Ziua Logo
  09:20, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-06-27
basarab (...@yahoo.com, IP: 85.120.11...)
2005-06-27 09:08
Moldovenii au votat Romania la Eurovision!!! , dar votul a fost manipulat in stil stalinist.

Moldovenii au votat Romania la Eurovision!!! , dar votul a fost manipulat in stil stalinist.


Nu conteaza cati sunt, conteaza cine numara = STALIN.

________

www.jurnal.md



Un scandal de amploare legat de sistemul de votare din partea Moldovei a izbucnit, zilele trecute, in urma sosirii acasa a delegatiei noastre de la Eurovision.

Acum cinci zile, baietii de la Zdob si Zdub si-au cerut scuze, intr-un comunicat de presa, in numele tuturor moldovenilor, pentru punctajul acordat reprezentantilor României la Eurovision, care de fapt, se spune ca a fost masluit. Reprezentantii Moldovei la concurs au obtinut 148 de puncte, la o distanta de cinci puncte de Letonia. Daca Moldova ar fi acordat punctaj maxim României sau oricarei alte tari, Zdob si Zdub ar fi ajuns pe locul cinci.

„Rezultatele anuntate de Moldova la Eurovision nu sunt nici pe departe cele adevarate. Ceea ce s-a anuntat oficial este parerea unui juriu constituit ad-hoc, sub pretextul ca la televoting ar fi participat mai putin de 10.000 de persoane", s-a scris in presa, in ultimele zile.

Compania care s-a ocupat de televotingul din Moldova pentru Eurovision — "Intermobcom" — are semnat un contract de confidentialitate cu firma europeana „the Game".

Contactati de JURNaL, reprezentantii "Intermobcom" au refuzat sa dea orice informatie privind numarul de apeluri telefonice si sms-uri inregistrate in cele zece minute cât s-a putut vota dupa finala de la Kiev. "Nu va spunem nimic pentru ca exista un contract de confidentialitate semnat intre noi si compania europeana. si nici nu cred ca mai are rost sa insistati pentru ca aceste rezultate nu vor fi facute publice niciodata", ne-au spus reprezentantii "Intermobcom", care nu erau la curent ca in alte tari aceste rezultate au fost facute publice inca de a doua zi dupa finala.

„Ebu hotaraste!"

S-a vehiculat ca din partea Moldovei ar fi votat un juriu format ad-hoc, in frunte cu Ilie Telescu, care ar fi oferit 12 puncte reprezentantilor Letoniei in defavoarea republicii noastre. "Nu este adevarat. s-a votat prin televoting. a existat, intr-adevar, un juriu de rezerva pentru finala de la Kiev, insa toate tarile participante au avut un astfel de juriu care a transmis rezultatele sale comisiei de apreciere „the Game". aceasta este procedura ceruta de EBU pentru ca, in cazul in care se intâmpla ceva cu liniile telefonice, voturile sa fie in regula. EBU hotaraste când si daca trebuie sa ia in considerare votul specialistilor", ne-a marturisit Vasile Duca, membru al comitetului organizatoric din cadrul teleradio Moldova. România pe primul loc.

Desi reprezentantii teleradio Moldova declara ca au fost luate in calcul doar voturile telefonice si sms-urile, deocamdata nimeni nu a putut demonstra acest lucru. Nici chiar "Intermobcom", care refuza sa faca orice declaratie pe marginea acestui subiect.

Cert este ca in Moldova a existat un juriu care s-a intrunit in ajunul finalei Eurovision, sâmbata, 21 mai, la la ora 15.00, la televiziune si au vizionat materialele fiecarei tari dupa care au acordat note. Votul nu a fost secret, fiecare membru al juriului notând tara favorita. "Din câte stiu eu, conform voturilor noastre invingatori au iesit cei mai buni: România — pe primul loc, dupa care Israel, serbia/Muntenegru, Elvetia", ne-a declarat Vlad Gorgos, producatorul formatiei Millenium si unul din membrii juriului. Din juriul de specialitate pentru finala concursului european de muzica a facut parte Ilie telescu (care nu a avut drept de vot – n.r.), Vlad Gorgoz, andrei sava, teodor Radulescu, traianus, anatol Caciuc, Vlad Micos, Ion Chiorpeg. Pâna la obtinerea unui raport din partea „the Game", nimeni nu poate da un raspuns clar daca au fost luate in calcul votul prin telefon, votul juriului sau 50x50.

Banii inapoi!

Mai multi cititori ai JURNaLULUI continua sa sune la redactie, contestând modul de acordare a punctajelor si punând sub semnul indoielii valabilitatea televotingului din partea Moldovei. „Juriul a votat impotriva natiunii române si a tarii sale. Pentru mitocania, infantilitatea si gogomania admise, cer demisia lui Ilie telescu si, de asemenea, insist sa fie facuta publica lista membrilor juriului, precum si criteriile pe care s-au bazat atunci când au votat pentru Letonia in defavoarea Moldovei. Ne-au jignit!", s-a aratat indignat Nelu Jalba. Daca tinem cont de faptul ca, la semifinala de la Kiev, Moldova nu a acordat nici un vot Letoniei, s-ar parea ca publicul are toate motivele sa se indoiasca de corectitudinea votului. "aici sunt si factori subiectivi. La finala concursului audienta fata de semifinala a fost dubla. Nu se stie exact ce auditoriu a votat pentru Letonia. in semifinala s-a votat mai mult pentru a se califica in finala, iar in finala publicul si-a acordat deja votul dupa preferinte. La noi nu se stie ce public a votat mai mult", a mai spus Vasile Duca, tinând sa precizeze ca nimeni nu cunoaste baremul numarului de apeluri intrunit pentru a fi validate voturile prin telefon.

"Voturile noastre n-au fost luate in seama. atunci sa-mi spuneti de ce am votat eu de patru ori pentru Luminita&sistem? Unde s-au dus banii mei de pe aceste voturi? Rog organizatorii si Moldtelecomul sa-mi inapoieze banii", ne-a declarat telefonic Veronica Rusu din Chisinau. Maestru in arta.

________

BBC : Cu cine au votat moldovenii la Eurovison

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2005/06/050614_eurovision_moldova.shtml

14 Iunie, 2005 - Published 18:56 GMT

Alexandru Cantar
corespondent BBC la Chisinau

Cu cine au votat moldovenii la Eurovison?

________
Moldova la zi:

http://azi.md/news?ID=34759


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00807 sec.