Ziua Logo
  16:24, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-03-10
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2009-03-09 21:51
PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT

PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT
Am spus-o in repetate randuri ca dupa presedintii de tipul criptocomunistului Iliescu sau a celui care se credea lider regional dar a fost invins de securitate,Romnaia are astazi sansa de a avea un mare presedinte,un presedinte jucator si cu prestanta.
Intr-un discurs,as spune de mare profunzime si prestanta Excelenta sa aduce in discutia publica dar si a guvernului si parlamentului marile probleme ale Romaniei si solutiile pentru rezolvarea lor.
Daca o asemenea coalitie dreapta-stanga nu va reusi sa reformeze Romania si sa o modernizeze la nivelul UE inseamna ca nimic nu se va mai putea face.
Si Excelenta sa a atins principalele probleme care vor contribui nu numai la depasirea crizei dar si la modernizarea si europenizarea Tarii.
Sa urmarim cateva din cele mai importante puncte ale discursului sau.

1.Criza - o sansa si un risc

Traian Basescu a declarat ca actuala coalitie PD-L - PSD aflata la guvernare este marea sansa a Romanii de a trece peste vremurile de criza nu numai cu costuri cat mai mici, ci si cu costuri echitabile.
Desi criza va fi profunda ea cva fi si o moportunitate de reformare a statului Roman.
Si aici se remarca marea sansa a unei mari coalitii,care cu majoritatea pe care o are poate reforma ceea ce trebue.
Avem un parlament uninominal(primul pas al reformei statului) . Daca reforma nu este facuta, niciun Guvern si nicio larga majoritate nu isi justifica existenta in fata cetatenilor, a precizat seful statului.
Basescu a subliniat ca s-a implicat in constructia unei coalitii de guvernare din dorinta de a fi consecvent cu ideea ca democratia presupune o majoritate parlamentara transparenta.

2.O larga majoritate este necesara pentru a face fata crizei financiare si economice profunde la nivel global. Dar aceasta coalitie puternic majoritara in Parlament trebuie sa fie orientata spre diminuarea efectelor crizei, spre dialog cu cetateanul si spre modernizarea Romaniei.
Nu este contradictie intre a sprijini societatile comerciale si a-i sprijini pe cei vulnerabili, crede presedintele care a cerut solidaritate in fata crizei.

3.Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite,criza neputandu-se rezolva decat prin masurile menite sa reformeze si sa modernizeze statul. Insa acestea nu sunt suficiente daca nu sunt insotite de austeritate si solidaritate din partea societatii.
Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite. Sa spunem deschis ca este nevoie de austeritate bugetara.
Daca vom continua sa ne amagim ca putem trai acceptabil din bani impumutati ne vom accentua diferentele fata de tarile dezvoltate din Uniunea Europeana.
De aceea Guvernul trebuie sa ia masuri austere, iar societatea sa dea dovada de solidaritate si sa le accepte.
Este de mirare ca un guvern care si-a zis liberal a ajuns sa aiba 11.000.000 asistati sociali din cei 20 milioane de locuitori ai Romaniei.Si asta pentru a castiga 18% din voturi la alegeri.

4.Intreaga clasa politica trebue sa fie preocupata de eliminarea risipei.
Criza economica poate fi depasita daca nu cerem ceea ce stim ca nu putem avea. Reforma statului - austeritate - solidaritate = sansa pentru Romania, a mai spus acesta.

5.Indolenta vechii guvernari care au dus la faptul ca fondurile europene zac nefolosite atarna ca o piatra de moara asupra bunei stari a poporului roman.Lipsa de performanta a administratiei locale din Romania avand in vedere ca in 2008 nu s-au cheltuit 9 miliarde de euro care ar fi permis ca romanii sa aiba locuri de munca este mai mult decat o incompetenta,este o guvernare in interesul unor grupuri oligarhice.

Romania dispune de finantari pe termen lung neutilizate in valoare de 3,55 miliarde euro. La parte din aceste credite am inceput deja sa platim comisioane de neutilizare de milioane de euro anual.

Fondurile structurale pentru anul 2007 - 2008 si 2009 se ridica la 5,5 miliarde euro la dispozitie. Avem un total de 9 miliarde de euro din care daca am reusi in acest an sa utilizam 3-4 miliarde putem spune ca ne-am facut datoria fata de romani creand locuri de munca.

6..Lipsa de incredere in justitie face ca Romania sa nu fie o tara de drept,si aici se face vinovat mai ales guvernul care si-a zis liberal.Oamenii nu au incredere in Justitie

Dupa doi ani de la integrare, Uniunea Europeana cere in continuare o reforma completa in acest domeniu. Cetatenii nu au incredere in acest sistem judiciar din cauza lucrurilor care se intampla zi de zi.
Criza de incredere in Justitie este rezultatul experientelor traite de oameni in fiecare zi, eficienta actului de justitie trebuie sa se vada in faptele de zi cu zi. Oamenii isi erodeaza increderea in magistrati atunci cand acestia ii lasa liberi pe vinovati. De asemenea, termenele lungi ii incurajeaza sa isi faca singuri dreptate, iar noile coduri trebue sa corecteze aceste realitati.In Justitie este nevoie de asigurarea unei transparente si eficiente sporite a acestui act, adoptarea noilor coduri de procedura civila si penala, consolidarea ANI, rezolvarea dosarelor de coruptie la nivel inalt si masuri suplimentare de prevenire si combatere a coruptiei in administratia locala.

