Ziua Logo
  11:22, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-07-23
flachi din RO, USA si ce s-o mai adauga la echipa HTTP://PEROMANESTE.COM (...@gmail.com, IP: 69.149.116...)
2005-07-24 06:50
Nu, nu cred in continuare in conspiratie, dar nu cred nici in suspiciune generalizata...

Acum o zi ma intrebam aici, in scris, de posibilitatea ca raspunsul politiei londoneze sa fi fost datorat panicii si nu vreunei conspiratii.

Aflam azi ca 'suspectul' victima era de origine braziliana si ca nu avea nici o legatura cu atentatele propriuzise. Aflam de asemenea ca Scotland Yardul a recomandat impuscarea suspectilor la cap pentru a se evita posibila detonare a vreunei explozii. Stiam de ceva timp ca primul ministru Blair se impotriveste (deocamdata) oricarei anchete referitoare la evenimentele 7/7. Cred in continuare ca nu e vorba de conspiratie, ci de panica serviciilor britanice.

Hm, viata politica a lui Blair e sub semnul intrebarii si faptul ca politica Marii Britanii nu este ca aceea din republica imperiala de la Washington ma fac sa cred ca se va intampla ceva in sensul acesta. O investigatie peste cateva luni si o demisie/succesiune sau doua...

Celor de aici care arata cu degetul spre Israel ca un model de urmat as vrea sa le reamintesc ca pana si unii israelieni s-au saturat de quasi-permanentizarea luptei anti-tero si se uita sa plece spre locuri mai linistite. Noi romanii, mai ales cei din Romania inainte de 1989, ar trebui sa fim constienti de nenorocierea vietii intr-un regim in care suspiciunea perpetua planeaza asupra tuturor. Roy propunea un model aici prin care societatile ar trebui/putea sa-l adopte sa lupte cu terorismul. Nu multumesc Roy, eu unul n-am nevoie de asa ceva. Am avut parte de my fair share pe timpul impuscatului...

Sa ne intoarcem putin la brazilianul acela. La noi vezi olteni mai degraba bruneti de fel. Se poate spune ca un oltean brunet e un suspect in Londra?

Si acum postingul lui Roy:



"Cum se poate combate terorismul

Am citit multe comentarii aici si in alte ocazii cind s-a vorbit cum se poate combate terorismul.

Pana acum un an Israelul a trecut o perioada teribil de grea sub terorism. Cand scriu asta stiu in mod PERSONAL ce inseamna asta.

Terorismul inseamna ca te despartzi dimineatza de familie plecand la lucru si te gandesti ca poate nu ai sa-i mai vezi diseara. Terorismul insemana ca luni de zile, zi de zi sa-tzi conduci copiii in masina vreo 4 ore pe zi numai ca sa nu mearga cu autobuzele care explodeaza. Terorismul inseamna sa plangi de cateva ori pe zi vazand la TV tragediile altora, faptele de eroism ale victimelor, sa participi sufleteste la toate inmormantarile.

Dupa acesti 4 ani de amara experientza, eu cred ca urmatorii factori sant esentziali in combaterea terorismului:

1. FACTORUL NUMARUL 1 DE COMBATERE A TERORISMULUI ESTE TARIA MORALA A NATZIUNII. Viatza trebuie sa continue in ciuda terorismului si teroristii trebuie sa vada asta. De aceea, in zilele de doliu sant meciuri de fotbal si sant reprezentatzii de teatru si restaurantele explodate sant reparate in 2-3 zile dupa care se organizeaza redeschiderea festiva si transmisa la TV. O natziune care cedeaza este o natziune pierduta. Teroristii invatza imediat punctul slab si il vor exploata in continuare.

2. Fortzele de securitate trebuie sa primeasca bugete enorme. Asta vine in detrimentul multor bugete sociale, dar nu este nimic de facut. Oamenii trebuie sa intzeleaga aceasta ordine: intai bani ca sa-ti aperi natziunea apoi alte "luxuri".

3. A treia conditzie este ca guvernul care va conduce sa fie darz in lupta, in sensul ca sa nu se indoaie sub presiunea "internatzionala" (a acelor dobitoci care inca nu stiu ce este terorismul si li se pare ca se poate dialoga cu el) si sa execute planuri bune pentru natziunea lor si nu pentru alte natziuni.

4. A patra conditzie este ca in afara de planuri tactice de combatere a terorismului, trebuie sa existe planuri strategice clare care sa rezolve problemele de imigratzie (limitarea imigratziei, schimbarea tipului mediu de imigrant, deportarea extremistilor, limitarea bugetelor sociale care sprijina imigratzia, etc) si demografie (incurajarea nasterilor mai ales prin sprijin financiar).

Eu cred ca daca nu sant indeplinite aceste 4 conditzii minimale (si fiecare se poate gandi daca in tzara unde locuieste ele exista) putetzi sa incepetzi sa studiatzi Coranul."


Intrebare: Cum au luptat britanicii cu irlandezii separatisti (care erau mai neidentificabili decat islamistii fundamentalisti de azi) si cu toate astea au reusit sa tina Marea Britanie o tara de oameni liberi? Bun, mi se va putea raspunde ca Irlanda de Nord nu e tocmai libera si sunt de acord, insa macar stie fiecare motivul acolo...

