Ziua Logo
  17:21, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-07-09
Val (...@rogers.com, IP: 69.193.120...)
2005-07-10 08:42
Pt. Robert Korg

Ce se intimpla tovarase ???? Ai inebunit total ????
Ce vrei sa rezolvi un conflict de 100 de ani in 10 ani ????
Pai ce mai face "patriotul " Bush, sau plingaciosul de Blair?????
Si in plus mai iei piinea de la gura unui traktorist, sau mosului care nu vor avea cu ce sa se mai laude !!!!

Da' cu fofirllica nu se poate ??? Bagam un fitil in Irak, urmata de o armata. Intre doua bombardamente mai tragem o dusca de petrol (interzis de a se publica in presa ).

Mai dam o punguta de bani unor "patrioti " Irakieni (ca mujahedinii au termenul de folosire expirat), ne facem ca nu vedem cum noul guvern Irakian "instaleaza " democratia aprobata la White House.

Intre timp mai bombardam citiva civili in Afganistan (pretizie maica si "inteligenta" americana) ca nu cumva sa se alieze cu teroristii ( sau poate ca tocmai sa-i sustina ). Ca doar nu vrei sa se inchida armata americana din lipsa de inamici ????????

Cit de retragerea Israelului, nu cumva esti antisemit ???? Da de retragere prin anexare ai auzit ??? Nu ??? Tehnica e simpla, faci un pas inapoi, dar inainte de a il face te postezi cu fata spre Israel !!!!!


Re: Intrebare pentru Korg

De fapt nu stiu daca britanicii au lasat deliberat acele focare de conflict in lumea araba (prin trasarea aiurea a granitelor la plecarea colonistilor) sau doar din ignoranta si indiferenta. Un subiect de cercetat.

Vizunea mea spusa foarte scurt? Este inspirata dintr-un studiu facut de studentii unui renumit colegiu militar american si publicat intr-un ziar din Washington pe data de ... atentie, 10 septembrie 2001.

Daca cineva vrea sa faca liniste in lume araba, primul pas este plasarea unei forte internationale de mentinere a pacii de 100.000 de soldati pe granita din 1967 dintre Israel si Teritoriile Ocupate. [Asta era ideea studiului.] Forta poate fi sub conducere americana, europeana sau ONU, nu este important.

Dupa instalarea acelei forte, armata israeliana se retrage complet la vatra (nu se amesteca cu soldatii internationali). Toate coloniile (settlements) construite de Israel in afara granitelor sale din 1967 se demoleaza iar colonistii sunt retrasi inauntrul tarii. Se creaza Statul Palestina format din West Bank si Gaza, cu un culoar de trecere intre ele. Palestina isi face armata proprie, graniceri si politie care sa nu fie diferite de omonimele lor din orice tara din lume -- stii ca acum politia palestiniana nu are voie sa poarte arme, deci ei ar trebui sa-i opreasca pe militanti cu mainile goale?!

Dupa crearea Statului Palestina forta internationala se retrage treptat de acolo in timp de 10 ani -- nu trebuie sa ne facem probleme privind costurile, 10 ani de pace sunt mult mai ieftini decat 2 ani de razboi in Irak.

Al doilea pas este retragerea la vatra a sutelor de mii de soldati americani care impanzesc acum lume araba, in special Arabia Saudita, Irak si Afghanistan. Nici China nici Rusia nu se vor grabi sa devina expansioniste, rusii nu sunt in stare sa-si rezolve nici macar problema cecena iar China are treaba cu Taiwanul.

Este clar ca odata cu retragerea americana vor fi unele schimbari de regim in cele 3 tari arabe ocupate acum de americani. Probabil se vor instala lideri religiosi si tarile vor fi conduse dupa legea islamica. Asta vor acele popoare si nimeni nu are dreptul sa le impuna altceva -- cu atat mai putin conceptul de "democratie" scris pe turela tancului sau pe peretele unui McDonalds.

Daca OPEC, scapata de sub cizma americana, va incerca sa faca pe nebuna la un moment dat (desi nu mai are motivul palestinian la indemana) problema se poate rezolva simplu la ONU, in cadrul NATO, G8, UE, etc Oricare din acestea este suficient de puternica pentru a pune OPEC la respect.

