Ziua Logo
  05:22, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-01-07

Comentarii: 339, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mihaita
2005-01-06 23:07:20

Sint perfect de acord cu ce spune Basescu dar...

ma simt deja obosit sa tot urmaresc aceasta saga in Romania.

Giuseppe Cocos
2005-01-06 23:17:39

Bravo Base !


ce n-a facut Constantinescu, cind trebuia sa ceara alegeri aniticipate la santajul lui Roman privind casele natzionalizate, face Base.

Afara cu aceasta mizerie du PUR ! Voiculescu isa da demisia ! Eu zic ca ar tebuii sa plece din tzara si sa-si ia si partidul cu el. Javrele dracului.

Giuseppe Cocos
2005-01-06 23:19:48

Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase ca presedinti ai Camerelor ?

Afara cu ei ..... incepeti procesele penale ....sa ne spuna si noua cum de-au facut aceri ....

Maldini
2005-01-06 23:30:34

Pt Bruno, interviul cu Basescu

EXCLUSIVITATE ADEVARUL / Declaratii-bomba ale presedintelui Traian Basescu in primul interviu de dupa instalarea la Cotroceni
"Sunt un adept al unor anticipate imediate pentru a scapa de o solutie imorala care se numeste PUR"
* "Ne trebuie o ancheta parlamentara asupra modului in care s-au desfasurat alegerile, pentru ca nimeni nu mai trebuie sa gandeasca vreodata in Romania ca vointa electoratului poate fi masluita" * "Sa declansam proceduri parlamentare pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere" * "Un singur sef de servicii secrete nu va fi schimbat" * "Ce, credeti ca-i face rau Guvernului sa fie impins de la spate?!" * "Cred ca trebuie sa se faca fuziunea PNL-PD, trebuie sa se faca un singur partid"

- Ati avut, imediat dupa instalarea Guvernului, mai multe iesiri publice care pareau ordine date noului Cabinet. Este vorba despre reducerea urgenta a fiscalitatii si despre numirea rapida a prefectilor si recorelarea pensiilor. Pare ca vreti sa fiti si prim-ministru.
- Sunt un om politic care a sustinut aceste obiective in campanie. Ele au avut o contributie decisiva in succesul meu. Eu nu pot uita ca Alianta este la guvernare pentru ca eu am candidat sustinand exact ceea ce trebuie sa faca Guvernul. Or, a doua zi dupa instalarea in functia de presedinte, eu nu m-am derobat de responsabilitatile pe care mi le-am asumat. Aceste masuri sunt dorite de societate si, in calitate de presedinte, comunic Guvernului punctele de vedere ale societatii romanesti. Cred ca nu fac nimic rau si nimic neconstitutional.
- Dati senzatia ca actualul Guvern are nevoie sa fie impins de la spate.
- Si credeti ca-i face rau? Am spus ca voi fi un presedinte implicat.
- Pentru Guvern urmeaza o perioada foarte dificila, avand in vedere majoritatea parlamentara fragila pe care se bazeaza. Daca actualul Cabinet dovedeste ca nu isi poate trece prin Parlament legile importante si ca nu are o majoritate solida, veti mai cere organizarea de alegeri anticipate?
- Si acum sunt un sustinator al alegerilor anticipate, pentru ca Guvernul este intr-o situatie foarte dificila. Chiar daca, atunci cand aveam obligatia constitutionala sa negociez cu partidele pentru realizarea unei majoritati, am facut-o, aducand si PUR, este extrem de dificil pentru primul-ministru sa aiba in structura Guvernului un partid care a fost aliatul PSD in campanie si care acum revendica prefecturi. E foarte dificil pentru Calin Popescu-Tariceanu sa explice si electoratului, si celor doua partide din Alianta cum poti sa pui un prefect de la un partid care, in campanie, ti-a fost extrem de ostil. Sau cum poti sa pui un prefect de la un partid care a sustinut desemnarea lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase ca presedinti ai Camerelor. PUR, in primul rand, trebuie sa corecteze aceasta eroare ca sa devina credibil.
- Adica?
- Sa declansam proceduri parlamentare pentru schimbarea celor doi presedinti ai Camerei, daca vrea sa fie un aliat loial al Aliantei. Sigur, a fost foarte important sa trecem Guvernul, dar cred ca dl. Tariceanu va trebui sa discute foarte serios in continuare colaborarea, pentru a o duce la un nivel de colaborare fair play intre partidele care alcatuiesc Alianta.
- In ce conditii ar trebui organizate alegerile anticipate?
- In situatii de criza. Acum nu suntem intr-o astfel de situatie, ea nu trebuie provocata atata timp cat Guvernul poate sa-si atinga obiectivele dar, personal, sunt un adept al unor anticipate imediate pentru a scapa de o solutie imorala care se numeste PUR. Este o solutie politica pe care eu am negociat-o din nevoia instalarii unui Guvern, dar ea mi se pare lipsita de moralitate. Atunci am pus inainte interesul de a avea un Guvern, de a lua primele masuri-semnal si care sa produca efecte in 2005. Era o prioritate care a fost realizata si, daca dl. Tariceanu va fi un adept al solutiei anticipatelor, la mine va avea tot sprijinul.
- V-ati declarat foarte multumit de componenta initiala a Guvernului, care o includea si pe Cristina Parvulescu, candidat la sefia Ministerului Integrarii. Ea fost respinsa de catre comisiile parlamentare pentru prestatia lamentabila la audieri. Era mai competenta la Primaria Bucurestiului?
- Era competenta pe domeniul ei. Ea a gestionat foarte bine creditele externe si Primaria a derulat si deruleaza circa 700 de milioane de euro-proiecte. Probabil ca acest lucru a fost mult prea putin in raport cu ce au asteptat parlamentarii de la un ministru al Integrarii. Confuziile pe care le-a facut, lipsa de siguranta n-au putut sa o conduca spre un aviz favorabil si, probabil, a fost o eroare a mea propunand aceasta solutie. Desi era un om care, sunt convins, dupa ce ar fi invatat institutia, se putea descurca foarte bine. Este un om cu foarte mult curaj, probabil curajul tineretii.
- Aveti vreun regret si in ceea ce-l priveste pe ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, acuzat ca a facilitat venirea minerilor la Bucuresti pe 13-15 iunie 1990?
- Nu. Aici suntem intr-o zona exagerata. Dobre este un transportator recunoscut in sistem. N-a avut nici o legatura cu formarea garniturilor, pentru ca Petrosaniul nu este pe Regionala Craiova, unde el era director, ci pe Regionala Timisoara. Ordinul de constituire a garniturilor, venit de la ministrul Transporturilor, s-a dat Regionalei Timisoara si nu Regionalei Craiova. Regionala Timisoara a pus la dispozitie trenurile. Eu va pot spune ca, in septembrie 1991, Dobre a fost directorul de regionala care a oprit trenurile la Craiova. Am avut o discutie cu presedintele Asociatiei victimelor mineriadelor. Eu nu sunt un avocat al lui Dobre. Daca se va constata ca, in 1990, a avut un comportament incorect, va trebui sa judecam mentinerea lui in Guvern. Asta cu siguranta se va intampla. Ce stiu cu siguranta, in acelasi timp, este ca a existat un ordin al ministrului Transporturilor, adresat Regionalei Timisoara, care a pus garniturile la dispozitie, si ca Petrosaniul, unde s-au format trenurile, nu este pe Regionala Craiova, ci pe Regionala Timisoara.
- La vizitele pe care le-ati facut la sediul serviciilor secrete nu ati spus foarte clar daca ii veti schimba sau nu pe directorii acestora.
- Unii vor fi schimbati, altii nu. Nu-mi cereti sa va spun care sunt cei care vor fi schimbati. Decizia mea este de a tine serviciile de informatii in afara influentelor politice. N-as spune ca a existat o interventie in jocurile politice a celor trei mari servicii - SRI, SIE si STS. Au stat deoparte, spre cinstea lor, pentru ca au avut comportament de servicii neimplicate. In acelasi timp insa, nu pot sa nu analizez realitatea performantelor lor si, in functie de aceasta, la unele servicii vor fi schimbari, la altul nu.
- Cand ii veti inlocui pe cei vizati?
- Directorii de servicii nu se schimba ca directorii de intreprinderi. Sefii de servicii ai unui stat membru al NATO au nevoie de timp pentru a fi schimbati. Ei trebuie sa-si faca vizitele de curtoazie la omologii lor din principalele servicii cu care au colaborat si acest lucru necesita timp, pentru ca nu trebuie sa se produca rupturi in colaborarea serviciilor cu serviciile din statele aliate.

