Ziua Logo
  12:28, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Politic

2008-12-22


Comentarii: 17, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

RR 11882005
2008-12-22 23:54:47

Boc forever

Despre Emil BOC si biserica, poti citi aici: www omis ro

george nemteanu
2008-12-23 00:04:09

Presedintele schimba limbajul

Obisnuiti a-l auzi pe presedinte vorbind neaos cu alte prilejuri la fel de solemne, de aceasta data am fost surprinsi de schimbarea stilului.Dintotdeauna discursul domniei sale a fost populist, dar acum lozincaria si indemnurile entuziaste sunt parca prea-prea. "moment al responsabilitatii, al unui nou inceput ; sa ne punem experienta si vointa in slujba romanilor ; un guvern 100% al Romaniei ; nu inselati increderea celor ce au votat " tin de o recuzita plina de praf. Sa fi vrut sa fie placut urechilor ce vibreaza doar la astfel de limbaj ? Dar poporul, poporul suveran bineinteles, cel care a votat si nu a votat are si pe altii cu alte urechi de auzit. Dar cu totii sunt responsabili, in opinia presedintelui, de trocul politic realizat. Este drept ca are o definitie mai elevata , devenind compromis, caci citez : "Guvernul este rezultat din alegeri , este rezultatul unui compromis politic in interes public" . Ce fraza ! Mai limpede spus, poporul a votat cu interes un compromis politic. Deci poarta vina in caz ca acest compromis da chix. Dar nu-i nimic, presedintele va oferi vinovatilor sansa de a-si repara greseala. Fie vor vota din nou, fie domnia sa va anula acest compromis politic. Metode la indemana sunt, poporul sa traiasca bine !

srelu
2008-12-23 02:48:48

Un compromis care nu compromite ?

Start gresit. Compromiterea nu depinde de acest compromis ci de ce anume va face guvernul in viitor.

Sa va spun care sunt asteptarile mele de la acest guvern. Ale mele personal.

Ma intereseaza mai putin ce face PSD de la care nu am asteptari. Dar ma intereseaza la culme ce va face PDL.

Cu riscul de a calca pe urmele d-nei Zoe Petre, ma intorc un pic la Conventia Democratica. Guvernarea lor a fost un dezastru absolut, nu neaparat din perspectiva realizarilor, cat mai ales din perspectiva imaginii in ochii propriului electorat.

Lumea a crezut ca votand pentru CDR voteaza pentru dreapta si ca respectivii isi vor tine promisiunea unor schimbari majore in modul de guvernare a tarii. Dar in esenta politica CDR a gravitat in jurul politicii PNTCD care era partid de stanga (in perioada interbelica PNL era dreapta iar PNT era stanga).

Guvernantii au scapat din vedere un element major. Electoratul cand voteaza pe cei pe care ii crede de dreapta, chiar vrea politica de dreapta. Daca voteaza pe cei care promit schimbari, alesii chiar trebuie sa introduca shimbari. Lucru pe care CSR nu l-a facut. Rezultatul: a fost maturat de pe scena politica. De tinut minte.

Sincer, nu cunosc programul de guvernare decat din cele cateva sublinieri aparute in presa dar din ele transpare ideea ca PDL are intenttia sa calce voiniceste pe urmele CDR si sa promoveze o politica de stanga. Acest lucru ar avea consecinte dezastruoase nu numai asupra lor ci si in general asupra ideii de dreapta politica in Romania. Ar fi al doilea partid de dreapta care sa se inece in fiascoul unei politici de stanga. Exista riscul ca in viitor electoratul sa nu mai acorde nici un credit dreptei romanesti.

Indiferent ce fel de orientare politica au liderii PDL, cei care i-au votat au crezut ca voteaza dreapta si se asteapta din partea lor la o politica de dreapta. PDL TREBUIE sa promoveze o politica de dreapta daca nu vrea sa dispara la urmatoarele alegeri.

Este clar, un partid care a obtinut doar 32% din voturi nu poate pretinde sa guverneze dupa pofta inimii, trebuie sa tina cont si de optiunile partenerului de guvernare, PSD. Dar nu poate fi in nici un caz vorba de a-si insusi pur si simplu politica de stanga a PSD.

Ar fi de asemenea o greseala si sa se promoveze o politica de compromis care sa multumeasca atat PSD cat si PDL. O asemenea politica poate ar multumi politicienii din ambele tabere dar cu certitudine ar nemultumi electoratul ambelor parti. Ce ar trebui sa faca ei, ar fi sa promoveze atat masuri pure de stanga ca si masuri pure de dreapta, pe principiul "una mie, una tie".