7.Sanatatea trebuie reformata in regim de urgenta,sistemul romanesc de sanatate este unul dintre cele mai neperformante din Europa, iar nereformarea acestui sistem in ritm accelerat va consuma in jumatate de an toate resursele alocate de la bugetul de stat,iar ministrului Sanatatii sa reformeze in regim de urgenta acest sistem.
Trebuie sa fie finalizata strategia de reformare si adoptarea acesteia sa fie urmata de un pachet legislativ coerent. In consecinta, solicit Guvernului si ministrului Sanatatii reformarea sistemului sanitar in regim de urgenta, a adaugat Basescu.

8.Reforma in educatie este de asemenea stringenta si aceasta trebue facuta de urgenta pentru
a da pietii tineri performanti care sa ajute Romania sa iasa din criza.

Ca dl.Tariceanu nu a inteles nimic si ca nici nu va fi capabil sa inteleaga o constituie afirmatia sa dupa magistralul discurs al presedintelui in care spune,nici mai mult nici mai putin ca Presedintele tarii este cameleonul perfect pentru politica si considera ca acesta minte si discursul acestuia nu a fost tinut in calitate de sef al statului, ci in calitate de prim ministru (vechea obsesie a lui Tariceanu ca presedintele nu trebue sa se amestece in politica tarii).

Ce putem spune despre un asemenea om care in curand va fi debarcat de PNL si va ajunge acolo unde ii este locul,in neantul politicii.





.Sobru. (...@yahoo.com, IP: 86.106.63...)
2009-03-09 21:56
Re: PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT

Ha ha ha ha ha ha ha!

geek-a-contra din lume (...@hotmail.com, IP: 79.112.104...)
2009-03-09 22:05
Re: bey pupuncooristule....

n'asa ca aveai articolul omagial gata scris?

mai ca as pune pariu ca si pe vremea impuscatului tot cu odele te ocupai doar ca acu' ai schimbat bucile din poza de pe perete. le ai in singe, limbistule......

Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 92.50.73...)
2009-03-09 22:18
Re: PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT - ce tarif ai?

Cum te platesc astia ma Pandreo, cu randu, sau pe litere?
Iti dau un sfat. Mai fa si copy-paste sa arate mai mult, ca nu se observa. Ca doar n-are nimeni rabdarea sa citeasca pana la capat!

Si inca un sfat. Fi si tu mai credibil, mai real asa .Lasa cuvinte ca Excelenta sa etc, ca bat la ochi. Ce draq, nu te-au instruit astia?


La 2009-03-09 21:51:22, Alex.Pandrea a scris:

> PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT
> Am spus-o in repetate randuri ca dupa presedintii de tipul
> criptocomunistului Iliescu sau a celui care se credea lider regional
> dar a fost invins de securitate,Romnaia are astazi sansa de a avea un
> mare presedinte,un presedinte jucator si cu prestanta.
> Intr-un discurs,as spune de mare profunzime si prestanta Excelenta sa
> aduce in discutia publica dar si a guvernului si parlamentului marile
> probleme ale Romaniei si solutiile pentru rezolvarea lor.
> Daca o asemenea coalitie dreapta-stanga nu va reusi sa reformeze
> Romania si sa o modernizeze la nivelul UE inseamna ca nimic nu se va
> mai putea face.
> Si Excelenta sa a atins principalele probleme care vor contribui nu
> numai la depasirea crizei dar si la modernizarea si europenizarea
> Tarii.
> Sa urmarim cateva din cele mai importante puncte ale discursului sau.
>
> 1.Criza - o sansa si un risc
>
> Traian Basescu a declarat ca actuala coalitie PD-L - PSD aflata la
> guvernare este marea sansa a Romanii de a trece peste vremurile de
> criza nu numai cu costuri cat mai mici, ci si cu costuri echitabile.
> Desi criza va fi profunda ea cva fi si o moportunitate de reformare a
> statului Roman.
> Si aici se remarca marea sansa a unei mari coalitii,care cu
> majoritatea pe care o are poate reforma ceea ce trebue.
> Avem un parlament uninominal(primul pas al reformei statului) . Daca
> reforma nu este facuta, niciun Guvern si nicio larga majoritate nu
> isi justifica existenta in fata cetatenilor, a precizat seful
> statului.
> Basescu a subliniat ca s-a implicat in constructia unei coalitii de
> guvernare din dorinta de a fi consecvent cu ideea ca democratia
> presupune o majoritate parlamentara transparenta.
>
> 2.O larga majoritate este necesara pentru a face fata crizei
> financiare si economice profunde la nivel global. Dar aceasta
> coalitie puternic majoritara in Parlament trebuie sa fie orientata
> spre diminuarea efectelor crizei, spre dialog cu cetateanul si spre
> modernizarea Romaniei.
> Nu este contradictie intre a sprijini societatile comerciale si a-i
> sprijini pe cei vulnerabili, crede presedintele care a cerut
> solidaritate in fata crizei.
>
> 3.Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite,criza
> neputandu-se rezolva decat prin masurile menite sa reformeze si sa
> modernizeze statul. Insa acestea nu sunt suficiente daca nu sunt
> insotite de austeritate si solidaritate din partea societatii.
> Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite. Sa spunem
> deschis ca este nevoie de austeritate bugetara.
> Daca vom continua sa ne amagim ca putem trai acceptabil din bani
> impumutati ne vom accentua diferentele fata de tarile dezvoltate din
> Uniunea Europeana.
> De aceea Guvernul trebuie sa ia masuri austere, iar societatea sa dea
> dovada de solidaritate si sa le accepte.
> Este de mirare ca un guvern care si-a zis liberal a ajuns sa aiba
> 11.000.000 asistati sociali din cei 20 milioane de locuitori ai
> Romaniei.Si asta pentru a castiga 18% din voturi la alegeri.
>
> 4.Intreaga clasa politica trebue sa fie preocupata de eliminarea
> risipei.
> Criza economica poate fi depasita daca nu cerem ceea ce stim ca nu
> putem avea. Reforma statului - austeritate - solidaritate = sansa
> pentru Romania, a mai spus acesta.
>
> 5.Indolenta vechii guvernari care au dus la faptul ca fondurile
> europene zac nefolosite atarna ca o piatra de moara asupra bunei
> stari a poporului roman.Lipsa de performanta a administratiei locale
> din Romania avand in vedere ca in 2008 nu s-au cheltuit 9 miliarde de
> euro care ar fi permis ca romanii sa aiba locuri de munca este mai
> mult decat o incompetenta,este o guvernare in interesul unor grupuri
> oligarhice.
>
> Romania dispune de finantari pe termen lung neutilizate in valoare de
> 3,55 miliarde euro. La parte din aceste credite am inceput deja sa
> platim comisioane de neutilizare de milioane de euro anual.
>
> Fondurile structurale pentru anul 2007 - 2008 si 2009 se ridica la 5,5
> miliarde euro la dispozitie. Avem un total de 9 miliarde de euro din
> care daca am reusi in acest an sa utilizam 3-4 miliarde putem spune
> ca ne-am facut datoria fata de romani creand locuri de munca.
>
> 6..Lipsa de incredere in justitie face ca Romania sa nu fie o tara de
> drept,si aici se face vinovat mai ales guvernul care si-a zis
> liberal.Oamenii nu au incredere in Justitie
>
> Dupa doi ani de la integrare, Uniunea Europeana cere in continuare o
> reforma completa in acest domeniu. Cetatenii nu au incredere in
> acest sistem judiciar din cauza lucrurilor care se intampla zi de
> zi.
> Criza de incredere in Justitie este rezultatul experientelor traite de
> oameni in fiecare zi, eficienta actului de justitie trebuie sa se vada
> in faptele de zi cu zi. Oamenii isi erodeaza increderea in magistrati
> atunci cand acestia ii lasa liberi pe vinovati. De asemenea,
> termenele lungi ii incurajeaza sa isi faca singuri dreptate, iar
> noile coduri trebue sa corecteze aceste realitati.In Justitie este
> nevoie de asigurarea unei transparente si eficiente sporite a acestui
> act, adoptarea noilor coduri de procedura civila si penala,
> consolidarea ANI, rezolvarea dosarelor de coruptie la nivel inalt si
> masuri suplimentare de prevenire si combatere a coruptiei in
> administratia locala.
>
> 7.Sanatatea trebuie reformata in regim de urgenta,sistemul romanesc de
> sanatate este unul dintre cele mai neperformante din Europa, iar
> nereformarea acestui sistem in ritm accelerat va consuma in jumatate
> de an toate resursele alocate de la bugetul de stat,iar ministrului
> Sanatatii sa reformeze in regim de urgenta acest sistem.
> Trebuie sa fie finalizata strategia de reformare si adoptarea acesteia
> sa fie urmata de un pachet legislativ coerent. In consecinta, solicit
> Guvernului si ministrului Sanatatii reformarea sistemului sanitar in
> regim de urgenta, a adaugat Basescu.
>
> 8.Reforma in educatie este de asemenea stringenta si aceasta trebue
> facuta de urgenta pentru
> a da pietii tineri performanti care sa ajute Romania sa iasa din
> criza.
>
> Ca dl.Tariceanu nu a inteles nimic si ca nici nu va fi capabil sa
> inteleaga o constituie afirmatia sa dupa magistralul discurs al
> presedintelui in care spune,nici mai mult nici mai putin ca
> Presedintele tarii este cameleonul perfect pentru politica si
> considera ca acesta minte si discursul acestuia nu a fost tinut in
> calitate de sef al statului, ci in calitate de prim ministru (vechea
> obsesie a lui Tariceanu ca presedintele nu trebue sa se amestece in
> politica tarii).
>
> Ce putem spune despre un asemenea om care in curand va fi debarcat de
> PNL si va ajunge acolo unde ii este locul,in neantul politicii.
>
>
>
>
>
>
>

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2009-03-09 22:38
STATU-PALMA-BARBA-COT ... a cam luat-o azi in ... in Boc , n'asa ?

Copilasi , in situatia de astazi nici dracu nu da parale guvernului domnului nostru prishidinti ...
Domnul Ba'secu s-a intors la 180 de grade ca sa ne anunte un acord cu FMI .
Care acord poa sa dea drumul la imprumuturi pe pietele externe , n'asa ?
E , sa vedeti trai pe vatrai dupa ce ne imprumutam ...
Pina la toamna ca dupa aia ...
Dupa aia daca dinsul cistiga alegeirle ii scoate pe ceilalti vinovati sau daca le pierde iese si de la guvernare si ii lasa dracului pe ceilalti sa-si bata capul cu returnarea paralelor imprumutate ...
Noi pulimea o sa platim cu virf si indesat distractia , n'asa ?

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 188.24.209...)
2009-03-09 22:59
Re: PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT / Hi hi hi hi hi hi parca ar fi un articol din ziarul Scinteia,

inainte de revolutie!!!!!


