Ziua Logo
  03:21, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2009-02-20
Thalia din Big Apple (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2009-02-19 23:39
Plural majestic?

Cica:

<<Nu ne numaram printre admiratorii filmului ["Moartea Domnului Lazarescu"] dar nici nu-i putem nega forta de expresie, mai mult psihologico-jurnalistica, decat artistica.>>

Oare cine-or fi cei care nu admira filmul ? Onor fam. Bedros? Jurnalistii de la Ziua?

Mie mi-a placut enorm filmul, la fel tuturor celor carora le-am imprumutat caseta DVD subtitrata in engleza. Si nu doar ptr. meritele "psihologico-jurnalistice" cat, mai ales ptr. cele artistice. O adevarata comedie neagra care se ridica la nivelul "early Woody Allen", se incepe si se sfarseste cu doua cantece ale Margaretei Paslaru, care se potrivesc in context ca nuca in perete, fiindca toata actiunea filmului e un sir de non-sequitur unde-dai-si-unde-crapa. Ca viata.

Americanii care au vazut filmul - criticii sau iubitorii de filme care au rabdare sa citeasca subtitrarile - sunt plini de admiratie, in special ptr. meritele artistice, fiindca nu toti sunt la curent cu RO contemporana ca sa poata aprecia "expresia jurnalistica" a filmului. Absolut toate cronicile pe care le-am citit, ridica ditirambi filmului si creatorului Puiu. Cu exceptia lui Bedros & Co, again, cine o fi "co"?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01563 sec.