Ziua Logo
  21:28, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-08-15
Pribeagul (...@yahoo.com, IP: 78.96.66...)
2009-08-16 08:18
@ Calugaru

Neajunsurile si neimplinirile, batutul pasului pe loc, sunt legate de dirijor, de conducerea jalnica a tarii. Pina la un punct situatia este de inteles: dupa 89, s-a dat drumul la jaf si oamenii au fost ocupati cu acesta intrecere.

Oamenii nostrii politici sint, in general, si oamenii de afaceri. Ce afaceri fac? Suptul la tita statului, infulecarea bugetului, vlaguirea poporului, si importurile. Importurile asigura cistiguri dupa cum doresc coerciantii, cistiguri suportate tot de cei multi.

Daca importurile asigura cistigurile dorite, de ce oamenii nostrii de afaceri sa-si mai bata capul cu productia? Asa am ajuns sa nu mai facem aproape nimic in tara . Daca ar fi posibil politicienii si minunatii nostrii oameni de afaceri i-ar pune pe americani sa ne curete haznalele.

In comparatie cu lipsa de actiune din ultimii 20 de ani, putem spune ca, pe linga si mari neajunsuri, periada anilor 1960-1990, deci treizeci de ani, dupa ce tara a scapat de jaful sovietic, a fost o perioada de mari realizari ale poporului roman. Ramii uimit cind te gindesti la cite lucrari s-au putut face: locuinte, scoli, spitale, sosele, intreprinderi, combinate, canale, metrou, hidrocentrale, centrala nucleara, Casa Poporului; lucrari in strainatate: locuinte, fabrici, combinate, sosele. Toate facute, in principal, de romani.

Noile generatii scolite de muncitori, maistrii, tehnicieni, ingineri au inceput sa inoiasca tara . Ciclul cecetare, invatamint, productie incepuse sa funcioneze.

In agricultura se cultiva fiecare palma de pamint. Mecanizarea, irigatiile incepuse sa dea roade.

Acestea, dupa mine, inseamna cultura si civilizatie, elementele care fac o tara... tara. Adica: familie, scoala, munca, satisfactia muncii.

Acum... nu mai putem face aproape nimic in tara . Milioane de romani isi cauta fericirea aiurea.

Care-i cauza aceste-i neputinte? Raspunsul este unul singur: Romania a fost condusa in ultimii 20 de ani de niste nevolnici.

Trebuie sa ne revenim. Cu jaful... s-a cam terminat. Avem de condus o tara. Altfel: Tara mea, grele si mari nenorociri te asteapta!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00674 sec.