Ziua Logo
  01:22, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2009-09-12
Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 89.123.240...)
2009-09-13 17:15
Domnul Orescu

dixit:

''batranul Constantin Parvulescu, vechi militant comunist, dar om de caracter''

Const. Parvulescu a fost membru fondator al PCR, din 1921.De fapt mai inainte, in 1919 s-a inrolat in Armata Rosie.Ca agent sovietic a ajuns sa fie arestat si pe la Praga.Cativa ani buni lipsesc din biografia tovarasului Parvulescu.

Bineinteles ca a fost unul dintre aia care si-au insusit teza sovietica potrivit careia Romania acelei perioade era un stat imperialist.Ca membru al Cominternului a luptat in ilegalitate pentru dezmembrarea Romaniei.
In perioada timpurie a activitatii revolutionare a dat dovada de grave carente in organizarea muncii si a luptei in ilegalitate.
Anume, in timpul razboiului, activand eroic impreuna intr-o celula conspirativa, tovarasul Parvulescu, incalcand grav principiile eticii si echitatii comuniste ale luptei in ilegalitate, s-a imbarligat cu tovarasa Anuta Toma.Asta in timp ce sotul tovarasei Anuta, Sorin Toma, (viitor sef al Scanteii) nu banuia nimic, aflandu-se la Moscova unde era el insusi angajat in lupta eroica impotriva imperialismului romanesc.

In urma amoarei mic burgheze rezultate, pe fondul scaderii vigilentei celor doi tovarasi, in urma unei plimbari cu taxiul, susnumitii au uitat pe bancheta o servieta cu docomente privind lupta de clasa.
In urma acestei imprudente, au inceput sa cada cate o celula de partid dupa alta, multi tovarasi ilegalisti fiind arestati.

In loc sa-si asume vinovatia si sa-si faca o autocritica sanatoasa, in spiritul eticii si echitatii comuniste, tovarasul Parvulescu si tovarasa Anuta se pare ca au dat vina pe alti tovarasi ilegalisti.In speta pe tovarasii Remus Koffler si Foris Istvan, secretar general al PCR.Tovarasul Foris a fost ulterior (1944) in prima instanta debarcat si in locul lui numit tovarasul Parvulescu.

Urmare a eschivarii de la raspunderea comunista a celor doi tovarasi, justitia bolsevica - crunta dar justa - a sfarsit prin a pune caderea celulei de la Universitate in seama tovarasilor Remus Koffler si Istvan Foris.Care au fost lichidati, in buna traditie revolutionara.

Ca circumstanta atenuanta in sprijinul celor doi tovarasi, totusi nu s-a stabilit clar nici pana in ziua de azi daca caderea celulelor s-a datorat imbarligaturii dintre tovarasul Parvulescu si tovarasa Anuta sau imbarligaturii dintre tovarasul Koffler si '' tehnica'' sa, tovarasa Lili Weigl.Pentru orice eventualitate, tovarasul Koffler a fost lichidat odata cu lotul Patrascanu.

Istvan Foris a fost secretarul PCR intre 1940-1944.A fost lichidat - la ordinul tovarasilor Dej, Ana Pauker, Vasile Luca, Teohari Georgescu - de catre tovarasul Pantelei Bodnarenko (Pantiusa) prin metoda crunta dar justa de a-i fi crapat capul cu o ranga de otel.

Tovarasa Anuta Toma a devenit ulterior sotia tovarasului Pantelei (Pantiusa) si sfatuitoara de taina a tovarasei Pauker.Tovarasul Parvulescu a pierdut-o pe tovarasa Anuta dar s-a ales cu un post de vigilante in conducerea Partidului.

Ulterior, unitatea de monolit intre tovarasii Dej pe de o parte si Pauker-Luca-Teohari s-a fractionat - pentru ca fractionistii, deviationistii - iar cei 3 din urma au fost maziliti.

Ulterior, tovarasul Ceausescu a reabilitat lotul Patrascanu, pe tovarasul Istvan Foris, pe tovarasa Pauker, condamnand actiunile tovarasului Dej si in consecinta si actiunea cu ranga de otel -crancena dar justa- a tovarasului Pantiusa asupra craniului tovarasului Foris.

Cazuti o vreme in mazilire, tovarasii Anuta Toma si Pantiusa au fost totusi reabilitati la randul lor pana la urma de catre tovarasul Ceausescu, prima fiind gratulata cu Ordinul Erou al Muncii Socialiste iar tovarasul Pantiusa (reabilitat alaturi de tovarasul Istvan Foris caruia-i crapase capul cu ranga de otel) a primit Ordinul Tudor Vladimirescu.
Tovarasul Pantiusa a fost inmormantat in 1985 in cimitirul militar Ghencea.Cu onoruri militare.

Cat despre tovarasul Parvulescu, la Congresul al XII-lea a vorbit ca un adevarat comunist.A vorbit asa cum vedeam noi in filmele de propaganda ca vorbesc comunistii de omenie.L-a acuzat pe tovarasul Ceausescu ca s-a pus deasupra Partidului.Pe drept cuvant, pentru ca tovarasul Ceausescu a intinat numai idealurile comunismului stiintific.Luarea de cuvant si infierarea de pe pozitii partinice juste a tovarasului Parvulescu poate fi vazuta aici:

http://www.youtube.com/watch?v=UXjlz5S0JGQ

Se poate pricepe clar ca tovarasul Parvulescu nu vorbea numai in nume personal (Partidul inainte de toate).Se si vede cum il acuza voalat pe un ceausist revoltat din sala ca in timpul razboiului acela ar fi luptat impotriva URSS.
Prin asta tovarasul Parvulescu sugereaza clar si raspicat ca in spatele sau este farul calauzitor al comunismului adevarat, pastratorul idealurilor neantinate, PCUS.
Cu alte cuvinte, tovarasul Parvulescu facea revolutie cu voie de la politie.De la politia aia mare.Adica farul calauzitor al tuturor politiilor.

De fapt toate personajele de care am vorbit pana acum au fost simple instumente oarbe printre atatea altele.

Traiasca lupta pentru pace!
Jos cu Beligan, care n-a mancat salam cu soia, care a intinat numai idealurile comunismului stiintific, facand pe comunistul de circumstanta numai pentru a se putea aproviziona de la magazine speciale.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00803 sec.