La 2009-03-09 21:51:22, Alex.Pandrea a scris:

> PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT
> Am spus-o in repetate randuri ca dupa presedintii de tipul
> criptocomunistului Iliescu sau a celui care se credea lider regional
> dar a fost invins de securitate,Romnaia are astazi sansa de a avea un
> mare presedinte,un presedinte jucator si cu prestanta.
> Intr-un discurs,as spune de mare profunzime si prestanta Excelenta sa
> aduce in discutia publica dar si a guvernului si parlamentului marile
> probleme ale Romaniei si solutiile pentru rezolvarea lor.
> Daca o asemenea coalitie dreapta-stanga nu va reusi sa reformeze
> Romania si sa o modernizeze la nivelul UE inseamna ca nimic nu se va
> mai putea face.
> Si Excelenta sa a atins principalele probleme care vor contribui nu
> numai la depasirea crizei dar si la modernizarea si europenizarea
> Tarii.
> Sa urmarim cateva din cele mai importante puncte ale discursului sau.
>
> 1.Criza - o sansa si un risc
>
> Traian Basescu a declarat ca actuala coalitie PD-L - PSD aflata la
> guvernare este marea sansa a Romanii de a trece peste vremurile de
> criza nu numai cu costuri cat mai mici, ci si cu costuri echitabile.
> Desi criza va fi profunda ea cva fi si o moportunitate de reformare a
> statului Roman.
> Si aici se remarca marea sansa a unei mari coalitii,care cu
> majoritatea pe care o are poate reforma ceea ce trebue.
> Avem un parlament uninominal(primul pas al reformei statului) . Daca
> reforma nu este facuta, niciun Guvern si nicio larga majoritate nu
> isi justifica existenta in fata cetatenilor, a precizat seful
> statului.
> Basescu a subliniat ca s-a implicat in constructia unei coalitii de
> guvernare din dorinta de a fi consecvent cu ideea ca democratia
> presupune o majoritate parlamentara transparenta.
>
> 2.O larga majoritate este necesara pentru a face fata crizei
> financiare si economice profunde la nivel global. Dar aceasta
> coalitie puternic majoritara in Parlament trebuie sa fie orientata
> spre diminuarea efectelor crizei, spre dialog cu cetateanul si spre
> modernizarea Romaniei.
> Nu este contradictie intre a sprijini societatile comerciale si a-i
> sprijini pe cei vulnerabili, crede presedintele care a cerut
> solidaritate in fata crizei.
>
> 3.Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite,criza
> neputandu-se rezolva decat prin masurile menite sa reformeze si sa
> modernizeze statul. Insa acestea nu sunt suficiente daca nu sunt
> insotite de austeritate si solidaritate din partea societatii.
> Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite. Sa spunem
> deschis ca este nevoie de austeritate bugetara.
> Daca vom continua sa ne amagim ca putem trai acceptabil din bani
> impumutati ne vom accentua diferentele fata de tarile dezvoltate din
> Uniunea Europeana.
> De aceea Guvernul trebuie sa ia masuri austere, iar societatea sa dea
> dovada de solidaritate si sa le accepte.
> Este de mirare ca un guvern care si-a zis liberal a ajuns sa aiba
> 11.000.000 asistati sociali din cei 20 milioane de locuitori ai
> Romaniei.Si asta pentru a castiga 18% din voturi la alegeri.
>
> 4.Intreaga clasa politica trebue sa fie preocupata de eliminarea
> risipei.
> Criza economica poate fi depasita daca nu cerem ceea ce stim ca nu
> putem avea. Reforma statului - austeritate - solidaritate = sansa
> pentru Romania, a mai spus acesta.
>
> 5.Indolenta vechii guvernari care au dus la faptul ca fondurile
> europene zac nefolosite atarna ca o piatra de moara asupra bunei
> stari a poporului roman.Lipsa de performanta a administratiei locale
> din Romania avand in vedere ca in 2008 nu s-au cheltuit 9 miliarde de
> euro care ar fi permis ca romanii sa aiba locuri de munca este mai
> mult decat o incompetenta,este o guvernare in interesul unor grupuri
> oligarhice.
>
> Romania dispune de finantari pe termen lung neutilizate in valoare de
> 3,55 miliarde euro. La parte din aceste credite am inceput deja sa
> platim comisioane de neutilizare de milioane de euro anual.
>
> Fondurile structurale pentru anul 2007 - 2008 si 2009 se ridica la 5,5
> miliarde euro la dispozitie. Avem un total de 9 miliarde de euro din
> care daca am reusi in acest an sa utilizam 3-4 miliarde putem spune
> ca ne-am facut datoria fata de romani creand locuri de munca.
>
> 6..Lipsa de incredere in justitie face ca Romania sa nu fie o tara de
> drept,si aici se face vinovat mai ales guvernul care si-a zis
> liberal.Oamenii nu au incredere in Justitie
>
> Dupa doi ani de la integrare, Uniunea Europeana cere in continuare o
> reforma completa in acest domeniu. Cetatenii nu au incredere in
> acest sistem judiciar din cauza lucrurilor care se intampla zi de
> zi.
> Criza de incredere in Justitie este rezultatul experientelor traite de
> oameni in fiecare zi, eficienta actului de justitie trebuie sa se vada
> in faptele de zi cu zi. Oamenii isi erodeaza increderea in magistrati
> atunci cand acestia ii lasa liberi pe vinovati. De asemenea,
> termenele lungi ii incurajeaza sa isi faca singuri dreptate, iar
> noile coduri trebue sa corecteze aceste realitati.In Justitie este
> nevoie de asigurarea unei transparente si eficiente sporite a acestui
> act, adoptarea noilor coduri de procedura civila si penala,
> consolidarea ANI, rezolvarea dosarelor de coruptie la nivel inalt si
> masuri suplimentare de prevenire si combatere a coruptiei in
> administratia locala.
>
> 7.Sanatatea trebuie reformata in regim de urgenta,sistemul romanesc de
> sanatate este unul dintre cele mai neperformante din Europa, iar
> nereformarea acestui sistem in ritm accelerat va consuma in jumatate
> de an toate resursele alocate de la bugetul de stat,iar ministrului
> Sanatatii sa reformeze in regim de urgenta acest sistem.
> Trebuie sa fie finalizata strategia de reformare si adoptarea acesteia
> sa fie urmata de un pachet legislativ coerent. In consecinta, solicit
> Guvernului si ministrului Sanatatii reformarea sistemului sanitar in
> regim de urgenta, a adaugat Basescu.
>
> 8.Reforma in educatie este de asemenea stringenta si aceasta trebue
> facuta de urgenta pentru
> a da pietii tineri performanti care sa ajute Romania sa iasa din
> criza.
>
> Ca dl.Tariceanu nu a inteles nimic si ca nici nu va fi capabil sa
> inteleaga o constituie afirmatia sa dupa magistralul discurs al
> presedintelui in care spune,nici mai mult nici mai putin ca
> Presedintele tarii este cameleonul perfect pentru politica si
> considera ca acesta minte si discursul acestuia nu a fost tinut in
> calitate de sef al statului, ci in calitate de prim ministru (vechea
> obsesie a lui Tariceanu ca presedintele nu trebue sa se amestece in
> politica tarii).
>
> Ce putem spune despre un asemenea om care in curand va fi debarcat de
> PNL si va ajunge acolo unde ii este locul,in neantul politicii.
>
>
>
>
>
>
>

