Ziua Logo
  17:23, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2005-06-20
Pacuraras (, IP: 80.97.171...)
2005-06-20 15:13
Un cor antic...sau despre sfarsitul ortodoxiei in Ro.

Constat ca unii domni precum si-o doamna forumista freamata de incantare la gandul ca iata, a sosit vremea implinirii dorintei lor fierbinti ca Biserica Ortodoxa Romana sa dispara.
Valorificand o intamplare nefericita in care un muritor cazut in pacatul trufiei a smintit niste femei si a ucis o alta, acesti oameni generalizeaza judecata lor de wishful thinking asupra tuturor credinciosilor ortodocsi.
Generalizarea aceasta interesata in rau - niciodata in bine - e o metoda marshava curent folosita de cativa forumisti de varii tabere, impotriva careia eu am crezut de buna cuviinta sa intervin atunci cand a fost instrumentata impotriva celor de alta credinta si de alta etnie decat a mea...Fie ca a fost vorba de tigani, fie de unguri, fie de evrei...
Recunosc ca uneori am fost atat de manios impotriva acelora ce foloseau aceasta tehnica ticaloasa incat am uitat de regulile bunei cuviinte.
Cu atat mai mult intervin acum, cand e vorba de neamul meu...O fac, e drept, cu furie rece dar incercand sa ma pastrez in limitele civilitatii.
Si am sa raspund pe rand acelora ce iata, par a fi alcatuit un cor de bucurie grotesca...

Domnule Traktoriste...Bucura-te ca eforturile dumitale de a spune lucruri caraghioase sunt rasplatite, cel putin din partea mea.Uneori reusesti sa ma faci sa zambesc la bufoneriile dumitale.Cu toate astea, nu esti foarte original.Un fel de Doro provocator pe invers, chiar daca mai caraghios.

Doamna Olga...dumneavoastra am sa va raspund cu o intrebare, la sfarsitul postarii mele.

Bade Paul din Ohio.....nu mai departe decat ieri, atunci cand eu deplangeam unele dintre pacatele natiei, cum sunt pizma, ranchiuna, idolatria, cameleonismul si iresponsabilitatea ce la rastimpuri ne bantuie, dumneata gaseai de cuviinta a-mi da lectii, tocmai din Ohio, despre cum sa fiu patriot IN TARA MEA.Romania.
Ma acuzai bade Paule ca generalizez si extind asupra natiei intregi unele practici asasine si fratricide.Nu generalizam deloc.
Doar regretam ca faptele unor haite de ticalosi din neamul meu - ce in numele unor diferente de opinii politice, de rasa, de credinta, de culoare a pielii si orice au mai putut gasi - si-au urmat pana la ultima picatura de sange instinctele fratricide.
Si in subtext regretam ca pare ca nu s-a invatat o lectie amara.
Astazi aceleasi instincte fratricide sunt urmate - de catre unii printre care inca nu indraznesc sa te numar - pana la ultima picatura de scuipat , de limfa sau de venin in numele, de exemplu , al diferentei de religie sau de opinie politica.
Iata ca astazi bade Paule, dumneata iti versi bucuria deshucheata asteptand sfarsitul ortodoxiei in FOSTA dumitale tara.Generalizand fapta nebuneasca a unui smintit asupra tuturor credinciosilor ortodocsi.Care intamplator - ori ba - formeaza 86% din FOSTA dumitale natiune.
N-am sa-ti dau dumitale nici o socoteala de cum inteleg sa fiu eu nationalist in tara in care urmasii mei vor trai si vor muri, si se vor naste si vor trai si vor muri....urmand astfel pana la sfarsitul vremilor.
Am sa-ti supun atentiei insa - dumitale si tuturor celor ce proclama extremismul si intoleranta fara rest a majoritatii romanilor ortodocsi - rezultatele unui sondaj de opinie.
Pentru a vedea cum se AUTODEFINESTE natiunea romana astazi.
Sondajul se numeste ''Intoleranta, discriminare si autoritarism in opinia publica''. Dateaza din sept. 2003 si-l gasiti la www.gallup.ro
La intrebarea '' cine face parte din natiunea romana '', s-a raspuns astfel :
Despre persoanele care traiesc în Romania si au alta religie decat cea ortodoxa, 86% dintre cetatenii Ro. considera ca FAC PARTE din natiunea romana iar 6% ca nu fac parte.Si aici si la chestiunile celelalte, restul de procente pana la 100% nu stiu ce sa raspunda.
82 % dintre repondenti considera ca romanii ce traiesc in afara granitelor fac parte din natiunea romana in timp ce 10% considera ca acestia nu fac parte.
Despre evrei - 73% dintre romani considera ca fac parte din natiunea romana, 17% cred ca nu fac parte.
Despre tigani - 73% cred ca fac parte, 19% spun ca nu fac parte din natiunea romana.
Despre ungurii din Ro - 67% dintre romani considera ca fac parte si ei din natiunea romana, 23% cred ca nu fac parte .
Persoane de alta nationalitate- 66% dintre cetatenii ro. cred ca fac parte, 24% nu fac parte.
Sigur, mai exista intrebarea in ce masura cei in discutie (dispersati, alte nationalitati, alte credinte) considera ei insisi ca fac parte din natiunea romana.
E o intrebare ce probabil nu da bine intr-un sondaj de opinie.
Dar e o intrebare pe care cu respect i-o adresez doamnei Olga.
Dumnevoastra doamna, ce credeti?
Cam cati dintre cei de alta religie, alta etnie sau alta cetatenie se considera ca facand parte din natiunea romana?
Mai multi sau mai putin procentual decat majoritatea romanilor ale caror opinii le-am reprodus mai sus?
Gresesc majoritatea romanilor ?Caci daca majoritatea celor in cauza n-ar considera ca fac parte din natiunea romana, e evident ca parerea majoritatii romanilor e gresita..
Inchei citand concluzia acestui chestionar.
''Pentru majoritatea populatiei conceptul de natiune este mai cuprinzator decat cel de nationalitate (etnie), tendinta DOMINANTA la nivelul opiniei publice fiind de a include in definitia natiunii romane si persoanele de alta etnie care traiesc pe teritoriul tarii noastre. Altfel spus, termenul de natiune este conceput de majoritate ca unul politic, tinand de apartenenta la un anumit teritoriu si nu de caracteristicile culturale.''
Studiul e mai lung si recomand tuturor celor care vor sa se lamureasca asupra mult clamatului extremism romanesc sa-l citeasca.
Sunt si alte cifre acolo pe care domnul Gabriel Andreescu de exemplu, vazand doar - considerabil mai putin de - jumatatea goala a peharului, le considera catastrofale...
Mie insa mi-au atras atentia inca niste rezultate :
de exemplu 82% se pronunta pentru economia de piata vs. 5 % impotriva.
Sau la intrebarea daca tiganii sa-si mentina obiceiurile sau sa renunte si sa le urmeze pe ale romanilor 59% sunt de parere sa si le pastreze iar 29% sa renunte..
La aceeasi intrebare cu referire la imigranti - 61 % sa-si pastreze obiceiurile, 23% sa renunte.
Daca prin aceasta postare am umbrit cumva bucuria acelora ce proclama sfarsitul ortodoxiei la romani, imi pare rau pentru ei.


CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2005-06-20 15:52
Re: Un cor antic...sau despre sfarsitul ortodoxiei in Ro.

La 2005-06-20 15:13:28, Pacuraras a scris:

Recunosc ca uneori am fost atat de manios impotriva acelora ce foloseau aceasta tehnica ticaloasa incat am uitat de regulile bunei cuviinte.
Cu atat mai mult intervin acum, cand e vorba de neamul meu...O fac, e drept, cu furie rece dar incercand sa ma pastrez in limitele civilitatii.
Si am sa raspund pe rand acelora ce iata, par a fi alcatuit un cor de bucurie grotesca...

______________


Sa n-ai nici un resentiment nene Pacurarasule. Nici unul. Vezi dumneata ? Conflictele se poarta la maxima de intensitate oriunde ar fi ele si oricum s-a desfasura. Daca lupti la baioneta omori la baioneta. Daca lupti in ring, dai cu pumnul pina celalat pica. Daca te bati in cuvinte o faci la maxima de intensitate pentru ... asa !, ca veni vorba !, pentru ce ? Zicea cineva undeva ca vorba dulce mult aduce ! Da, si io sunt de acord, dar, dar, dar, cel care o aude sa nu fie drac ! Dracii devin mai draci atunci cind le vorbesti cu binisorul si pe tonul smereniei. Vezi efectul asupra lui Paulica. Si nu numai. Prelegera dumitale e de bun simt si mi-a mers la suflet, dar sa nu te astepti ca hienele sa nu mai latre. Au in singe latratul, scuipatul, inveninatul. Dar, avem si noi o satisfactie : cind ii vedem cum ne ataca ceea ce avem mai sfint in noi - ortodoxia - avem si evidenta satanei. O vedem in hidosenia ei cea mai crunta. Macar cu atita sa ne multumim. Nu-i de-colo. Stai pe-aproape si ai sa-i vezi cum vin dupa sutana mea ! Ho-ho-hooo ! Si - o vorba de-a mea - a fi roman e o intimplare. A fi Roman, e lucru mare !

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 80.97.171...)
2005-06-20 16:32
Domnule Calugare...

Eu cred ca nu trebe sa ne spariem chiar asa..:)
Nu cred ca avem de-a face cu draci pe acest forum...:)
Ci cu oameni.Chiar daca uneori poarta si schimba masti de pixeli...
Si eu cred domnule Calugare ca nu exista oameni rai, numai oameni inraiti.
Si ma gandesc acuma ca poate badea Paul nu trebe judecat atata de aspru..Cine stie cat va fi suferit in fosta lui tara de amar..Poate n-a mai suportat o soarta pe care unii i-o facusera - ca mai tuturor - rea in tara si s-a dus sa-si cate o soarta mai buna in alt pamant...
Ceea ce ma nedumereste este de ce gasindu-si o soarta mai buna dumnealui s-a inrait impotriva celorlalti..
Dar poate ca retraieste o veche trauma si in fiecare om cu care nu e de acord vede vechiul dumisale dusman ce l-o fi facut sa nu mai suporte a trai in tara in care mortii dumisale sunt ingropati..
Poate ca badea Paul retraieste si repeta traumatic - cautandu-si presupusi dusmani - o lupta cu comunistii si KGB-ul pe care in vremuri de demult fie a refuzat-o, fie n-a castigat-o..
Sau cine stie domnule Calugare?
Oricum, poate ca acest om e mai degraba de inteles si de compatimit.