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-07-24 07:21
bravo politiei londoneze ! Tot nu inteleg de ce nu a folosit toate 7 acrtuse


> 
> Sa ne intoarcem putin la brazilianul acela. La noi vezi olteni mai
> degraba bruneti de fel. Se poate spune ca un oltean brunet e un
> suspect in Londra?
> 
De ce nu ? Cind zice politia stai ca trag, sa-i crezi !
Imi amintesc de o pruna de african in NY care , cind politia a strigat sa stea, a vrut sa caute portofelul. L-au facut ca un ciur de facut floricele de porumb.
Brazilianul nu a stat cind s-a strigat sa stea. Joaca de-a fuga nu mai tzine. Un bravo politiei englezesti care se trezeste din adormire.
Blair e bine si va fi si mai bine. Stie ce face !

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 62.104.221...)
2005-07-24 07:25
Bre, flachi...

... nu stiu de sa-ti dreptate sau nu! Pare a fi macar "valabil" postingul tau, dar e scris ca si cum ceea ce crezi tu ar fi ceea ce ar trebui sa credem toti. Prin asta nu te deosebesti de Roy! Cel putin asta e impresia mea!

Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2005-07-24 07:30
IRA

La 2005-07-24 06:50:44, flachi a scris:

> 
> Intrebare: Cum au luptat britanicii cu irlandezii separatisti (care
> erau mai neidentificabili decat islamistii fundamentalisti de azi) si
> cu toate astea au reusit sa tina Marea Britanie o tara de oameni
> liberi?

Pana recent (7/7) credeam ca britanicii sunt experti in combaterea terorismului. Fiecare colt de strada din Londra e dotata cu camere de luat vederi, plus un alt advantaj: discretia britanica.
Ma aflam la Londra imediat dupa 9/11 cand a izbucnit un incident terorist (se poate verifica presa de prin noiembrie 15-30, 01 ptr. amanunte) care pe m-a speriat, data fiind foarte recenta trauma 9/11 de care fugisem.
Incidentul respectiv, desi soldat cu victime, a fost foarte sumar mediatizat, adica nu li s-a dat apa la moara teroristilor.

Prin natura lor, britanicii nu se plang, nu se victimizeaza si incearca sa trateze orice necaz cu simtul umorului. Cred ca asta a fost arma cea mai importanta impotriva temperamentosilor IRA.

De data asta insa "incidentul" 7/7, oricat ar fi dorit ei sa-l minimalizeze, le-a scapat de sub control fiindca a fost 'preluat' de media internationala, asa ca discretia si calmul britanic nu mai ajuta.

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 62.104.221...)
2005-07-24 07:35
... si bre, Roy

> 
> Terorismul inseamna ca te despartzi dimineatza de familie plecand la
> lucru si te gandesti ca poate nu ai sa-i mai vezi diseara. Terorismul
> insemana ca luni de zile, zi de zi sa-tzi conduci copiii in masina
> vreo 4 ore pe zi numai ca sa nu mearga cu autobuzele care explodeaza.
> Terorismul inseamna sa plangi de cateva ori pe zi vazand la TV
> tragediile altora, faptele de eroism ale victimelor, sa participi
> sufleteste la toate inmormantarile.
> 
-------------------------------------------------------------------
Ceea ce descrii mai sus se numeste teroare si din pacate israelienii traiesc cotidian acest lucru. Dar teroare nu inseamna doar autobuz si restaurant bucatelit cu tot cu continut, ci si sa fii luat in ras cand iti sustii un punct de vedere (bun sau rau, cum o fi el - dar in care crezi cu adevarat!), si sa vezi un elicopter deasupra ta care inca nu stii ce tinta si-a ales, si sa poti merge liber prin lumea asta mare, dar sa fii considerat suspect, si chiar sa fii considerat fara motiv terorist e tot o teroare!

Cum te poti apara de formele astea de teroare?

flachi din RO, USA si ce s-o mai adauga la echipa HTTP://PEROMANESTE.COM (...@gmail.com, IP: 69.149.116...)
2005-07-24 08:05
Re: Bre, flachi.../hantzy&anticomie

Hantzy, nu sunt in pozitia de a prescrie crezuri mai ales cand e vorba de altii despre care stiu atat de putin. Incerc doar sa vad cum generatia si societatea noastra pot genera anticorpii la atacurile momentului fara automutilare. Prin natura lucrurilor, tot ce spunem aici e tentativ si, sper, toti avem ceva de invatat.

La rapirea jurnalistilor romani in Irak, ma intrebam aici pe forum ce au invatat amicii nostri israelieni din experienta lor cu rapiri samd. N-am primit nici un raspuns.

Si ca veni vorba de rapirea jurnalistilor romani in Irak, am spus si atunci si spun si acum ca ar trebui sa dam ceva timp ratiunii si analizei inainte de a ajunge la concluzii. A pleca de la concluzii dinainte formate si a forta evenimentele in "logica" concluziilor nu e folositor, nici ca exercitiu al mintii.

