Ziua Logo
  05:26, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-07-25
lucid din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 194.102.59...)
2005-07-25 10:37
D P in cautarea unui nou "angajament"

Dupa ce s-a facut de bacanie consiliindu-l pe Gigi, fapt pentru care nimeni nu se mai uita in gura lui de hanalist (rar daca mai pierd o jumate de minut "in diagonala" pe "productiile" individului), omul cauta un nou "angajament" cat mai banos, normal. Cheia e in afirmatia ritoasa: Romania nu mai poate fi guvernata numai de o singura fortza. Clar deci de unde asteapta banutzul. In fond ce ne mai mira, macar D P a facut-o la vedere, pe cand marii ziaristi ai defunctului Adevar - CTP. Ursu, Chireac si madam Lelia - traiesc bine si acum din banii lui Hrebe, luati prin Tinu la cumpararea actiunilor - asa cum a spus vineri seara madam Iucinu la OTV, si nici nu au de gand sa-i dea inapoi guzganului rozaliu. Or asta ii avea de la mafia pedeserista care ne jupoaie pe noi, asa ca CTP si banda lui se infrupta in continuare de pe spinarea noastra si ne dau si lectii de moralitate. D P chiar ca e un model fata de astia.

the witness (...@yahoo.com, IP: 86.34.1...)
2005-07-25 17:46
Re: CHEIA E IN ALTA PARTE...

La 2005-07-25 10:37:09, lucid a scris:

Cheia e in afirmatia ritoasa: Romania nu mai poate fi
> guvernata numai de o singura fortza. Clar deci de unde asteapta
> banutzul. In fond ce ne mai mira, macar D P a facut-o la vedere,


“Ideile gresite despre democratie fac ca democratia sa functioneze gresit.”
DAN PAVEL STIE KESTIA ASTA SI NU FACE ALTCEVA DECAT SA ADANCEASCA HAOSUL, CONFUZIA DIN CAPUL MULTOR OAMENI CARE NU SE PRICEP LA POLITICA.

DIVIDE ET IMPERA !!!
ASTA ESTE STRATEGIA ACTUALA A CATEILOR PSD !!!
CONFLICTUL DINTRE PNL SI PD NU AR AVANTAJA DECAT PSD SI PUR…

Din cauza asta este trimis in fata cate un asa-zis teoretician care sa gaseasca explicatii asa-zis docte despre cat de OLIGARHI sunt SUPERMODELELE ETICE din varful PNL si PD, prin rastalmacirea faptului ca DECIZIILE SE IAU INDIVIDUAL, ceea ce este insasi esenta DEMOCRATIEI REPREZENTATIVE, bazata pe axioma CONTRACTULUI SOCIAL, care spune ca oamenii alesi in functii publice in urma alegerilor trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru actiunile lor.
DECI FAPTUL CA RESPONSABILITATEA LUARII DECIZIEI ESTE INDIVIDUALA nu are, IN SINE, nici o legatura cu practicile oligarhice ESTI !!!

OLIGARHIA ESTE UN TERMEN CARE DERIVA DIN TEORIA ECONOMICA (vezi OLIGOPOL si MONOPOL colectiv / de clan …) SI SE REFERA LA MODUL DE ALOCARE A RESURSELOR… limitate

OLIGARHIE = 1. Forma de guvernamant in care puterea apartinea EXCLUSIV varfurilor aristocratice (Si: oligocratie) 2. Stat in care exista aceasta forma de guvernamant 3. ~ bancara, ~ financiara = Grup RESTRANS de persoane care, prin averea si pozitia lor sociala, domina viata politica si economica din stat.

OLIGOPOL = 1. Piata a marfurilor MONOPOLIZATA de un numar redus de mari producatori.

MONOPOL =
i. Drept EXCLUSIV pe care il are cineva, de obicei statul, de a dispune de ceva, de a efectua ceva.

ii. Asociatie de capitalisti care CONCENTREAZA in mana lor cea mai mare parte din productia si desfacerea unor produse IMPORTANTE, cu scopul stabilirii unor PRETURI RIDICATE si al obtinerii unor profitui mari.

iii. Privilegiu EXCLUSIV, DE DREPT SI DE FAPT, pe care-l poseda SAU si-l aroga cineva (individ, intreprindere, organism public) cu scopul obtinerii unor BENEFICII, mai ales in conditii de CONCURENTA STRANSA din partea altor competitori PENTRU a exploata anumite (= cele putine si mai ales VITALE) RESURSE, a produce, a vinde anumite BUNURI SAU SERVICII)

DECIZIE =
1. Hotarare luata in urma examinarii (cercetarii, analizarii) unei situatii
2. Solutie adoptata pentru o problema
3. Alegere intre doua sau mai multe solutii
4. HOTARARE LUATA DE UN ORGAN AL ADMINISTRATIEI DE STAT SAU DE UN ORGAN DE JURISDICTIE Si: rezolutie
5. Document (suport material – papirus, hartie, disketa; dar si DOVADA, PROBA) care contine o HOTARARE DE STAT SAU JURIDICA
6. Drept de ~ = Drept de a lua o HOTARARE de stat sau juridica (aici se pune problema responsabilitatii, deci implicit, a COMPETENTEI, dar si a LEGITIMITATII)
7. Fermitate


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00623 sec.