Ziua Logo
  14:16, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2008-10-09

Comentarii: 10, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Socrate
2008-10-09 14:33:01

Lliderii sindicatelor sa pregateasca deja documentele de dare in judecata a Curtii Constitutionale

Pentru ca legea va fi declarata neconstitutionala.

silviana
2008-10-09 14:59:31

indivizii astia cocotati in functii de decizie,postura de lideri sindicali,

fac de rusine pina si notiunea de ratiune,de educatie ne'mai fiind vorba,se vad exact ce sint,neominerii/securistinformatori care executa ordine comuniste cu mindrie patrihotica,sa le fie rusine si sa plece la circ,de educatie facuta de asemenea indivizi n'are nimeni nevoie,inteligenti/sacose/pachete/buzunare/fluiere/tobe umblatoare luptind impotriva democratizarii in continuare a romaniei,clovni ridicoli,dar criminali periculosi,cu tupeu din ce in ce mai mare exact la fel ca infractorii de strada si organizatiile criminale,in fata adevarului.

ggo
2008-10-09 16:50:57

Capusele

Acesti lideri de sindicat sunt ca niste capuse. Sug sangele sindicalistilor si dau din gura. Fac de ras scoala romaneasca, care a fost adusa in aceasta stare de oamenii de la catedra. Aceste sindicate, afiliate unor partide, a cui politica o fac ? In orice caz nu fac politica invatamantului romanesc !
O invitatie este o invitatie ! Te duci macar sa vezi ce se discuta ! Poate vor fi luate unele hotarari si iar educatia nu va fi luata in seama ?
Proasta crestere a acestor conducatori de sindicat ne-a lamurit complet despre caracterul lor. Asa educatori ( daca sunt educatori ), asa elevi !...
N-am vazut nici o implicare a sindicatelor in utilizarea cu folos a banilor dati pentru investitii ! Nu au avut reactie cand senatorii au respins acordarea de calculatoarelor pentru elevii de clasele a 8-a si a 9-a.
Toti vor sa se infrupte din banii publici.I ntrebati-i ce salariu pe ORA are un cadru didactic si apoi comparati-l cu cel din industrie.
In SUA, elevii dupa ce-si aleg materiile auxiliare ( cele de baza sunt obligatorii ) isi aleg profesorii ! Apoi, la inceputul anului, primesc orarul si locul unde trebuie sa participe la ore. Clasa nu este fixa. In fiecare pauza elevii se deplaseaza in incaperile in care profesorul isi desfasoara activitatea ! Profesorii care nu-si acopera numarul de elevi si de ore sunt "pusi" pe liber si trebuie sa-si caute alta scoala ! Ce strigate ar mai fi la noi daca s-ar introduce acest sistem !
P.S. Daca vor fi trasi la raspundere pentru santajarea parlamentarilor, ce vor mai spune acesti " guresi" de sindicalist?

M_D_L
2008-10-09 17:22:39

Re: Capusele / Vrei sa murim cu zile ?

La 2008-10-09 16:50:57, ggo a scris:


> In SUA, elevii dupa ce-si aleg materiile auxiliare ( cele de baza sunt
> obligatorii ) isi aleg profesorii ! Apoi, la inceputul anului, primesc
> orarul si locul unde trebuie sa participe la ore. Clasa nu este fixa.
> In fiecare pauza elevii se deplaseaza in incaperile in care
> profesorul isi desfasoara activitatea ! Profesorii care nu-si acopera
> numarul de elevi si de ore sunt "pusi" pe liber si trebuie sa-si caute
> alta scoala ! Ce strigate ar mai fi la noi daca s-ar introduce acest
> sistem !

Nu ne mai regula la cap cu ce se face in scolile din America, pentru ca stim cat de "bune" sunt. Un coleg de clasa de-al fiului meu a plecat la tat-su, la New-York, si cand a venit in vizita la fosta lui clasa, dupa vacanta de Pasti, era aerian la matematica (unde fusese cel mai bun, participant la toate concursurile scolare, cu rezultate bune).

M_D_L
2008-10-09 17:42:45

Re: Capusele

La 2008-10-09 16:50:57, ggo a scris:


> N-am vazut nici o implicare a sindicatelor in utilizarea cu folos a
> banilor dati pentru investitii ! Nu au avut reactie cand senatorii
> au respins acordarea de calculatoarelor pentru elevii de clasele a
> 8-a si a 9-a.

Degeaba le dau elevilor calculatoare, pentru ca nu sunt suficienti profesori de informatica bine pregatiti. Cel mult vor fi folosite pentru jocuri si pierdut timpul pe Internet.