Anticomie aduce in discutie un episod interesant in care explica:
a) cum fac britanicii fata istoric la probleme de genul asta (umor si detasare) si
b) cum le-a scapat britanicilor situatia din mana (temporar as spune) acum.
E de invatat ceva din asta si-i multumesc pentru relatare.





La 2005-07-24 07:25:44, Hantzy a scris:

> ... nu stiu de sa-ti dreptate sau nu! Pare a fi macar
> "valabil" postingul tau, dar e scris ca si cum ceea ce
> crezi tu ar fi ceea ce ar trebui sa credem toti. Prin asta nu te
> deosebesti de Roy! Cel putin asta e impresia mea!
>

motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-07-24 08:06
Re: Nu, nu cred in continuare in constipatie, dar nu cred nici intr-o ushurare generalizata...

La 2005-07-24 06:50:44, flachi a scris:

.... La noi vezi olteni mai degraba bruneti de fel. Se poate spune ca un oltean brunet e un suspect in Londra?


Da, dar numai daca are o papornitza plina cu sticle de zaibar. Iar daca politia il opreste si-l intreaba daca are explozibil acolo, Marin le-ar zice : "Pai nu prea am". Si uite asa ii deruteaza p'aia ca nu mai stiu ce sa creada.
Motanul
(oltean ne-brunet. Mai mult...kakaniu, hahahahaha!!)

flachi din RO, USA si ce s-o mai adauga la echipa HTTP://PEROMANESTE.COM (...@gmail.com, IP: 69.149.116...)
2005-07-24 08:08
Re: bravo politiei londoneze ! Tot nu inteleg de ce nu a folosit toate 7 acrtuse

Traktorist, in SUA e cunoscuta brutalitatea criminalilor si a politistilor. In Londra era o noutate pana la ordinul Scotland Yardului de a se trage la cap!

Cat despre episodul Dialo (sp?) din NYC de acum cativa ani, toata lumea si-ar fi dorit sa nu se intample asa. Toti au avut de pierdut--inclusiv bani pe la judecata.


> De ce nu ? Cind zice politia stai ca
> trag, sa-i crezi !
> Imi amintesc de o pruna de african in NY care , cind politia
> a strigat sa stea, a vrut sa caute portofelul. L-au facut
> ca un ciur de facut floricele de porumb.
> Brazilianul nu a stat cind s-a strigat sa stea. Joaca de-a
> fuga nu mai tzine. Un bravo politiei englezesti care se
> trezeste din adormire.
> Blair e bine si va fi si mai bine. Stie ce face !
>

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.104.210...)
2005-07-24 08:45
Re: Nu, nu cred in continuare in constipatie, dar nu cred nici intr-o ushurare generalizata...

La 2005-07-24 08:06:21, motanul incaltat a scris:


> (oltean ne-brunet., hahahahaha!!)


Eu am avut un coleg din Caracal si o colega de langa Craiova, dar nu erau deloc bruneti !!!

Insa cand m-am dus sa vizitez in Oltenia !!! nici n-am stiut ca sint inca in RSR de surpriza ca asa oameni bruneti n-am mai vazut pana atunci.

 

roy (...@hotmail.com, IP: 84.228.61...)
2005-07-24 08:53
Re: ... si bre, Roy

Cum te potzi apara de formele astea?

Sa nu aprobi teroarea, sa nu itzi cresti copiii de mici sa fie shahids, cand emigrezi in alta tzara, sa te integrezi si sa nu dai cu piciorul in tzara care te-a primit frumos... sant multe lucruri care se pot face.

Ma mir ca nu sti chestle astea.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2005-07-24 07:35:30, Hantzy a scris:

> > 
> > Terorismul inseamna ca te despartzi dimineatza de familie plecand la
> > lucru si te gandesti ca poate nu ai sa-i mai vezi diseara. Terorismul
> > insemana ca luni de zile, zi de zi sa-tzi conduci copiii in masina
> > vreo 4 ore pe zi numai ca sa nu mearga cu autobuzele care explodeaza.
> > Terorismul inseamna sa plangi de cateva ori pe zi vazand la TV
> > tragediile altora, faptele de eroism ale victimelor, sa participi
> > sufleteste la toate inmormantarile.
> > 
> -------------------------------------------------------------------
> Ceea ce descrii mai sus se numeste teroare si din pacate israelienii
> traiesc cotidian acest lucru. Dar teroare nu inseamna doar autobuz
> si restaurant bucatelit cu tot cu continut, ci si sa fii luat in ras
> cand iti sustii un punct de vedere (bun sau rau, cum o fi el - dar in
> care crezi cu adevarat!), si sa vezi un elicopter deasupra ta care
> inca nu stii ce tinta si-a ales, si sa poti merge liber prin lumea
> asta mare, dar sa fii considerat suspect, si chiar sa fii considerat
> fara motiv terorist e tot o teroare!
> 
> Cum te poti apara de formele astea de teroare?
> 

Omul din Himalaya din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 81.196.248...)
2005-07-24 08:59
Re: flachi / teroristii au invins deja