La 2005-06-20 15:52:20, CALUGARUL a scris:

> Dracii devin mai draci atunci cind le vorbesti cu
> binisorul si pe tonul smereniei. Vezi efectul asupra lui Paulica. Si
> nu numai. Prelegera dumitale e de bun simt si mi-a mers la suflet,
> dar sa nu te astepti ca hienele sa nu mai latre. Au in singe
> latratul, scuipatul, inveninatul. Dar, avem si noi o satisfactie :
> cind ii vedem cum ne ataca ceea ce avem mai sfint in noi - ortodoxia
> - avem si evidenta satanei. O vedem in hidosenia ei cea mai crunta.
> Macar cu atita sa ne multumim. Nu-i de-colo. Stai pe-aproape si ai
> sa-i vezi cum vin dupa sutana mea ! Ho-ho-hooo ! Si - o vorba de-a
> mea - a fi roman e o intimplare. A fi Roman, e lucru mare !
> 

Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 65.27.212...)
2005-06-20 19:48
Re: Domnule Calugare...Mai "Pacuraras"

Apreciez compasiunea ta "crestina". Vad ca te aduni cu cei cu care te asemeni :+, CALUGARUL si cei de aceeasi teapa. Bravo voua!La 2005-06-20 16:32:07, Pacuraras a scris:

> Eu cred ca nu trebe sa ne spariem chiar asa..:)
> Nu cred ca avem de-a face cu draci pe acest forum...:)
> Ci cu oameni.Chiar daca uneori poarta si schimba masti de pixeli...
> Si eu cred domnule Calugare ca nu exista oameni rai, numai oameni
> inraiti.
> Si ma gandesc acuma ca poate badea Paul nu trebe judecat atata de
> aspru..Cine stie cat va fi suferit in fosta lui tara de amar..Poate
> n-a mai suportat o soarta pe care unii i-o facusera - ca mai tuturor
> - rea in tara si s-a dus sa-si cate o soarta mai buna in alt
> pamant...
> Ceea ce ma nedumereste este de ce gasindu-si o soarta mai buna
> dumnealui s-a inrait impotriva celorlalti..
> Dar poate ca retraieste o veche trauma si in fiecare om cu care nu e
> de acord vede vechiul dumisale dusman ce l-o fi facut sa nu mai
> suporte a trai in tara in care mortii dumisale sunt ingropati..
> Poate ca badea Paul retraieste si repeta traumatic - cautandu-si
> presupusi dusmani - o lupta cu comunistii si KGB-ul pe care in
> vremuri de demult fie a refuzat-o, fie n-a castigat-o..
> Sau cine stie domnule Calugare?
> Oricum, poate ca acest om e mai degraba de inteles si de compatimit.
> 
> 
> La 2005-06-20 15:52:20, CALUGARUL a scris:
> 
> > Dracii devin mai draci atunci cind le vorbesti cu
> > binisorul si pe tonul smereniei. Vezi efectul asupra lui Paulica. Si
> > nu numai. Prelegera dumitale e de bun simt si mi-a mers la suflet,
> > dar sa nu te astepti ca hienele sa nu mai latre. Au in singe
> > latratul, scuipatul, inveninatul. Dar, avem si noi o satisfactie :
> > cind ii vedem cum ne ataca ceea ce avem mai sfint in noi - ortodoxia
> > - avem si evidenta satanei. O vedem in hidosenia ei cea mai crunta.
> > Macar cu atita sa ne multumim. Nu-i de-colo. Stai pe-aproape si ai
> > sa-i vezi cum vin dupa sutana mea ! Ho-ho-hooo ! Si - o vorba de-a
> > mea - a fi roman e o intimplare. A fi Roman, e lucru mare !
> > 
> 
> 

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2005-06-20 20:37
Re: Domnule Calugare...Mai "Pacuraras"

La 2005-06-20 19:48:12, Paul din Ohio a scris:


Apreciez compasiunea ta "crestina". Vad ca te aduni cu cei cu care te asemeni :+, CALUGARUL si cei de aceeasi teapa. Bravo voua!


____________________


Hit the Road Paul and don'tcha come back
No more no more no more no more,
Hit the Road Paul and don'tcha come back no more

Now baby, listen baby, don't you treat me this-a way
'Cause I'll be back on you' ass some day,
Don't care if you do, cause it's understood,
You ain't got no mind, you just ain't no good
Well I guess if you say so
I'll kick you' butt and pack my things and go


Ray Charles


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00826 sec.