cititori de extrema dreapta cu astfel de articole...e bine
> de luat in seama dar nu trebuie creata panica. Cei care scriu astea
> sunt prietenii lui Putin , Nastase si altii de teapa astora. Li se
> rupe de Romania. Problema e ca Polonia e considerata ca o colonie a
> US , iar schimbarea de strategie a la Basescu a creat panica in
> randul Frantei si Germaniei. Oricum...sfatul meu : urmati US...cu
> Germania nu o sa rezolvati in veci problemele din Transnistria &
> Moldova &....pt ca sunt prietenii Moscovei.. Romania nu e decat,
> din nou, o victima...
>
> George
>
> Stuttgart
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00698 sec.