Daca 50% din masurile guvernului ar fi de dreapta si alte 50% ar fi de stanga, electoratul ambelor parti ar fi multumit, orice om rational ar intelege ca in conditiile date nu se putea sa fie nici suta la suta de stanga si nici suta la suta de dreapta. Dar daca masurile vor fi de mijloc, nici de stanga nici de dreapta, fiecare alegator, indiferent de tabara, va spune ca guvernul nu a realizat nimic.

--------------------------------------

As mai aborda o chestiune oarecum in consonanta cu subiectul articolului.

Mai pe la inceput, dupa revolutie, cand diversi politicieni de dreapta incercau sa expuna idei economice (mai ales la televizor) Iliescu & Co isi dadeau capul pe spate cu un ranjet de superioritate si spuneau, din inaltimea educatiei lor marxiste ceva de genul "dar dumneata crezi ca chestiile astea se pot face chiar asa simplu ?"

Respectivii politicieni de dreapta aveau o mare problema, ei incercau sa implemeteze ceva cu care nu familiarizati, o faceau pentru prima data, nu stiau precis cum sa faca. Erau nesiguri. Aerele de superioritate iliesciene ii bagau si mai mult in dubii.

Au luat in serios criticile lui Iliescu si si-au deschis larg ochii si urechile sa se adape din nepretuitul izvor al "priceperii" economice neocomuniste. A FOST O GRESEALA MONUMENTALA. Din aceasta cauza toate partidele politice din Romania au ajuns la stanga spectrului politicii economice.

Domnilor politicieni de dreapta, lumea e plina de partide de dreapta din a caror politica si experienta va puteti inspira, de ce va inversunati sa luati lectii numai de la acolitii lui Iliescu, intocmai ca turma care se ia dupa oaia care cade in prapastie ?

george nemteanu
2008-12-23 03:22:22

Re: Un compromis care nu compromite ?

La 2008-12-23 02:48:48, srelu a scris:


>
> Cu riscul de a calca pe urmele d-nei Zoe Petre, ma intorc un pic la
> Conventia Democratica. Guvernarea lor a fost un dezastru absolut, nu
> neaparat din perspectiva realizarilor, cat mai ales din perspectiva
> imaginii in ochii propriului electorat.
>
> Lumea a crezut ca votand pentru CDR voteaza pentru dreapta si ca
> respectivii isi vor tine promisiunea unor schimbari majore in modul
> de guvernare a tarii. Dar in esenta politica CDR a gravitat in jurul
> politicii PNTCD care era partid de stanga (in perioada interbelica
> PNL era dreapta iar PNT era stanga).
>
> Guvernantii au scapat din vedere un element major. Electoratul cand
> voteaza pe cei pe care ii crede de dreapta, chiar vrea politica de
> dreapta. Daca voteaza pe cei care promit schimbari, alesii chiar
> trebuie sa introduca shimbari. Lucru pe care CSR nu l-a facut.
> Rezultatul: a fost maturat de pe scena politica. De tinut minte.
>
> Sincer, nu cunosc programul de guvernare decat din cele cateva
> sublinieri aparute in presa dar din ele transpare ideea ca PDL are
> intenttia sa calce voiniceste pe urmele CDR si sa promoveze o
> politica de stanga. Acest lucru ar avea consecinte dezastruoase nu
> numai asupra lor ci si in general asupra ideii de dreapta politica in
> Romania. Ar fi al doilea partid de dreapta care sa se inece in
> fiascoul unei politici de stanga. Exista riscul ca in viitor
> electoratul sa nu mai acorde nici un credit dreptei romanesti.
>
> Indiferent ce fel de orientare politica au liderii PDL, cei care i-au
> votat au crezut ca voteaza dreapta si se asteapta din partea lor la o
> politica de dreapta. PDL TREBUIE sa promoveze o politica de dreapta
> daca nu vrea sa dispara la urmatoarele alegeri.
>
> Este clar, un partid care a obtinut doar 32% din voturi nu poate
> pretinde sa guverneze dupa pofta inimii, trebuie sa tina cont si de
> optiunile partenerului de guvernare, PSD. Dar nu poate fi in nici un
> caz vorba de a-si insusi pur si simplu politica de stanga a PSD.
>
> Ar fi de asemenea o greseala si sa se promoveze o politica de
> compromis care sa multumeasca atat PSD cat si PDL. O asemenea
> politica poate ar multumi politicienii din ambele tabere dar cu
> certitudine ar nemultumi electoratul ambelor parti. Ce ar trebui sa
> faca ei, ar fi sa promoveze atat masuri pure de stanga ca si masuri
> pure de dreapta, pe principiul "una mie, una tie".
>
> Daca 50% din masurile guvernului ar fi de dreapta si alte 50% ar fi de
> stanga, electoratul ambelor parti ar fi multumit, orice om rational ar
> intelege ca in conditiile date nu se putea sa fie nici suta la suta de
> stanga si nici suta la suta de dreapta. Dar daca masurile vor fi de
> mijloc, nici de stanga nici de dreapta, fiecare alegator, indiferent
> de tabara, va spune ca guvernul nu a realizat nimic.
>
> --------------------------------------
>

