Ziua Logo
  12:26, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-11-22
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-11-21 21:42
LUPTE INTERNE IN PNL

LUPTE INTERNE IN PNL
Se pare ca din motive electorale PSD va sprijini Motiunea de Cenzura a PD-L,pentru a nu da acestuia beneficiul unui castig de imagine.Acest lucru a facut ca luni(azi) sa aiba loc o noua sedinta a conducerii PSD si grupurilor parlamentare in care se poate decide cenzurarea guvernului Tariceanu si votarea motiunii PD-L.
In PNL s-a dat startul la lupta pentru functiile de conducere din partid, atit in interiorul formatiunii politice, cit in afara acesteia, in zona disidentilor. Analistii vorbesc de o posibila declansare a procesului de succesiune in cadrul PNL, in eventualitatea in care Calin Popescu Tariceanu va fi trintit din functia de prim-ministru. Cei care au ridicat pistolul in aer ca sa dea startul la scindare au fost dupaTheodor Stolojan si Valeriu Stoica,chiar prietenii sai Dl.Antonescu,gospodina Norica si chiar Orban.
Mai mult sau mai putin public,ei au indicat, fara nici o rezerva, vinovatul pentru situatia in care ar fi ajuns PNL-ul, si anume presedintele partidului si echipa din jurul sau.
Pe de alta parte, ideea unei fuziuni sau colaborari cu aripa liberala din PD-L devine acum tot mai probabila,mai ales din perspectiva ca acest partid sa preia conducerea tarii si lupta anti-PSD.
Pentru aceasta acest grup disident a inceput sa sape la temelia partidului, adica la filialele din judete, si chiar in Bucuresti
In cazul in care Calin Popescu Tariceanu nu va putea sa-si duca mandatul de prim-ministru pina la capat,sau dupa alegeri,daca procentajul va fi 10-12% cei mai vizibili lideri liberali ar putea sa-si puna problema preluarii conducerii.
Se vehiculeaza numeroase nume pentru viitorul presedinte PNL(am vorbit deja de Antonescu,Orban si chiar gospodina Norica
Surse citate de diversi analisti politici ne arata ca de fapt pericolul cel mai mare vine de la dl.Patriciu care de fapt a manipulat si manipuleaza PNL.Daca el nu va fi multumit de prestatia dlui Tariceanu,si nu este,schimbarea dlui Tariceanu este ca si sigura,pretendentii de mai sus fiind de fapt oamenii dlui Patriciu.
Purtatorul de cuvint al PNL, Varujan Vosganian declara ca aceasta ar putea fi o veritabila motiune de cenzura impotriva guvernului. Intrebarea care se pune este cind si cum va pleca premierul Tariceanu.
Tariceanu,subliniaza dl.Stoica va demisiona sau va fi fortat sa demisioneze in curand.
Se pare ca problema este pe larg discutata in diferite filiale judetiene si mai ales in acelea in care fostii lideri PNL mai demult dar si recent au trecut la PD-L,multi dintre ei candidand azi pe listele PD-L.
Insasi dl.Stolojan,pe nevazute are intalniri in diferite zone din tara sau este pur si simplu abordat de diferiti lideri locali PNL pentru a vedea care ar fi soarta lor in cazul ca vor sprijini sau se vor alatura PD-L.
Liberalii din teritoriu sunt in cea mai mare dilema a vietii lor,ori cu liberalii ori cu PD-L.
In partid domenste inca acea teroare,ca pe timpul platformistilor,mai ales amenintarile cu excluderea,lucru afirmat de dl.Vosganiana.
Dupa cum afirma dl.SEBASTIAN LAZAROIU: LUPII TINERI DIN PNL AR PUTEA DA STARTUL LA SUCCESIUNE

