Ziua Logo
  19:21, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-06-23
enzo din Bucuresti (...@pcnet.ro, IP: 82.78.157...)
2005-06-23 00:10
totul trebuie judecat drept si obiectiv

Nu pot fi de acord in totalitate cu dvs, dle Andreescu, deoarece intr-o anumita parte a articolului incercati sa bagatelizati anumite practici ortodoxe seculare. Ma refer la actul tamaierii si la rolul lui, pe care dvs l-ati bagatelizat in articol. Tamaierea reprezinta un act autentic si multimilenar de purificare, confirmat in mod sintetic si de intelepciunea populara (a fugi ca ------ de tamaie). Daca la asta mai adaugam si referirile din scrierile voluminoase ale lui Mircea Eliade, rezulta ca ati facut o eroare importanta.
Un alt aspect important pe care doresc sa-l scot in evidenta despre una din tezele sustinute cu ardoare de dvs il voi formula printr-o intrebare, la la care m-as simti onorat daca mi-ati raspunde intr-un fel vreodata: Considerati ca, daca in acest moment Biserica era separata de stat, crima de la Tanacu nu s-ar mai fi produs ???

observator36 (, IP: 82.76.45...)
2005-06-23 10:02
Re: totul trebuie judecat drept si obiectiv

Oare stie omul ce este drept si obiectiv fara ajutor de la Dumnezeu?
Eu cred ca neferictul ala de preot si calugaritele erau niste amatoare in ale exorcizarii caci am vazut cu ochii mei ce fac cei intr-adevar posedati.
si intr-adevar schizofrenia nu poate sta mana in mana cu viata monahala caci intr-adevar acolo nu se baga multi sa...exorcizeze. Poate doar IIsus in persoana. Ne aducem aminte ca si El a vindecat posedati si ucenicii L-au intrebat de ce ei nu pot face asta? Si IIsus a replicat . Asta se face numai prin post si rugaciune. Adica o disciplina spirituala exacta prin care sa poti sa cotrolezi ceea e se petrece acolo si sa fii intr-adevar un canal de manifestare a milei lui Dumnezeu. Ori dupa cum am vazut preotul ala era ciar sarac cu duhul si mai are el insusi multe de trecut pana sa ajunga sa faca exorcizari. Exorcizari se fac in multe locuri in Romania si se fac cu succes.si de catre preoti intr-adear cu har si aflati intr-adevar in consonanta cu Dumnezeu .Si apoi am zarit una din maicute cand au filmat-o si i-au pus reporterii o intrebare. Era cam nervoasa!!!! Pana si reporterul a intrebat-o" Nu sunteti cam nervoasa pentru o calugarita?"
Pai ne intrebam acum cum putea o fiinta ca asta sa faca exorcizari cand ea e ... nervoasa. Furia caci despre ea e vorba nu are de-a face cu pacea si lumina divina ba.. dimpotriva. Daca voiau sa faca asta ei insisi trebuiau sa stea langa fata aia in post si rugaciune non-stop... Nu s-o lase acolo legata sau aruncata .. deci amatori care nu au ce cauta in dirijarea unor ritualuri de exorcizare care in traditia ortodoxa sunt foarte puterice intr-adevar si cu rezultate remacabile. Dar.. nu orice neavizat poate sa se incumete la asa ceva. Iar BOR-ul isi da cu stangl in dreptul caci stiu prea bine ca aceste ritualui de exorcizare exista si unt cat se poate de oficiae n practica preotilor. Ca sa se spele pe maini in asa oribil mod inseama ca nu recunosc ca ritualurile acelea ar fi valabile. Ceea ce est fals. Moliftele Sfntului Vasile si Maslu si poate si altele de genul lor sunt unele din cele mai puternice ritualui de exorcizare din ortodoxie pe care acum BOR le... NEAGA!! Un medic chirurg cand face o operatie STIE si VEDE ce se petrece cu pacientul. Aici un preot trebuie sa STIE, dar NU VEDE deci trebuie sa fie pregatit caci cu ceea ce se confrunta nu este previzibil.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00570 sec.