Ziua Logo
  15:19, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-02-09
haiduc din Romania (...@yahoo.com, IP: 76.173.48...)
2009-02-10 08:07
Cele mai cunoscute icoane facatoare de minuni

Romania are 102 moaste sfinte si icoane facatoare de minuni si 16 izvoare tamaduitoare. Din acest punct de vedere ne aflam pe locul cinci in lume, intr-un top dominat de Grecia. Mai mult, in tara noastra sunt patru biserici care pastreaza bucati din crucea pe care a fost rastignit Isus.

Teologii spun ca obiceiul pastrarii moastelor incepe in primele secole ale erei crestine. Comunitatile care traiau intru Hristos au observat, la acea vreme, ca, in mod miraculos, unele cadavre ale crestinilor habotnici nu putrezeau, iar mumiile erau inzestrate cu puteri miraculoase, adica faceau minuni.

Moastele propriu-zise sunt inchise in racle speciale si se pun, in general, in pronaos. Nu se stie exact cand si cum au ajuns in Tarile Romane cateva bucati din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Hristos. Dupa ce au trecut prin mai multe maini, adica au fost vandute-cumparate de mai multe ori, aschiile sfinte au ajuns in patru biserici, respectiv Biserica Sf. Vasile de pe Calea Victoriei din Bucuresti, Biserica 40 de Mucenici din Sambata de Sus, Manastirea Secu si Biserica Episcopiei din Slobozia.

In ceea ce privesc icoanele, fetele bisericesti sustin ca, cel putin teoretic, fiecare poate face minuni. 'Puterile' lor se trag din faptul ca sunt sfintite inainte de a intra in biserica. Unele au capatat o aura de legenda datorita unor cazuri speciale relatate de credinciosi. La aceste icoane se fac, in momentul diferitelor sarbatori religioase, adevarate pelerinaje.

Institutul Oxford a studiat fenomenul

Un grup format din 45 de cercetatori de la Institutul Oxford a venit, in 2004, special la Craiova, pentru a analiza campurile energetice emanate de icoana facatoare de minuni de la Catedrala Episcopala 'Madona Dudu'. 'A fost uimitor ceea ce s-a intamplat. Aparatele au luat-o razna pur si simplu. Reactia specialistilor a fost ceva de genul:

"Este aproape vie." Asa ceva nu vazusera niciunde in lume si fusesera in foarte multe locuri sfinte', a declarat la vremea respectiva preotul Petre Mocanu.

In comuna 23 August, judetul Constanta, o icoana a plans in primavara lui 2006 cu lacrimi de mir, adunand o multime de credinciosi, unii veniti chiar din Bucuresti, pentru a se ruga la icoana facatoare de minuni. Povestea acesteia este simpla: in 2004 au venit in localitate doi calugari. Mai intai au locuit intr-un vagon, apoi intr-un cort.

Mult mai tarziu au ridicat biserica, dar, se spune, usor nu le-a fost, au avut probleme cu pamantul, le-a ars troita din fata bisericii. 'Poate ca de aceea a plans icoana, ca sa puna capat tuturor necazurilor. Pentru ca icoanele plang de rautatea oamenilor', a declarat parintele Bretanion.

Icoana unicat

La 20 km de Botosani, in Manastirea Sihastria Voronei, o icoana a Maicii Domnului sparge canoanele bisericii. Pentru prima data in iconografia romaneasca, Fecioara e reprezentata tinandu-si Fiul de mana si nu in brate, asa cum sunt toate icoanele ce o reprezinta pe Maica Domnului. Pictura nu a fost niciodata restaurata si se pastreaza in stare perfecta. Calugarii cred ca icoana e facatoare de minuni intrucat din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi adevarate. Icoana a fost pictata in 1875, in urma unei revelatii avute de unul din calugari. Ea simbolizeaza intrarea Fecioarei in templu, de mana cu Fiul Sau, Iisus. Un fapt cu totul deosebit este acela ca din orice colt al schitului admiri icoana ai senzatia ca Maica Domnului te priveste direct in ochi.

Icoana Maicii Domnului din Manastirea Neamt

A fost donata voievodului Alexandru cel Bun de imparatul bizantin Manuel Paleologu, in anul 1401. Manastirea adaposteste o biblioteca imensa, inzestrata cu peste 18.000 de volume.

Icoana Sfintei Ana din Manastirea Bistrita

Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana a fost pictata de doi calugari din partile Ierusalimului intre anii 1150-1250. Icoana o infatiseaza pe Sfanta Ana tinand in brate o copila, nimeni alta decat fiica sa, Sfanta Fecioara Maria.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Golia

Se spune ca aceasta icoana infaptuiesteminuni inca de pe vremea domnitorului Vasile Voievod. Manastirea Golia l-a adapostit pentru o perioada scurta si pe scriitorul Ion Creanga.


Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 86.120.8...)
2009-02-10 09:29
Re: Cele mai cunoscute icoane facatoare de minuni

La 2009-02-10 08:07:41, haiduc a scris:

Moastele -trupurile neputrezite al sfintilor - marturisesc despre Ziua Invierii, cand sufletul si trupul vor merge impreuna la Judecata de Apoi, pt a primi rasplata pt ceea ce a facut - bune sau rele.
Harul Duhului Sfant, le tine intregi si neputrezite.

Mai sunt si trupuri sau parti de trupuri blestemate, care nu putrezesc decat daca li se fac niste slujbe speciale (exemplu: limba hulitorului catolic Anton de Padova). Cea ma mare ratacire sa cinstesti si sa venerezi resturile neputrezite ale unui slujitor al satanei.

> Institutul Oxford a studiat fenomenul

"Specialistii " de la Oxford sunt in slujba de masoneriei; se intampla de multe ori ca satana sa ajute la zidirea unei biserici; daca o face, o face ca sa distruga altele trei.

E BINE SA NE FERIM DE PARERILE "SPECIALISTILOR" ERETICILOR.
POT PROVOCA MULTA SMINTEALA.

Cel mai bun exemplu: au demonstrat "stiintific" faptul ca giulgiul din Torino, este un fals din sec XIII. Dupa aceea altii au increcat cativa ani mai tarziu sa-i dea foc, pt a fi distrus pt totdeauna. Noroc ca vitrina in care este expus, l-a protejat.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00737 sec.