Maldini
2005-01-06 23:33:35

Pt. Bruno . Continuoare interviul cu Basescu

colaborarea serviciilor cu aliate.
- Cine va fi noul consilier prezidential pe probleme de aparare?
- Va trebui cat se poate de repede sa il nominalizez. Deocamdata, avand in vedere delicatetea subiectului si a functiei, il substitui prin legatura directa cu serviciile de informatii si cu armata. Este dificil sa gasesti un consilier pentru securitate, pentru ca el este automat omologul Condoleezzei Rice sau omul cu care vorbeste Colin Powell. Dificultatea acestei desemnari vine si din gasirea solutiei acceptate de toata lumea. Nu poti sa dai serviciilor de informatii un consilier in care sa nu aiba incredere. Au mai fost, la Palatul Cotroceni, consilieri pentru securitate cu care nu s-a intalnit nici un sef de servicii sau care nu primeau informatii. Este un lucru delicat, n-o sa ma pripesc. Am avut solutia acceptata de toata lumea - Vasile Blaga -, dar nevoia de a da un ministru de Interne a facut sa renunt la el. In momentul in care voi gasi consilierul, il voi anunta. Am o lista intreaga - nu-mi cereti nume! -, dar unul din elementele-cheie este si increderea mea. Si n-am acordat-o cu usurinta nimanui.
In ianuarie, prima participare la o sedinta de Guvern
- Una dintre temele principale ale campaniei dvs. electorale a fost lupta impotriva coruptiei. Ati anuntat chiar ca ea va deveni subiect pentru CSAT. Ce masuri anticoruptie veti propune Consiliului Suprem de Aparare a Tarii?
- Deocamdata, prin toate deplasarile la institutiile cu atributii in domeniu, inclusiv la Ministerul de Interne, m-am limitat la a exprima clar, dupa alegeri, ca tema coruptiei ramane o prioritate. Voi continua, in zilele urmatoare, cu intalniri la Parchetul General si la Parchetul National Anticoruptie, unde vreau sa fac foarte clar ca problema coruptiei este departe de a mai fi numai o problema a institutiilor cu responsabilitati, ci o problema de securitate nationala. In prima sedinta a CSAT, voi introduce problema coruptiei in obiectivele de securitate nationala. Si ea va trebui tratata ca atare nu numai de catre partide, de politicieni. Serviciile de informatii au obligatia sa contribuie cu informatii la sprijinirea realitatii probelor care sa-i duca acolo unde le este locul pe aceia care au confundat institutiile statului cu institutii la dispozitia lor. Prima sedinta a CSAT va avea tema centrala tema coruptiei.
- Cand veti convoca CSAT?
- In februarie, pentru ca sefii multora dintre institutii se instaleaza acum. E vorba de ministrul Justitiei, de ministrul Administratiei si Internelor. Or, le trebuie un timp minimal sa analizeze parghiile si oamenii cu care se poate declansa aceasta lupta impotriva structurilor de tip mafiot. Sunt un presedinte care, in momentul de fata, are informatii. Toata lumea comunitatii de afaceri clientelare este debusolata. Nu-si explica cum nu au putut sa introduca in Guvern nici un om. Grupurile de interese care au fost obisnuite sa lucreze cu Guvernul ca o anexa a intereselor lor au declansat acum marea batalie a secretarilor de stat care sa fie oamenii lor, sa aiba piloni de sustinere in structurile guvernamentale. Asa cum am reusit la nivelul Cabinetului, sunt convins ca avem sanse mari sa reusim ca, si la nivelul secretarilor de stat, sa taiem puntile de influenta ale acestor grupari. In prima sedinta de guvern la care voi participa, ii voi avertiza pe ministri asupra acestui lucru. Pana la sfarsitul lunii ianuarie imi voi alege o sedinta a Executivului la care sa particip. Pe ordinea lor de zi, voi cere introducerea si a unei teme la solicitarea presedintelui, premergator introducerii ei in CSAT.
- Cum vedeti viitorul politic al partidelor care v-au sustinut in campanie? Ca observator independent, credeti ca PNL si PD ar trebui sa fuzioneze?
- Cel putin sufleteste, raman pe solutia aceasta si, daca as spune ca nu, as minti. Voi incerca sa fiu un presedinte al tuturor romanilor, dar categoric gandesc ca ceva trebuie sa se intample. Cred ca trebuie sa se faca fuziunea. Trebuie realizat un singur partid. Dupa ce PNL si PD isi fac congresele acum, ar trebui ca februarie, martie, mai sa fie perioada in care cele doua partide sa analizeze solutia fuziunii si sa o decida. Nu poate fi evitat subiectul de pe ordinea de zi a celor doua congrese.
- In ceea ce priveste PSD, ce interlocutor ati prefera la conducere: Adrian Nastase sau Ion Iliescu?
- Pe nici unul. Ion Iliescu este un politician respectabil, dar are limite in a intelege viitorul Romaniei, il deseneaza mult prea greu. Adrian Nastase a ridicat sistemul de guvernare de tip mafiot la rang de politica de stat si nu poate sa fie un partener al meu de dialog. PSD ar trebui sa se modernizeze el insusi. Ar fi un mare castig pentru Romania daca PSD ar lua decizia interna de a se moderniza. El a ramas un partid care, datorita dominatiei absolute pe care o au in interior Cozmanca, Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Ion Iliescu, Adrian Nastase, n-a evoluat. Ponta nu are forta, desi face valuri. Intelegerea nevoii de modernizare trebuie sa vina chiar de la lideri cu autoritate, precum Ion Iliescu si Adrian Nastase, dar care trebuie sa inteleaga ca au misiunea sa stimuleze modernizarea partidului, dar nu in favoarea castigarii alegerilor interne de catre ei. Daca vor putea acest lucru, PSD va putea deveni un partid viabil.
- Ii veti ceda lui Ion Iliescu Palatul Scrovistea?
- Eu am avut o discutie cu dl. Iliescu. Intrebarea dansului a fost daca mai poate folosi din cand in cand resedinta prezidentiala de la Scrovistea. Raspunsul meu a fost da si va asigur ca n-am nimic impotriva s-o mai foloseasca pana cand RAAPPS ii va pune la dispozitie, conform legii, o resedinta. E o chestiune omeneasca, de bun-simt. Eu nu tineam sa fac Revelionul la Scrovistea. Mi-a placut mai mult la "Orizont" si in Piata Universitatii.
Solutia pentru RAFO - sechestru pe averea celor care au devalizat-o
- In campania electorala ati promis ca rafinaria Rafo Onesti nu va fi inchisa. Ministrul Finantelor spune insa ca masurile de disciplina financiara vor merge pana la declararea falimentului in cazul Rafo.
- Nu stiu daca va fi cazul sa se ajunga aici. Trebuie declansate imediat masurile asiguratorii, fiindca banii de care a fost scutita Rafo au fost produsi si s-au dus in buzunarele unei clientele, care a cumparat din acesti bani hoteluri, pamanturi, a dezvoltat alte afaceri. Or, exista institutia sechestrului pe avere, care trebuie sa functioneze si sa se manifeste imediat. Va pot spune - si nu mai vorbesc in calitate de candidat, ci de presedinte informat - ca dosarul Rafo este dus la nivelul la care se pot declansa masuri asiguratorii. Faptul ca au existat dispozitii ca procurorul care avea dosarul sa il predea si dosarul sa fie rupt si imprastiat in vreo cinci parti este un lucru care nu va mai continua. Astept sa am discutia cu PNA - lucru care se va intampla foarte curand - fara tentatia de a subordona vreo institutie, dar institutiile trebuie sa stie punctul de vedere al presedintelui Romaniei. Voi cere punerea imediata si in cea mai mare viteza in aplicare a masurilor legale, pentru ca informatiile despre nivelul la care s-a ajuns cu dosarul Rafo sunt certe si masurile trebuie declansate. Nu e obiectivul actualei administratii sa inchida Rafo. Spre satisfactia mea, este o rafinarie care anul trecut n-a inregistrat pierderi, dar s-au inregistrat mari furturi ale clicii care a drenat din Rafo toate resursele.
- Cine intra in aceasta clica?
- Haideti sa vorbeasca institutiile statului, pentru ca, daca voi spune nume, se va spune ca presedintele a asmutit institutiile! Nu voi ezita sa spun in fata institutiilor aceste nume, pentru ca si ele stiu ceea ce stiu si eu.
-

Maldini
2005-01-06 23:34:48

Pt. Bruno . Continuoare interviul cu Basescu. sfarsit

EXCLUSIVITATE ADEVARUL / Declaratii-bomba ale presedintelui Traian Basescu in primul interviu de dupa instalarea la Cotroceni
"Sunt un adept al unor anticipate imediate pentru a scapa de o solutie imorala care se numeste PUR"
eu.
- Ce masuri ati luat pentru ca puscasul marin american care l-a ucis pe Teo Peter sa fie judecat in Romania, asa cum v-ati angajat in ultima dezbatere televizata?
- Nici una, in afara de ce am facut inainte de a deveni presedinte al Romaniei. Exista un angajament al administratiei americane ca se va aplica legea si am incredere in acest angajament, iar prezenta ambasadorului SUA la inmormantarea lui Teo Peter a credibilizat, pentru mine, acest mesaj. Voi urmari cu atentie evolutiile cazului. Stiu, ca informatie de ieri (marti - n.red.), ca, in momentul de fata, instantele marinei militare americane au declansat procedurile. Stiu ca exista doua echipe, una cu juristi si tehnicieni romani si alta cu americani, care pun cap la cap cazul. Va asigur ca, in calitate de presedinte, voi cere aplicarea legii in Romania.
- Sustineti in continuare proiectul Rosia Montana?
- Sincer, il sustin, mi se pare realist si necesar. In acelasi timp, dupa ce am facut afirmatia ca trebuie realizat proiectul, am primit foarte multe reactii impotriva lui. Au fost tot timpul reactii care n-au adus si argumente. Ieri (marti - n. red.), am avut o discutie cu directorul pentru Romania al Bancii Mondiale si stiu ca se fac evaluari pe acest proiect. Nu m-as mai grabi sa spun ca trebuie facut, ci trebuie asteptat pana cand toate evaluarile sunt facute. Eu cred ca pentru zona nu este o solutie rea. Este insa o parere de politician si nu una de specialist si va asigur ca voi tine cont de punctul de vedere al specialistilor.
"Frauda electorala" - ancheta parlamentara
- A trecut mai mult de o luna de la primul tur al alegerilor, cand ati acuzat fraude electorale. Vom afla daca alegerile au fost sau nu fraudate, asa cum v-ati angajat?
- Va fi subiect de discutie astazi (ieri - n. red.) cu premierul Calin Popescu-Tariceanu. La reluarea lucrarilor Parlamentului, va trebui o ancheta parlamentara asupra modului in care s-au desfasurat alegerile, pentru ca nimeni nu mai trebuie sa gandeasca vreodata, in Romania, ca vointa electoratului poate fi masluita. Iar acest lucru s-a produs in turul intai.
- Ati sustinut reorientarea politicii externe romanesti in jurul axei Bucuresti-Washington-Londra. Ati avut vreo reactie de la Bruxelles?
- Am avut discutii in care am dat explicatiile necesare si cred ca au fost intelese in toate cancelariile. Romania se afla la limita orientala a NATO si a Uniunii Europene, este o tara care are dreptul sa fie un factor de stabilitate in zona Marii Negre, zona de maxima importanta strategica regionala, iar Romania poate fi un factor de echilibru aici. In jurul Marii Negre se afla si Ucraina, si Georgia, si Moldova, iar Romania poate fi o tara importanta in stabilizarea zonei si un punct de atractie pentru tarile care ar putea sa devina membre ale NATO si ale UE. Georgia insasi a anuntat ca, in 2006, intentioneaza sa ceara sa devina membru al NATO. Nu vad de ce Romania n-ar juca un rol important in zona. Singura tara care, in momentul de fata, are forta sa sprijine o asemenea politica regionala este SUA, alaturi de Marea Britanie. As vrea ca mandatul meu sa aduca o contributie suplimentara la solutiile clasice de pana acum, de genul "Hai sa fim in NATO!" si "Hai sa fim in UE!". Eu cred ca toti avem obligatia ca, dincolo de variantele clasice, sa aducem contributii la consolidarea importantei Romaniei.




Liliana RUSE

dan toader
2005-01-06 23:37:03

ma cocos, eu parca te tineam minte impotriva lui basescu. poate gresesc dar asa tin eu minte. oricum treaba asta miroase

basescu daca voia anticipate putea sa procedeze constitutional, nu sa isi incalce atributiile.

ti-o zic eu care i-am tinut partea incepand cu mult inainte de a incepe campania.

in fine, o pun pe seama lipsei de experienta, sper ca se corijeaza pe parcurs.

La 2005-01-06 23:17:39, Giuseppe Cocos a scris:

>
> ce n-a facut Constantinescu, cind trebuia sa ceara alegeri
> aniticipate la santajul lui Roman privind casele natzionalizate, face
> Base.
>
> Afara cu aceasta mizerie du PUR ! Voiculescu isa da demisia ! Eu zic
> ca ar tebuii sa plece din tzara si sa-si ia si partidul cu el.
> Javrele dracului.
>

Mihaita
2005-01-06 23:49:18

Re: ma cocos, eu parca te tineam minte impotriva lui basescu. poate gresesc dar asa tin eu minte. oricum treaba asta mir

Incepe sa devina un foleton,. Eu speram sa inceapa lumea sa munceasca si sa construiasca, nu sa se tot chibiteze...