> Toti vor sa se infrupte din banii publici.

Normal ! De ce nu incerci sa te gandesti la smecherii din guvern (sau asociatii lor) care vor invarti afacerea cu calculatoarele.



>I ntrebati-i ce salariu pe
> ORA are un cadru didactic si apoi comparati-l cu cel din industrie.

De ce nu compari salariul profesorilor cu cel al celor din justitie ? Nici acestia nu fac febra musculara cosind sau sapand santuri si nici nu s-ar strofocat sa invete in timpul facultatii mai mult decat cei care au absolvit matematica, fizica, chimia, etc. Eu cred ca este de zece ori mai grea o facultate la care cursurile sunt matematizate, decat cea de drept.

In industrie sunt salarii mici pentru ca domnii "injineri" sunt niste lule care nu stiu inginerie. Nu este numai vina lor, ca n-au invatat cum trebuie in timpul facultatii si n-au chemare catre meserie, pentru ca nici profesorii de la Politehnica nu i-au invatat ce trebuia. Un inginer bun nu are voie sa aiba un salariu mai mic de 1000 euro (parerea mea). Inginerii adevarati se ocupa cu proiectarea si cu inventiile, nu sunt supraveghetori de productie (paznici la muncitori).

rominul
2008-10-09 17:47:23

domnilor profesori,

domnilor profesori,cereti ca 6 procente din pib sa va vina acasa prin posta ,ca pentru scoli nu mai sunt bani .in plus ,mai bagati la greu meditatii-care mai nou se fac in scoala pe bani grei.rusine!cer respectos scuze adevaratilor dascali ,care din pacate sunt tot mai putini.

M_D_L
2008-10-09 18:55:12

Re: domnilor profesori,

La 2008-10-09 17:47:23, rominul a scris:

> domnilor profesori,cereti ca 6 procente din pib sa va vina acasa prin
> posta ,ca pentru scoli nu mai sunt bani .in plus ,mai bagati la greu
> meditatii-care mai nou se fac in scoala pe bani grei.rusine!cer
> respectos scuze adevaratilor dascali ,care din pacate sunt tot mai
> putini.
>

Nici eu nu sunt de acord cu meditatiile, mai ales cand se fac cu profesorii de la clasa. Dar trebuie sa stiti ca materia este extrem de stufoasa la multe discipline si copiii care nu sunt ajutati in procesul de invatare (de parinti, de meditatori) raman in urma, acumuleaza goluri in pregatire si se rateaza. Cea mai mare tampenie este faptul ca nu se mai dau examene de admitere la liceu si la facultate. Conteaza notele luate la toate materiile, care trebuie sa fie numai de zece, ca sa nu fie compromisa promovarea la liceu, si din cauza asta copiii sunt extrem de stresati iar parintii sunt obligati sa-i dea la meditatie la profesorii de la clasa. Este si asta tot o forma de mita (sau primire de foloase necuvenite), dar se pare ca este trecuta cu vedera de catre autoritati, pentru ca au ordin de la americani sa ne dezorganizeze social, dand invatamantul peste cap si promovand in functii inalte non-valorile.

In privinta celor 6 procente din pib, sa stiti ca banii se duc la firmele capusa care aprovizioneaza scolile cu echipament didactic si care au contracte cu scolile (reparatii, etc). Profita directorii si patronii firmelor, nu cadrele didactce.
Asta nu inseamna ca profesorii trebuie sa faca munca voluntara si sa priveasca la domnii judecatori cum trec pe langa ei cu ditamai jeepanele cu remorcile cu sacii de bani, luati tot de la stat.

tzara
2008-10-09 19:04:26

tzara

nu sunt implicat in conflict dar am intzeles urmatoarele;
1.- corpul acredlo didactice aveau un acord scris cu guvernul, inca de acum un an, care nu a mai fodt negociat si care nu a fost resp[ectat.
2. guvernul are DATORIA sa asigure calitatea si cantitatea invata,mintului PUBLIC pentru copii , deci si finantarea corespunzatoare.
3. am intzeles ca nu se cheltuie , de fapt, pentru invatzamint 9 salarii, investitzii si utilitatzi) - nixci macar 3 % din PIB- restul fiind deturnati sau declaratzi de catre guvern.
4. sindicatele NU au facut niciun protest cu revendicari salariale pina acum, au cerut doar ceea ce li s-a promis .
5. guvernul are DATORIA< ca , in limitele resurselor existente si fara sa duca tzara in criza 9 ipocrizie POPULISTA MAXIMA) sa refaca grila salariilor din sectorul PUBLIC, sau, daca nu este capabil sa faca asta, sa desfiinteze serviciukl public ( invatzamint, sanatate, justitzie, ordine publica, administratzie)!!!!!

