Se cunoaste de circa 10.000 de ani efectele miraculoase in tratamentele unor maladi cum este cancerul de efectele antinflamatori a unor ingrediente alimentare de genul ghimbirului asociat cu usturoiul.Este amintit ca in alimentatia casei imperiale chinezesti si japoneze,se folosea frecvent si altele cum ar fi scortisoara,chimenul in dieta regulata.EGIPTENI foloseau in mod curent 2000 de tipuri de bulbi (de ceapa si usturoi) pe post de antibiotice,in osemintele unor faraoni regasindu-se adevarate depozite de antibiotice vechi de 6000 de ani, cunoscind faptul ca JAN FLEMING a decoperit penicilina in urma cu circa 60 de ani . |
La 2009-10-28 22:57:56, alamar a scris:
> cate stiam eu , curry si turmeric sunt doua mirodenii cu totul
> diferite...
Practic felul de mancare se numeste curry dar exista scris pe cutii praf de curry!!!
In unele locuri de cheama asa ... insa este foarte buna, una din retetele mele preferate.
Se fierbe orez alb, strecurat si uscat putin, pus intr-o forma pe farfuria iar in mijloc se pune tocanita din pui, vita sau ce vrei in curry sauce. Se caleste ceapa, se adauga felii subtire de carne, usturoi dupa gust, ardei iute taiat in felii, ginger ras, sare, piper, boia si se lasa la fiert sub capac, Se adauga a lingurita de turmeric si se diluaza cu lapte sa devina un sauce bogat, se da in fiert pe foc mic si se presara cu cilantro tocat, dar se si decoreaza cu banana prajita in unt si alte fructe putin prajite din borcanul de compot sau proaspete, ananas, ciresi, caise si piersici, gutui, pruni merg foarte bine. Sa fie sauce destul de mult ca orezul inghite repede. Este o combinatie de arome foarte reusita. |