La 2005-01-06 23:37:03, dan toader a scris:

> basescu daca voia anticipate putea sa procedeze constitutional, nu sa
> isi incalce atributiile.
>
> ti-o zic eu care i-am tinut partea incepand cu mult inainte de a
> incepe campania.
>
> in fine, o pun pe seama lipsei de experienta, sper ca se corijeaza pe
> parcurs.
>
> La 2005-01-06 23:17:39, Giuseppe Cocos a scris:
>
> >
> > ce n-a facut Constantinescu, cind trebuia sa ceara alegeri
> > aniticipate la santajul lui Roman privind casele natzionalizate, face
> > Base.
> >
> > Afara cu aceasta mizerie du PUR ! Voiculescu isa da demisia ! Eu zic
> > ca ar tebuii sa plece din tzara si sa-si ia si partidul cu el.
> > Javrele dracului.
> >
>
>

!!!!
2005-01-06 23:54:42

Re: Pt. Bruno . Continuoare interviul cu Basescu. sfarsit

Daca pana acum aveam democratie originala, acum avem integrare originala!
"Hai sa fim in UE" - solutia clasica "de pana acum".
Oribil acest Basescu. Nu-l suport.
Lasa n seama americanilor judecarea puscasului marin, el nu face nimic, dar are tupeul sa spuna ca va aplica legea in Romania.

Oribil, oribil!

Maldini
2005-01-06 23:54:57

Dan Voiculescu: "Mi s-a oferit sefia Senatului"

Dan Voiculescu: "Mi s-a oferit sefia Senatului"
Presedintele PUR Dan Voiculescu (foto) s-a declarat ieri uimit de afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu. "PUR nu se agata de guvernare", a declarat ieri Voiculescu, anuntand ca daca Basescu este incomodat de PUR, acest partid isi poate retrage cei trei ministri. Voiculescu sustine ca "eforturile" de a atrage PUR la guvernare au fost facute de Basescu insusi. Traian Basescu "a venit la mine de cateva ori pentru a-mi da o multime de argumente, inclusiv acela de a-mi oferi mie functia de presedinte al Senatului" in schimbul voturilor umanistilor, a declarat Voiculescu. Acesta a aratat ca PUR a refuzat atunci propunerea lui Basescu, votand pentru alegerea celor doi lideri PSD ca presedinti ai Camerelor. De altfel, Voiculescu a anuntat clar ieri ca "votul PUR ramane definitiv in favoarea lui Vacaroiu ca presedinte al Senatului si a lui Nastase ca presedinte al Camerei Deputatilor". Voiculescu a anuntat ca in acest weekend forurile de conducere ale partidului se vor reuni in vederea luarii unei decizii, neexcluzandu-se chiar posibilitatea iesirii de la guvernare.

dan toader
2005-01-06 23:55:46

nu fi dezamagit Mihai. nici Roma nu a fost facuta intr-o zi. Fii bucuros ca avem pe basescu si nu pe nasty. altfel nici

macar foileton nu aveam.

La 2005-01-06 23:49:18, Mihaita a scris:

> Incepe sa devina un foleton,. Eu speram sa inceapa lumea sa munceasca
> si sa construiasca, nu sa se tot chibiteze...
>
> La 2005-01-06 23:37:03, dan toader a scris:
>
> > basescu daca voia anticipate putea sa procedeze constitutional, nu sa
> > isi incalce atributiile.
> >
> > ti-o zic eu care i-am tinut partea incepand cu mult inainte de a
> > incepe campania.
> >
> > in fine, o pun pe seama lipsei de experienta, sper ca se corijeaza pe
> > parcurs.
> >
> > La 2005-01-06 23:17:39, Giuseppe Cocos a scris:
> >
> > >
> > > ce n-a facut Constantinescu, cind trebuia sa ceara alegeri
> > > aniticipate la santajul lui Roman privind casele natzionalizate, face
> > > Base.
> > >
> > > Afara cu aceasta mizerie du PUR ! Voiculescu isa da demisia ! Eu zic
> > > ca ar tebuii sa plece din tzara si sa-si ia si partidul cu el.
> > > Javrele dracului.
> > >
> >
> >
>
>

+
2005-01-06 23:59:51

TSUNAMI- OPINII-CULISE

Personal gasesc interventzia lui Basescu ca binevenita. Era nevoie ca acei ce dormeau sa se trezeasca. Nu discut despre legalitate, constitutzionalitate, impartzialitate,etc. , pentru ca de asa ceva Basescu nu a auzit. Asemenea iesiri vor mai fi. Surse din DA au declarat pentru Romania Libera ca schimbarea lui Nastase s-a pus la cale de Basescu si Iliescu. Basescu scapa de un adversar iar Iliescu ramane sef la PSD plus Scrovistea din partea lui Basescu. Cat o fi adevar si cat fantezie nu poci pentru ca sa zic. Titus Corlatzean- purtator de cuvant al PSD- admite in R.L. ca " Vacaroiu si Nastase nu pot fi schimbatzi dar ca ei pot fi revocatzi pentru abateri "
PUR nu o sa iasa de la guvernare deoarece au obtzinut prefecturile cerute si se pare (neconfirmat inca ) ca au acceptat sa bata palma cu Basescu.
Anticipate nu vor fi mai repede Octombrie 2005 ( dupa alte surse Iliescu le vrea in Mai 2006).
Cat priveste fuziunea PNL-PD se pare ca vom asista la o ruptura si in randul PNL daca acest partid v-a fi inghitzit de Basescu. PNL pierde 130 de ani de istorie.
In concluzie:
- nu mai ijuratzi PUR caci cu ei vetzi guverna;
- nu va temetzi de anticipate ,ca nu vor fi. Circ,inflatzie,scandaluri, DA.

Elena-Elly
2005-01-06 23:59:53

Ovidiule, oprestete! N-ai vazut ca l-a postat si Bruno?

Ce naiba te tot repeti?


La 2005-01-06 23:34:48, Maldini a scris:

> EXCLUSIVITATE ADEVARUL / Declaratii-bomba ale presedintelui Traian
> Basescu in primul interviu de dupa instalarea la Cotroceni
> "Sunt un adept al unor anticipate imediate pentru a scapa de o
> solutie imorala care se numeste PUR"
> eu.
> - Ce masuri ati luat pentru ca puscasul marin american care l-a ucis
> pe Teo Peter sa fie judecat in Romania, asa cum v-ati angajat in
> ultima dezbatere televizata?
> - Nici una, in afara de ce am facut inainte de a deveni presedinte al
> Romaniei. Exista un angajament al administratiei americane ca se va
> aplica legea si am incredere in acest angajament, iar prezenta
> ambasadorului SUA la inmormantarea lui Teo Peter a credibilizat,
> pentru mine, acest mesaj. Voi urmari cu atentie evolutiile cazului.
> Stiu, ca informatie de ieri (marti - n.red.), ca, in momentul de
> fata, instantele marinei militare americane au declansat procedurile.
> Stiu ca exista doua echipe, una cu juristi si tehnicieni romani si
> alta cu americani, care pun cap la cap cazul. Va asigur ca, in
> calitate de presedinte, voi cere aplicarea legii in Romania.
> - Sustineti in continuare proiectul Rosia Montana?
> - Sincer, il sustin, mi se pare realist si necesar. In acelasi timp,
> dupa ce am facut afirmatia ca trebuie realizat proiectul, am primit
> foarte multe reactii impotriva lui. Au fost tot timpul reactii care
> n-au adus si argumente. Ieri (marti - n. red.), am avut o discutie cu
> directorul pentru Romania al Bancii Mondiale si stiu ca se fac
> evaluari pe acest proiect. Nu m-as mai grabi sa spun ca trebuie
> facut, ci trebuie asteptat pana cand toate evaluarile sunt facute. Eu
> cred ca pentru zona nu este o solutie rea. Este insa o parere de
> politician si nu una de specialist si va asigur ca voi tine cont de
> punctul de vedere al specialistilor.
> "Frauda electorala" - ancheta parlamentara
> - A trecut mai mult de o luna de la primul tur al alegerilor, cand ati
> acuzat fraude electorale. Vom afla daca alegerile au fost sau nu
> fraudate, asa cum v-ati angajat?
> - Va fi subiect de discutie astazi (ieri - n. red.) cu premierul Calin
> Popescu-Tariceanu. La reluarea lucrarilor Parlamentului, va trebui o
> ancheta parlamentara asupra modului in care s-au desfasurat
> alegerile, pentru ca nimeni nu mai trebuie sa gandeasca vreodata, in
> Romania, ca vointa electoratului poate fi masluita. Iar acest lucru
> s-a produs in turul intai.
> - Ati sustinut reorientarea politicii externe romanesti in jurul axei
> Bucuresti-Washington-Londra. Ati avut vreo reactie de la Bruxelles?
> - Am avut discutii in care am dat explicatiile necesare si cred ca au
> fost intelese in toate cancelariile. Romania se afla la limita
> orientala a NATO si a Uniunii Europene, este o tara care are dreptul
> sa fie un factor de stabilitate in zona Marii Negre, zona de maxima
> importanta strategica regionala, iar Romania poate fi un factor de
> echilibru aici. In jurul Marii Negre se afla si Ucraina, si Georgia,
> si Moldova, iar Romania poate fi o tara importanta in stabilizarea
> zonei si un punct de atractie pentru tarile care ar putea sa devina
> membre ale NATO si ale UE. Georgia insasi a anuntat ca, in 2006,
> intentioneaza sa ceara sa devina membru al NATO. Nu vad de ce Romania
> n-ar juca un rol important in zona. Singura tara care, in momentul de
> fata, are forta sa sprijine o asemenea politica regionala este SUA,
> alaturi de Marea Britanie. As vrea ca mandatul meu sa aduca o
> contributie suplimentara la solutiile clasice de pana acum, de genul
> "Hai sa fim in NATO!" si "Hai sa fim in UE!". Eu
> cred ca toti avem obligatia ca, dincolo de variantele clasice, sa
> aducem contributii la consolidarea importantei Romaniei.
> 
> 
> 
> 
> Liliana RUSE
> 
> 
> 

Mihaita
2005-01-07 00:07:02

Nu sint dezamagit deloc, am incredere in Basescu. Doar ca am obosit un pic sa urmaresc foiletonul...