ggo
2008-10-09 22:12:43

Pentru M_D_L

Seralul taica, seralul... Vocabularul va tradeaza !
Sa stiti ca, dintr-un inginer poti sa faci un profesor ! Invers, nu prea...
Cei din justitie lucreaza cel putin 8 ore pe ZI. Nu-mi pot permite sa comentez salariile. Au fost agreate de parlamentari prin bugetul de stat.
Un cadru didactic preda cca 8 ore pe SAPTAMANA. Nu face mai mult de 60 de ore pe luna ( cu toate activitatile din scoala si extra ).

M_D_L
2008-10-10 10:57:51

Re: Pentru M_D_L

La 2008-10-09 22:12:43, ggo a scris:

> Seralul taica, seralul... Vocabularul va tradeaza !

Am absolvit si liceul si facultatea la cursuri de zi, asa ca bateti campii.

> Sa stiti ca, dintr-un inginer poti sa faci un profesor ! Invers, nu
> prea...

Inginerii nu stiu nici meseria lor, pentru ca au fost facuti la norma, cei de pe timpul lui Ceausescu, iar cei de acum intra la facultate fara examen si isi cumpara diploma. Nu au cum sa se priceapa la limbi straine, la fizica, chimie, ... Sunt "pamant de flori" si la ce scrie pe diploma lor. Inainte de '90 doar 50% dintre inginerii de la institutele de proiectare si de cercetare erau "pe faza", pentru ca ceilalti (din productie) erau un fel de maistri. Acum cel mult 2% dintre studentii de la Politehnica sunt interesati sa invete si sunt bine pregatiti (inainte procentul era de 20%).
Daca am fi avut multi ingineri buni, care sa fie pasionati de munca lor, jigodiile puse de americani sa ne distruga industria, s-ar fi lovit de protestul viguros al specialistilor si muncitorilor, care cu siguranta nu doreau sa-si piarda locurile de munca. Ceausescu a dat peste cap sistemul de invatamant superior (care a mers relativ bine in anii '60 - '70) si a scos zeci de mii de "ingineri" pregatiti superficial si mai ales fara vocatie.
Ca in orice domeniu, au existat (si cred ca sunt si acum) si ingineri exceptionali, care au dus in spate turme intregi de incompetenti, dar sunt foarte putini.

> Cei din justitie lucreaza cel putin 8 ore pe ZI. Nu-mi pot permite sa
> comentez salariile. Au fost agreate de parlamentari prin bugetul de
> stat.

Stiu cat de mult muncesc cei din justitie si cat de corecti sunt, pentru ca tatal meu a fost avocat si mi-a povestit multe intamplari de la locul de munca. Nu se munceste mai mult decat in alte domenii, asa ca nu se justifica salariile uriase pe care le iau domnii judecatori.
Politica asta, cu salariile excesiv de mari date celor din justitie, a fost impusa de americani pentru ca sa loveasca in cei care s-au apucat de afaceri (securisti, parlamentari, escroci, chiar si indivizi cinstiti) si vor sa se capitalizeze rapid, inclusiv prin smecherii si furt de la stat (care se practica din greu si la americani - a se vedea subventiile acordate in America, dupa falimentarea bancilor, ca la Bancorex). Americanii vor ca smecherii nostri sa fie tinuti in sah de catre procurori si DNA, ca sa nu devina prea bogati si sa si-o ia in cap (sa reindustrializeze tara si sa fabrice armament), cum sa intamplat cu KGB-istii din Rusia.

> Un cadru didactic preda cca 8 ore pe SAPTAMANA. Nu face mai mult de 60
> de ore pe luna ( cu toate activitatile din scoala si extra ).
>

Dezinformati populatia, din prostie sau cu rea intentie. Norma didactica a profesorilor de la liceu este de 18 ore pe saptamana (asa cred, pentru ca inainte de '90 era mai mare, de 20 de ore). In plus aceste ore nu sunt puse una dupa alta (sunt cu "ferestre") si profesorii stau mai mult de opt ore pe zi la scoala. De multe ori au orele la mai multe scoli si trebuie sa alerge dintr-un loc in altul (platind transportul din banii proprii). Dupa asta, munca profesorului nu consta numai in predarea lectiilor, ci si in pregatirea acestora, corectarea lucrarilor scrise, supravegherea la examene, etc.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00602 sec.