Nu cred ca toti cei care au votat Conventia democratica au constituit acel electorat propriu, asa cum il numesti. Foarte multi au dat atunci un vot anti Iliescu, dar este adevarat ca acea Conventie a avut un electorat propriu, insa redus numeric. Acesta nu s-a lasat niciodata pacalit de eticheta care mai face si acum cariera, anume ca guvernarea respectiva a fost un dezastru. Spre deosebire de guvernarile ce i -au urmat si care au avut calea batatorita, guvernarea de atunci a trebuit sa faca fata unor obstacole ale momentului, fiind sabotata din rasputeri din toate partile. Justitie, servicii secrete, politie, functionarime imensa batuta in cuie de ani si ani prin ministere si institutii centrale si locale, toti s-au opus din rasputeri schimbarii. Multi dintre ei rezista si acum.Dar schimbarea s-a petrecut. S-a produs pentru prima data ruperea , chiar daca firava, de trecutul dominant comunist, s-au pus bazele viitoarei alinieri a tarii la UE si NATO, lucruri care n-au mai putut fi franate de guvernarea ce i-a luat locul.La fel de important a fost si senalul dat intregii lumi ca Romania a intrat in normalitate.PNT-ul a fost artizanul acestor realizari si poate ca sacrificarea sa este astfel recompensata. Mi se pare fortat ca tinand cont de astfel de realitati sa fie etichetat de stanga.

da de ce
2008-12-23 05:47:33

Nu pot sa spun decat doaua vorbe:

Rusine Basescu! Rusine pdl! Ati mintit 32% din alegatori! Tipic comunistilor!

srelu
2008-12-23 06:11:43

Re: Un compromis care nu compromite ?

La 2008-12-23 03:22:22, george nemteanu a scris:

> La 2008-12-23 02:48:48, srelu a scris:
>
>
> >
> > Cu riscul de a calca pe urmele d-nei Zoe Petre, ma intorc un pic la
> > Conventia Democratica. Guvernarea lor a fost un dezastru absolut, nu
> > neaparat din perspectiva realizarilor, cat mai ales din perspectiva
> > imaginii in ochii propriului electorat.
> >
> > Lumea a crezut ca votand pentru CDR voteaza pentru dreapta si ca
> > respectivii isi vor tine promisiunea unor schimbari majore in modul
> > de guvernare a tarii. Dar in esenta politica CDR a gravitat in jurul
> > politicii PNTCD care era partid de stanga (in perioada interbelica
> > PNL era dreapta iar PNT era stanga).
> >
> > Guvernantii au scapat din vedere un element major. Electoratul cand
> > voteaza pe cei pe care ii crede de dreapta, chiar vrea politica de
> > dreapta. Daca voteaza pe cei care promit schimbari, alesii chiar
> > trebuie sa introduca shimbari. Lucru pe care CSR nu l-a facut.
> > Rezultatul: a fost maturat de pe scena politica. De tinut minte.
> >
> > Sincer, nu cunosc programul de guvernare decat din cele cateva
> > sublinieri aparute in presa dar din ele transpare ideea ca PDL are
> > intenttia sa calce voiniceste pe urmele CDR si sa promoveze o
> > politica de stanga. Acest lucru ar avea consecinte dezastruoase nu
> > numai asupra lor ci si in general asupra ideii de dreapta politica in
> > Romania. Ar fi al doilea partid de dreapta care sa se inece in
> > fiascoul unei politici de stanga. Exista riscul ca in viitor
> > electoratul sa nu mai acorde nici un credit dreptei romanesti.
> >
> > Indiferent ce fel de orientare politica au liderii PDL, cei care i-au
> > votat au crezut ca voteaza dreapta si se asteapta din partea lor la o
> > politica de dreapta. PDL TREBUIE sa promoveze o politica de dreapta
> > daca nu vrea sa dispara la urmatoarele alegeri.
> >
> > Este clar, un partid care a obtinut doar 32% din voturi nu poate
> > pretinde sa guverneze dupa pofta inimii, trebuie sa tina cont si de
> > optiunile partenerului de guvernare, PSD. Dar nu poate fi in nici un
> > caz vorba de a-si insusi pur si simplu politica de stanga a PSD.
> >
> > Ar fi de asemenea o greseala si sa se promoveze o politica de
> > compromis care sa multumeasca atat PSD cat si PDL. O asemenea
> > politica poate ar multumi politicienii din ambele tabere dar cu
> > certitudine ar nemultumi electoratul ambelor parti. Ce ar trebui sa
> > faca ei, ar fi sa promoveze atat masuri pure de stanga ca si masuri
> > pure de dreapta, pe principiul "una mie, una tie".
> >
> > Daca 50% din masurile guvernului ar fi de dreapta si alte 50% ar fi de
> > stanga, electoratul ambelor parti ar fi multumit, orice om rational ar
> > intelege ca in conditiile date nu se putea sa fie nici suta la suta de
> > stanga si nici suta la suta de dreapta. Dar daca masurile vor fi de
> > mijloc, nici de stanga nici de dreapta, fiecare alegator, indiferent
> > de tabara, va spune ca guvernul nu a realizat nimic.
> >
> > --------------------------------------
> >
>
> Nu cred ca toti cei care au votat Conventia democratica au
> constituit acel electorat propriu, asa cum il numesti. Foarte multi
> au dat atunci un vot anti Iliescu, dar este adevarat ca acea
> Conventie a avut un electorat propriu, insa redus numeric. Acesta nu
> s-a lasat niciodata pacalit de eticheta care mai face si acum cariera,
> anume ca guvernarea respectiva a fost un dezastru. Spre deosebire de
> guvernarile ce i -au urmat si care au avut calea batatorita,
> guvernarea de atunci a trebuit sa faca fata unor obstacole ale
> momentului, fiind sabotata din rasputeri din toate partile. Justitie,
> servicii secrete, politie, functionarime imensa batuta in cuie de ani
> si ani prin ministere si institutii centrale si locale, toti s-au
> opus din rasputeri schimbarii. Multi dintre ei rezista si acum.Dar
> schimbarea s-a petrecut. S-a produs pentru prima data ruperea , chiar
> daca firava, de trecutul dominant comunist, s-au pus bazele viitoarei
> alinieri a tarii la UE si NATO, lucruri care n-au mai putut fi
> franate de guvernarea ce i-a luat locul.La fel de important a fost
> si senalul dat intregii lumi ca Romania a intrat in
> normalitate.PNT-ul a fost artizanul acestor realizari si poate ca
> sacrificarea sa este astfel recompensata. Mi se pare fortat ca tinand
> cont de astfel de realitati sa fie etichetat de stanga.
>
>
Votantii Conventiei au fost in acelasi timp si votantii anti Iliescu. Adica cei care voiau democratizare, dezvoltarea sectorului privat in economie, libertati individuale. Adversarul tuturor acestor principii era perceput ca fiind Iliescu. Si, in mod gresit sustinatorii acestor principii erau considerati cei din CDR.