Tot Sebastian Lazaroiu, directorul Curs, se numara printre cei care sustin ca dizidenta inceputa de dl. Stolojan ar avea sanse mari sa se impuna daca PNL va avea un scor mic in alegeri.
Se subliniaza insa atmosfera unei crize de succesiune,lupii tineri,ambitiosi simt gustul puterii si posibilitatea de a lua puterea,exact cum aripa tanara a dlui Tariceanu a facut cu vechiul PNL.
In opinia lui Lazaroiu, lupii tineri din Partidul National Liberal sint si cei mai vizibili membri din acest moment. Asa ar fi grupul dlui Olteanu,Crin Antonescu,Ludovic Orban si chiar Adrian Cioroianu,si spune Lazaroiu, ceea ce ar insemna ca toti acesti tineri liberali identificati de el ar putea sa-si doreasca functia de presedinte al partidului in cazul in care Tariceanu nu va putea sa-si duca la bun sfirsit mandatul de prim-ministru.
Exista insa mai multe scenarii care ar putea sa-l determine pe Tariceanu sa plece, intr-un fel sau altul, de la conducerea PNL si un lucru este cert: pe scena politica romaneasca, de acum incolo, orice este posibil .
Mediocritatea conducerii guvernului,minciunile ca economia dudue si performanta ne situeaza pe locul 7 in Europa au pus capac minciunii cand Romania a fost declarata in stare de criza iar bugetul,cel pretins fara fund pentru aliatii politici, nu mai poate sustine cresterea de salariu de 50% impusa de prietenul si sustinatorul guvernarii dlui,Tariceanu,adica PSD.

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2008-11-21 22:35
Mai nene Vasile ...

MarianS01 din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.39.73...)
2008-11-21 23:44
Re: LUPTE INTERNE IN PNL

La 2008-11-21 21:42:04, Alex.Pandrea a scris:

> LUPTE INTERNE IN PNL

Hello, de doi ani tot canti prohodul PNL si tot degeaba. Nu mor cai cand vor cainii. Fie ei, cainii, cat de hamesiti or fi.

> Se pare ca din motive electorale PSD va sprijini Motiunea de Cenzura a
> PD-L,pentru a nu da acestuia beneficiul unui castig de imagine.Acest
> lucru a facut ca luni(azi) sa aiba loc o noua sedinta a conducerii
> PSD si grupurilor parlamentare in care se poate decide cenzurarea
> guvernului Tariceanu si votarea motiunii PD-L.

"Desteptule", asta ai postat-o acum doua saptamani si deja s-a dovedit c-ai dato-n bara. PSD, dupa cum bine stii a boicotat votarea stupidei motiuni PDL.

...

De aici in jos este cu copy/paste a unui material pe care l-ai mai scris de vreo zece ori dupa ce Stolojan a fost scos din PNL ca o masea stricata.

> In PNL s-a dat startul la lupta pentru functiile de conducere din
> partid, atit in interiorul formatiunii politice, cit in afara
> acesteia, in zona disidentilor.

Al dracului start, se tot da de doi ani si ... tot nu se lupta nimeni.

> Analistii vorbesc de o posibila
> declansare a procesului de succesiune in cadrul PNL, in
> eventualitatea in care Calin Popescu Tariceanu va fi trintit din
> functia de prim-ministru.

Mare prost trebuie sa fii ca sa mai vorbesti de trantirea lui Tariceanu atunci cand mai sunt zece zile pana la expirarea mandatului. Dar, cum ai folosit, fara minte,copy/paste ...

> Cei care au ridicat pistolul in aer ca sa
> dea startul la scindare au fost dupaTheodor Stolojan si Valeriu
> Stoica,chiar prietenii sai Dl.Antonescu,gospodina Norica si chiar
> Orban.

Inteleg ca Basescu dorea scindarea PNL , a si reusit, luindu-si slugile pe care le avea printre PNL-isti, dar asta a fost acum doi ani. Si vezi ca nici Antonescu, nici Norica si nici Orban nu s-au aruncat in bratele lui Zeus; dimpotriva, toti trei au avut relatii mult mai incordate cu bulibasa de la Cotroceni.

> Mai mult sau mai putin public,ei au indicat, fara nici o rezerva,
> vinovatul pentru situatia in care ar fi ajuns PNL-ul, si anume
> presedintele partidului si echipa din jurul sau.

Ideile astea idioate puteai sa ti le pastrezi. Cei doi ani de cand le tot repeti le-au dovedit netemeinicia. Ele puteau parea viabile in 2006, cand PD le promova in scopul scindarii PNL, dar de atunci pana astazi a trecut timpul si ele s-au dovedit a fi false.

> Pe de alta parte, ideea unei fuziuni sau colaborari cu aripa liberala
> din PD-L devine acum tot mai probabila,mai ales din perspectiva ca
> acest partid sa preia conducerea tarii si lupta anti-PSD.

Lupta fratricida intre PDL si PSD este de fatada, asa cum a declarat Geoana chiar azi "Traian Basescu trimite emisari la partide, inclusiv la noi, PSD, castigator la alegeri, si spune: "Chiar si sa intrati voi piua a doua intr-un guvern PD-L si va dam cativa ministri" si sa nu sustinem un candidat propriu la presedintie si sa punem unul de fatada."