La 2005-01-06 23:55:46, dan toader a scris:

> macar foileton nu aveam.
>
> La 2005-01-06 23:49:18, Mihaita a scris:
>
> > Incepe sa devina un foleton,. Eu speram sa inceapa lumea sa munceasca
> > si sa construiasca, nu sa se tot chibiteze...
> >
> > La 2005-01-06 23:37:03, dan toader a scris:
> >
> > > basescu daca voia anticipate putea sa procedeze constitutional, nu sa
> > > isi incalce atributiile.
> > >
> > > ti-o zic eu care i-am tinut partea incepand cu mult inainte de a
> > > incepe campania.
> > >
> > > in fine, o pun pe seama lipsei de experienta, sper ca se corijeaza pe
> > > parcurs.
> > >
> > > La 2005-01-06 23:17:39, Giuseppe Cocos a scris:
> > >
> > > >
> > > > ce n-a facut Constantinescu, cind trebuia sa ceara alegeri
> > > > aniticipate la santajul lui Roman privind casele natzionalizate, face
> > > > Base.
> > > >
> > > > Afara cu aceasta mizerie du PUR ! Voiculescu isa da demisia ! Eu zic
> > > > ca ar tebuii sa plece din tzara si sa-si ia si partidul cu el.
> > > > Javrele dracului.
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Mihaita
2005-01-07 00:08:59

Nenicule, PNL va inghiti PD, nu invers

Bucurati-va pentru ca ramaneti singuri pe stanga. Daca deveniti un partid veritabil pana in 2008 aveti sanse sa castigati. Daca nu, ajungeti la gunoiul istoriei.


La 2005-01-06 23:59:51, + a scris:

> Personal gasesc interventzia lui Basescu ca binevenita. Era nevoie ca
> acei ce dormeau sa se trezeasca. Nu discut despre legalitate,
> constitutzionalitate, impartzialitate,etc. , pentru ca de asa ceva
> Basescu nu a auzit. Asemenea iesiri vor mai fi. Surse din DA au
> declarat pentru Romania Libera ca schimbarea lui Nastase s-a pus la
> cale de Basescu si Iliescu. Basescu scapa de un adversar iar Iliescu
> ramane sef la PSD plus Scrovistea din partea lui Basescu. Cat o fi
> adevar si cat fantezie nu poci pentru ca sa zic. Titus Corlatzean-
> purtator de cuvant al PSD- admite in R.L. ca " Vacaroiu si
> Nastase nu pot fi schimbatzi dar ca ei pot fi revocatzi pentru
> abateri "
> PUR nu o sa iasa de la guvernare deoarece au obtzinut prefecturile
> cerute si se pare (neconfirmat inca ) ca au acceptat sa bata palma cu
> Basescu.
> Anticipate nu vor fi mai repede Octombrie 2005 ( dupa alte surse
> Iliescu le vrea in Mai 2006).
> Cat priveste fuziunea PNL-PD se pare ca vom asista la o ruptura si in
> randul PNL daca acest partid v-a fi inghitzit de Basescu. PNL pierde
> 130 de ani de istorie.
> In concluzie:
> - nu mai ijuratzi PUR caci cu ei vetzi guverna;
> - nu va temetzi de anticipate ,ca nu vor fi.
> Circ,inflatzie,scandaluri, DA.
>

Atamild
2005-01-07 00:17:34

Este normal ca totul trebuie reformat, zic. Este un inceput nou pentru Romania..

Am citit, va sa zica desi nu ma pricep la politica, daca omul potrivit este pus la locul potrivit, sansele ca Romania sa ajunga la starea ideala exista. Tara are nevoie de oameni cinstiti si drepti, are nevoie de omul potrivit la locul potrivit.
Matilda

Sobru
2005-01-07 00:20:09

Re: nu fi dezamagit Mihai. nici Roma nu a fost facuta intr-o zi. Fii bucuros ca avem pe basescu si nu pe nasty. altfel nici

Nu va fi nici o schimbare in comportamentul lui Basescu. Iesirile la rampa vor fi ca in campania electorala. Asta pentru ca are nevoie de suportul populatiei pentru tot ce vrea sa faca. Iar asta poate sa sune foarte constitutional, ca presedinte al "tuturor romanilor" si nu al tuturor partidelor. Avand acceptul cetatenilor, poate sa calce in picioare orice partid, dupa cum are chef, ca doar e presedintele lor.
Besescu nu va face gresala de a se "retrage" la Cotroceni si va fi permanet in fata. Ce inseamna asta de fapt? Un perfect control indirect al presei. Curat constitutional!

dan toader
2005-01-07 00:21:05

de fapt fuziune. ndc

La 2005-01-07 00:08:59, Mihaita a scris:

> Bucurati-va pentru ca ramaneti singuri pe stanga. Daca deveniti un
> partid veritabil pana in 2008 aveti sanse sa castigati. Daca nu,
> ajungeti la gunoiul istoriei.
>
>
> La 2005-01-06 23:59:51, + a scris:
>
> > Personal gasesc interventzia lui Basescu ca binevenita. Era nevoie ca
> > acei ce dormeau sa se trezeasca. Nu discut despre legalitate,
> > constitutzionalitate, impartzialitate,etc. , pentru ca de asa ceva
> > Basescu nu a auzit. Asemenea iesiri vor mai fi. Surse din DA au
> > declarat pentru Romania Libera ca schimbarea lui Nastase s-a pus la
> > cale de Basescu si Iliescu. Basescu scapa de un adversar iar Iliescu
> > ramane sef la PSD plus Scrovistea din partea lui Basescu. Cat o fi
> > adevar si cat fantezie nu poci pentru ca sa zic. Titus Corlatzean-
> > purtator de cuvant al PSD- admite in R.L. ca " Vacaroiu si
> > Nastase nu pot fi schimbatzi dar ca ei pot fi revocatzi pentru
> > abateri "
> > PUR nu o sa iasa de la guvernare deoarece au obtzinut prefecturile
> > cerute si se pare (neconfirmat inca ) ca au acceptat sa bata palma cu
> > Basescu.
> > Anticipate nu vor fi mai repede Octombrie 2005 ( dupa alte surse
> > Iliescu le vrea in Mai 2006).
> > Cat priveste fuziunea PNL-PD se pare ca vom asista la o ruptura si in
> > randul PNL daca acest partid v-a fi inghitzit de Basescu. PNL pierde
> > 130 de ani de istorie.
> > In concluzie:
> > - nu mai ijuratzi PUR caci cu ei vetzi guverna;
> > - nu va temetzi de anticipate ,ca nu vor fi.
> > Circ,inflatzie,scandaluri, DA.
> >
>
>

Sobru
2005-01-07 00:27:07

Re: Pt. Bruno . Continuoare interviul cu Basescu. sfarsit

!!! accidentul cu puscasul marin(putea sa-i zica vasile) s-a petrecut pe vremea lui Ilici. Crezi ca Basescu se poate ocupa de toate deodata? Sint alte probleme urgente, si abia s-a instalat. Dar cred ca alta e buba la tine.

Elena-Elly
2005-01-07 00:30:17

Iata si parerea altor persoane despre interviul lui Basescu!

Interviul dat de Basescu ziarului Adevarul de azi, 6 ian, semnalat de dl dan_dan_ (imi cer scuze, nu sunt foarte familiarizat cu lista), merita citit. El arata foarte bine la ce grad de lipsa de responsabilitate s-a ajuns azi in politica din tara.
Sa spui ce partide si cum ar trebui sa fuzioneze, sa declari care politician e mai (ne)potrivit pentru sefia unui alt partid, sa faci varza chestiunea serviciilor de informatii si politica externa (finalul despre "axa Washington-Londra-Bucuresti" si "argumentarea" ei, si cat de bine au inteles cancelariile europene argumentele respective, e antologic) - toate astea ne sugereaza cam ce surprize pot sa ne astepte in curand.
In acelasi timp, mi se pare ca DORUV (iarasi scuze!), in "Alegerile de la Bucuresti", pune un diagnostic foarte exact si convingator confuziei care domneste la varful PNTCD (intr-un moment in care partidul ar fi trebuit sa iasa, de exemplu, sa puna la punct, profesionist si cu echilibru,aberatiile atat de riscante ale presedintelui Basescu.
Dar sa nu ne pripim, poate ca lucrul acesta se va intampla...
V. S.


La 2005-01-06 23:55:46, dan toader a scris:

> macar foileton nu aveam.
> 
> La 2005-01-06 23:49:18, Mihaita a scris:
> 
> > Incepe sa devina un foleton,. Eu speram sa inceapa lumea sa munceasca
> > si sa construiasca, nu sa se tot chibiteze...
> >
> > La 2005-01-06 23:37:03, dan toader a scris:
> >
> > > basescu daca voia anticipate putea sa procedeze constitutional, nu sa
> > > isi incalce atributiile.
> > >
> > > ti-o zic eu care i-am tinut partea incepand cu mult inainte de a
> > > incepe campania.
> > >
> > > in fine, o pun pe seama lipsei de experienta, sper ca se corijeaza pe
> > > parcurs.
> > >
> > > La 2005-01-06 23:17:39, Giuseppe Cocos a scris:
> > >
> > > >
> > > > ce n-a facut Constantinescu, cind trebuia sa ceara alegeri
> > > > aniticipate la santajul lui Roman privind casele natzionalizate, face
> > > > Base.
> > > >
> > > > Afara cu aceasta mizerie du PUR ! Voiculescu isa da demisia ! Eu zic
> > > > ca ar tebuii sa plece din tzara si sa-si ia si partidul cu el.
> > > > Javrele dracului.
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
> 
> 

rady
2005-01-07 00:30:45

Båsescu nu poate face nimic ilegal !!.

Nåstase si Ilescu ar fi putut opri soldatul american înainte de a påråsi tara printr-o cerere adresatå ambasadorului SUA. Acum nu se mai poate face nimic !!.
Doar låtråii PSD mai fac acum pe vitejii. Dupå ....multii sunt destepti si justitiari.

Sobru
2005-01-07 00:32:34

Re: de fapt fuziune. ndc

Proiectul asta(fuziunea) e o eroare. Inca mai sper sa nu se realizeze. E singurul lucru prost care se preconizeaza acum, cand lucrurile pareau sa mearga spre bine.

Elena-Elly
2005-01-07 00:36:52

Petitzia Tineretului PNTCD!

Suntem surprinºi cã, o chestiune care a preocupat mass-media, opinia publicã, societatea civilã în ultimii ani, adicã accesul neîngradit la arhivele fostei securitãþi în noile condiþii create politic este complet uitatã.

Ne amintim cu toþii, repetatele înfrangeri suferite de Mircea Dinescu, Andrei Pleºu, Horia Roman Patapievici în tentativa lor de a avea acces nemijlocit la dosarele fostei securitãþi.

În acest moment sunt îndeplinite condiþiile politice pentru a avea un acces cât mai larg la informaþii care nu pericliteazã în nici un caz securitatea naþionalã ºi cel mult avantajele unor indivizi.

Pe noi, PNÞCD, ne intereseazã foºtii noºtri candidaþi ºi actualii oameni din conducere pentru a putea reconstrui pe baze sãnãtoase partidul.

Altfel, domnul Adrian Nãstase, va fi confirmat in afirmaþia lui cum cã, noua guvernare este tot un CDR.