Dupa cum vezi, sunt destui care nu au nimic impotriva de a trai intr-un stat politienesc sau o dictatura. Le este de ajuns un blid de fasole; si asa nu stiu ce sa faca cu libertatea. Se amagesc ca ei nu o pot pati din cauza culorii pielii. Nu se gandesc ca pe intuneric toate pisicile sunt negre si oricand se poate produce o "eroare regretabila". Nu au nici un fel de compasiune pentru un om care a murit degeaba, posibil complet nevinovat. Pana in ziua cand o va pati cineva apropiat, numai ca atunci probabil ca va fi prea tarziu. Din pacate, vor ca toata lumea sa traiasca in aceleasi conditii, ca sa li se para lor ca sunt in siguranta. In momentul, care nu pare prea departe, cand aceste conceptii vor deveni majoritare si li se va da curs, civilizatia occidentala, asa cum a fiintat ea pana acum, se va sfarsi. Inlaturandu-se unul din principalii piloni ai ei, nu are cum sa supravietuiasca. Cineva se plangea ca teroristii au prea multe drepturi si este dispus sa renunte la ale sale personale pentru a nu mai fi asa. Nu isi da seama ca vrea sa scape de o boala foarte grava comitand suicid, pentru ca agentul patogen sa fie lipsit de suportul care il hraneste, dar care este chiar organismul care trebuie salvat. Cred ca cei care ii dirijeaza pe teroristi au pus deja sampania la gheata. Planul functioneaza perfect si rezultatul dorit se va obtine aproape sigur. Ce conteaza cum se va numi ceea ce va creste pe cadavrul democratiei, califat sau altcumva?

La 2005-07-24 06:50:44, flachi a scris:

> Acum o zi ma intrebam aici, in scris, de posibilitatea ca raspunsul
> politiei londoneze sa fi fost datorat panicii si nu vreunei
> conspiratii.
> 
> Aflam azi ca 'suspectul' victima era de origine braziliana si ca nu
> avea nici o legatura cu atentatele propriuzise. Aflam de asemenea ca
> Scotland Yardul a recomandat impuscarea suspectilor la cap pentru a
> se evita posibila detonare a vreunei explozii. Stiam de ceva timp ca
> primul ministru Blair se impotriveste (deocamdata) oricarei anchete
> referitoare la evenimentele 7/7. Cred in continuare ca nu e vorba de
> conspiratie, ci de panica serviciilor britanice.
> 
> Hm, viata politica a lui Blair e sub semnul intrebarii si faptul ca
> politica Marii Britanii nu este ca aceea din republica imperiala de
> la Washington ma fac sa cred ca se va intampla ceva in sensul acesta.
>  O investigatie peste cateva luni si o demisie/succesiune sau doua...
> 
> Celor de aici care arata cu degetul spre Israel ca un model de urmat
> as vrea sa le reamintesc ca pana si unii israelieni s-au saturat de
> quasi-permanentizarea luptei anti-tero si se uita sa plece spre
> locuri mai linistite. Noi romanii, mai ales cei din Romania inainte
> de 1989, ar trebui sa fim constienti de nenorocierea vietii intr-un
> regim in care suspiciunea perpetua planeaza asupra tuturor. Roy
> propunea un model aici prin care societatile ar trebui/putea sa-l
> adopte sa lupte cu terorismul. Nu multumesc Roy, eu unul n-am nevoie
> de asa ceva. Am avut parte de my fair share pe timpul impuscatului...
> 
> 
> Sa ne intoarcem putin la brazilianul acela. La noi vezi olteni mai
> degraba bruneti de fel. Se poate spune ca un oltean brunet e un
> suspect in Londra?
> 
> Si acum postingul lui Roy:
> 
> 
> 
> "Cum se poate combate terorismul
> 
> Am citit multe comentarii aici si in alte ocazii cind s-a vorbit cum
> se poate combate terorismul.
> 
> Pana acum un an Israelul a trecut o perioada teribil de grea sub
> terorism. Cand scriu asta stiu in mod PERSONAL ce inseamna asta.
> 
> Terorismul inseamna ca te despartzi dimineatza de familie plecand la
> lucru si te gandesti ca poate nu ai sa-i mai vezi diseara. Terorismul
> insemana ca luni de zile, zi de zi sa-tzi conduci copiii in masina
> vreo 4 ore pe zi numai ca sa nu mearga cu autobuzele care explodeaza.
> Terorismul inseamna sa plangi de cateva ori pe zi vazand la TV
> tragediile altora, faptele de eroism ale victimelor, sa participi
> sufleteste la toate inmormantarile.
> 
> Dupa acesti 4 ani de amara experientza, eu cred ca urmatorii factori
> sant esentziali in combaterea terorismului:
> 
> 1. FACTORUL NUMARUL 1 DE COMBATERE A TERORISMULUI ESTE TARIA MORALA A
> NATZIUNII. Viatza trebuie sa continue in ciuda terorismului si
> teroristii trebuie sa vada asta. De aceea, in zilele de doliu sant
> meciuri de fotbal si sant reprezentatzii de teatru si restaurantele
> explodate sant reparate in 2-3 zile dupa care se organizeaza
> redeschiderea festiva si transmisa la TV. O natziune care cedeaza
> este o natziune pierduta. Teroristii invatza imediat punctul slab si
> il vor exploata in continuare.
> 
> 2. Fortzele de securitate trebuie sa primeasca bugete enorme. Asta
> vine in detrimentul multor bugete sociale, dar nu este nimic de
> facut. Oamenii trebuie sa intzeleaga aceasta ordine: intai bani ca
> sa-ti aperi natziunea apoi alte "luxuri".
> 
> 3. A treia conditzie este ca guvernul care va conduce sa fie darz in
> lupta, in sensul ca sa nu se indoaie sub presiunea
> "internatzionala" (a acelor dobitoci care inca nu stiu ce
> este terorismul si li se pare ca se poate dialoga cu el) si sa
> execute planuri bune pentru natziunea lor si nu pentru alte
> natziuni.
> 
> 4. A patra conditzie este ca in afara de planuri tactice de combatere
> a terorismului, trebuie sa existe planuri strategice clare care sa
> rezolve problemele de imigratzie (limitarea imigratziei, schimbarea
> tipului mediu de imigrant, deportarea extremistilor, limitarea
> bugetelor sociale care sprijina imigratzia, etc) si demografie
> (incurajarea nasterilor mai ales prin sprijin financiar).
> 
> Eu cred ca daca nu sant indeplinite aceste 4 conditzii minimale (si
> fiecare se poate gandi daca in tzara unde locuieste ele exista)
> putetzi sa incepetzi sa studiatzi Coranul."
> 
> 
> Intrebare: Cum au luptat britanicii cu irlandezii separatisti (care
> erau mai neidentificabili decat islamistii fundamentalisti de azi) si
> cu toate astea au reusit sa tina Marea Britanie o tara de oameni
> liberi? Bun, mi se va putea raspunde ca Irlanda de Nord nu e tocmai
> libera si sunt de acord, insa macar stie fiecare motivul acolo...
> 

