Ziua Logo
  19:23, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-07-08
Marc (...@hotmail.com, IP: 4.159.68...)
2005-07-08 01:21
Stimate Dle Sobru,


"UK se afla in razboi, nu Europa."


"Wishful thinking", domnule Sobru, nimic mai mult. Dv. sinteti un om inteligent si rational, v-am urmarit interventiile. Faceti exceptie, totusi, cind vine vorba de prejudecatile anti-americane sau insultele antievreiesti. Ceea ce nu (pareti sa) intelegeti este ca dincolo de discrepantele de NUANTA dintre SUA si aliatii sai europeni, de care numai noua ne pasa, extremismul islamic ne ameninta pe toti, pur si simplu pentru ca nu sintem extremisti islamici cu totii, ceea ce ne face vinovati in ochii lui Alah.

Credeti ca alianta anglo-saxona a gresit. Dreptul Dv. Dar sa nu va mirati prea tare cind astfel de bombardamente vor avea loc in Germania sau chiar in Franta. Ironic - sau paradoxal - legislatia Franceza este mai dura si mai eficienta, cind vine vorba de pericolul Islamofascist, decit invechitan si excesiv de liberala legislatie Britanica. Retorica politica (politicianista) este una, considerentele practice de securitate sint o alta problema. Si din punctul acesta de vedere, practic, Franta este superioara Marii Britanii! Afirm acest lucru in cunostinta de cauza. Poate Germania este, de asemenea, dar nu posed datele necesare pentru a afirma ceva similar.

Bref, iluzia ca fiind "nice" cu teroristii ne-ar pune la adapost nu este mai mult decit atit, o iluzie. Bin Laden nu a trebuit sa il citeasca pe Machiavelli pentru a intelege adevarul lui "divide et impera". Este instinctul tuturor teroristilor. Dar nu reprezinta o aparare. Nu una viabila. Nu una eficienta pe termen lung.

Sa auzim de bine,
Marc


Farimitza Lambru (...@yahoo.com, IP: 207.44.180...)
2005-07-08 07:55
Re: Marcule,


Cred ca te referi la legile frantujilor. Ce e drept nu-i pacat. De-aicea frantuzii se dau de ceasul mortii cu retorica antibushista, de dincolo se pare ca tin treburile destul de bine in friu, pe sestache. Au legi care le permit sa se bage tare in teroristii virtuali cind e cazul. Englezii inca trebuie sa umble cu manusi, ca daca il scutura pe vreun handicapel cu barba ca cheama la jihad, ii ia la refec politia politicii corecte, ca "e" rasisti.

Imi pare rau de englezi, dar m-au si dezamagit. Spre deosebire de americani, erau preveniti, adica stiau la ce s-ar putea astepta. Ce naiba n-au putut sa infiltreze comunitatile alea de nenorociti sa afle macar ceva, sa protejeze lumea. Mare pacat, zau asa.

Efect (...@yahoo.com, IP: 85.204.222...)
2005-07-08 10:07
Re: Stimate Dle Sobru,

Ce demagogie ieftina.
Pt. ca tu nu esti un "extremist islamic", te faci vinovat in ochii lui Allah...
cata ignoranta.

La 2005-07-08 01:21:54, Marc a scris:

extremismul islamic
> ne ameninta pe toti, pur si simplu pentru ca nu sintem extremisti
> islamici cu totii, ceea ce ne face vinovati in ochii lui Alah.
> 
> 

Nocturnus din Germania (...@netcologne.de, IP: 213.196.198...)
2005-07-08 14:14
Just, d-le Marc!

Aveti perfecta dreptate, d-le Marc! Iar in privinta Germaniei , ce sa mai zicem, daca pina si ministrul de interne Otto Schilly (SPD) se lupta cu autoritatile judecatoresti ("impartiale" carevasazica) dupa ce s-a convins de pericolul real al terorismului - in speta cel islamist. Si da-i si lupta, lupta, cu greu; a se vedea ultimele cazuri de islamisti arestati, judecati chipurile, si apoi lasati liberi "din lipsa de probe suficiente" (probabil rizindu-si in barba de "spiritul de toleranta" al autoritatilor germane). Exista o expresie neaosa (romaneasca) ce caracterizeaza astfel de atitudini lase, pe care insa ma jenez s-o redau. E trist ca mare parte, ca sa nu zic majoritatea occidentalilor nu vad limpede ce pericol ii paste; bine ca macar exista niste jurnalisti curajosi care nu se sfiesc sa spuna lucrurilor pe nume (Udo Ulfkotte in Germania, care a avut si de suferit in justitie din cauza asta, apoi Oriana Fallaci in Italia, s.a.m.d.); si sa nu-i uitam si pe rusi, care au si ei destule de in fruntat de la "luptatorii pentru libertate" ceceni, ce nu se dau inapoi de la atentatele cele mai singeroase si josnice impotriva unor nevinovati.

Sobru (...@yahoo.com, IP: 81.196.220...)
2005-07-08 14:56
marc

In realitate ma intereseaza mai putin "lupta cu Islamul". Pe mine ma intereseaza libertatea. Faptul ca principiile sint incalcate si "razboiul cu terorismul" devine pretext, este pentru mine doar o coincidenta.
Nu ma intereseaza soarta celor care vor sa stea sub dictaturi. O merita. Una este un dusman real, cum a fost URSS si alta unul inventat.
Nu am prejudecati antiamericane. Pana la razboiul din Irak, as fi fost etichetat ca proamerican. Pentru mine insa, lumea nu e un stadion, unde eu trebuie sa tin cu o echipa indiferent de ce face pe teren.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00575 sec.