Ceea ce a uitat domnul Adrian Nãstase sã sublinieze este cã, foºtii detinuþi politici din PNÞCD au fost înlocuiþi de colegii lui de coaliþie cu securiºtii din PUR.

Dorindu-i deplin succes în mandatul pe care îl incepe, avem toatã încrederea cã noul Preºedinte al României, domnul Traian Basescu, va rezolva ºi acestã problemã ºi vom fi alãturi de dânsul atâta timp cât va lupta sã schimbe radical sistemul actual în care trãim.

Cu respect, 6 ianuarie 2005

Vicepreºedinte Mihai Marinescu

underinfluence
2005-01-07 00:43:49

Re: Matildo!!! daca tara ajunge la starea ideala ..


te iau de nevasta !!
iar eu ma preotesc, in timp ce tu vei fi preoteasa






La 2005-01-07 00:17:34, Atamild a scris:

>  Am citit, va sa zica desi nu ma pricep la politica, daca omul
> potrivit este pus la locul potrivit, sansele ca Romania sa ajunga la
> starea ideala exista. Tara are nevoie de oameni cinstiti si drepti,
> are nevoie de omul potrivit la locul potrivit.
> Matilda
> 

Bruno
2005-01-07 00:45:31

Mersi pentru interviu Maldini ...

Sper ca vezi l-ai citit cu atentie si ai vazut ca nu e chiar cum zice presa ... sunt niste nuante speculate la maxim ... pentru o mai buna vanzare a ziarelor si o mai mare audienta a tv

Bruno
2005-01-07 00:46:33

Re: Explica de ce Sobrule ... ca nu inteleg punctul tau de vedere ... ndc

La 2005-01-07 00:32:34, Sobru a scris:

> Proiectul asta(fuziunea) e o eroare. Inca mai sper sa nu se realizeze.
> E singurul lucru prost care se preconizeaza acum, cand lucrurile
> pareau sa mearga spre bine.
> 

Bruno
2005-01-07 00:48:42

Re: Iata si parerea altor persoane despre interviul lui Basescu!... V.S. fiind cine ma rog frumos? ndc

La 2005-01-07 00:30:17, Elena-Elly a scris:

> Interviul dat de Basescu ziarului Adevarul de azi, 6 ian, semnalat de
> dl dan_dan_ (imi cer scuze, nu sunt foarte familiarizat cu lista),
> merita citit. El arata foarte bine la ce grad de lipsa de
> responsabilitate s-a ajuns azi in politica din tara.
> Sa spui ce partide si cum ar trebui sa fuzioneze, sa declari care
> politician e mai (ne)potrivit pentru sefia unui alt partid, sa faci
> varza chestiunea serviciilor de informatii si politica externa
> (finalul despre "axa Washington-Londra-Bucuresti" si
> "argumentarea" ei, si cat de bine au inteles cancelariile
> europene argumentele respective, e antologic) - toate astea ne
> sugereaza cam ce surprize pot sa ne astepte in curand.
> In acelasi timp, mi se pare ca DORUV (iarasi scuze!), in
> "Alegerile de la Bucuresti", pune un diagnostic foarte
> exact si convingator confuziei care domneste la varful PNTCD (intr-un
> moment in care partidul ar fi trebuit sa iasa, de exemplu, sa puna la
> punct, profesionist si cu echilibru,aberatiile atat de riscante ale
> presedintelui Basescu.
> Dar sa nu ne pripim, poate ca lucrul acesta se va intampla...
>  V. S.
> 
> 
> La 2005-01-06 23:55:46, dan toader a scris:
> 
> > macar foileton nu aveam.
> > 
> > La 2005-01-06 23:49:18, Mihaita a scris:
> > 
> > > Incepe sa devina un foleton,. Eu speram sa inceapa lumea sa munceasca
> > > si sa construiasca, nu sa se tot chibiteze...
> > >
> > > La 2005-01-06 23:37:03, dan toader a scris:
> > >
> > > > basescu daca voia anticipate putea sa procedeze constitutional, nu sa
> > > > isi incalce atributiile.
> > > >
> > > > ti-o zic eu care i-am tinut partea incepand cu mult inainte de a
> > > > incepe campania.
> > > >
> > > > in fine, o pun pe seama lipsei de experienta, sper ca se corijeaza pe
> > > > parcurs.
> > > >
> > > > La 2005-01-06 23:17:39, Giuseppe Cocos a scris:
> > > >
> > > > >
> > > > > ce n-a facut Constantinescu, cind trebuia sa ceara alegeri
> > > > > aniticipate la santajul lui Roman privind casele natzionalizate, face
> > > > > Base.
> > > > >
> > > > > Afara cu aceasta mizerie du PUR ! Voiculescu isa da demisia ! Eu zic
> > > > > ca ar tebuii sa plece din tzara si sa-si ia si partidul cu el.
> > > > > Javrele dracului.
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> > 
> > 
> 
> 

Marin Marian Gheorghe
2005-01-07 00:59:45

ALEGERI ANTICIPATE? DA! Cat mai curand! Prognostic: DA-44% PRM 33% PUR 4%, UDMR (fractionat) 4.5%, PSD 6% PNTCD 6%

ALEGERI ANTICIPATE? DA! Cat mai curand! Prognostic:
DA-44%
PRM ~28%
PUR ~4%,
UDMR (fractionat) 4.5->6%,
PSD 3->6%
PNTCD 2->6%

Gh.

dominique
2005-01-07 01:01:22

AVEU UN PRESEDINTE CARE TREBUIE RESPECTAT, TOTZI MAFIIOTZI DIN PSD, PUR SI românia mare sä ,

fie închisi, "cine?":
ion iliescu, vadim tudor, dan voiculescu, si päpusa de nästase, pentru badjocora si säräcia pe care au adus-o în aceastä tarä.
Acesti mafiioti au reusit evacuare-a româniilor din propia lor tarä.
Ce e de fäcut?
judecatzi, închisi, pe viatzä
Toate scârbele care se simt cu musca pe cäciul¨sä treacä A-CÔTE DE LA PLAQUE
Merci

SHREK
2005-01-07 01:09:00

Re: Sint perfect de acord cu ce spune Basescu dar...

NU AI VOIE SA FII OBOSIT.
TREBUIE LUPTAT PANA DAM JOS CLICA RUSOFONA SI SECURISTO COMUNISTA CARE A CONDUS ROMANIA 60 DE ANI.

Elena-Elly
2005-01-07 01:12:02

Re: Iata si parerea altor persoane despre interviul lui Basescu!... V.S. fiind cine ma rog frumos? ndc

Degeaba ti-as da numele, findca nu-l cunosti (e un om simplu, nu o personalitate).
Am considerat interesant puctul lui de vedere, de accea l-am publicat!

Ps. Cred ca e f. bine sa cunoastem cit mai multe opinii!

La 2005-01-07 00:48:42, Bruno a scris:

> La 2005-01-07 00:30:17, Elena-Elly a scris:
> 
> > Interviul dat de Basescu ziarului Adevarul de azi, 6 ian, semnalat de
> > dl dan_dan_ (imi cer scuze, nu sunt foarte familiarizat cu lista),
> > merita citit. El arata foarte bine la ce grad de lipsa de
> > responsabilitate s-a ajuns azi in politica din tara.
> > Sa spui ce partide si cum ar trebui sa fuzioneze, sa declari care
> > politician e mai (ne)potrivit pentru sefia unui alt partid, sa faci
> > varza chestiunea serviciilor de informatii si politica externa
> > (finalul despre "axa Washington-Londra-Bucuresti" si
> > "argumentarea" ei, si cat de bine au inteles cancelariile
> > europene argumentele respective, e antologic) - toate astea ne
> > sugereaza cam ce surprize pot sa ne astepte in curand.
> > In acelasi timp, mi se pare ca DORUV (iarasi scuze!), in
> > "Alegerile de la Bucuresti", pune un diagnostic foarte
> > exact si convingator confuziei care domneste la varful PNTCD (intr-un
> > moment in care partidul ar fi trebuit sa iasa, de exemplu, sa puna la
> > punct, profesionist si cu echilibru,aberatiile atat de riscante ale
> > presedintelui Basescu.
> > Dar sa nu ne pripim, poate ca lucrul acesta se va intampla...
> >  V. S.
> > 
> > 
> > La 2005-01-06 23:55:46, dan toader a scris:
> > 
> > > macar foileton nu aveam.
> > > 
> > > La 2005-01-06 23:49:18, Mihaita a scris:
> > > 
> > > > Incepe sa devina un foleton,. Eu speram sa inceapa lumea sa munceasca
> > > > si sa construiasca, nu sa se tot chibiteze...
> > > >
> > > > La 2005-01-06 23:37:03, dan toader a scris:
> > > >
> > > > > basescu daca voia anticipate putea sa procedeze constitutional, nu sa
> > > > > isi incalce atributiile.
> > > > >
> > > > > ti-o zic eu care i-am tinut partea incepand cu mult inainte de a
> > > > > incepe campania.
> > > > >
> > > > > in fine, o pun pe seama lipsei de experienta, sper ca se corijeaza pe
> > > > > parcurs.
> > > > >
> > > > > La 2005-01-06 23:17:39, Giuseppe Cocos a scris:
> > > > >
> > > > > >
> > > > > > ce n-a facut Constantinescu, cind trebuia sa ceara alegeri
> > > > > > aniticipate la santajul lui Roman privind casele natzionalizate, face
> > > > > > Base.
> > > > > >
> > > > > > Afara cu aceasta mizerie du PUR ! Voiculescu isa da demisia ! Eu zic
> > > > > > ca ar tebuii sa plece din tzara si sa-si ia si partidul cu el.
> > > > > > Javrele dracului.
> > > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > > 
> > > 
> > 
> > 
> 
> 

SHREK
2005-01-07 01:23:19

Re: TSUNAMI- OPINII-CULISE

BINE CA STIE ILIESCU SI NASTASE DE legalitate, constitutzionalitate, impartzialitate.

+
2005-01-07 01:27:26

Re: ,Inainte sa-i inchizi invatza romana !,

mafiiotzi........................ se scrie mafiotzii (in titlu )
badjocora....................... se zice batjocura ( de la a ishi bate joc )
evacuare-a.......................se scrie evacuarea
romaniilor..........................se scrie romanilor
caciul .............................. se zice caciula

Cand termini cu "trotuarul" citeste Abecedarul !

motanul incaltat
2005-01-07 01:29:29

Asa nea Traiane, joaca tare bre !