roy (...@hotmail.com, IP: 84.228.61...)
2005-07-24 09:19
Re: flachi

Modelul de care am vorbit se aplica in Israel. In Israel nu s-au votat legi speciale contra terorismului si nimeni nu a fost impuscat pe strada in stil englez.

Poate ne explici care e modelul tau si cum crezi ca ai putea fi aparat.de terorism.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2005-07-24 06:50:44, flachi a scris:

> Acum o zi ma intrebam aici, in scris, de posibilitatea ca raspunsul
> politiei londoneze sa fi fost datorat panicii si nu vreunei
> conspiratii.
> 
> Aflam azi ca 'suspectul' victima era de origine braziliana si ca nu
> avea nici o legatura cu atentatele propriuzise. Aflam de asemenea ca
> Scotland Yardul a recomandat impuscarea suspectilor la cap pentru a
> se evita posibila detonare a vreunei explozii. Stiam de ceva timp ca
> primul ministru Blair se impotriveste (deocamdata) oricarei anchete
> referitoare la evenimentele 7/7. Cred in continuare ca nu e vorba de
> conspiratie, ci de panica serviciilor britanice.
> 
> Hm, viata politica a lui Blair e sub semnul intrebarii si faptul ca
> politica Marii Britanii nu este ca aceea din republica imperiala de
> la Washington ma fac sa cred ca se va intampla ceva in sensul acesta.
>  O investigatie peste cateva luni si o demisie/succesiune sau doua...
> 
> Celor de aici care arata cu degetul spre Israel ca un model de urmat
> as vrea sa le reamintesc ca pana si unii israelieni s-au saturat de
> quasi-permanentizarea luptei anti-tero si se uita sa plece spre
> locuri mai linistite. Noi romanii, mai ales cei din Romania inainte
> de 1989, ar trebui sa fim constienti de nenorocierea vietii intr-un
> regim in care suspiciunea perpetua planeaza asupra tuturor. Roy
> propunea un model aici prin care societatile ar trebui/putea sa-l
> adopte sa lupte cu terorismul. Nu multumesc Roy, eu unul n-am nevoie
> de asa ceva. Am avut parte de my fair share pe timpul impuscatului...
> 
> 
> Sa ne intoarcem putin la brazilianul acela. La noi vezi olteni mai
> degraba bruneti de fel. Se poate spune ca un oltean brunet e un
> suspect in Londra?
> 
> Si acum postingul lui Roy:
> 
> 
> 
> "Cum se poate combate terorismul
> 
> Am citit multe comentarii aici si in alte ocazii cind s-a vorbit cum
> se poate combate terorismul.
> 
> Pana acum un an Israelul a trecut o perioada teribil de grea sub
> terorism. Cand scriu asta stiu in mod PERSONAL ce inseamna asta.
> 
> Terorismul inseamna ca te despartzi dimineatza de familie plecand la
> lucru si te gandesti ca poate nu ai sa-i mai vezi diseara. Terorismul
> insemana ca luni de zile, zi de zi sa-tzi conduci copiii in masina
> vreo 4 ore pe zi numai ca sa nu mearga cu autobuzele care explodeaza.
> Terorismul inseamna sa plangi de cateva ori pe zi vazand la TV
> tragediile altora, faptele de eroism ale victimelor, sa participi
> sufleteste la toate inmormantarile.
> 
> Dupa acesti 4 ani de amara experientza, eu cred ca urmatorii factori
> sant esentziali in combaterea terorismului:
> 
> 1. FACTORUL NUMARUL 1 DE COMBATERE A TERORISMULUI ESTE TARIA MORALA A
> NATZIUNII. Viatza trebuie sa continue in ciuda terorismului si
> teroristii trebuie sa vada asta. De aceea, in zilele de doliu sant
> meciuri de fotbal si sant reprezentatzii de teatru si restaurantele
> explodate sant reparate in 2-3 zile dupa care se organizeaza
> redeschiderea festiva si transmisa la TV. O natziune care cedeaza
> este o natziune pierduta. Teroristii invatza imediat punctul slab si
> il vor exploata in continuare.
> 
> 2. Fortzele de securitate trebuie sa primeasca bugete enorme. Asta
> vine in detrimentul multor bugete sociale, dar nu este nimic de
> facut. Oamenii trebuie sa intzeleaga aceasta ordine: intai bani ca
> sa-ti aperi natziunea apoi alte "luxuri".
> 
> 3. A treia conditzie este ca guvernul care va conduce sa fie darz in
> lupta, in sensul ca sa nu se indoaie sub presiunea
> "internatzionala" (a acelor dobitoci care inca nu stiu ce
> este terorismul si li se pare ca se poate dialoga cu el) si sa
> execute planuri bune pentru natziunea lor si nu pentru alte
> natziuni.
> 
> 4. A patra conditzie este ca in afara de planuri tactice de combatere
> a terorismului, trebuie sa existe planuri strategice clare care sa
> rezolve problemele de imigratzie (limitarea imigratziei, schimbarea
> tipului mediu de imigrant, deportarea extremistilor, limitarea
> bugetelor sociale care sprijina imigratzia, etc) si demografie
> (incurajarea nasterilor mai ales prin sprijin financiar).
> 
> Eu cred ca daca nu sant indeplinite aceste 4 conditzii minimale (si
> fiecare se poate gandi daca in tzara unde locuieste ele exista)
> putetzi sa incepetzi sa studiatzi Coranul."
> 
> 
> Intrebare: Cum au luptat britanicii cu irlandezii separatisti (care
> erau mai neidentificabili decat islamistii fundamentalisti de azi) si
> cu toate astea au reusit sa tina Marea Britanie o tara de oameni
> liberi? Bun, mi se va putea raspunde ca Irlanda de Nord nu e tocmai
> libera si sunt de acord, insa macar stie fiecare motivul acolo...
> 

