Ziua Logo
  02:14, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-04-17
CAP-istul din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 78.96.229...)
2009-04-17 09:28
Nu numai Voronin

Acuzatiile privind subtextul electoral al demersului pentru reacordarea cetateniei romane pentru basarabeni nu provin numai din spaima mafiotilor de la Chisinau ca-si vor pierde privilegiile.
Acuztiile mai sunt alimentate si de "analize" ale unor "reputati analisti" gen Cristoiu. Ura fata da Basescu i-a intunecat mintile atat de tare incat, in articolul sau, a descris un scenariu apocaliptic cu 1-3 milioane de basarabeni se vor napusti sa-l voteze pe Basescu.
Cum poate fi cineva atat de cretin sa scrie ce se vor napusti 3 milioane de basarabeni sa-l voteze cand 3 milioane sunt toti cu copii cu tot ? In cazul cel mai fericit, in urma unui supraefort al birocratiei noastre, ar putea sa-si redobandeasca cetatenia cca 200.000 basarabeni pana la alegeri (inclusiv copii). Foarte multi dintre ei plecati prin Europa fie nu vor intra in posesia actelor la timp fie nu vor ajunge la ambasadele noastre sa voteze din motive foarte simple (distanta mare, program, indiferenta). Din cei care se afla in Moldova foarte multi, batranii in special, nu se vor putea deplasa la ambasada sa voteze iar cei care vor ajunge nu vor putea vota mai multi de 10.000 la ambasada si consulat (tehnic nu se poate).
Singura solutie de a le permite sa voteze intr-un numar mai mare ar fi sa se permita, prin lege, votul de-a lungul mai multor zile (se practica in unele state din USA).
Desigur, articolul inconstientului a fost preluat de presa proguvernamentala de la Chisinau pentru a arunca in derizoriu protestele tinerilor.

Pai sa nu-l prinzi si sa-i umpli kurul cu bocanci ?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00617 sec.