Eu personal nu i-am votat, le-am vazut platforma, am luat in considerare si conduita lor de pana atunci si i-am etichetat de stanga. Am votat cu PL93 condus de Patriciu. Acestia aveau o platforma clara de dreapta. Nu au intrat in parlament, nici nu mi-am facut iluzii ca vor intra, dar altii cu platforma de dreapta nu mai erau iar eu cu stanga nu votez.

Nu Conventia a demarat procedurile de aderare la UE ci Iliescu si ai sai. Negocierile erau erau in stadiu avansat la data preluarii puterii de catre CDR. De fapt la scurt timp dupa investirea lor a aparut si decizia UE ca Romania sa fie primita de-abia in 2007.

Conventia "a fost sabotata din toate partile" chiar de catre conventie. Daca ei s-ar fi tinut de cuvant, ar fi adus schimbari masive sistemului, acesta nu i-ar mai fi sabotat. Daca ei i-au lasat pe "cei vechi" la locurile lor si i-au lasat sa-si faca de cap cum au vrut, raspunderea le apartine suta la suta. Aveau presedintia, aveau guvernul, aveau parlamentul. Puteau sa faca praf toate structurile vechi, n-au facut-o, au platit. PE MERIT.

Pentru toate acestea vina cea mai mare a avut-o conducerea PNTCD sub conducerea lui Diaconescu. Azi PNTCD nu practic nu mai exista iar Diaconescu si ceilalti lideri de la varful partidului au disparut din viata politica. Au primit ce au meritat. Nu de la Iliescu, nu de la securisti, nu de la comunisti sau martieni, ci chiar de la electoratul lor. Sa nu pateasca la fel si PDL.

BTW, de ce nu a fost PNTCD partid de stanga ? Ce au facut ca sa-i poti cataloga de dreapta ?
(Lumea ii credea de dreapta pentru ca erau adversarii lui Iliescu. Asta inca nu inseamna politica de dreapta.)

bolovan gheorghe
2008-12-23 06:50:10

kirkizu alias zeus

Ma kirkizule,mai mare compromis pe care natura l-a facut aducindu-te pe tine in fruntea bucatelor nu cred sa m-ai fi existat pe acest pamint. du-te mai bea ceva si iubeste-o sincer pe Lenuta.

ionion
2008-12-23 07:16:06

Noul Guvern va fi un guvern slab, diletant, nu este un intreg, dar plin de contradictii si

ambitii care vor duce la o stare politica instabila si in concluzie va mari efectele crizei economice mondiale.
Trebuie gasita o solutie demna si nu pripita, dar chibzuita.

texanu
2008-12-23 07:47:59

CE FEL? DE COMPROMIS BASESCULE?