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 188.24.209...)
2009-03-09 23:04
Re: STATU-PALMA-BARBA-COT ... a cam luat-o azi in ... in Boc , n'asa ? / Corect, prostimea plateste

datoriile facute acum de PDL+PSD=FSN(pcr)!


La 2009-03-09 22:38:56, gili a scris:

> Copilasi , in situatia de astazi nici dracu nu da parale
> guvernului domnului nostru prishidinti ...
> Domnul Ba'secu s-a intors la 180 de grade ca sa ne anunte un acord
> cu FMI .
> Care acord poa sa dea drumul la imprumuturi pe pietele externe ,
> n'asa ?
> E , sa vedeti trai pe vatrai dupa ce ne imprumutam ...
> Pina la toamna ca dupa aia ...
> Dupa aia daca dinsul cistiga alegeirle ii scoate pe ceilalti
> vinovati sau daca le pierde iese si de la guvernare si ii lasa
> dracului pe ceilalti sa-si bata capul cu returnarea paralelor
> imprumutate ...
> Noi pulimea o sa platim cu virf si indesat distractia , n'asa ?
>

un roman mediu (...@yahoo.co.uk, IP: 89.42.137...)
2009-03-09 23:59
Re: PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT - sau Cultul personalitatii redivivus

La 2009-03-09 21:51:22, Alex.Pandrea a scris:

> PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT
> Am spus-o in repetate randuri ca dupa presedintii de tipul
> criptocomunistului Iliescu sau a celui care se credea lider regional
> dar a fost invins de securitate,Romnaia are astazi sansa de a avea un
> mare presedinte,un presedinte jucator si cu prestanta.
> Intr-un discurs,as spune de mare profunzime si prestanta Excelenta sa
> aduce in discutia publica dar si a guvernului si parlamentului marile
> probleme ale Romaniei si solutiile pentru rezolvarea lor.
> Daca o asemenea coalitie dreapta-stanga nu va reusi sa reformeze
> Romania si sa o modernizeze la nivelul UE inseamna ca nimic nu se va
> mai putea face.
> Si Excelenta sa a atins principalele probleme care vor contribui nu
> numai la depasirea crizei dar si la modernizarea si europenizarea
> Tarii.
> Sa urmarim cateva din cele mai importante puncte ale discursului sau.
>
> 1.Criza - o sansa si un risc
>
> Traian Basescu a declarat ca actuala coalitie PD-L - PSD aflata la
> guvernare este marea sansa a Romanii de a trece peste vremurile de
> criza nu numai cu costuri cat mai mici, ci si cu costuri echitabile.
> Desi criza va fi profunda ea cva fi si o moportunitate de reformare a
> statului Roman.
> Si aici se remarca marea sansa a unei mari coalitii,care cu
> majoritatea pe care o are poate reforma ceea ce trebue.
> Avem un parlament uninominal(primul pas al reformei statului) . Daca
> reforma nu este facuta, niciun Guvern si nicio larga majoritate nu
> isi justifica existenta in fata cetatenilor, a precizat seful
> statului.
> Basescu a subliniat ca s-a implicat in constructia unei coalitii de
> guvernare din dorinta de a fi consecvent cu ideea ca democratia
> presupune o majoritate parlamentara transparenta.
>
> 2.O larga majoritate este necesara pentru a face fata crizei
> financiare si economice profunde la nivel global. Dar aceasta
> coalitie puternic majoritara in Parlament trebuie sa fie orientata
> spre diminuarea efectelor crizei, spre dialog cu cetateanul si spre
> modernizarea Romaniei.
> Nu este contradictie intre a sprijini societatile comerciale si a-i
> sprijini pe cei vulnerabili, crede presedintele care a cerut
> solidaritate in fata crizei.
>
> 3.Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite,criza
> neputandu-se rezolva decat prin masurile menite sa reformeze si sa
> modernizeze statul. Insa acestea nu sunt suficiente daca nu sunt
> insotite de austeritate si solidaritate din partea societatii.
> Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite. Sa spunem
> deschis ca este nevoie de austeritate bugetara.
> Daca vom continua sa ne amagim ca putem trai acceptabil din bani
> impumutati ne vom accentua diferentele fata de tarile dezvoltate din
> Uniunea Europeana.
> De aceea Guvernul trebuie sa ia masuri austere, iar societatea sa dea
> dovada de solidaritate si sa le accepte.
> Este de mirare ca un guvern care si-a zis liberal a ajuns sa aiba
> 11.000.000 asistati sociali din cei 20 milioane de locuitori ai
> Romaniei.Si asta pentru a castiga 18% din voturi la alegeri.
>
> 4.Intreaga clasa politica trebue sa fie preocupata de eliminarea
> risipei.
> Criza economica poate fi depasita daca nu cerem ceea ce stim ca nu
> putem avea. Reforma statului - austeritate - solidaritate = sansa
> pentru Romania, a mai spus acesta.
>
> 5.Indolenta vechii guvernari care au dus la faptul ca fondurile
> europene zac nefolosite atarna ca o piatra de moara asupra bunei
> stari a poporului roman.Lipsa de performanta a administratiei locale
> din Romania avand in vedere ca in 2008 nu s-au cheltuit 9 miliarde de
> euro care ar fi permis ca romanii sa aiba locuri de munca este mai
> mult decat o incompetenta,este o guvernare in interesul unor grupuri
> oligarhice.
>
> Romania dispune de finantari pe termen lung neutilizate in valoare de
> 3,55 miliarde euro. La parte din aceste credite am inceput deja sa
> platim comisioane de neutilizare de milioane de euro anual.
>
> Fondurile structurale pentru anul 2007 - 2008 si 2009 se ridica la 5,5
> miliarde euro la dispozitie. Avem un total de 9 miliarde de euro din
> care daca am reusi in acest an sa utilizam 3-4 miliarde putem spune
> ca ne-am facut datoria fata de romani creand locuri de munca.
>
> 6..Lipsa de incredere in justitie face ca Romania sa nu fie o tara de
> drept,si aici se face vinovat mai ales guvernul care si-a zis
> liberal.Oamenii nu au incredere in Justitie
>
> Dupa doi ani de la integrare, Uniunea Europeana cere in continuare o
> reforma completa in acest domeniu. Cetatenii nu au incredere in
> acest sistem judiciar din cauza lucrurilor care se intampla zi de
> zi.
> Criza de incredere in Justitie este rezultatul experientelor traite de
> oameni in fiecare zi, eficienta actului de justitie trebuie sa se vada
> in faptele de zi cu zi. Oamenii isi erodeaza increderea in magistrati
> atunci cand acestia ii lasa liberi pe vinovati. De asemenea,
> termenele lungi ii incurajeaza sa isi faca singuri dreptate, iar
> noile coduri trebue sa corecteze aceste realitati.In Justitie este
> nevoie de asigurarea unei transparente si eficiente sporite a acestui
> act, adoptarea noilor coduri de procedura civila si penala,
> consolidarea ANI, rezolvarea dosarelor de coruptie la nivel inalt si
> masuri suplimentare de prevenire si combatere a coruptiei in
> administratia locala.
>
> 7.Sanatatea trebuie reformata in regim de urgenta,sistemul romanesc de
> sanatate este unul dintre cele mai neperformante din Europa, iar
> nereformarea acestui sistem in ritm accelerat va consuma in jumatate
> de an toate resursele alocate de la bugetul de stat,iar ministrului
> Sanatatii sa reformeze in regim de urgenta acest sistem.
> Trebuie sa fie finalizata strategia de reformare si adoptarea acesteia
> sa fie urmata de un pachet legislativ coerent. In consecinta, solicit
> Guvernului si ministrului Sanatatii reformarea sistemului sanitar in
> regim de urgenta, a adaugat Basescu.
>
> 8.Reforma in educatie este de asemenea stringenta si aceasta trebue
> facuta de urgenta pentru
> a da pietii tineri performanti care sa ajute Romania sa iasa din
> criza.
>
> Ca dl.Tariceanu nu a inteles nimic si ca nici nu va fi capabil sa
> inteleaga o constituie afirmatia sa dupa magistralul discurs al
> presedintelui in care spune,nici mai mult nici mai putin ca
> Presedintele tarii este cameleonul perfect pentru politica si
> considera ca acesta minte si discursul acestuia nu a fost tinut in
> calitate de sef al statului, ci in calitate de prim ministru (vechea
> obsesie a lui Tariceanu ca presedintele nu trebue sa se amestece in
> politica tarii).
>
> Ce putem spune despre un asemenea om care in curand va fi debarcat de
> PNL si va ajunge acolo unde ii este locul,in neantul politicii.
>
> Alo, tovarasu', vedeti c-ati gresit personajele... Al de o s-ajunga in lada de gunoi a istoriei o sa fie taman cel de-i lustruiesti matale exact acea parte pe care si-o sterge personajul respectiv nu numai cu pupincuristi ca ilustra dvs. personalitate, ci si - din pacate - cu noi toti, care am avut nefericirea sa ne nastem in aceeasi tara cu Basescu Traian...
>
> Si inca ceva: daca presedintele ajunge sa se amestece in politica INTERNA a tarii (ca in aia externa e DATOR sa se amestece), ce mama naibii facem cu separatia puterilor in stat, ilustre discipol al lui Vadim & Paunescu?
>
>
>

ionescu (...@yahoo.com, IP: 98.222.228...)
2009-03-10 01:12
Re: PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT

Cred ca Alex.Pandrea sufera de o boala incurabila: Bashistomania.
Dumnezeu sa-l ierte ca nu stie ce vorbeste!