flachi din RO, USA si ce s-o mai adauga la echipa HTTP://PEROMANESTE.COM (...@gmail.com, IP: 69.149.116...)
2005-07-24 09:39
Re: flachi/roy

Roy, n-am un model deocamdata si sunt departe de a avea unul. Dar pot sa ma uit de jur imprejur si sa vad ce nu poate fi un model pe care sa-l adopt.

Ce nu puteam fi pe timpul impuscatului, noi romanii, si invatam incet numai acum este sa fim cetateni. Asta inseamna ca nu acceptam concluzii, ci sa generam concluzii. Dialogul de fata este un asemenea proces prin care se pot genera concluzii despre ce e de facut.

Sa vorbesc in nume propriu, sunt recunoascator pentru opiniile si timpul fiecaruia care a contribuit la aceste discutii despre optiunile noastre post 7/7.


La 2005-07-24 09:19:00, roy a scris:

> Modelul de care am vorbit se aplica in Israel. In Israel nu s-au votat
> legi speciale contra terorismului si nimeni nu a fost impuscat pe
> strada in stil englez.
>
> Poate ne explici care e modelul tau si cum crezi ca ai putea fi
> aparat.de terorism.

flachi din RO, USA si ce s-o mai adauga la echipa HTTP://PEROMANESTE.COM (...@gmail.com, IP: 69.149.116...)
2005-07-24 09:56
Re: flachi / teroristii au invins deja

Omule, poate ca-s optimist, insa nu cred ca terorismul poate invinge--direct, asa cum o vor ei sau indirect, asa cum o 'vor' unii dintre noi, ca sa reproduc linia argumentului tau.

Direct nu au cum caci s-o fi inmuiat Vestul de atata bunstare, dar cand vine vorba de civilizatii, Vestul inca are puterea, cel putin in comparatie cu Islamul.

Nici indirect nu are cum si dovada suntem chiar noi prin ceea ce facem aici. Imi vei putea spune ca la Bucuresti lucrurile nu sunt de asa maniera ca cineva sa ne bage prea mult inseama si astia-si vor face de cap oricum. As raspunde ca da, asa este, dar este un inceput.

Mai mult, daca ai asistat vreodata la o dezbatere din Parlamentul britanic sau cunosti cate ceva din istoria lor, poate ca mi-ai da dreptate ca britanicii nu vor ceda. Teroristii astia si-au ales gresit tinta!