Nea Basescule, daca nu faci alegeri anticipate, atunci hienele PSD-ului te halesc redede si iar ne intoarcem de unde am plecat. Daca am plecat, cumva, caci atit timp cit stafiile pesedeului vor bantui prin tara precum niste caini stricatori prin rindurile de lucerna, se cheama ca tot pe loc stam. Ba putem spune ca mergem indarat, pentru ca celelalte neamuri avanseaza si cunosti cum e cu efectul Doppler-Frizeau....
D-ta ca ofiter de marina sti bine chestiile astea. Pe nea Nelu insa nu-l intreb, caci s-ar holba la mine si parac-l vaz ca mi-ar raspunde nervos :
"Shto ? Kakaia iefect ?? Doplov-Frisonov ? Ne znaiu, pashol na vilma turbinka, berbeciki ciolovec !".
Dar frisoanele... iti spun eu ca l-au apucat deja !!!
Motanul

+
2005-01-07 01:30:21

Re: ALEGERI ANTICIPATE? DA! Asa zicea shi Radio Erevan

La 2005-01-07 00:59:45, Marin Marian Gheorghe a scris:

> ALEGERI ANTICIPATE? DA! Cat mai curand! Prognostic:
> DA-44%
> PRM ~28%
>  PUR ~4%,
> UDMR (fractionat) 4.5->6%,
> PSD 3->6%
> PNTCD 2->6%
> 
> Gh.
> 

motanul incaltat
2005-01-07 01:39:39

Re: Este normal ca totul trebuie reformat, zic. Este un inceput nou pentru Romania..

La 2005-01-07 00:17:34, Atamild a scris:

>  Am citit, va sa zica desi nu ma pricep la politica, daca omul
> potrivit este pus la locul potrivit, sansele ca Romania sa ajunga la
> starea ideala exista. Tara are nevoie de oameni cinstiti si drepti,
> are nevoie de omul potrivit la locul potrivit.
> Matilda


Esti tare, Matildo ! Numai porunghei iti ies din guritza, zau ashe !
Multe sarmale cre ca devorasi ca sa ajungi la asemenea concluzii !!
Numai savantul bulgar Kancio Kanciov mai concludea asa ceva, dar bag seama ca se gindea mult mai multe decenii....si nu minca sarmale si nici coltzunasi d'aia ninshi din plin cu zahar pudra, ca masa tacerii de la Tg. Jiu dupa vreo trii zile de viscol.
Sa ai fun !
Motanul

Vasile Teodorovici
2005-01-07 01:40:58

Re: -comoara social-democratiei

La 2005-01-06 23:59:51, + a scris:

>  Surse din DA au
> declarat pentru Romania Libera ca schimbarea lui Nastase s-a pus la
> cale de Basescu si Iliescu. Basescu scapa de un adversar iar Iliescu
> ramane sef la PSD plus Scrovistea din partea lui Basescu.

Or fi multe de schimbat, maturat, in politica romaneasca, de realizat un partid romanesc afiliabil la PPE, dar e de remarcat starea jalnica in care se gaseste stanga parlamentara, de fapt continuatoarea stafiei PCR. Tot in acest interviu, presedintele Basescu a mai declarat ca nu prefera pe niciunul dintre pretinsii corifei ai social-democratiei in Romania. PSD a adunat o "comoara" si acum coabiteaza cu totii in pestera. Din cand in cand mai trimit in lume cate o calfa, sa nu zica lumea ca s-au prajit de la radiatiile emanate de monitoarele guvernului-PSD. Dar niciuna dintre cele doua capetenii nu iese la suprafata, de frica ca nu cumva sa se schimbe parola la intrare, in lipsa sa.

Bruno
2005-01-07 01:41:03

Pt. Elly

Draga mea,
Parerea acestui V.S. - un nimeni cum spui tu - este parerea unui taranist de profilul lui Agios. Sunt atat de frustrati ca nu sunt in parlament incat lovesc in toata lumea si mai ales in Basescu, pentru ca el a semnalat modul defectuos de guvernare a prim-ministrilor taranisti.
Sunt atat de porniti incat sunt in stare sa se alieze si cu PSD numai sa intre in parlament.
Imi pare rau ca PNT-ul a iesit din parlament, imi pare si mai rau ca are asa o politica de a semnala paiul din ochiul celorlalti si a nu vedea barna din ochiul lor.

PS. Daca vrei discutam pe text si iti arat fraza cu fraza unde greseste in mod tendentios, deci necredibil, nenea V.S.
**********************************************************
Elena-Elly a scris:
Iata si parerea altor persoane despre interviul lui Basescu!

Interviul dat de Basescu ziarului Adevarul de azi, 6 ian, semnalat de dl dan_dan_ (imi cer scuze, nu sunt foarte familiarizat cu lista), merita citit. El arata foarte bine la ce grad de lipsa de responsabilitate s-a ajuns azi in politica din tara.
Sa spui ce partide si cum ar trebui sa fuzioneze, sa declari care politician e mai (ne)potrivit pentru sefia unui alt partid, sa faci varza chestiunea serviciilor de informatii si politica externa (finalul despre "axa Washington-Londra-Bucuresti" si "argumentarea" ei, si cat de bine au inteles cancelariile europene argumentele respective, e antologic) - toate astea ne sugereaza cam ce surprize pot sa ne astepte in curand.
In acelasi timp, mi se pare ca DORUV (iarasi scuze!), in "Alegerile de la Bucuresti", pune un diagnostic foarte exact si convingator confuziei care domneste la varful PNTCD (intr-un moment in care partidul ar fi trebuit sa iasa, de exemplu, sa puna la punct, profesionist si cu echilibru,aberatiile atat de riscante ale presedintelui Basescu.
Dar sa nu ne pripim, poate ca lucrul acesta se va intampla...
V. S.

!!!!
2005-01-07 01:41:09

Re: Pt. Bruno . Continuoare interviul cu Basescu. sfarsit

Bai sobrule, tu n-ai nici o buba in schimb. Chiar ma bucur cand vad lumea in limba dupa basescu. Vorbesc serios, fiindca SPER sa fie mai bine decat a fost. Inteleg ca e o schimbare, si in conditiile din romania, orice schimbare e binevenita. Prea ne scufundasem in letartgie pana la gat.

Dar lasa-ma-n durerile mele. Eu nu-l suport pe base si gata. Nu are timp sa se ocupe de toate? Astea sant infantilisme. Daca n-are timp sa-si faca, fiindca asta nu e un caz de omor ca oricare altul. Un puscas marin american omoara un roman. Intelegi? Nu e nea gica tiganul isi omoara vecinul.


La 2005-01-07 00:27:07, Sobru a scris:

> !!! accidentul cu puscasul marin(putea sa-i zica vasile) s-a petrecut
> pe vremea lui Ilici. Crezi ca Basescu se poate ocupa de toate
> deodata? Sint alte probleme urgente, si abia s-a instalat. Dar cred
> ca alta e buba la tine.
> 

Sobru
2005-01-07 01:52:49

un raspuns scurt aici -Bruno

Fuziunea dintre PNL si PD nu aduce nici un avantaj, nu vine nici macar in intampinarea unei vointe a electoratului, fiind deci din start un lucru inutil. Din pacate, prin consecinte, se va dovedi o imensa gresala. Incep prin a arata inutilitatea acestei miscari politice. Alianta DA formata dintr-un partid de dreapta si unul de stanga, a fost primita bine de electorat, tocmai pentru ca da impresia unei intelegeri ce se ridica deasupra intereselor de partid, lucrand astfel in interesul tarii(si CDR a avut o astfel de aura). Scopul acestei aliante apare astfel ca unul de interes national, intr-o situatie speciala(la fel si CDR), situatie in care Romania nu este inca o democratie autentica, in care scena politica e dominata de un partid cu apucaturi dictatoriale, continuator al PCR. Scopul final nu poate fi decat acela de a curata scena politica de un astfel de partid, adica eliminarea PSD. Daca PSD ar disparea, fiecare partid si-ar regasi locul firesc in spectrul politic, si asta ar insemna intrarea efectiva in normalitate. Or, fuziunea dintre PNL si PD face imposibila exact aceasta finalitate.
Odata PD disparut ca partid de stanga, locul ramas liber ii permite PSD-ului sa se lafaie de unul singur pe acest culoar, legitimandu-l cu totul. Nici pentru PNL situatia nu va fi roza, caci, nici asa nu e cu totul liberal, adica de dreapta, iar amestecul cu PD il va "muta" catre un centru incert, in care liberalii autentici nu se vor regasi. In conditiile astea, si in zona de dreapta, va aparea un gol care se va cere ocupat. Fie ca o parte a PNL se va rupe, fie ca partide precum URR, AP, vor incerca sa ocupe zona, dreapta romaneasca va fi din continuare slaba. Iar Romania nu de asta are nevoie. Noul partid creat din PNL si PD va fi intr-o permanenta criza de identitate, lucru care il va face un pierzator sigur la viitoarele alegeri. Fara distrugerea PSD care va fi, asa cum am spus, practic ajutat sa subziste ca sa ocupe zona stangii, noul partid se va compromite in ochii electoratului si va esua.

Sobru
2005-01-07 01:56:51

Re: !!!

E dracu in limba. Vino cu niste probleme puse ca lumea. Chiar nu vezi ca asta cu puscasul pusa in carca lui Basescu e o tampenie? Nu-l suporti, nu-l suporti, dar asta poti s-o lasi asa, nu trebuie sa argumentezi cu prostii. Nici mie nu-mi place cate unul si nu pot spune cu certitudine de ce. Asa ca poti s-o lasi asa, fara argumente.

Bruno
2005-01-07 01:58:16

Re: Este normal ca totul trebuie reformat, zic. Este un inceput nou pentru Romania..

Hai mai motane ... si tu ai inteles tot atat ca si mine din postarea Matildei?
Combate nu gluma ...
Hai sa ii mai vand eu - pe gratis (sic!) - neshte ponturi pentru postari:
1. Din cate stiu eu, daca fiecare isi face treaba, o sa fie bine.
2. Nevoia Romaniei de Justitie exista la fel cum exista nevoia oamenilor de a manca din cand in cand sarmale. Deci e vorba de permanenta sarm... pardon justitiei.
3. Daca ne uitam la cum este in Germania, eu zic ca este posibil si la noi, dar sa nu uitam ca noi nu suntem germani.

Gata ca pe urma ne fuje ecranul de postarile Matildei.

La 2005-01-07 01:39:39, motanul incaltat a scris:
> La 2005-01-07 00:17:34, Atamild a scris:
> >  Am citit, va sa zica desi nu ma pricep la politica, daca omul
> > potrivit este pus la locul potrivit, sansele ca Romania sa ajunga la
> > starea ideala exista. Tara are nevoie de oameni cinstiti si drepti,
> > are nevoie de omul potrivit la locul potrivit.
> > Matilda
> 
> 
> Esti tare, Matildo ! Numai porunghei iti ies din guritza, zau ashe !
> Multe sarmale cre ca devorasi ca sa ajungi la asemenea concluzii !!
> Numai savantul bulgar Kancio Kanciov mai concludea asa ceva, dar bag
> seama ca se gindea mult mai multe decenii....si nu minca sarmale si
> nici coltzunasi d'aia ninshi din plin cu zahar pudra, ca masa tacerii
> de la Tg. Jiu dupa vreo trii zile de viscol.
> Sa ai fun !
> Motanul
> 
> 

Atamild
2005-01-07 02:08:50

Re: Este normal ca totul trebuie reformat, zic. Este un inceput nou pentru Romania..

