Ziua Logo
  15:23, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2009-06-16
simiondan din timisoara (...@yahoo.com, IP: 89.123.57...)
2009-06-16 13:52
arta de-a vorbi vorbe

in primul rand, nu este foarte clar, avem cei 54 de mld euro sau avem nevoie de suma asta ? cand spun avem ma refer la alocarea acestei sume din buget - in treacat fie spus la un calcul sumar ar reprezenta mai bine de 30% din totalul bugetului . asta inseamna ceva optimism , ca sa nu spun altceva, atat din punct de vedere al pib-ului viitor cat si a procentului alocat. nu vad realizabil asa ceva.

daca avem nevoie de 54 mld. euro , bine fie. cate 16 mld euro pe an, pusi sa lucreze adica investitii, de unde-i luam? ii primim de la ue, ne imprumutam, etc.

sau juma-juma. si primim cate ceva, ne mai si imprumutam , alocam si din buget.

pur si simplu a spune ca romania are 54 mld euro pana-n 2013 pentru infrastructura , fara a preciza de unde si in ce conditii, e o declaratie cel putin ciudata.

mai apare o contradictie in termeni. acu spui ca forta de munca chiar si calificata este deficitara, continuand a spune ca datorita contractiei economiei somajul tot creste.

bancile. modificarea dobanzilor la credite adica micsorarea lor impreuna cu o mai buna reglementare si supraveghere a institutilor bancare ( de catre cine?)
iarasi sunt lucruri care se bat cap in cap. nu se spune nimic de politica bnr. un motiv al dobanzilor mari din romania, a fost si politica de rezerve minime obligatorii detinute la bnr. pentru care rezerve se primea o dobanda foarte mica.
pentru a castiga, bancile mareau dobanzile la credite. dezavantaj- persoanele fizice si juridice. datorii mari acumulate si dificil de platit.

bun, s-a mai eliberat banii din rezervele obligatorii completand rezerva bnr din imprumutul fmi. pai bancile ce fac? isi incaseaza profiturile din anii anteriori, in nici un caz nu-i investesc sau isi relaxeaza politicile.

povesti cusute cu ata alba. orice om de afaceri- de la buticar de cartier pana la patron de multinationala, stie un lucru elementar. cand economia merge prost nu cresti sau inventezi impozite. dimpotriva. le scazi sau elimini o parte din ele. si incurajezi dezvoltarea sau mentinerea locurilor de munca. tu ca stat esti degrevat in acest mod de presiunea somajului . te poti baza pe niste incasari de la buget mentinand in viata imm-urile.

actualul ministru al finantelor , atat la propriu cat si la figurat , parca-i din filmul
"sub pamant"srl. cand il auzi ce declara , te iei cu mainile de cap. impozitul forfetar , pe care-l sustine si-l argumenteaza prin faptul ca se aplica echidistant si nediscrimnatoriu pentru toti, e cea mai mare prostie facuta in domeniul fiscal
dupa 89. nu vor incasa mai multi bani , va produce somaj, va desfinta mai mult de jumatate din imm-uri( ma refer aici la cele viabile care de-a lungul anilor au fost profitabile si si-au platit datoriile la stat)


sa revenim. romania are 54 de mld euro pana 2013 pentru infrastructura. de unde domnule?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00591 sec.