Ziua Logo
  15:23, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-09-06
S (...@yahoo.fr, IP: 82.123.205...)
2005-09-06 00:29
O Romanie fara un partid puternic de stanga e o Romanie moarta.

Cred ca dau pentru prima oara dreptate "expertului european" Severin. Romania are nevoie de un partid de stanga, dar total diferit cu ceea ce ni s-a propus, si anume PSD.
Un partid fara baroni, condus de oameni fara datorii politice.
Geoana e un om inteligent, n-are nevoie de mare lucru (solda CIA ii ajunge). Incearca sa creeze ruptura doar ca nu-i suficient. Pentru a cladi ai nevoie de mijloace, mijloace financiare, finantele sunt in mana baronilor, deci cercul vicios.
Evident ca cei de la DA n-au decat un singur obiectiv...distrugerea opozitiei, lucru ce exista peste tot in lumea asta. Doar ca acest obiectiv este important pentru partid, minor pentru evolutia Romaniei si chiar dezastruos pentru integrarea europeana. Doar ca aceasta integrare este doar un detaliu pentru actuala conducere care traieste in continuare cu ideea ca Europa are nevoie de noi si nu invers. Banii sunt la dispozitie (1 miliard de euros/an, ma intreb de ce in septembrie au fost absorbiti doar...19% pe 2005?).
Pentru a evolua spre o adevarata democratie, Romania are nevoie de intreg spectrul politic. De la extrema dreapta la cea stanga trecand prin centru, dreapta si stanga traditionala. Din pacate, vanatoarea de vrajitoare a inceput fara a fi anuntata. Nu se tine cont de competente ci de apartenente.
Iar cum in zilele noastre, lupta impotriva coruptiei=lupta impotriva terorismului, si cum vedem marile puteri pe care le licurim profitand de terminologie pentru a asasina tot ce nu convine (victime colaterale, nu ?), dreptatea e a celui ce detine puterea. Pentru moment.

Sobru (...@yahoo.com, IP: 81.196.220...)
2005-09-06 00:55
Re: O Romanie fara un partid puternic de stanga e o Romanie moarta.

Cei de la DA sint doua partide, partide pe care doar conjunctura politica le-a pus alaturi. PSD nu mai are ce cauta pe scena politica. Distrugerea PSD este necesara, pentru ca PSD nu a fost si nu poate deveni un partid democratic. Din '90 incoace, intre "opozitie" si "putere" se duce aceeasi lupta, lupta pentru desprinderea definitiva de trecut. PSD, fost PDSR fost FDSN fost FSN, reprezinta trecutul, legatura cu fostul sistem. Daca PD actioneaza inteligent, va fi viitorul partid de stanga. De ce ar trebui sa fie insa puternic? Nu. Sa fie acolo si atat.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00491 sec.