Ziua Logo
  11:27, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-07-23
geek-a-contra din lume (...@hotmail.com, IP: 24.2.201...)
2005-07-23 14:17
adevarul e....

... ca pentru mi5, mi6 si politia britanica este o lovitura de magnitudine maxima. faptul ca nu au stiut de primul atentatt poate fi justificat de surpriza, dar al doilea.....

acelasi exploziv, acceasi metoda, acelasi grup urmarit de toata suflarea politieneasca informativa si contrainformativa din marea britanie. si se pare ca numai un noroc chior a prevenit un alt dezastru:

".... Analizind "la rece" atentatele esuate comise, joi, la Londra, Scotland Yard-ul a ajuns la concluzia ca este foarte probabil ca ele sa fi fost puse in aplicare de restul membrilor aceleiasi celule teroriste care a actionat la 7 iulie. Atit modul de sincronizare si executare {exploziile au fost programate sa se declanseze aproape simultan, in jurul orei 12,40, dupa modelul celor de la 7 iulie), cit si explozibilul folosit sunt identice cu cele utilizate cu doua saptamini in urma. Expertii citati de presa britanica spun ca explozibilul utilizat a fost TACP, compus din acetona si peroxid. Mari cantitati de TACP au fost gasite intr-o casa din Leeds. De data aceasta, bombele nu au fost detonate, spun expertii, pentru ca TACP se degradeaza in timp. O cantitate de substanta de acest gen se poate vaporiza foarte repede, pierzind aproape doua treimi din masa in doar citeva saptamini, in cazul in care nu este pastrata in mod corespunzator. Totusi, unele voci atrag atentia ca este foarte ciudat ca toate cele patru incarcaturi explozive au functionat prost, in acelasi timp si din aceeasi cauza.

Din declaratiile martorilor reiese clar ca teroristii erau convinsi ca vor muri in explozie. Unul dintre ei a actionat detonatorul (care face un zgomot asemanator cu o impuscatura}, apoi s-a aruncat cu fata in jos peste rucsac, cu ochii inchisi, asteptind sa moara. Cind si-a dat seama ca bomba nu a explodat, a ramas citeva minute in stare de soc, neintelegind ce se intimpla, apoi a luat-o la goana, abandonindu-si rucsacul..."

http://www.gandul.info/2005-07-23/international/barbat_cu_aer_pakistanez_impuscat_mortal_de_politie_in_statia_de_metrou_stockwell


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00663 sec.