Ziua Logo
  22:13, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-06-27
Anca2008 din Canada (...@aol.com, IP: 69.70.250...)
2008-06-27 19:51
Adevarul doare

Ne doare pe noi ortodocsii pentru ca trebuie sa admitem cit de mult s-a intins lepra tradarii in biserica noastra. Iustin Pirvu nu face altceva decit sa taie rana plina de infectie ca sa iasa puroiul la lumina si rana sa se vindece. Procesul e dureros dar necesar. Sfintia Sa nu se adreseaza nici ineptilor de pe forum nici posesorilor de cutii craniene goale. Se adreseaza celor carora le pasa si care nu au cum sa nu ii dea dreptate. Pe ei ii avertizeaza.
Dar ii doare si pe vinzatori, yesmani, cotrofelnite si alte specimene care il citesc si simtindu-se vizati au nevoie sa riposteze pentru a-si amuti constiintele. Insa injurind pe batrin n-o sa-si gaseasca linistea, pentru ca insultele nu schimba adevarul si nici nu inchide gurile celor care vorbesc din iubire.
Si chiar daca el ar tacea, pietrele ar vorbi.

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-06-27 20:39
Re: Adevarul doare

La 2008-06-27 19:51:09, Anca2008 a scris:


Iustin Pirvu nu face altceva decit sa taie rana plina de infectie ca sa iasa puroiul la lumina si rana sa se vindece. Procesul e dureros dar necesar. Sfintia Sa nu se adreseaza nici ineptilor de pe forum nici posesorilor de cutii craniene goale. Se adreseaza celor carora le pasa si care nu au cum sa nu ii dea dreptate. Pe ei ii avertizeaza.


__________


O iei prea tare-n pintece, Ancutzo, tataie ! Ce-are de-a face Iustin Pirvu cu gilceava asta ? Saracul Sfintitul Parinte s-a trezit cu o droaie de jurnalisti pe capul lui, care mai de care de la un ziar mai zmeker ca altul, sa-l ia la intrebari si sa se vaite (in fuctie de clientela pentru care scrie) ca : "aoileoooo, parinteee, se duce de ripa ortodoxiaaa, breee ! uite ce-a facut Corneanuuu !" Pacat ca Iustin Pirvu nu face precum facea parintele Cleopa cind veneau la el tot felul de aiuriti sa-l impresioneze pe cu alarme de tot felul de genul : "s'-alege prefu' de ortodoxie, parinteee !" Cleopa le arata bita lui ciobaneasca si le zicea : "Baa !, vezi tu paru ista ? Il rup pe schinarea ta ! Ba !, cum vii tu la mine sa-mi vorghesti de una si de alta de ce se intimpla in inima Sfintaaa ! Sfintaaa, baaaa, a bisericii noastre ?" Asa le raspundea Parintele Cleopa, veshnica lui pomenire !, si mi ti-i linistea mintenash pe toti zapacitii astia care fug dupa senzatii si scandal.

Anca2008 din Canada (...@aol.com, IP: 69.70.250...)
2008-06-27 20:50
Re: Adevarul doare

La 2008-06-27 19:51:09, Anca2008 a scris:

Herut, imi pare sincer rau sa constat dar nu esti prea profund in observatii. Cum poti sa te intrebi ce are Iustin Pirvu cu toate astea? Ma faci sa cred ca nu esti cu adevarat ortodox daca nu stii cita nevoie e astazi de marturisire! Aici nu avem de-a face cu 'o simpla gilceava' cum spui tu, ci vorbim de o adevarata tragedie care ameninta ortodoxia. Daca tu nu realizezi acest lucru inseamna ca nu simti ortodox!
Iar cind la parintele Cleopa veneau unii si spuneau ce spuneau iar el le raspundea ce le raspundea, tradarea din interior nu atinsese limitele de astazi. Macar si numai pentru faptul ca pe atunci traia inca Patriarhul Teoctist care oricite gesturi controversate o fi facut, a aparat ortodoxia romana atit cit i-a stat in puteri.

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-06-27 20:59
Re: Adevarul doare

La 2008-06-27 20:50:06, Anca2008 a scris:


Herut, imi pare sincer rau sa constat dar nu esti prea profund in observatii. Cum poti sa te intrebi ce are Iustin Pirvu cu toate astea? Ma faci sa cred ca nu esti cu adevarat ortodox daca nu stii cita nevoie e astazi de marturisire! Aici nu avem de-a face cu 'o simpla gilceava' cum spui tu, ci vorbim de o adevarata tragedie care ameninta ortodoxia. Daca tu nu realizezi acest lucru inseamna ca nu simti ortodox!