> Pentru aceasta acest grup disident a inceput sa sape la temelia
> partidului, adica la filialele din judete, si chiar in Bucuresti

Oho, stai linistit, au trecut doi ani de cand scriai asta; ciracii lui Stolojan l-au urmat inca de atunci si PNL nici nu s-a resimtit. Rezultatele la vot si in sondaje n-au scazut. Si cu cei care au plecat si fara ei rezultatele au fost aceleasi.

> In cazul in care Calin Popescu Tariceanu nu va putea sa-si duca
> mandatul de prim-ministru pina la capat,sau dupa alegeri,daca
> procentajul va fi 10-12% cei mai vizibili lideri liberali ar putea
> sa-si puna problema preluarii conducerii.

Ce vorbesti de dus mandat pana la capat, atunci cand mai sunt zece zile de madat? Te-ai tampit de tot!

> Se vehiculeaza numeroase nume pentru viitorul presedinte PNL(am vorbit
> deja de Antonescu,Orban si chiar gospodina Norica

Ce lipsa de inspiratie! In doi ani n-ai gasit macar alti posibili presedinti?

> Surse citate de diversi analisti politici ne arata ...

Sursele inventate de invocatii analisti politici s-au dovedit prostii.

> Tariceanu,subliniaza dl.Stoica va demisiona sau va fi fortat sa
> demisioneze in curand.

Asa spunea Stoica acum doi ani. De atunci tot asta spune? Asa-i cand fara discernamant preiei un text de acum doi ani. Dovedesti, in prostia ta, ca Stoica n-a avut dreptate.

> Dupa cum afirma dl.SEBASTIAN LAZAROIU: LUPII TINERI DIN PNL AR PUTEA
> DA STARTUL LA SUCCESIUNE
> Tot Sebastian Lazaroiu, directorul Curs, se numara printre cei care
> sustin ca dizidenta inceputa de dl. Stolojan ar avea sanse mari sa se
> impuna daca PNL va avea un scor mic in alegeri.

Numai ca Sebasastian Lazaroiu nu mai este director CURS ci ditamai consilier presidential de vreun an si jumatate.
El vorbea atunci de alegerile euro-parlamentare si analiza lui s-a dovedit a fi interesat, data fiind legatura lui cu Basescu, si neintemeiata.

...

Ultimul paragraf este adaugat peste textele mai vechi.

> Mediocritatea conducerii guvernului,

Idiotii pot considerea orice nu-s capabili sa inteleaga drept mediocritate. Nu conteaza parerea ta.

> ... minciunile ca economia dudue si

Vezi ca si Zeus a spus in mai multe ori ca avem o importanta crestere economica (a dat chiar cifre care dovedesc asta).

> ... performanta ne situeaza pe locul 7 in Europa

Vezi ca amesteci lucrurile. Performata cresterii economice ne plaseaza pe locul I in Europa, nu pe 7.
Atingerea de catre Romania a locului 7 ca putere economica in Europa a fost enuntata ca deziderat de catre PNL, nu ca un fapt realizat.
Dar, ce zic eu, pentru idioti este acelasi lucru.

> ... au pus capac minciunii
> cand Romania a fost declarata in stare de criza

Tampitel tata, cine a declarat starea de criza? Vezi ca te trage Zeus de urechi. Sa spui asta tocmai can el colinda tara si spune ca nu sunte in criza?

> iar bugetul,cel
> pretins fara fund pentru aliatii politici, nu mai poate sustine
> cresterea de salariu de 50%

Ca bugetul este fara fund au considerat populistii si demagogii. Guvernul s-a opus tocmai tratarii cu iresponsabilitate a bugetului, ca sac fara fund.

> ... impusa de prietenul si sustinatorul
> guvernarii dlui,Tariceanu,adica PSD.

Sa inteleg ca deja PDL se dezice de majorarea salariilor profesorilor cu 50%? Vezi ca amendamentul scandalos a fost semnat alaturi de PSD si de catre PDL (nu si de catre PNL).
Ai uitat deja de cea mai penibila motiune de cenzura, cea promovata de PDL sub numele "Educatia ramane. Guvernul pleaca"?