Statele Unite si celelalte puteri nucleare trebuie sa-si reduca treptat arsenalele nucleare, conform acordurilor semnate de deceni dar nerespectate, pana cand devin cu adevarat defensive, nu capabile sa distruga toata viata de pe Terra de cateva ori. Altfel, nimeni nu are dreptul sa opreasca Iranul sau Coreea de Nord sau alte state sa devina nucleare, exact asa cum i s-a permis Pakistanului, care nu-i deloc mai democratic ca alte state arabe, numai pentru ca este aliat strategic american.

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-07-10 11:04
Ce e val ca Valul trece !

La 2005-07-10 08:42:18, Val a scris:



Dupa cit imi aduc aminte , arabii au pierdut razboiul in 1967... Sa fi uitat ? Daca nu m-a lasat memoria, arabii au atacat simultan. Teritoriul pe care-l numesti West Bank este Judeia si este teritoriu arab cum am eu o tarla in Papua.
Dar asta este alta poveste. Si Hitler a vrut numai Cehoslovacia si a promis ca va fi cuminte !
Arabii au venit abia in anii 700 si ei au ocupat teritorii, daca iar imi aduc aminte. Arabii detin in orientul apropiat si mijlociu 99,2% din teritoriu. De ce oare vor si o fisie de 40 Km ocupata de Israel si care sint teritorii evreiesti din vremurile Biblice ? Pt ca oricit le dai, nu vor fi multumitzi. In fact, nici o rezolutie ONU nu cere asa retragere; chiar daca e dominat de arabi.
Ma gindeam eu odata, mergind cu traktorul, oare arabii ar fi dat acum evreilor tel Aviv daca ar fi cistigat razboiul din 67 ? Ca evreii au dat inapoi Sinai. Or n-ar mai fi existat saminta de evreu.
Stiu ce vrei sa zici, dar nu se mai poate ! Ca iar din cite in Amintesc, nici o tara din Orientul mijlociu sau Ioropoe poate confrunta Israel in caz de razboi total.
PACEA nu se poate decit impusa de o forta invingatoare, Asa a fost mereu si asa va fi si acum.
Eu nu am auzit de pace prin negocieri ( e drept ca si toba e stricata si nu prea aud ). Ca aud de negocieri cu arabii inca de pe vremea cind ma jucam cu cercul si Viviana se juca in nisip....

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.235...)
2005-07-10 12:23
Re: Ce e val ca Valul trece !

La 2005-07-10 11:04:12, traktorist a scris:

> La 2005-07-10 08:42:18, Val a scris:
> 
> 
> 
>  Dupa cit imi aduc aminte , arabii au pierdut
> razboiul in 1967... Sa fi uitat ? Daca nu m-a lasat
> memoria, arabii au atacat simultan. Teritoriul pe care-l
> numesti West Bank este Judeia si este teritoriu arab cum
> am eu o tarla in Papua.
> Dar asta este alta poveste. Si Hitler a vrut numai
> Cehoslovacia si a promis ca va fi cuminte !
> Arabii au venit abia in anii 700 si ei au ocupat teritorii, daca
>  iar imi aduc aminte. Arabii detin in orientul apropiat si
> mijlociu 99,2% din teritoriu. De ce oare vor si o fisie de
> 40 Km ocupata de Israel si care sint teritorii evreiesti din
> vremurile Biblice ? Pt ca oricit le dai, nu vor fi multumitzi.
>  In fact, nici o rezolutie ONU nu cere asa retragere;
> chiar daca e dominat de arabi.
> Ma gindeam eu odata, mergind cu traktorul, oare arabii ar fi
> dat acum evreilor tel Aviv daca ar fi cistigat razboiul din
> 67 ? Ca evreii au dat inapoi Sinai. Or n-ar mai fi existat
> saminta de evreu.
>  Stiu ce vrei sa zici, dar nu se mai
> poate ! Ca iar din cite in Amintesc, nici o tara din
> Orientul mijlociu sau Ioropoe poate confrunta Israel in
> caz de razboi total.
> PACEA nu se poate decit impusa de o forta invingatoare, Asa a
>  fost mereu si asa va fi si acum.
> Eu nu am auzit de pace prin negocieri ( e drept ca si toba e
>  stricata si nu prea aud ). Ca aud de negocieri cu arabii
> inca de pe vremea cind ma jucam cu cercul si Viviana
> se juca in nisip....
> 
> 
> 
In 1967 a fost atunci cind Israel a ocupat Sinai intr-un razboi de 6 zile..(era sa scriu Sinaia) iar daca te intorci inapoi in istorie in 698 a fost ocuparea locului numit Kartahagos de un asa numit ,,Herr des Kalifen'' si asa apar musulmanii arabi sa predomine in toata Afrika de Nord.
Acum eu urasc razboiul dar terorismul trebuie oprit ! Nu ma amestec in politica. Cum spuneam idealul ramine daca am putea traii cu totii in pace..
Matilda

Efect (...@yahoo.com, IP: 85.204.222...)
2005-07-10 13:05
Re: Ce e val ca Valul trece !