La 2005-07-24 08:59:41, Omul din Himalaya a scris:

> Dupa cum vezi, sunt destui care nu au nimic impotriva de a trai
> intr-un stat politienesc sau o dictatura. Le este de ajuns un blid de
> fasole; si asa nu stiu ce sa faca cu libertatea. Se amagesc ca ei nu o
> pot pati din cauza culorii pielii. Nu se gandesc ca pe intuneric toate
> pisicile sunt negre si oricand se poate produce o "eroare
> regretabila". Nu au nici un fel de compasiune pentru un om care
> a murit degeaba, posibil complet nevinovat. Pana in ziua cand o va
> pati cineva apropiat, numai ca atunci probabil ca va fi prea tarziu.
> Din pacate, vor ca toata lumea sa traiasca in aceleasi conditii, ca
> sa li se para lor ca sunt in siguranta. In momentul, care nu pare
> prea departe, cand aceste conceptii vor deveni majoritare si li se va
> da curs, civilizatia occidentala, asa cum a fiintat ea pana acum, se
> va sfarsi. Inlaturandu-se unul din principalii piloni ai ei, nu are
> cum sa supravietuiasca. Cineva se plangea ca teroristii au prea multe
> drepturi si este dispus sa renunte la ale sale personale pentru a nu
> mai fi asa. Nu isi da seama ca vrea sa scape de o boala foarte grava
> comitand suicid, pentru ca agentul patogen sa fie lipsit de suportul
> care il hraneste, dar care este chiar organismul care trebuie salvat.
> Cred ca cei care ii dirijeaza pe teroristi au pus deja sampania la
> gheata. Planul functioneaza perfect si rezultatul dorit se va obtine
> aproape sigur. Ce conteaza cum se va numi ceea ce va creste pe
> cadavrul democratiei, califat sau altcumva?

Robin din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.ca, IP: 24.156.100...)
2005-07-24 11:03
Antologia umorului...


flachi: "Stiam de ceva timp ca primul ministru Blair se impotriveste (deocamdata) oricarei anchete referitoare la evenimentele 7/7. Cred in continuare ca nu e vorba de conspiratie, ci de panica serviciilor britanice."

Asta vine cam asa: desi romanii luptau cu vitejie, pina la urma dacii tot au fost invinsi... :-))


flachi: "Hm, viata politica a lui Blair e sub semnul intrebarii si faptul ca politica Marii Britanii nu este ca aceea din republica imperiala de la Washington ma fac sa cred ca se va intampla ceva in sensul acesta. O investigatie peste cateva luni si o demisie/succesiune sau doua..."

Hai, ma, flachi, chiar asa, "republica imperiala"? Ce chestie... Si succesiune, ce-i aia succesiune, ma, flachi?


tot flachi: "Celor de aici care arata cu degetul spre Israel ca un model de urmat as vrea sa le reamintesc ca pana si unii israelieni s-au saturat de quasi-permanentizarea luptei anti-tero si se uita sa plece spre locuri mai linistite."

Da asa este, saracii de ei isi iau lumea in cap, azi lupta antitero, miine lupta anititero... Ce-au facut aia din tara aia cu modelul lor antitero... Sa stii ca si eu m-am intrebat: de ce nu renunta la el.

Vorba lu' nenea Iancu: "pai, daca-i asa, de ce nu se face odata republica, soro?" :-)))


Anticomie: "De data asta insa "incidentul" 7/7, oricat ar fi dorit ei sa-l minimalizeze, le-a scapat de sub control fiindca a fost 'preluat' de media internationala, asa ca discretia si calmul britanic nu mai ajuta."

Fara cuvinte... :-)))

De Hantzy, ce sa mai zic? Si, sa nu-mi spuneti ca le-am scos din context! :-)))

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 217.248.66...)
2005-07-24 12:05
din nou, roy

La 2005-07-24 08:53:31, roy a scris:

> Cum te potzi apara de formele astea?
> 
> Sa nu aprobi teroarea, sa nu itzi cresti copiii de mici sa fie
> shahids, cand emigrezi in alta tzara, sa te integrezi si sa nu dai cu
> piciorul in tzara care te-a primit frumos... sant multe lucruri care
> se pot face.
> 
> Ma mir ca nu sti chestle astea.
> -------------------------------------------------------------------------------------------------

Voiam de fapt sa atrag atentia asupra unui alt aspect. Traim in democratie si ne-am obisnuit cu valorile ei, considerandu-le unanim acceptate si ca fiind normale.
cand SUA au intrat in Irak au dorit (sa zicem!) a introduce acest standard al democratiei noastre in Irak. E bine sau nu?! Poati fi un fel de ajutor dat babei ca sa treaca strada cand aceasta doreste sa ramana pe trotuarul pe care-l cunoaste. De ce incercam sa facem asta? pentru ca NOI credem ca asa e bine. Dar e standardul nostru, pe care nu-l putem impune altora.
Multi sustin pe aici ca ei apornit o "islamizare". O fi adevarat! Dar daca stai sa vezi in ce consta islamizarea asta vei vedea ca seamana cu ceea ce doresc SUA si Anglia in Irak: extinderea unui standard propriu, considerat unilateral ca inexpugnabil, asupra altora.
iar similitudinile continua: fiecare crede ca face bine ceea ce face?
Si atunci ... cine sunt teroristii?
N-ai sa crezi, dar raspunsul e similar de ambele parti: CEILALTI, pentru ca sunt ceilalti!

roy (...@hotmail.com, IP: 84.228.61...)
2005-07-24 13:03
Re: din nou, roy

1. Terorismul in Europa e vechi de zeci de ani, nu s-a dezvoltat in ultimii 2 ani.

2. Imi aduc aminte de verisoara noastra care sta la NY. Ne tot scria: trebuie sa dialogatzi cu Palestinieni. Dialogatzi in sus, dialogatzi in jos si intre timp teroristi explodau unul dupa altul.