Vai de mama voastra......DRAKU SA IMPREUNAT CU DRAKU///////DUPA ATITA LUPTA DE 19 ANI A-TI AJUNS LA UN COMPROMIS..........CA TOT IDEALU COMUNIST ESTE MAI BUN.........ALEGESAR PRAFU DE VOI TOTI......SI DE TOATE FAMILIILE VOASTRE ACUM DE SARBATORII .PRAFU SI PULPEREA SA SE ALEAGA DE VOII COMUNISTII IMPUTITII........CARE VA BATETI JOC DE TARA ASTA DE 20 DE ANI........HUOOOOOOOOOOOOOO

sicu
2008-12-23 08:12:35

PE CINE ALEGEM PRESEDINTE IN 2009?

Basescu , dupa ce a atacat la investitura unui guvern , nominal, trei persoane din opozitie, mi-a confirmat ca este un tupeist lipsit de onoare.
La alegerile din 2009 eu as vedea doua alternative decente; Klaus Johannis, primarul Sibiului sau Leonard Orban actualul Comisar European. Cred ca intrunesc calitatile pentu functia de Presedinte al Romaniei. Ce zice-ti?

gili
2008-12-23 08:53:49

Capo di tutti capi ... boss of all bosses ...

Niciodata nu a avut tara asta si banui ca nici alta de pe Pamint , o conducere care sa reuneasca atitia hoti la vedere la un loc .
In profund dispret a ceea ce romanii prezenti la vot au cerut , iata sub bagheta fermecata a noului Nash , baietii de baieti si-au dat mina .
Dupa ... lupte seculare , care au durat 18 anisori , gasca instalata de lovitura de stat din decembrie '89 , este din nou refacuta si pusa sa ne fericeasca .
Pentru ceremonia de impacare noul Nash alege simbolic chiar data de 22 decembrie , asta in vazul intregii Natii si la ceas de maxima audienta .
Hacuirea si impartirea abjecta a Tarii intre famigliile feseniste careia i-am fost cu totii martori in aceste zile , trebuia sfintita cu aceasta petrecere plina de pupaturi exact dupa tipicul si ceremonialului mafiot .
Ei reprezinta Tara 100% ,ne spune noul "boss of all bosses" noi ceilalti nu .
Noi doar ne vom speti muncind ca dinsii sa se poata indestula fara limite din munca noastra .
Pohta ce a pohtit , visul de marire a noului Nash , care iata ia acum locul lui Iliescu in fruntea mafie FSN , este indeplinit .
De asta data baietii se aseaza in fruntea bucatelor pentru o lunga , pentru o foarte lunga perioada de timp .
Firava si inexistenta opozitie o sa faca deliciul circusului care se va incinge in aplauzele multimii , care nici macar nu o sa banuiasca ca-si aplauda nimic altceva decit propria inrobire , circus care va dura pina la extinctia totala a oricarei opopzitii .
Douazeci de ani ... Douazeci de ani ne dadea venerabilul Brucan pentru instaurarea definitiva si irevocabila a democratiei , n'asa ?
Exact atit si va dura .
Reinstalat la Cotroceni dupa un an , Nashului o sa-i mai trebuiasca inca un an pentru a distruge si ingurgita urmele de opozitie ce vor mai ramine .
Dupa care "democratia originala" a primului Nash al FSN o sa se instaleze pe deplin si irevocabil in biata Romanica .
Caci Romanica nu-i a voastra , ci a urmasilor , urmasilor vostrii . Acum si veacul vecilor !
Copii , nepotii si stranepotii de Iliesti , Basesti , Hrebenciuci , Geonei , Nastasei , Voiculesti vor duce in veac Romania spre noi culmi de civilizatie si progres , cu ei in frunte !
Sa traiti bine !

PS

Daca o sa mai puteti trai , n'asa ?

Hokusai san
2008-12-23 09:18:11

Re: Un compromis care nu compromite ?

Esti un securist blestemat, incerci sa minti si manipulezi poporul roman, ticalosule Srelu!!!!!