Vrei sa spui ca nici o tara din Europa nu poate confrunta Israelul?
Pai asa o fi, ca imediat ar sari Americanii cu un razbel impotriva "Ioropii". Pt. apararea "civilizatiei", bineanteles.
Care civilizatie? Cum care, aia din Biblie, mai exista vreo alta civilizatie mai bine documentata pe Terra? Nuuu.....

p.s. pt. cunostintele dumitale in 700 au venit musulmanii, nu arabii. Arabii erau de mult acolo, numai ca nu erau ai Islamului.



La 2005-07-10 11:04:12, traktorist a scris:


>  Stiu ce vrei sa zici, dar nu se mai
> poate ! Ca iar din cite in Amintesc, nici o tara din
> Orientul mijlociu sau Ioropoe poate confrunta Israel in
> caz de razboi total.

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-07-10 20:29
Re: Ce e val ca Valul trece !


> 
> p.s. pt. cunostintele dumitale in 700 au venit musulmanii, nu arabii.
> Arabii erau de mult acolo, numai ca nu erau ai Islamului.
> 
Arabii cind au venit, nu erau mahomedani si au venit in sec 7-lea. Prophetul Mohammad a infiintat religia tocmai pt ca nu a fost admis si nu putea sa se afirme daca era admis. A inventat treaba cu rapirea la CER si a trait bine toata viata. A avut pe total mai mult de 60 neveste ( cam 5-8 la un moment dat ) si rar depaseau 20 ani. As vrea sa fiu si eu rapit la CER intr-o zi !
Nu este intentia mea de jigni, dar este un subiect " scapat " de presa referitor la venirea arabilor. In cartile de istorie ai sa gasesti. Arabii au venit in sec 7-lea ! La fel cum au venit ungurii, turcii. Cind au venit turcii, au ocupat toate teritoriile arabe si cit au putut si in rest. Spre deosebire de arabi, desi islamul era religie oficiala, turcii nu au fortat convertirea. Soldatii turci nu intrau in biserici sau lacasurile sfinte si respectau credinta altora. Sub ocupatia lor se ridicau biserici crestine. Au si ei un merit al lor, rar recunoscut. Conduita militara era lege pt toata soldatimea. De asta , pina si acum , se zice " turcul bea, turcul plateste ! "

Val (...@rogers.com, IP: 69.193.120...)
2005-07-10 21:04
Re: Ce e val ca Valul trece ! traktor

De ce incerci sa ma afumi cu propaganda ta ieftina ???
Ai dreptate, armata israeliana e cea mai tare dintre ARMATE !!!! Doar ca aici discutam de TERORISM.

Israelul a cistigat razboiul in 1967, da cu teroristii o freaca inca. Le-o trage (cind ii prinde) dar o si ia. De cit e de tare armata, uite ca inalta un zid mindru, care faca sa paleasca defuntul din Berlin.

Cit de forta invingatoare care e ??? USA poate cu exceptia Sept11, Irak si Afganistan .
Anglia ??? Poate dar fara metrou si autobuze.
Sau poate Israelul ??? Insa doar in spatele zidului !!!!

In fiecare zi Bushica anunta cite o victorie, dar razboiul continua !!!!
Ai inteles ceva ???

PS>
Titlul l-ai mai fost folosit, mai schimba placa !!!!


La 2005-07-10 11:04:12, traktorist a scris:

