Ziua Logo
  19:16, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-06-23
toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 81.181.126...)
2005-06-23 09:18
o tragedie mai veche vs. tragedia de la Tanacu


In urma cu cativa ani , cand politia olandeza a hotarat sa repatrieze un grup de romani imigranti ilegali , i-au pus unuia banda deziva la gura pe perioada calatoriei cu avionul . Banda care a fost pusa i-a astupat aproape complet caile respiratorii si din lipsa de oxigen a intrat in coma . Cand si-a revenit , leziunile cerebrale erau ireversibile si omul a ramas paralizat . Presa abia daca scris de vreo 2 ori . Nici GA n-a sarit sa spuna "practicile abuzive , dubioase ale politiei olandeze" nici cu alte expresii bombastice nu l-am auzit . Nici presa n-a facut isteria de acum .

In acest caz nu e vorba de nici o crucificare . A fost vorba de imobilizarea unei persoane agitate , imobilizare la care s-au folosit niste scanduri si probabil franghie sau lanturi . Probabil ca aceasta imobilizare a fost facuta neprofesionist . In spital ar fi fost tinuta in camasa de forta . Nimeni n-a avut intentia sa o omoare pe maicuta respectiva . Toti au vrut sa o ajute . Expresiile bombastice folosite de presa sau de unii cititori te lasa fara replica . Probabil ca preotul va ajunge la inchisoare conform legilor . Pentru multi nici nu e suficient , probabil ca vor sa-l linseze si sa-i bea sangele .


Cele doua cazuri sunt asemanatoare . Despre primul cred ca multi nici nu stiu pentru ca a trecut prin presa aproape neobservat .










Olive (...@yahoo.com, IP: 80.97.105...)
2005-06-23 10:11
Re: o tragedie mai veche vs. tragedia de la Tanacu

Draga Toni, nici nu-ti poti inchipui ce bucurie mi-au produs vorbele tale, caci aveam impresia ca sunt singura din tara asta care simt compatimire pentru bietul preot. Poate si faptul ca stiu ce abuzuri se comit in spitalele de psihiatrie - in materie de imobilizat bolnavii agitati - ma determina sa acord circumstante atenuante preotului Daniel si celor patru maici. Acest preot are ceva tragic in figura de ascet cat si in personalitatea lui, si chiar inocenta lui Aleosa Karamazov din romanul lui Dostoievski. Imi este foarte mila de el ! Imi aminteste chiar si de supliciul lui Isus, cand cei care-l primisera cu ramuri de palmieri, in Duminica Floriilor, aruncau cu pietre in el si-l batjocoreau, dupa numai o saptamana.

Nitu Rodica (...@yahoo.com, IP: 82.208.142...)
2005-06-23 10:28
Re: o tragedie mai veche vs. tragedia de la Tanacu

La 2005-06-23 10:11:05, Olive a scris:

> Draga Toni, nici nu-ti poti inchipui ce bucurie mi-au produs vorbele
> tale, caci aveam impresia ca sunt singura din tara asta care simt
> compatimire pentru bietul preot. Poate si faptul ca stiu ce abuzuri
> se comit in spitalele de psihiatrie - in materie de imobilizat
> bolnavii agitati - ma determina sa acord circumstante atenuante
> preotului Daniel si celor patru maici. Acest preot are ceva tragic in
> figura de ascet cat si in personalitatea lui, si chiar inocenta lui
> Aleosa Karamazov din romanul lui Dostoievski. Imi este foarte mila de
> el ! Imi aminteste chiar si de supliciul lui Isus, cand cei care-l
> primisera cu ramuri de palmieri, in Duminica Floriilor, aruncau cu
> pietre in el si-l batjocoreau, dupa numai o saptamana.
> Olga draga, in privinta metodelor din spitalele de psihiatrie mai ales din orasele mici ai perfecta dreptate si vorbesc in cunostiinta de cauza caci am avut o ruda acolo si trei saptamani am fost zilnic, sa te fereasca Dumnezeu ce se intelege in aceste spitale din orasele prin tratament psihiatric.Cand l-am auzit pe pshihiatrul Florin Tudose spunand ca nu se mai foloseste camasa de forte, nu stiam ce sa fac: sa rad sau sa plang?Dar asemanarea cu Aliosa este fortata, acest Daniel a avut trufia sa creada ca poate face ce a facut Isus, iar la emisiunea OTV tot timpul sugera ca daca cineva se leaga de el, loveste in Biserica si ca ar fi de fapt o actiune impotriva Bisericii, ori un om nu este Biserica.Nu stiu ce se intampla in societatea noastra, aduneti-va aminte de satul din Oltenia unde au dezgropat un mort, i-au ars inima si au baut cenusa, totul sub privirile aprobatoare ale preotului local.Stiu ca impotriva satenilor a inceput un proces, dar preotul respectiv a fost macar mustrat de superiorii sai ca a acceptat si tolerat o asemenea grozavie?