Danny (...@us.mahle.com, IP: 70.54.71...)
2008-11-22 01:45
Re: LUPTE INTERNE IN PNL

MarianS01 din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.39.73...)
2008-11-22 02:55
Pentru Muhaiaua Cotrocenilor, Danny

Nu te-a luat Presedintele prin tara?
Ma asteptam sa-si ia muhaiaua cu el.
Doar el se lauda ca prin porturi mergea la prostituate.
Sa fi imbatranit intratat incat sa nu mai aiba nevoie de muhaia?

knowbothsystems (...@yahoo.com, IP: 86.107.229...)
2008-11-22 07:44
Re: LUPTE INTERNE IN PNL de Pandrea: Nu il citeste NIMENI, il asigur

La 2008-11-21 21:42:04, Alex.Pandrea a scris:

> LUPTE INTERNE IN PNL

Chiar crede pandrea ca un Activist atit e vizibil ca sine, mai e citit ?
Se inseama amarnic.

Mie polologhia Pandrea imi aminteste de Invatamintul Politic. ...cind trebuia sa vorbesc si eu, nu puteam decit despre profesie care se innoda cu Inv. Politic, ca politica in texturile lui Pandrea-bietul.

Totdeauna m-am intrebat-- ce caracter de individ trebuie sa aiba activistul? Vor fi avind vreun Principiu Personal ? Nu cred! Le-ar veni in conflict cu cegogosi vrea platitorul sa ii scrie. Pandrea ar fi fost bun sa scrie Invatamaint Politic... asta daca pd-l era inainte de' 89, dar aceiasi, ar fi facut-o Pandrea cu brio. Dar n-ar fi fost citit nici atunci.
Asa ca, sariti peste capra-Pandrea ca e absolut sinistru ce/cum scrie.

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2008-11-22 08:35
PD-L ininte de '89 ? A fost , da ...

Da ii zicea PCR , n'asa ?

Un Agricultor (...@yahoo.fr, IP: 78.96.117...)
2008-11-22 08:47
Re: PD-L ininte de '89 ? A fost , da ...

La 2008-11-22 08:35:32, gili a scris:

> Da ii zicea PCR , n'asa ?
>
Ma Gilica minte mica, arunca-ti privirea la PNL si PSD. Acolo ii gasesti pe toti, dar absolut toti fostii peceristi de frunte, reprezentati fie de ei insisi, ex. taita Iliescu, fie de fii, fiice gineri , nepoti sau nepoate: Oprescu, Geoana, Bogdan Olteanu, Petre Roman, Adrian Nastase, fratii Orban si toti ceilalti. Cat despre securisi si turnatori, priveste doar cu coada ochiului la un Ionescu Quintus, Ghise si majoritatea penelistilor din frunte.

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2008-11-22 08:56
Acuma fermierule dreptu-i ca la pedelicii astia ...

Dai mai mult peste securisti , n'asa ?

Danny (...@us.mahle.com, IP: 70.54.71...)
2008-11-23 07:32
MarianS01

<<<<<Nu te-a luat Presedintele prin tara?>>>>

Nu ma luat puisor prostovan,
Intii ca sint prea departe, si biletul costa scump, si al doilea, trebuie sa stea si cineva pe aici si sa plezneasca peste bot jigodiile obraznice ca tine, slugoii "geniului" repetent, platite cu petro-ruble

Danny (...@us.mahle.com, IP: 70.54.71...)
2008-11-23 07:35
MarianS01

Scuze!
"Nu m-a luat"

MarianS01 din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.39.73...)
2008-11-23 15:10
Pentru muhaiaua Cotrocenilor, Danny (II)

La 2008-11-21 21:42:04, Alex.Pandrea a scris:

>Nu ma luat puisor prostovan,

Nici nu-mi inchipui cum putea sa te ia ca muhaia daca ai fi fost "puisor prostovan". In functii de mare raspundere Zeus isi ia inraiti nu puisori.

> Intii ca sint prea departe, si biletul costa scump, ...

Hai, nu te lauda ca te-a trimis in schimb de experienta la licuriciul mai mare.
(Nu-i este teama lui Zeus ca-i faci concurenta la suptul p**i licuriciului mai mare?)
Nu-i cine stie ce noutate plecatul ca vitel si-ntorsul ca bou.

> ... si al doilea, trebuie sa stea si cineva pe aici si sa plezneasca peste bot
> jigodiile obraznice ca tine, slugoii "geniului" repetent, platite cu petro-ruble

Muhaiaua are competente in domeniu lui; Cum iesi din exercitiul functiunii debitezi prostii.
Despre petro-ruble poti sa-i intrebi pe Basescu si Stolojan; pot sa-ti explice cum este cu ALRO Slatina, interesele rusilor in domeniu si interesele lor pentru ca rusilor de la ALRO sa li se dea energie ieftina.