La 2005-01-07 01:39:39, motanul incaltat a scris:

> La 2005-01-07 00:17:34, Atamild a scris:
> 
> >  Am citit, va sa zica desi nu ma pricep la politica, daca omul
> > potrivit este pus la locul potrivit, sansele ca Romania sa ajunga la
> > starea ideala exista. Tara are nevoie de oameni cinstiti si drepti,
> > are nevoie de omul potrivit la locul potrivit.
> > Matilda
> 
> 
> Esti tare, Matildo ! Numai porunghei iti ies din guritza, zau ashe !
> Multe sarmale cre ca devorasi ca sa ajungi la asemenea concluzii !!
> Numai savantul bulgar Kancio Kanciov mai concludea asa ceva, dar bag
> seama ca se gindea mult mai multe decenii....si nu minca sarmale si
> nici coltzunasi d'aia ninshi din plin cu zahar pudra, ca masa tacerii
> de la Tg. Jiu dupa vreo trii zile de viscol.
> Sa ai fun !
> Motanul
> 
> 
Ma maninca ochii, cred ca mi-e somn. Da sint treaza sa stii !
Matilda

gheorghe vlasceanu
2005-01-07 02:10:20

ORI LAE, ORI BALAIE

Cind am postat ca Basescu va determina schimbari majore in politica romaneasca, si asta inainte de alegeri, citiva baieti plimbati m-au intrebat, ce anume schimbare vezi Gheorghe?
Am mai postat ca schimbarea va fi in mentalitate si am mai spus ca adevarata revolutie in Romania (si caderea comunismului) s-a produs in decembrie 2004, odata cu alegerea presedintelui Basescu.
Nu sunt oracol, insa extrapolarea unui trend al cerintelor acestor "prosti" din tara, traind aici, zi de zi, cu ei, linga ei, mi-au determinat o anume coagulare de opinie incercind a gasi solutiile posibile, in planul practic al acestei adevarate Revolutii.
Mai spuneam ca din toata negocierea politica, UDMR a iesit cel mai cistigat. Pretentiile lor au depasit orice inchipuire raportata la electorat. PUR-ul s-a vazut din start ca sunt niste amariti de oportunisti care credeau ca pot face din rahat bici.
Presedintele Basescu, vrea ceva. Vrea coerenta si putere politica fara de care orice ambiguitate s-ar materializa legislativ ca si pina acum ros de interese de clan. Presedintele vrea Puterea adevarata si cred ca va merge si pina la a amenda Constitutia in urmatorii doi ani pentru sporirea prerogativelor presedintelui. Anticipatele, ca o solutie de a exploata valul de simpatie pentru reforma reala a tarii, resimtit de toti traitorii de pe aici, ar fi si un act de dreptate fata de fraudele masive la parlamentare. Bigotul incrincenat de Cristian Tudor Popescu de la un ziar, care sarise ca o capusa mustind in masa ziaristicii cu un editorial a la Robespierre impotriva cererii lui Basescu de a anula alegerile, pe motivul ca vezi Doamne, se sperie vestul si nu dam frumos la democratie, cred ca nu doarme de atita infantilism si grobianism, vazind ca acest Basescu face, in sfirsit, dreptate cu anticipatele.
Ce se vrea cu adevarat? Puterea si mijloacele efective de lupta impotriva mafiei politico-economice, reforma statului roman intru modernitate si schimbarea mediului vetust de dezvoltare a parazitilor unei economii blazate, greoaie si invechite, reforma sociala intru valori fundamentale aplicabile la nivelul individului, readucerea increderii romanului in capacitatile latente de care dispune.
Ce vrea presedintele tarii? Vrea sa trezeasca societatea civila la spiritul ei normal, la dezbaterea unui comportament cu adevarat democratic.
Cine pierde aici? UDMR-ul in primul rind, pentru ca pretentiile lor exacerbate de buboiul nationalist-afacerist au depasit ideea de Romania stat suveran. Presedintele nu vrea ca factiuni de gen PUR sau UDMR sa dicteze in Romania romanilor. Adevarata democratie inseamna majoritatea care isi impune vointa unei opozitii respectate. Cinstit.
Vremea jumatatilor de masura si a compromisurilor a trecut. Tara are nevoie de bisturiul cu tais pentru a scoate gangrena reflexului comunist mostenit de generatii.
Cred in ce vrea presedintele Basescu. Si mai toti vor asta. E vremea adevarului romanesc de aici din tara si pentru tara. "Prostii" vor cinta imnul cu demnitate "Desteapta-te romane!" in tara lor, fara sa le mai fie o clipa jena de umilirile sau ploconelile paguboase fata de orice neica nimeni vorbind altceva decit romana. Chit ca noi putem invata orice limba.

Crocodilul pescar
2005-01-07 02:17:44

jos cenzura

jos cenzura

vinereanu
2005-01-07 02:26:39

Re: Asa nea Traiane, joaca tare bre !

La 2005-01-07 01:29:29, motanul incaltat a scris:

> Nea Basescule, daca nu faci alegeri anticipate, atunci hienele
> PSD-ului te halesc redede si iar ne intoarcem de unde am plecat.
> Daca am plecat, cumva, caci atit timp cit stafiile pesedeului vor
> bantui prin tara precum niste caini stricatori prin rindurile de
> lucerna, se cheama ca tot pe loc stam. Ba putem spune ca mergem
> indarat, pentru ca celelalte neamuri avanseaza si cunosti cum e cu
> efectul Doppler-Frizeau....
> D-ta ca ofiter de marina sti bine chestiile astea. Pe nea Nelu insa
> nu-l intreb, caci s-ar holba la mine si parac-l vaz ca mi-ar raspunde
> nervos :
> "Shto ? Kakaia iefect ?? Doplov-Frisonov ? Ne znaiu, pashol na
> vilma turbinka, berbeciki ciolovec !".
> Dar frisoanele... iti spun eu ca l-au apucat deja !!!
> Motanul

Bun comentariu, dar preesendintele Basescu te-ar corecta putin la cele spuse. Efectul de care vorbiti se numeste efectul Doppler-Fizeau, nu Frizeau, in fine un mic detaliu, dar uneori conteaza.

Toate cele bune si sa avem anticipate cat mai curand!!
> 
> 

Elena-Elly
2005-01-07 02:27:30

Re: Pt. Bruno

Eu nu fac parte din nici-un partid si nici nu simpatizez cu fro unul.
Oare cum as putea simpatiza, cind in toate partidele sint infiltrati fosti securisti si nomenclaturisti comunisti. Mi-as face familia de ris si pe tata, Dumnezeu sa-l ierte, sa-se rasuceasca in mormint

In ceea cel priveste pe Basescu si ce face el, inca nu ma pronunt. Mai astept citeva luni, sa vad ce face.

La 2005-01-07 01:41:03, Bruno a scris:

> Draga mea,
> Parerea acestui V.S. - un nimeni cum spui tu - este parerea unui
> taranist de profilul lui Agios. Sunt atat de frustrati ca nu sunt in
> parlament incat lovesc in toata lumea si mai ales in Basescu, pentru
> ca el a semnalat modul defectuos de guvernare a prim-ministrilor
> taranisti.
> Sunt atat de porniti incat sunt in stare sa se alieze si cu PSD numai
> sa intre in parlament.
> Imi pare rau ca PNT-ul a iesit din parlament, imi pare si mai rau ca
> are asa o politica de a semnala paiul din ochiul celorlalti si a nu
> vedea barna din ochiul lor.
> 
> PS. Daca vrei discutam pe text si iti arat fraza cu fraza unde
> greseste in mod tendentios, deci necredibil, nenea V.S.
> **********************************************************
> Elena-Elly a scris:
> Iata si parerea altor persoane despre interviul lui Basescu!
> 
> Interviul dat de Basescu ziarului Adevarul de azi, 6 ian, semnalat de
> dl dan_dan_ (imi cer scuze, nu sunt foarte familiarizat cu lista),
> merita citit. El arata foarte bine la ce grad de lipsa de
> responsabilitate s-a ajuns azi in politica din tara.
> Sa spui ce partide si cum ar trebui sa fuzioneze, sa declari care
> politician e mai (ne)potrivit pentru sefia unui alt partid, sa faci
> varza chestiunea serviciilor de informatii si politica externa
> (finalul despre "axa Washington-Londra-Bucuresti" si
> "argumentarea" ei, si cat de bine au inteles cancelariile
> europene argumentele respective, e antologic) - toate astea ne
> sugereaza cam ce surprize pot sa ne astepte in curand.
> In acelasi timp, mi se pare ca DORUV (iarasi scuze!), in
> "Alegerile de la Bucuresti", pune un diagnostic foarte
> exact si convingator confuziei care domneste la varful PNTCD (intr-un
> moment in care partidul ar fi trebuit sa iasa, de exemplu, sa puna la
> punct, profesionist si cu echilibru,aberatiile atat de riscante ale
> presedintelui Basescu.
> Dar sa nu ne pripim, poate ca lucrul acesta se va intampla...
> V. S.
> 

Bruno
2005-01-07 02:28:16

Re: un raspuns scurt aici -Bruno ... si niste obiectii scurte

La 2005-01-07 01:52:49, Sobru a scris:
> Fuziunea dintre PNL si PD nu aduce nici un avantaj, nu vine nici macar
> in intampinarea unei vointe a electoratului, fiind deci din start un
> lucru inutil.

Am convingerea ca gresesti. Electoratul exact asta astepta de la PNL-PD ... o fuziune. Aminteste-ti de alegerile locale ... unde au avut un singur candidat au castigat (Bucuresti, Cluj) si unde au avut fiecare candidat au pierdut - ex. in Iasi la primarie, primul tur: PSD 45%, PNL 15.2%, PD 15.8%
turul II PSD 55% PD 45% ... ceva de genul asta, nu retin procentele exact.
Oamenii nici nu au mai venit la turul II considerand ca reprezentantul PD-ului nu are nici o sansa.

>Din pacate, prin consecinte, se va dovedi o imensa
> gresala. Incep prin a arata inutilitatea acestei miscari politice.
> Alianta DA formata dintr-un partid de dreapta si unul de stanga, a
> fost primita bine de electorat, tocmai pentru ca da impresia unei
> intelegeri ce se ridica deasupra intereselor de partid, lucrand
> astfel in interesul tarii(si CDR a avut o astfel de aura). Scopul
> acestei aliante apare astfel ca unul de interes national, intr-o
> situatie speciala(la fel si CDR), situatie in care Romania nu este
> inca o democratie autentica, in care scena politica e dominata de un
> partid cu apucaturi dictatoriale, continuator al PCR.

