Ziua Logo
  13:22, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-10-21
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2008-10-21 10:29
D'aia. Sa-ti explic catesceva decretelule

1) fiindca la noi aia cu pretentii de pregatire is cei mai tembeli din tara. Nu intelg nimic, nu stiu nimic, dar au pretentii sa fie asculatati. Asculta de ce zic toti tembelii din strainatate , sau mai rau rau voitorii, si fac exact invers decat ce se face in Strainezia (in UE agricultoru e protejat si incurajat. La noi este expus cica m"concurentei" . Rezultatu e ca salamu ce-l manaci dimineata este facut cu carne din import. Cafeaua ti-o indulcesti cu zahar provenit din importuri de zahar brut. cam invers decat UE. Asta e colbertism nu comunism. Ptr stiinta ta si a altora : Colbert a murit inainte sa se nasca Marx)

2) Ideologia neoliberala cam asta este redusa la esenta ei: lasati privatu sa se ingrase din impozitele tuturor !! Privatu care trebe nu tu . SI inca - in UE rezultatele s-au obtinut datorita modelului renan nu al thacherismului. D'aia nu se p[oate da profesorilor ci trebe sa se dea amicilor care dau parandarat. d'aia nu se face un control fiscal cum trebe.

3) "baza" salariilor este data de productivitate. Si productivitatea nu se obtine cu secera si tanacopu chiar daca pui iobagu sa lucre 140 mde ore pe saptamana.
Asa zisa crestere de 1% (mai precis stoparea caderii economice asta a fost si este meritu lu Isarescu) a fost obtinuta cu sute de "intreprinderi" in lohn , cusutorese platite cu 35 $ lunar ptr 54 ore saptamanale. Mai putin ca-n Asia de SE (unde nu e iarna),

4). La noi ca la nimenea. Sau ca in tarile bananiere (cu deosebirea ca noi nu avem banane , avem corcoduse !!). Nu c a-n UE. la noi sunt protejati si incurajati importatorii. Si "saracii" zic ca ei produc venit la stat : TVA mare !! Deci daca la medicamente in loc sa cumperi Enal;april romanesc cumperi Darob (ca numa asta gasesti)) de 4 ori mai scump e mai bine ptr stat. Si din castigu lui saracu importator cmpara A6. Si asa creste deficitul comercial (vedetio alaturi Roncea si Unteanu) care se intaorce bumerang.

5) mai pune mana si pe un dictionar. Unu de prin 60 . Cetsia care o definesti ca fiind mercantila este de fapt venala!!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00690 sec.