La urma urmei i-am scris: Tu nu-tzi dai seama ca nu avem cu cine dialoga si ca singura lor dorintza esta sau ei sau noi? Iar ei exerseaza pe piele noastra mechanismele de sinucidere. In curand vor ajunge la voi!

Asta era in august 2001. O luna dupa aceea a fost 11/9. Am intrebat-o: vrei acum sa dialoghezi cu Bin Ladden? Mi-a raspuns ca acum intzelege altfel situatzia.

3. Cunosc "sfanta egalitate" intre America/Anglia si teroristi trambitzata de anumite cercuri si pe care o exprimi si dumneata cu mare usurintza. Pe mine aceasta comparatzie ma umple de scarba. Cand ai sa ai de a face cu teroristi o sa-tzi schimbi un pic parerile. Cred ca am discutat suficient cu tine punctul asta.

Toate bune
--------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2005-07-24 12:05:18, Hantzy a scris:

> La 2005-07-24 08:53:31, roy a scris:
> 
> > Cum te potzi apara de formele astea?
> > 
> > Sa nu aprobi teroarea, sa nu itzi cresti copiii de mici sa fie
> > shahids, cand emigrezi in alta tzara, sa te integrezi si sa nu dai cu
> > piciorul in tzara care te-a primit frumos... sant multe lucruri care
> > se pot face.
> > 
> > Ma mir ca nu sti chestle astea.
> > -------------------------------------------------------------------------------------------------
> 
> Voiam de fapt sa atrag atentia asupra unui alt aspect. Traim in
> democratie si ne-am obisnuit cu valorile ei, considerandu-le unanim
> acceptate si ca fiind normale.
> cand SUA au intrat in Irak au dorit (sa zicem!) a introduce acest
> standard al democratiei noastre in Irak. E bine sau nu?! Poati fi un
> fel de ajutor dat babei ca sa treaca strada cand aceasta doreste sa
> ramana pe trotuarul pe care-l cunoaste. De ce incercam sa facem asta?
> pentru ca NOI credem ca asa e bine. Dar e standardul nostru, pe care
> nu-l putem impune altora.
> Multi sustin pe aici ca ei apornit o "islamizare". O fi
> adevarat! Dar daca stai sa vezi in ce consta islamizarea asta vei
> vedea ca seamana cu ceea ce doresc SUA si Anglia in Irak: extinderea
> unui standard propriu, considerat unilateral ca inexpugnabil, asupra
> altora.
> iar similitudinile continua: fiecare crede ca face bine ceea ce face?
> Si atunci ... cine sunt teroristii?
> N-ai sa crezi, dar raspunsul e similar de ambele parti: CEILALTI,
> pentru ca sunt ceilalti!
> 

roy (...@hotmail.com, IP: 84.228.61...)
2005-07-24 13:09
Re: roy / flachi

Da, stiu ca in Romania lucrurile merg incet, teribil de incet.

Intai se contempleaza lumea, pe urma se face o comisie, pe urma invatzatzi sa fitzi cetatzeni, pe urma mai inventatzi ceva nou in lupta antiterorista care o sa mai ia inca o generatzie....

Ei, sa fie cu noroc si sa fitzi pregatitzi bine cand o sa inceapa.
--------------------------------------------------------------------------------------------------


La 2005-07-24 09:39:19, flachi a scris:

> Roy, n-am un model deocamdata si sunt departe de a avea unul. Dar pot
> sa ma uit de jur imprejur si sa vad ce nu poate fi un model pe care
> sa-l adopt.
> 
> Ce nu puteam fi pe timpul impuscatului, noi romanii, si invatam incet
> numai acum este sa fim cetateni. Asta inseamna ca nu acceptam
> concluzii, ci sa generam concluzii. Dialogul de fata este un asemenea
> proces prin care se pot genera concluzii despre ce e de facut.
> 
> Sa vorbesc in nume propriu, sunt recunoascator pentru opiniile si
> timpul fiecaruia care a contribuit la aceste discutii despre
> optiunile noastre post 7/7.
> 
> 
> La 2005-07-24 09:19:00, roy a scris:
> 
> > Modelul de care am vorbit se aplica in Israel. In Israel nu s-au votat
> > legi speciale contra terorismului si nimeni nu a fost impuscat pe
> > strada in stil englez.
> >
> > Poate ne explici care e modelul tau si cum crezi ca ai putea fi
> > aparat.de terorism.
> 
> 


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00757 sec.