Olive (...@yahoo.com, IP: 80.97.105...)
2005-06-23 11:31
Re: o tragedie mai veche vs. tragedia de la Tanacu

Cunosc bine sistemul, intrucat am lucrat in el. A dat bunul Dumnezeu si am plecat in alta parte, caci altfel faceam si eu o "boala profesionala", ca majoritatea psihiatrilor - inclusiv Florin Tudose. Nu am vazut decat inceputul emisiunii de aseara de pe OTV, nu am suportat. Am schimbat dupa rugaciunea preotului. Nu vreau sa spun ca este complet nevinovat, dar cred cu tarie ca actiunea lui nu a fost premeditata. Arestarea lor mi se pare ilogica, exagerata. Ei nu sunt Patriciu sa gaseasca sustinere politica si intelegere la procurori.

Nitu Rodica (...@yahoo.com, IP: 82.208.142...)
2005-06-23 11:42
erata

La 2005-06-23 10:28:37, Nitu Rodica a scris:

> La 2005-06-23 10:11:05, Olive a scris:
> 
> > Draga Toni, nici nu-ti poti inchipui ce bucurie mi-au produs vorbele
> > tale, caci aveam impresia ca sunt singura din tara asta care simt
> > compatimire pentru bietul preot. Poate si faptul ca stiu ce abuzuri
> > se comit in spitalele de psihiatrie - in materie de imobilizat
> > bolnavii agitati - ma determina sa acord circumstante atenuante
> > preotului Daniel si celor patru maici. Acest preot are ceva tragic in
> > figura de ascet cat si in personalitatea lui, si chiar inocenta lui
> > Aleosa Karamazov din romanul lui Dostoievski. Imi este foarte mila de
> > el ! Imi aminteste chiar si de supliciul lui Isus, cand cei care-l
> > primisera cu ramuri de palmieri, in Duminica Floriilor, aruncau cu
> > pietre in el si-l batjocoreau, dupa numai o saptamana.
> > Olga draga, in privinta metodelor din spitalele de psihiatrie mai ales din orasele mici ai perfecta dreptate si vorbesc in cunostiinta de cauza caci am avut o ruda acolo si trei saptamani am fost zilnic, sa te fereasca Dumnezeu ce se intelege in aceste spitale din orasele prin tratament psihiatric.Cand l-am auzit pe pshihiatrul Florin Tudose spunand ca nu se mai foloseste camasa de forte, nu stiam ce sa fac: sa rad sau sa plang?Dar asemanarea cu Aliosa este fortata, acest Daniel a avut trufia sa creada ca poate face ce a facut Isus, iar la emisiunea OTV tot timpul sugera ca daca cineva se leaga de el, loveste in Biserica si ca ar fi de fapt o actiune impotriva Bisericii, ori un om nu este Biserica.Nu stiu ce se intampla in societatea noastra, aduneti-va aminte de satul din Oltenia unde au dezgropat un mort, i-au ars inima si au baut cenusa, totul sub privirile aprobatoare ale preotului local.Stiu ca impotriva satenilor a inceput un proces, dar preotul respectiv a fost macar mustrat de superiorii sai ca a acceptat si tolerat o asemenea grozavie?
>scueze, draga Olive, nu Olga 
> 

Olive (...@yahoo.com, IP: 80.97.105...)
2005-06-23 12:05
Re: erata

Nu coteaza, nici nu remarcasem. Aud la radio din 30 in 30 de minute stirea "bomba" cu arestarea preotului si maicilor si ma intreb, de ce sunt ziaristii asemenea hienelor care adulmeca un cadavru "proaspat" ?! Zilnic auzim si vedem la TV numai despre crime abominabile, violuri, talharii, incesturi, iar acum media parca ar fi capatat o adevarata mana cereasca, ceva nemaiauzit si nemaivazut !! Va spun eu, asta seamana mai mult cu o reactie paradoxala, decat cu indignarea sincera.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00675 sec.