> La 2005-07-10 08:42:18, Val a scris:
> 
> 
> 
>  Dupa cit imi aduc aminte , arabii au pierdut
> razboiul in 1967... Sa fi uitat ? Daca nu m-a lasat
> memoria, arabii au atacat simultan. Teritoriul pe care-l
> numesti West Bank este Judeia si este teritoriu arab cum
> am eu o tarla in Papua.
> Dar asta este alta poveste. Si Hitler a vrut numai
> Cehoslovacia si a promis ca va fi cuminte !
> Arabii au venit abia in anii 700 si ei au ocupat teritorii, daca
>  iar imi aduc aminte. Arabii detin in orientul apropiat si
> mijlociu 99,2% din teritoriu. De ce oare vor si o fisie de
> 40 Km ocupata de Israel si care sint teritorii evreiesti din
> vremurile Biblice ? Pt ca oricit le dai, nu vor fi multumitzi.
>  In fact, nici o rezolutie ONU nu cere asa retragere;
> chiar daca e dominat de arabi.
> Ma gindeam eu odata, mergind cu traktorul, oare arabii ar fi
> dat acum evreilor tel Aviv daca ar fi cistigat razboiul din
> 67 ? Ca evreii au dat inapoi Sinai. Or n-ar mai fi existat
> saminta de evreu.
>  Stiu ce vrei sa zici, dar nu se mai
> poate ! Ca iar din cite in Amintesc, nici o tara din
> Orientul mijlociu sau Ioropoe poate confrunta Israel in
> caz de razboi total.
> PACEA nu se poate decit impusa de o forta invingatoare, Asa a
>  fost mereu si asa va fi si acum.
> Eu nu am auzit de pace prin negocieri ( e drept ca si toba e
>  stricata si nu prea aud ). Ca aud de negocieri cu arabii
> inca de pe vremea cind ma jucam cu cercul si Viviana
> se juca in nisip....
> 
> 
> 

Atamild (, IP: 84.169.204...)
2005-07-10 21:32
Re: Ce e val ca Valul trece ! Eu carti cu efect n-am, nici de istorie dar nu mi-a placut tonul

La 2005-07-10 13:05:56, Efect a scris:

>  Vrei sa spui ca nici o tara din Europa nu poate confrunta
> Israelul?
>  Pai asa o fi, ca imediat ar sari Americanii cu un razbel impotriva
> "Ioropii". Pt. apararea "civilizatiei",
> bineanteles.
>  Care civilizatie? Cum care, aia din Biblie, mai exista vreo alta
> civilizatie mai bine documentata pe Terra? Nuuu.....
> 
> p.s. pt. cunostintele dumitale in 700 au venit musulmanii, nu arabii.
> Arabii erau de mult acolo, numai ca nu erau ai Islamului.
> 
> 
> 
> La 2005-07-10 11:04:12, traktorist a scris:
> 
> 
> >  Stiu ce vrei sa zici, dar nu se mai
> > poate ! Ca iar din cite in Amintesc, nici o tara din
> > Orientul mijlociu sau Ioropoe poate confrunta Israel in
> > caz de razboi total.
> 
> 
Am adunat un timp cind am gasit anumite date importante din istoria lumii numai pt cultura mea generala si din pasiune..si le mai am, insa carti de istorie n-am ca nu-s istoric, tu esti.. Efect?
Insa asta a fost de mult, in 622 Profetul Mohammed instaleaza religia islamica merge in misiune din Mekka la Medina..iar data apare mai tirziu ca o dovada a inceputului erei Lumii Islamice, profetul Mohamed moare in anul 632 iar urmasii lui denumiti Califi dezvolta religia musulmana care ia o mare amploare. In 661 Moawija I. devine calif pina in 680 si initiaza dinastia Omayyaden..cu centrul la Damasc..credinciosii mahomedani si Ali ginerele profetului din 656 formeaza majoritatea religiei islamice devenint majoritari..cam asta a fost inceputul islamului. Mai mult scrie vorba lui tractor in cartile de istorie.
Matilda

Efect (...@yahoo.com, IP: 85.204.222...)
2005-07-10 21:45
Re: Ce e val ca Valul trece ! Eu carti cu efect n-am, nici de istorie dar nu mi-a placut tonul

Stiu datele, insa nu m-am mai obosit sa le transcriu pt. Traktorist, am lasat cifra 700, aruncata de el. Si i-am spus ca in ~700 si-au facut aparitia musulmanii, nu arabii. Dar tot nu a inteles... nu stie.


La 2005-07-10 21:32:41, Atamild a scris:
> > 
> Am adunat un timp cind am gasit anumite date importante din istoria
> lumii numai pt cultura mea generala si din pasiune..si le mai am,
> insa carti de istorie n-am ca nu-s istoric, tu esti.. Efect?
> Insa asta a fost de mult, in 622 Profetul Mohammed instaleaza religia
> islamica merge in misiune din Mekka la Medina..iar data apare mai
> tirziu ca o dovada a inceputului erei Lumii Islamice, profetul
> Mohamed moare in anul 632 iar urmasii lui denumiti Califi dezvolta
> religia musulmana care ia o mare amploare. In 661 Moawija I. devine
> calif pina in 680 si initiaza dinastia Omayyaden..cu centrul la
> Damasc..credinciosii mahomedani si Ali ginerele profetului din 656
> formeaza majoritatea religiei islamice devenint majoritari..cam asta
> a fost inceputul islamului. Mai mult scrie vorba lui tractor in
> cartile de istorie.
> Matilda
> 

Efect (...@yahoo.com, IP: 85.204.222...)
2005-07-10 21:54
Re: arabi pt. Traktorist!