da de ce din Canada (...@videotron.ca, IP: 96.20.9...)
2009-03-10 03:46
Re: PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT

La 2009-03-09 21:51:22, Alex.Pandrea a scris:

> PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT
> Am spus-o in repetate randuri ca dupa presedintii de tipul
> criptocomunistului Iliescu sau a celui care se credea lider regional
> dar a fost invins de securitate,Romnaia are astazi sansa de a avea un
> mare presedinte,un presedinte jucator si cu prestanta.
> Intr-un discurs,as spune de mare profunzime si prestanta Excelenta sa
> aduce in discutia publica dar si a guvernului si parlamentului marile
> probleme ale Romaniei si solutiile pentru rezolvarea lor.
> Daca o asemenea coalitie dreapta-stanga nu va reusi sa reformeze
> Romania si sa o modernizeze la nivelul UE inseamna ca nimic nu se va
> mai putea face.
> Si Excelenta sa a atins principalele probleme care vor contribui nu
> numai la depasirea crizei dar si la modernizarea si europenizarea
> Tarii.
> Sa urmarim cateva din cele mai importante puncte ale discursului sau.
>
> 1.Criza - o sansa si un risc
>
> Traian Basescu a declarat ca actuala coalitie PD-L - PSD aflata la
> guvernare este marea sansa a Romanii de a trece peste vremurile de
> criza nu numai cu costuri cat mai mici, ci si cu costuri echitabile.
> Desi criza va fi profunda ea cva fi si o moportunitate de reformare a
> statului Roman.
> Si aici se remarca marea sansa a unei mari coalitii,care cu
> majoritatea pe care o are poate reforma ceea ce trebue.
> Avem un parlament uninominal(primul pas al reformei statului) . Daca
> reforma nu este facuta, niciun Guvern si nicio larga majoritate nu
> isi justifica existenta in fata cetatenilor, a precizat seful
> statului.
> Basescu a subliniat ca s-a implicat in constructia unei coalitii de
> guvernare din dorinta de a fi consecvent cu ideea ca democratia
> presupune o majoritate parlamentara transparenta.
>
> 2.O larga majoritate este necesara pentru a face fata crizei
> financiare si economice profunde la nivel global. Dar aceasta
> coalitie puternic majoritara in Parlament trebuie sa fie orientata
> spre diminuarea efectelor crizei, spre dialog cu cetateanul si spre
> modernizarea Romaniei.
> Nu este contradictie intre a sprijini societatile comerciale si a-i
> sprijini pe cei vulnerabili, crede presedintele care a cerut
> solidaritate in fata crizei.
>
> 3.Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite,criza
> neputandu-se rezolva decat prin masurile menite sa reformeze si sa
> modernizeze statul. Insa acestea nu sunt suficiente daca nu sunt
> insotite de austeritate si solidaritate din partea societatii.
> Promisiunile din campania electorala nu pot fi indeplinite. Sa spunem
> deschis ca este nevoie de austeritate bugetara.
> Daca vom continua sa ne amagim ca putem trai acceptabil din bani
> impumutati ne vom accentua diferentele fata de tarile dezvoltate din
> Uniunea Europeana.
> De aceea Guvernul trebuie sa ia masuri austere, iar societatea sa dea
> dovada de solidaritate si sa le accepte.
> Este de mirare ca un guvern care si-a zis liberal a ajuns sa aiba
> 11.000.000 asistati sociali din cei 20 milioane de locuitori ai
> Romaniei.Si asta pentru a castiga 18% din voturi la alegeri.
>
> 4.Intreaga clasa politica trebue sa fie preocupata de eliminarea
> risipei.
> Criza economica poate fi depasita daca nu cerem ceea ce stim ca nu
> putem avea. Reforma statului - austeritate - solidaritate = sansa
> pentru Romania, a mai spus acesta.
>
> 5.Indolenta vechii guvernari care au dus la faptul ca fondurile
> europene zac nefolosite atarna ca o piatra de moara asupra bunei
> stari a poporului roman.Lipsa de performanta a administratiei locale
> din Romania avand in vedere ca in 2008 nu s-au cheltuit 9 miliarde de
> euro care ar fi permis ca romanii sa aiba locuri de munca este mai
> mult decat o incompetenta,este o guvernare in interesul unor grupuri
> oligarhice.
>
> Romania dispune de finantari pe termen lung neutilizate in valoare de
> 3,55 miliarde euro. La parte din aceste credite am inceput deja sa
> platim comisioane de neutilizare de milioane de euro anual.
>
> Fondurile structurale pentru anul 2007 - 2008 si 2009 se ridica la 5,5
> miliarde euro la dispozitie. Avem un total de 9 miliarde de euro din
> care daca am reusi in acest an sa utilizam 3-4 miliarde putem spune
> ca ne-am facut datoria fata de romani creand locuri de munca.
>
> 6..Lipsa de incredere in justitie face ca Romania sa nu fie o tara de
> drept,si aici se face vinovat mai ales guvernul care si-a zis
> liberal.Oamenii nu au incredere in Justitie
>
> Dupa doi ani de la integrare, Uniunea Europeana cere in continuare o
> reforma completa in acest domeniu. Cetatenii nu au incredere in
> acest sistem judiciar din cauza lucrurilor care se intampla zi de
> zi.
> Criza de incredere in Justitie este rezultatul experientelor traite de
> oameni in fiecare zi, eficienta actului de justitie trebuie sa se vada
> in faptele de zi cu zi. Oamenii isi erodeaza increderea in magistrati
> atunci cand acestia ii lasa liberi pe vinovati. De asemenea,
> termenele lungi ii incurajeaza sa isi faca singuri dreptate, iar
> noile coduri trebue sa corecteze aceste realitati.In Justitie este
> nevoie de asigurarea unei transparente si eficiente sporite a acestui
> act, adoptarea noilor coduri de procedura civila si penala,
> consolidarea ANI, rezolvarea dosarelor de coruptie la nivel inalt si
> masuri suplimentare de prevenire si combatere a coruptiei in
> administratia locala.
>
> 7.Sanatatea trebuie reformata in regim de urgenta,sistemul romanesc de
> sanatate este unul dintre cele mai neperformante din Europa, iar
> nereformarea acestui sistem in ritm accelerat va consuma in jumatate
> de an toate resursele alocate de la bugetul de stat,iar ministrului
> Sanatatii sa reformeze in regim de urgenta acest sistem.
> Trebuie sa fie finalizata strategia de reformare si adoptarea acesteia
> sa fie urmata de un pachet legislativ coerent. In consecinta, solicit
> Guvernului si ministrului Sanatatii reformarea sistemului sanitar in
> regim de urgenta, a adaugat Basescu.
>
> 8.Reforma in educatie este de asemenea stringenta si aceasta trebue
> facuta de urgenta pentru
> a da pietii tineri performanti care sa ajute Romania sa iasa din
> criza.
>
> Ca dl.Tariceanu nu a inteles nimic si ca nici nu va fi capabil sa
> inteleaga o constituie afirmatia sa dupa magistralul discurs al
> presedintelui in care spune,nici mai mult nici mai putin ca
> Presedintele tarii este cameleonul perfect pentru politica si
> considera ca acesta minte si discursul acestuia nu a fost tinut in
> calitate de sef al statului, ci in calitate de prim ministru (vechea
> obsesie a lui Tariceanu ca presedintele nu trebue sa se amestece in
> politica tarii).
>
> Ce putem spune despre un asemenea om care in curand va fi debarcat de
> PNL si va ajunge acolo unde ii este locul,in neantul politicii.
>
> Unde l-ati gasit pe idiotul asta?
>
>
>
>
>

georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 89.46.75...)
2009-03-10 08:02
Re: PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT

La 2009-03-09 21:51:22, Alex.Pandrea a scris:

> PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT

Bai Pandele ,mare pisihatru, zilele trecute ti-am luat apararea cand zicea cineva ca esti schizofrenic, da cred ca am gresit, avea dreptate. Auzi la el ''prestanta '' la matroz !!

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2009-03-10 11:29
Re: PRESTANTA UNUI MARE CHIX

> PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT

prestatia unui mare chix ca nici "om" cu o mic nu este.

"mostenirea", "vina altora", "neputinta", "unica posibilitate FMI", etc. Astea dau masura unuia care nu a inteles nici acum nimic din problemele economice si nimic din criza. Adaugam la asta "constitutia pt el", "legile pt serviciile sale" (alea care nu au trecut in fosta guvernare asa cum s-au pritocit la 3 coceni), sunt baniii de anul trecut. Nu sunt banii de anul asta, hei rupism, nepotism, clienterism, etc si avem imaginea unui mare "chix" de acelasi tip cu cele sustinute inainte de 89 prin scanteia si la fiecare luare de cuvant a lui ceasca referitor la "capitalismul muribund" si binenteles imoral.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2009-03-10 11:45
Re: PRESTANTA UNUI MARE RAHAT

La acum cateva saptamani zicea altaceava.
Acu zice ca FMI.
Zice transparenta insa tree sa aflam de la straini ca el vrea FMI.
Desi a zis ca nu
Si-si mai zice Zeus.
Prestanta de rahat. Pastreaza-i un pat intr0un salon lu napoleon asta.

Roman Liber (...@yahoo.com, IP: 193.180.189...)
2009-03-10 14:43
Re: PRESTANTA UNUI MARE OM DE STAT - ce tarif ai? - e bolnav saracu... voi nu intelegeti:)))))

e bolnav de... iubire si devotament. Tariful vine dupa aia...naturel.

Directorul unei fabrici le propune muncitorilor sa lucreze in fiecare zi mai mult cu 1 ora pentru a creste productivitatea. Apoi ii intreaba pe angajati daca sunt de acord.
Ionescu : -Eu propun sa se lucreze cate 10 ore pe zi pentru a mari profitul companiei.
Vasilescu: -Eu zic ca putem lucra chiar 12 ore pe zi, pentru ca trebuie sa ajungem cat mai repede la nivelul concurentei.
Popescu: -Am putea sa lucram 16 ore pe zi, suntem obligati sa ne facem datoria.
Gheorghe: -Eu propun sa nu mai plecam acasa deloc. Pentru ca acasa ne intalnim cu nevestele si riscam sa se nasca tampiti ca Ionescu, Vasilescu si Popescu

PS Inlocuiti pe Ionescu, Popescu si Vasilescu ... si o sa dati de Pandea, Dany, Solitude si... Zeus.


La 2009-03-09 22:18:44, Bumerang a scris:

> Cum te platesc astia ma Pandreo, cu randu, sau pe litere?
> Iti dau un sfat. Mai fa si copy-paste sa arate mai mult, ca nu se
> observa. Ca doar n-are nimeni rabdarea sa citeasca pana la capat!
>
> Si inca un sfat. Fi si tu mai credibil, mai real asa .Lasa cuvinte ca
> Excelenta sa etc, ca bat la ochi. Ce draq, nu te-au instruit astia?
>
>


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00744 sec.