Ziua Logo
  17:31, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-11-25
Sakura din Resita (...@yahoo.com, IP: 81.18.72...)
2005-11-25 01:58
Vina este a lor...

Adevaratii vinovati pentru situatia in care este sistemul de invatamant si nu numai in ziua de azi sunt chiar ei, profesorii. Se presupune ca la conducerea tarii se afla cei mai bine educati oameni din domeniile incredintate lor. Apoi daca idiotii care ne conduc de 15 ani tara (+ cei 50 de ani dinainte) sunt tot ce-a putut da mai bun sistemul de invatamant romanesc, profesorii nu merita nimic in plus fata de ce au. Poate chiar ar trebui penalizati.

Daca cei care ne conduc nu sunt cei mai buni, dar au ajuns in functiile pe care le au pentru ca ceilalti ~20 de milioane de romani sunt atat de prosti incat nu stiu sa aleaga omul potrivit la locul potrivit, vina tot a profesorilor este. Si iarasi zic ca nu merita nimic. Sa sufere alaturi de restul tarii pentru raul pe care ni l-au facut in decursul anilor, indobitocind o tara intreaga.

Oricum privim lucrurile, radacinile situatiei actuale din tara pornesc de la profesori. Prin urmare nu pot fi de acord cu revendicarile lor salariale. Daca ar fi pus accentul pe alte aspecte, ca de exemplu cele de natura a duce la o mai mare transparenta in societatea romaneasca si la o promovare a oamenilor in functie de valoarea lor reala, as mai fi avut un pic de respect fata de ei, pentru ca ar fi fost un semn ca au inteles ca au gresit si incearca sa repare ce se mai poate. Insa atata vreme cat tot ceea ce cer ei sunt banii si nici in ... nu-i doare de altceva, nu mai am nici un pic de respect pentru aceasta breasla candva onorabila.

fairlady (...@hotmail.com, IP: 67.170.88...)
2005-11-25 05:21
Re: Vina este a lor...

Deacord 100%. Totusi situatia nu trebuie perpetuata.

Problema: invatamintul de stat
Solutia: invatamintul particular.

Scoala genrala si eventual liceul trebuie sa ramina gratuite. Fondurile alocate fiecarei scoli trebuie sa fie proportional cu numarul elevilor pe care reusesc sa-i atraga. In acest fel decizia va reveni parintilor sa aleaga scoala care le place. Cu timpul scolile proaste vor da faliment iar cele bune isi vor putea plati profesorii cu lefuri de ministru.

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-11-25 07:03
Re: Vina este a lor...

Cu timpul scolile
> proaste vor da faliment iar cele bune isi vor putea plati profesorii
> cu lefuri de ministru.
> 
" cind iau banii traktoristii
beau, maninca ca ministrii "

Salariile in invatamint vor ramine mici in veac. Si venind vorba de ministri.... Stiati ca Romania are cu 3 ministri mai multi decit US ?
Oare la ce folosesc acestia ? Si de ce asa de multi ?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00733 sec.