Omule, eu nu o sa-mi pierd vremea sa-ti dau explicatii.
Dar te vad un om credincios, care "stie" ca pamantul locuit acum de evrei este al lor din vremuri biblice.
Asa ca iti dau amanuntul asta:

"38. Si a trimis Iuda sa iscodeasca tabara, iar acestia i-au spus lui, zicand: 'Adunatu-s-au la ei toate neamurile cele dimprejurul nostru, putere multa foarte.
39. Si pe (!!!!!!!!) arabi (!!!!!!!!) i-a tocmit spre ajutorul lor si sunt tabarati dincolo de parau, gata sa vina asupra ta cu razboi; si a mers Iuda intru intampinarea lor."

Sta scris in Cartea Intai a Macabeilor Cap.5.
Actiunea se petrece inainte de Cristos/BC.
Cuvantul cheie: ARABI.



La 2005-07-10 20:29:34, traktorist a scris:


> > 
>  Arabii cind au venit, nu erau mahomedani si
>  au venit in sec 7-lea.

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-07-10 22:06
Re: Ce e val ca Valul trece ! traktor

La 2005-07-10 21:04:43, Val a scris:

> De ce incerci sa ma afumi cu propaganda ta ieftina ???
> Ai dreptate, armata israeliana e cea mai tare dintre ARMATE !!!! Doar
> ca aici discutam de TERORISM.
> 
In Iraq si afganistan razboiul este terminat. Acum se face politzie si paza . A baga razboiul religios cu cel din Iraq o faci numai ca sa te scarpini de America . Acest razboi religios se desfasoara chiar acum in toate tarile iuropii , de la Danemarka pina in Romania. Toata lumea araba este in alerta si simpatizeaza cu cauzele terorismului. Se fac ca ploua. Invazia Islamica este in scriile prophetului Mohamad. Nu se face pace cu necredinciosii; sint convertitzi sau omoritzi. Citeste Quo'ran sa vezi ce zice inainte de a le lua apararea. Nu este acelasi Islam ingaduitor ca pe vremea turcilor. Este unul agresiv de pe vremea Prophetului.
Daca Israelul nu ar avea armata pe care o are, miine ar fi invadata ! Are pe unele locuri doar 40 km. latzime. Dai o fuga de la un cap la altul. Si e numao 0.8 % din teritoriu numai. Arabii il vor numai din motive religioase.... Palestinienii nu sint acceptati de nimeni. Totzi le da cu sutul intre buci, nu au voie sa aiba proprietate in nici o tara araba, nu au dreptul la vot sau cetatenie. Nimeni nu-i vor, dar sint buni in apararea Islamului. Arrafat era cetatean Egiptean 100 %, facut din dragoste si nascut la Cairo. Are el treaba cu palestinienii cum am eu cu femeile papuasoilor

Degringoladeanu din putzul gandirii (...@yeayea.com, IP: 80.138.71...)
2005-07-10 22:07
Re: Ce e val ca Valul trece ! Eu carti cu efect n-am, nici de istorie dar nu mi-a placut tonul

La 2005-07-10 21:45:56, Efect a scris:

> Stiu datele, insa nu m-am mai obosit sa le transcriu pt. Traktorist,
> am lasat cifra 700, aruncata de el. Si i-am spus ca in ~700 si-au
> facut aparitia musulmanii, nu arabii. Dar tot nu a inteles... nu
> stie.

Confuzia pe care o faci e urmatoarea: pe la ~700 nu au "aparut" musulmanii, ci religia numita Islam. E o diferenta. Arabii erau in Orientul Mijlociu de cand erau si evreii (v. Edom in Biblie). Nu stiu ce va aduce toata bulversarea asta in politica mondiala, dar cu siguranta, in tot raul e si un bine: iata inca un subiect numa' bun pentru ca romanashii sa se-jure intre ei pe forumurile virtuale.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00836 sec.