Ziua Logo
  16:22, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-09-03
romking din usa (...@rcn.com, IP: 209.6.150...)
2005-09-03 00:22
Sistemul de valori al romanilor duce la schimbari de regimuri si discontinuitate

Asta inseamna ca unii provoaca suferinte altora si de aici dorinta de razbunare. Intre valorile occidentale intra si "RAZBUNAREA BLANDA".
A fost folosita cu succes in Africa de Sud, dar si inainte in toate tarile care au stabilitate sociala si economica.
Raspunsul la astfel de probleme este de natura spirituala; pana nu invatam lectia ne vom confrunta mereu cu schimbari de regimuri, revolutiisi alte cele.

"Evanghelia lui Isus Cristos este Evanghelia iubirii si iertarii. Pentru a fi ca El noi trebuie sa spiritualizam dorinta de a plati cuiva pentru relele ce ne-a provocat, prin a face bine tuturor in numele Lui. Trebuie sa dorim ca Dumnezeu sa ne foloseasca precum canale de binecuvantari pentru toti cei cu care intram in contact zi de zi, si ca sa vina in experientele noastre orice e necesar pentru a fi purificati complet; pentru ca atunci cand sufletele noastre se evidentiaza prin stralucire in relatiile noastre zilnice, in conversatiile noastre, in gandurile noastre, in meditatiile noastre, atunci ne spiritualizam dorintele pe pamant.
Asa cum El a dat, “E necesar ca atacuri vor veni, dar vai de acel om prin care aceste atacuri vin!” Matei 18:7 Sa facem ca dorintele noastre sa fie asa de neegoiste ca niciodata sa nu mai pacatuim fata de semenii nostri. Noi trebuie sa fim bratul, umarul, cel pe care unii sa se sprijine atunci cand vin in experientele lor sa cunoasca iubirea lui Christos.
Cand noi am suferit prin actele altora si ajungem sa realizam ca suferintele ne-au facut mai gentili, mai intelegatori, cand noi privim cu compasiune pe cel ce ne-a provocat suferinta, si dorim numai bine persoanei respective, atunci dorinta noastra de razbunare a fost schimbata intr-o dorinta spirituala.
Daca activitatile noastre sunt de natura a aduce in experienta noastra satisfactia interesului egoist de faima, avutie, pozitie si sa fii bine vazut, acestea sunt fizice. Daca sunt astfel ca sa aduca in viata noastra dorinta de expresia iubirii, rabdarii, suportarii indelungi, gentiletii, amabilitatii, serviciu pentru altii, atunci acestea aduc dezvoltarea spirituala.
Indurarea Lui este suficienta pentru cei ce-si pun increderea in El. S-a schimbat Tatal? Nu Si-a tinut El promisiunea? EL A PROMIS SA INTALNEASCA PE TOTI DUPA MODELUL DAT PE MUNTE. “ Tineti-va aproape de Dumnezeu.” (James 4:8) …asa veti fi poporul meu, si Eu voi fi dumnezeul vostru.”(Ier. 11:4) Copiii Lui sunt cei ale caror dorinte sunt dorintele Lui. Cand pastram astfel de atitudini noi nu avem frica, pentru ca “iubirea perfecta indeparteaza frica.” (I Ioan 4:18)
(Fragment din lectia Desire – Search for God , Edgar Cayce)

Omenirea poate sa se invarta mult si bine, dar pana nu va veni la aprofundarea explicatiilor lasate de Dumnezeu prin E. Cayce, ca si prin Aparitiile Maicii Domnului, pentru a intelege mai bine invataturile biblice, va suferi mult si nu va putea trece la acea era a pacii si bunastarii.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00608 sec.