MarianS01 din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.39.73...)
2008-11-23 15:12
Pentru muhaiaua Cotrocenilor, Danny (II) - RECTIFICARE

RECTIFICARE

La 2008-11-23 07:32, Danny a scris:

>Nu ma luat puisor prostovan,

Nici nu-mi inchipui cum putea sa te ia ca muhaia daca ai fi fost "puisor prostovan". In functii de mare raspundere Zeus isi ia inraiti nu puisori.

> Intii ca sint prea departe, si biletul costa scump, ...

Hai, nu te lauda ca te-a trimis in schimb de experienta la licuriciul mai mare.
(Nu-i este teama lui Zeus ca-i faci concurenta la suptul p**i licuriciului mai mare?)
Nu-i cine stie ce noutate plecatul ca vitel si-ntorsul ca bou.

> ... si al doilea, trebuie sa stea si cineva pe aici si sa plezneasca peste bot
> jigodiile obraznice ca tine, slugoii "geniului" repetent, platite cu petro-ruble

Muhaiaua are competente in domeniu lui; Cum iesi din exercitiul functiunii debitezi prostii.
Despre petro-ruble poti sa-i intrebi pe Basescu si Stolojan; pot sa-ti explice cum este cu ALRO Slatina, interesele rusilor in domeniu si interesele lor pentru ca rusilor de la ALRO sa li se dea energie ieftina.

Danny (...@us.mahle.com, IP: 70.54.71...)
2008-11-23 16:58
Re: MarianS01 (II)

<<<<Muhaiaua are competente in domeniu lui>>>>

Asa e la voi la liberali? Fiecare muhaia are competenta ei: muhaiaua prim-ministru, muhaiaua de interne, muhaiaua invatamintului, muhaiaua care pupa in dos patachina repetenta etc.

<<<<<<Despre petro-ruble poti sa-i intrebi pe Basescu si Stolojan; pot sa-ti explice cum este cu ALRO Slatina, interesele rusilor in domeniu si interesele lor

Greu mai pricepi "mintosule" Petro-dolari nu alumino-dolari. Adica de aia pe care-i imparte ciocoiul pupincuristilor ca tine si valetului care-i serveste cafeaua

<<<<<Hai, nu te lauda ca te-a trimis in schimb de experienta la licuriciul mai mare.>>>>>

Nu ma laud, ca nu m-a trimis el, am venit singur acum 15 ani, ca scap de secaturisti ca tine. Si nici n-am de gind sa vin inapoi, sa dau iara peste voi, jeguri PNLSD-iste

MarianS01 din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.39.73...)
2008-11-23 17:38
Pentru muhaiaua Cotrocenilor, Danny (III)

La 2008-11-23 16:58, Danny a scris:

><<<<Muhaiaua are competente in domeniu lui>>>>

> Asa e la voi la liberali? Fiecare muhaia are competenta ei: muhaiaua
> prim-ministru, muhaiaua de interne, muhaiaua invatamintului, muhaiaua care
> pupa in dos patachina repetenta etc.

N-ai nimerit-o. Muhaiaua este indisolubil legata de obiectul muncii: stergerea madularului sefului.

Liberalii (cu cateva exceptii printre care Stolojan) au refuzat o astfel de slujba; de aici si scandalurile pornite pentru ca Zeus avea nevoie de muhaiale.

> <<<<<<Despre petro-ruble poti sa-i intrebi pe Basescu si Stolojan; pot sa-ti
> explice cum este cu ALRO Slatina, interesele rusilor in domeniu si interesele > lor

> Greu mai pricepi "mintosule" Petro-dolari nu alumino-dolari. Adica de aia pe
> care-i imparte ciocoiul pupincuristilor ca tine si valetului care-i serveste
> cafeaua

OK. Fie cum zici: Basescu si Stolojan n-au de-a face cu petro-ruble au de-a face cu alumino-ruble. Nu te contrazic.

Dar poti explica, in situatia asta, ce legatura au liberalii cu petro-rublele? O sa vorbesti de Patriciu dar n-ai sa-l poti lega pe el de runle. Ai preluat formula petro-dolari, ai amestecat-o cu rublele despre care ai auzit la Cotroceni in timp ce erai in exercitiul functiunii (stergand de zor zeiescul madular) si hocus-pocus a aparut formula petro-ruble pe care o arunci in capul adversarilor. Deh, obiceiuli de muhaia.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00747 sec.