La 2008-12-23 02:48:48, srelu a scris:

> Start gresit. Compromiterea nu depinde de acest compromis ci de ce
> anume va face guvernul in viitor.
>
> Sa va spun care sunt asteptarile mele de la acest guvern. Ale mele
> personal.
>
> Ma intereseaza mai putin ce face PSD de la care nu am asteptari. Dar
> ma intereseaza la culme ce va face PDL.
>
> Cu riscul de a calca pe urmele d-nei Zoe Petre, ma intorc un pic la
> Conventia Democratica. Guvernarea lor a fost un dezastru absolut, nu
> neaparat din perspectiva realizarilor, cat mai ales din perspectiva
> imaginii in ochii propriului electorat.
>
> Lumea a crezut ca votand pentru CDR voteaza pentru dreapta si ca
> respectivii isi vor tine promisiunea unor schimbari majore in modul
> de guvernare a tarii. Dar in esenta politica CDR a gravitat in jurul
> politicii PNTCD care era partid de stanga (in perioada interbelica
> PNL era dreapta iar PNT era stanga).
>
> Guvernantii au scapat din vedere un element major. Electoratul cand
> voteaza pe cei pe care ii crede de dreapta, chiar vrea politica de
> dreapta. Daca voteaza pe cei care promit schimbari, alesii chiar
> trebuie sa introduca shimbari. Lucru pe care CSR nu l-a facut.
> Rezultatul: a fost maturat de pe scena politica. De tinut minte.
>
> Sincer, nu cunosc programul de guvernare decat din cele cateva
> sublinieri aparute in presa dar din ele transpare ideea ca PDL are
> intenttia sa calce voiniceste pe urmele CDR si sa promoveze o
> politica de stanga. Acest lucru ar avea consecinte dezastruoase nu
> numai asupra lor ci si in general asupra ideii de dreapta politica in
> Romania. Ar fi al doilea partid de dreapta care sa se inece in
> fiascoul unei politici de stanga. Exista riscul ca in viitor
> electoratul sa nu mai acorde nici un credit dreptei romanesti.
>
> Indiferent ce fel de orientare politica au liderii PDL, cei care i-au
> votat au crezut ca voteaza dreapta si se asteapta din partea lor la o
> politica de dreapta. PDL TREBUIE sa promoveze o politica de dreapta
> daca nu vrea sa dispara la urmatoarele alegeri.
>
> Este clar, un partid care a obtinut doar 32% din voturi nu poate
> pretinde sa guverneze dupa pofta inimii, trebuie sa tina cont si de
> optiunile partenerului de guvernare, PSD. Dar nu poate fi in nici un
> caz vorba de a-si insusi pur si simplu politica de stanga a PSD.
>
> Ar fi de asemenea o greseala si sa se promoveze o politica de
> compromis care sa multumeasca atat PSD cat si PDL. O asemenea
> politica poate ar multumi politicienii din ambele tabere dar cu
> certitudine ar nemultumi electoratul ambelor parti. Ce ar trebui sa
> faca ei, ar fi sa promoveze atat masuri pure de stanga ca si masuri
> pure de dreapta, pe principiul "una mie, una tie".
>
> Daca 50% din masurile guvernului ar fi de dreapta si alte 50% ar fi de
> stanga, electoratul ambelor parti ar fi multumit, orice om rational ar
> intelege ca in conditiile date nu se putea sa fie nici suta la suta de
> stanga si nici suta la suta de dreapta. Dar daca masurile vor fi de
> mijloc, nici de stanga nici de dreapta, fiecare alegator, indiferent
> de tabara, va spune ca guvernul nu a realizat nimic.
>
> --------------------------------------
>
> As mai aborda o chestiune oarecum in consonanta cu subiectul
> articolului.
>
> Mai pe la inceput, dupa revolutie, cand diversi politicieni de dreapta
> incercau sa expuna idei economice (mai ales la televizor) Iliescu & Co
> isi dadeau capul pe spate cu un ranjet de superioritate si spuneau,
> din inaltimea educatiei lor marxiste ceva de genul "dar dumneata
> crezi ca chestiile astea se pot face chiar asa simplu ?"
>
> Respectivii politicieni de dreapta aveau o mare problema, ei incercau
> sa implemeteze ceva cu care nu familiarizati, o faceau pentru prima
> data, nu stiau precis cum sa faca. Erau nesiguri. Aerele de
> superioritate iliesciene ii bagau si mai mult in dubii.
>
> Au luat in serios criticile lui Iliescu si si-au deschis larg ochii si
> urechile sa se adape din nepretuitul izvor al "priceperii" economice
> neocomuniste. A FOST O GRESEALA MONUMENTALA. Din aceasta cauza toate
> partidele politice din Romania au ajuns la stanga spectrului
> politicii economice.
>
> Domnilor politicieni de dreapta, lumea e plina de partide de dreapta
> din a caror politica si experienta va puteti inspira, de ce va
> inversunati sa luati lectii numai de la acolitii lui Iliescu,
> intocmai ca turma care se ia dupa oaia care cade in prapastie ?
>

Hokusai san
2008-12-23 09:19:00

Re: Nu pot sa spun decat doaua vorbe: / Foarte corect!