PD-ul e un partid perceput ca de centru-stanga ... pentru ca asa s-a format cu o astfel de orientare, impusa de Petre Roman, cel care se opunea improprietaririi fostilor proprietari.
De la plecarea lui Roman PD-ul nu mai este de centru stanga ... dar schimbarile de doctrina nu se fac asa usor ... dupa cum are unul sau altul presedintia partidului. De aceea lucrurile au ramas ... in ceata ... ce are a face orientarea cu ceea ce faci in mod concret?
CDR-ul are multi contestatari de aceea si PSD-ul a pedalat cu asemanari de genul Alianta e de fapt o incercare de refacere a CDR-ului. Nu ii avantajeaza pe cei de la ADA.

>Scopul final nu
> poate fi decat acela de a curata scena politica de un astfel de
> partid, adica eliminarea PSD. Daca PSD ar disparea, fiecare partid
> si-ar regasi locul firesc in spectrul politic, si asta ar insemna
> intrarea efectiva in normalitate. Or, fuziunea dintre PNL si PD face
> imposibila exact aceasta finalitate.

Hai sa fim totusi seriosi ... oricat ne-am dori noi PSD-ul nu va disparea.
Daca PRM-ul disparea de pe scena politica ... sau macar ar fi avut maxim 5-6% as fi gandit ca tine, dar asa ... bazinul electoral al PSD nu va suferi modificari revolutionare ... scazand furturile si ce ar mai putea pierde in conditiile in care ADA isi face treaba ... eu zic ca or sa aiba intre 25-35% functie de momentul alegerilor. Deci ... nu cred in var. ta.

> Odata PD disparut ca partid de stanga, locul ramas liber ii permite
> PSD-ului sa se lafaie de unul singur pe acest culoar, legitimandu-l
> cu totul.

Faptul ca Internationala Socialista i-a luat in brate pe cei de la PSD si i-a marginalizat pe cei de la PD ... mie imi spune ca locul asta ... la stanga nu mai poate fi ocupat de nimeni inafara de PSD.

> Nici pentru PNL situatia nu va fi roza, caci, nici asa nu e
> cu totul liberal, adica de dreapta, iar amestecul cu PD il va
> "muta" catre un centru incert, in care liberalii autentici
> nu se vor regasi. In conditiile astea, si in zona de dreapta, va
> aparea un gol care se va cere ocupat. Fie ca o parte a PNL se va
> rupe, fie ca partide precum URR, AP, vor incerca sa ocupe zona,
> dreapta romaneasca va fi din continuare slaba. Iar Romania nu de asta
> are nevoie.

PNL a avut suficiente scapari spre stanga si pana acum. Numai venirea lui Stolojan ia mai echilibrat - vezi Campeanu, Stoica.
Eu cred ca noul partid format PNL - PD poate ocupa foarte bine centrul dreapta. Dreapta se va organiza greu. AP e preocupat cu atacarea lui Basescu in loc sa vina cu solutii de dreapta. Singurul partid de dreapta autentic a fost la un moment dat UFD. Din pacate nu a rezistat in opozitie.
Daca AP isi va schimba tactica si se va curata de atitudini gen Ciuvica ar putea impreuna cu URR sa ocupe acest spatiu la dreapta.
Chiar daca Romania are nevoie de o dreapta puternica ... momentan nu avem asa ceva si nici in urmatorii 4 ani nu cred ca vom avea.

> Noul partid creat din PNL si PD va fi intr-o permanenta
> criza de identitate, lucru care il va face un pierzator sigur la
> viitoarele alegeri. Fara distrugerea PSD care va fi, asa cum am spus,
> practic ajutat sa subziste ca sa ocupe zona stangii, noul partid se va
> compromite in ochii electoratului si va esua.
 
PNL - PD va fi de centru dreapta. Nici o criza de identitate. PSD-ul nu poate fi distrus asa cum am vrea noi si cum ar merita. Daca ai cunoaste mai bine organizarea din teritoriu a PSD-ului ai intelege ca distrugerea lui e o utopie.
Mai degraba spargerea lui ar fi realizabila decat eliminarea de pe scena politica.
PNL - PD ar putea fi un partid extrem de puternic. Problema e alta ... va fi suficient de puternic pentru a avea 51%? Ca daca nu ... iar ajungem la PUR TV sau alte astfel de partidulete. PRM mananca degeaba 15-20% din procente ... caci nu va guverna prea curand. Deci? Mai trebuie ceva ... pe tabla partidelor politice care sa contrabalanseze pretentiile UDMR.
Ce te faci daca PSD se sparge in 2 si obtin impreuna 45%? O sa vezi ca iar isi dau mana ... si iar e naspa ...
Eu cred ca prioritatile sunt unirea PNL cu PD si iesirea la rampa a unui alt partid ... preferabil din dreapta ... URR poate?

Bruno
2005-01-07 02:28:27

Re: un raspuns scurt aici -Bruno

La 2005-01-07 01:52:49, Sobru a scris:

> Fuziunea dintre PNL si PD nu aduce nici un avantaj, nu vine nici macar
> in intampinarea unei vointe a electoratului, fiind deci din start un
> lucru inutil. Din pacate, prin consecinte, se va dovedi o imensa
> gresala. Incep prin a arata inutilitatea acestei miscari politice.
> Alianta DA formata dintr-un partid de dreapta si unul de stanga, a
> fost primita bine de electorat, tocmai pentru ca da impresia unei
> intelegeri ce se ridica deasupra intereselor de partid, lucrand
> astfel in interesul tarii(si CDR a avut o astfel de aura). Scopul
> acestei aliante apare astfel ca unul de interes national, intr-o
> situatie speciala(la fel si CDR), situatie in care Romania nu este
> inca o democratie autentica, in care scena politica e dominata de un
> partid cu apucaturi dictatoriale, continuator al PCR. Scopul final nu
> poate fi decat acela de a curata scena politica de un astfel de
> partid, adica eliminarea PSD. Daca PSD ar disparea, fiecare partid
> si-ar regasi locul firesc in spectrul politic, si asta ar insemna
> intrarea efectiva in normalitate. Or, fuziunea dintre PNL si PD face
> imposibila exact aceasta finalitate.
> Odata PD disparut ca partid de stanga, locul ramas liber ii permite
> PSD-ului sa se lafaie de unul singur pe acest culoar, legitimandu-l
> cu totul. Nici pentru PNL situatia nu va fi roza, caci, nici asa nu e
> cu totul liberal, adica de dreapta, iar amestecul cu PD il va
> "muta" catre un centru incert, in care liberalii autentici
> nu se vor regasi. In conditiile astea, si in zona de dreapta, va
> aparea un gol care se va cere ocupat. Fie ca o parte a PNL se va
> rupe, fie ca partide precum URR, AP, vor incerca sa ocupe zona,
> dreapta romaneasca va fi din continuare slaba. Iar Romania nu de asta
> are nevoie. Noul partid creat din PNL si PD va fi intr-o permanenta
> criza de identitate, lucru care il va face un pierzator sigur la
> viitoarele alegeri. Fara distrugerea PSD care va fi, asa cum am spus,
> practic ajutat sa subziste ca sa ocupe zona stangii, noul partid se va
> compromite in ochii electoratului si va esua.
> 
> 

Bruno
2005-01-07 02:34:28

Re: ORI LAE, ORI BALAIE

Toate bune si frumoase ... dar de ce are UDMR-ul de pierdut?
Pe urma ... tu crezi ca e posibila o guvernare, in urma scorurilor in alegeri vorbesc, fara UDMR sau un alt partid?

La 2005-01-07 02:10:20, gheorghe vlasceanu a scris:

> Cind am postat ca Basescu va determina schimbari majore in politica
> romaneasca, si asta inainte de alegeri, citiva baieti plimbati m-au
> intrebat, ce anume schimbare vezi Gheorghe?
> Am mai postat ca schimbarea va fi in mentalitate si am mai spus ca
> adevarata revolutie in Romania (si caderea comunismului) s-a produs
> in decembrie 2004, odata cu alegerea presedintelui Basescu.
> Nu sunt oracol, insa extrapolarea unui trend al cerintelor acestor
> "prosti" din tara, traind aici, zi de zi, cu ei, linga ei,
> mi-au determinat o anume coagulare de opinie incercind a gasi
> solutiile posibile, in planul practic al acestei adevarate
> Revolutii.
> Mai spuneam ca din toata negocierea politica, UDMR a iesit cel mai
> cistigat. Pretentiile lor au depasit orice inchipuire raportata la
> electorat. PUR-ul s-a vazut din start ca sunt niste amariti de
> oportunisti care credeau ca pot face din rahat bici.
> Presedintele Basescu, vrea ceva. Vrea coerenta si putere politica fara
> de care orice ambiguitate s-ar materializa legislativ ca si pina acum
> ros de interese de clan. Presedintele vrea Puterea adevarata si cred
> ca va merge si pina la a amenda Constitutia in urmatorii doi ani
> pentru sporirea prerogativelor presedintelui. Anticipatele, ca o
> solutie de a exploata valul de simpatie pentru reforma reala a tarii,
> resimtit de toti traitorii de pe aici, ar fi si un act de dreptate
> fata de fraudele masive la parlamentare. Bigotul incrincenat de
> Cristian Tudor Popescu de la un ziar, care sarise ca o capusa mustind
> in masa ziaristicii cu un editorial a la Robespierre impotriva cererii
> lui Basescu de a anula alegerile, pe motivul ca vezi Doamne, se sperie
> vestul si nu dam frumos la democratie, cred ca nu doarme de atita
> infantilism si grobianism, vazind ca acest Basescu face, in sfirsit,
> dreptate cu anticipatele.
> Ce se vrea cu adevarat? Puterea si mijloacele efective de lupta
> impotriva mafiei politico-economice, reforma statului roman intru
> modernitate si schimbarea mediului vetust de dezvoltare a parazitilor
> unei economii blazate, greoaie si invechite, reforma sociala intru
> valori fundamentale aplicabile la nivelul individului, readucerea
> increderii romanului in capacitatile latente de care dispune.
> Ce vrea presedintele tarii? Vrea sa trezeasca societatea civila la
> spiritul ei normal, la dezbaterea unui comportament cu adevarat
> democratic.
> Cine pierde aici? UDMR-ul in primul rind, pentru ca pretentiile lor
> exacerbate de buboiul nationalist-afacerist au depasit ideea de
> Romania stat suveran. Presedintele nu vrea ca factiuni de gen PUR sau
> UDMR sa dicteze in Romania romanilor. Adevarata democratie inseamna
> majoritatea care isi impune vointa unei opozitii respectate.
> Cinstit.
> Vremea jumatatilor de masura si a compromisurilor a trecut. Tara are
> nevoie de bisturiul cu tais pentru a scoate gangrena reflexului
> comunist mostenit de generatii.
> Cred in ce vrea presedintele Basescu. Si mai toti vor asta. E vremea
> adevarului romanesc de aici din tara si pentru tara.
> "Prostii" vor cinta imnul cu demnitate "Desteapta-te
> romane!" in tara lor, fara sa le mai fie o clipa jena de
> umilirile sau ploconelile paguboase fata de orice neica nimeni
> vorbind altceva decit romana. Chit ca noi putem invata orice limba.
> 

     Pagina  din 7      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01478 sec.