La 2008-12-23 05:47:33, da de ce a scris:

> Rusine Basescu! Rusine pdl! Ati mintit 32% din alegatori! Tipic
> comunistilor!
>

Hokusai san
2008-12-23 09:20:39

Re: PE CINE ALEGEM PRESEDINTE IN 2009? In nici un caz pe Basescu!!!!!

La 2008-12-23 08:12:35, sicu a scris:

> Basescu , dupa ce a atacat la investitura unui guvern , nominal, trei
> persoane din opozitie, mi-a confirmat ca este un tupeist lipsit de
> onoare.
> La alegerile din 2009 eu as vedea doua alternative decente; Klaus
> Johannis, primarul Sibiului sau Leonard Orban actualul Comisar
> European. Cred ca intrunesc calitatile pentu functia de Presedinte
> al Romaniei. Ce zice-ti?
>

Hokusai san
2008-12-23 09:22:39

Re: Capo di tutti capi ... boss of all bosses .../ E FOARTE TRIST, DAR ADEVARAT!!!!!

La 2008-12-23 08:53:49, gili a scris:

> Niciodata nu a avut tara asta si banui ca nici alta de pe Pamint
> , o conducere care sa reuneasca atitia hoti la vedere la un loc .
> In profund dispret a ceea ce romanii prezenti la vot au cerut ,
> iata sub bagheta fermecata a noului Nash , baietii de baieti si-au
> dat mina .
> Dupa ... lupte seculare , care au durat 18 anisori , gasca
> instalata de lovitura de stat din decembrie '89 , este din nou
> refacuta si pusa sa ne fericeasca .
> Pentru ceremonia de impacare noul Nash alege simbolic chiar data
> de 22 decembrie , asta in vazul intregii Natii si la ceas de maxima
> audienta .
> Hacuirea si impartirea abjecta a Tarii intre famigliile feseniste
> careia i-am fost cu totii martori in aceste zile , trebuia sfintita
> cu aceasta petrecere plina de pupaturi exact dupa tipicul si
> ceremonialului mafiot .
> Ei reprezinta Tara 100% ,ne spune noul "boss of all bosses" noi
> ceilalti nu .
> Noi doar ne vom speti muncind ca dinsii sa se poata indestula fara
> limite din munca noastra .
> Pohta ce a pohtit , visul de marire a noului Nash , care iata ia
> acum locul lui Iliescu in fruntea mafie FSN , este indeplinit .
> De asta data baietii se aseaza in fruntea bucatelor pentru o lunga
> , pentru o foarte lunga perioada de timp .
> Firava si inexistenta opozitie o sa faca deliciul circusului care
> se va incinge in aplauzele multimii , care nici macar nu o sa
> banuiasca ca-si aplauda nimic altceva decit propria inrobire , circus
> care va dura pina la extinctia totala a oricarei opopzitii .
> Douazeci de ani ... Douazeci de ani ne dadea venerabilul Brucan
> pentru instaurarea definitiva si irevocabila a democratiei , n'asa ?
> Exact atit si va dura .
> Reinstalat la Cotroceni dupa un an , Nashului o sa-i mai
> trebuiasca inca un an pentru a distruge si ingurgita urmele de
> opozitie ce vor mai ramine .
> Dupa care "democratia originala" a primului Nash al FSN o sa se
> instaleze pe deplin si irevocabil in biata Romanica .
> Caci Romanica nu-i a voastra , ci a urmasilor , urmasilor vostrii
> . Acum si veacul vecilor !
> Copii , nepotii si stranepotii de Iliesti , Basesti , Hrebenciuci
> , Geonei , Nastasei , Voiculesti vor duce in veac Romania spre noi
> culmi de civilizatie si progres , cu ei in frunte !
> Sa traiti bine !
>
> PS
>
> Daca o sa mai puteti trai , n'asa ?
>

Danny
2008-12-23 11:34:09

Re: Capo di tutti capi ... boss of all bosses ...

La 2008-12-23 08:53:49, gili a scris:

> Niciodata nu a avut tara asta si banui ca nici alta de pe Pamint
> , o conducere care sa reuneasca atitia hoti la vedere la un loc .
> In profund dispret a ceea ce romanii prezenti la vot au cerut ,
> iata sub bagheta fermecata a noului Nash , baietii de baieti si-au
> dat mina .
> Dupa ... lupte seculare , care au durat 18 anisori , gasca
> instalata de lovitura de stat din decembrie '89 , este din nou
> refacuta si pusa sa ne fericeasca .
> Pentru ceremonia de impacare noul Nash alege simbolic chiar data
> de 22 decembrie , asta in vazul intregii Natii si la ceas de maxima
> audienta .
> Hacuirea si impartirea abjecta a Tarii intre famigliile feseniste
> careia i-am fost cu totii martori in aceste zile , trebuia sfintita
> cu aceasta petrecere plina de pupaturi exact dupa tipicul si
> ceremonialului mafiot .
> Ei reprezinta Tara 100% ,ne spune noul "boss of all bosses" noi
> ceilalti nu .
> Noi doar ne vom speti muncind ca dinsii sa se poata indestula fara
> limite din munca noastra .
> Pohta ce a pohtit , visul de marire a noului Nash , care iata ia
> acum locul lui Iliescu in fruntea mafie FSN , este indeplinit .
> De asta data baietii se aseaza in fruntea bucatelor pentru o lunga
> , pentru o foarte lunga perioada de timp .
> Firava si inexistenta opozitie o sa faca deliciul circusului care
> se va incinge in aplauzele multimii , care nici macar nu o sa
> banuiasca ca-si aplauda nimic altceva decit propria inrobire , circus
> care va dura pina la extinctia totala a oricarei opopzitii .
> Douazeci de ani ... Douazeci de ani ne dadea venerabilul Brucan
> pentru instaurarea definitiva si irevocabila a democratiei , n'asa ?
> Exact atit si va dura .
> Reinstalat la Cotroceni dupa un an , Nashului o sa-i mai
> trebuiasca inca un an pentru a distruge si ingurgita urmele de
> opozitie ce vor mai ramine .
> Dupa care "democratia originala" a primului Nash al FSN o sa se
> instaleze pe deplin si irevocabil in biata Romanica .
> Caci Romanica nu-i a voastra , ci a urmasilor , urmasilor vostrii
> . Acum si veacul vecilor !
> Copii , nepotii si stranepotii de Iliesti , Basesti , Hrebenciuci
> , Geonei , Nastasei , Voiculesti vor duce in veac Romania spre noi
> culmi de civilizatie si progres , cu ei in frunte !
> Sa traiti bine !

Imi pare rau ca un individ ca tine nu e in stare decit de o propaganda de proasta calitate, care minus mascarile ar fi demna de S-orbu, Ciuciuletz sau arogantul.
Cel putin jumatate din "numarul cel mare" de hoti ar fi fost acum colegi cu hotii liberarali (sa nu zici ca n-aveti si voi) daca fantele repetent i-ar fi convins pe psd-ei. Acei iliesti, hrebenciuci, nastasei, geonei etc. ar fi fost colegii iubiti ai orbaneiilor, antonestilor, bogdaneilor si noricilor. Doar cu mai mult de juma-juma in guvern si cu premiantul lui ilici. Adica n-ar fi fost acelasi drac, ci chiar mai rau.
Asa ca las-o moarta cu lacrimile de crocodil privind dezastrul care ne asteapta, situatia ar fi fost mai proasta cu PNLSD.
Situatia ar fi fost ceva mai buna cu DA, dar stapinul prealuminat al penalilor a zis CLAR, la televiziune "ORI CU PSD-UL LA GUVERNARE, ORI IN OPOZITIE"
Sa nu zici ca nu-i adevarat, ca l-am vazut si eu din Canada.

LENIO
2008-12-23 11:34:39

Sacrificiu sau ...sacrificarea PNTCD ,ba chiar si PSD Cunescu ?!

Liderii ,autentici taranisti si asocial democrati din cele doua partide,au "simtit"ca
sistemul comunist a cazut ,dar nu au luat aminte ca slujbasii lui -de la comandati de pionieri,UTC ,UASCR, Sindicat,PCR ,Securitate in toate formele,si copii,nepoti
ai lor ,roiau deja la STUPI !
La liberali,schimbarile se cam produsese.Vechea garda era inlocuita de Patriciu,
Tariceanu,Catarama...
Si apoi,peste lipsa de experienta,a fost turnat gaz de...Se stie cine,dar nu de capul lui !
Se simte acut nevoia ca atunci cand o stanga autentica este la putere (si a fost ,in
cateva randuri urmasi PCR-ului,dar politica lor a reusit sa creeze grupul din TOP 300 !) ,opozitia sa aibe discurs si critici de dreapta moderna !Si invers !Dar in cazul 2006/08 ,opozitia la guvernarea liberala a fost o "sarba in caruta"cu fluieraturi si strigaturi amestecate.Loveau in guv.presedintele,loveau psd-isti(desi se laudau ca ei ii dirijeaza pe liberali la acte... caritabile!)loveau
pdl-isti care criticau ..ca sa fie auziti ca sunt de dreapta !
Cati liberali 'evadati "in pdl are Solojan in acest guvern !Au reusit sa-i "vopseasca" pa PD-isti si in curand,roiul !
Guvernul COMPROMISULUI ASUMAT S-a nascut in BRUMAR si va deceda in
CIRESAR !
Va urma probabil PSD ,alta aripa (fara Geoana ..) cu liberali si UDMR !
Monstruoasa coalitie dlor !!!


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00741 sec.