___________


Mai, Ancutzo, tataie, e greu sa intelegi Biserica ortodoxa si gestul lui Iustin Pirvu, de-acolo de la tine din Canada ! E unu nici nu iau de buna ce-a spus Iustin Pirvu acolo, pentru ca, sarmanul parinte s-a nimerit cu o droaie de pierde vara care s-au napustit asupra lui cu tot felul de ispite. Ce le-a raspuns EXPLICIT asupra cazului Corneanu, parintele Iustin ? Nimic. Sarmanul parinte s-a referit la ce-l doare pe el mai mault, un fel de "e mai aproape ismana decit pantalonul pentru mine !"

Eu am o mare suparare pe jurnalistii care se duc in fundurile muntilor la Sfintii nostri calugari sa-i descoase si sa-i sminteasca cu porcariile noastre lumesti. Ei, calugarii in spetza si sfintitul parinte Iustin, au alte treburi, alte idealuri, alta menire pe pamintul ista. Ei au grija rugaciunii permanente si neintrerupta, sa citeasca ceasurile imparatesti, mizonopticile, vecerniile, utreniile, acatistele si Liturghiile, ei nu au timp de zmekerii lumesti. Clerul bisericii este acela care e indrituit sa rezolve astfel de probleme. Si, n-avea tu grija ca nu se vor duce mari ierarhi, daca nu chiar si Daniel in persoana la parintele Pirvu ca sa se marturiseasca la el pentru ceea ce decide. Asa facea Daniel ori de cite ori lua vreo decizie la mitropolia Moldovei. Cum facea ceva, se si repezea la Cleopa sa-l intrebe, sa se spovedeasca la el si sa ia binecuvintarea Sfintului parinte pentru ceea ce intreprindea el. Asa se face treba in biserica noastra, si sunt convins ca asa va face si acum Daniel in cazul lui Corneanu.

Anca2008 din Canada (...@aol.com, IP: 69.70.250...)
2008-06-27 21:17
Ei hai...!

Acum te pui deasupra parintelui Iustin!
Nu-l trata de batrinel ramolit prin afirmatii de genul: 'sarmanul parinte s-a nimerit cu o droaie de pierde vara care s-au napustit asupra lui cu tot felul de ispite' ca si cum bietul de el abia stie pe ce lume se afla!
Sint convinsa ca il framintase mult problema inainte sa se adreseze jurnalistilor 'pierde-vara' si ca dorea sa isi expuna punctul de vedere.
Rolul monahilor nu e numai sa se roage dar si acela de a indruma! Acela de a marturisi, de a mustra si a indrepta! Caci daca era numai a se ruga ar fi fost pustnic!
Si te rog sa o lasi mai moale cu apararea lui Daniel care ' se repezea la parintele Cleopa' sa-l intrebe una si alta, ca nu din ascultarea parintelui s-a facut ucigas de Patriarh.

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 89.123.89...)
2008-06-27 21:23
Re: Ei hai...!

La 2008-06-27 21:17:04, Anca2008 a scris:

> Acum te pui deasupra parintelui Iustin!
> Nu-l trata de batrinel ramolit prin afirmatii de genul: 'sarmanul
> parinte s-a nimerit cu o droaie de pierde vara care s-au napustit
> asupra lui cu tot felul de ispite' ca si cum bietul de el abia stie pe
> ce lume se afla!
> Sint convinsa ca il framintase mult problema inainte sa se adreseze
> jurnalistilor 'pierde-vara' si ca dorea sa isi expuna punctul de
> vedere.
> Rolul monahilor nu e numai sa se roage dar si acela de a indruma!
> Acela de a marturisi, de a mustra si a indrepta! Caci daca era numai a
> se ruga ar fi fost pustnic!
> Si te rog sa o lasi mai moale cu apararea lui Daniel care ' se repezea
> la parintele Cleopa' sa-l intrebe una si alta, ca nu din ascultarea
> parintelui s-a facut ucigas de Patriarh.


Nu cred ca esti romanca..Poate ortodoxa esti, da nu-i sigur..
Felul cum scrii, frazarea si ideile pe care le instilezi seamana foarte bine cu ceea ce scrie un personaj tot din Canada si care posteaza pe curaj.net sub nickul Panfil Carolina.
Curaj.net este un site al romanilor unionisti din Basarabia.Personajul Carolina, care-ti seamana ca 2 picaturi de apa, posteaza acolo propaganda antiunionista si inclusiv amenintari cu moartea la adresa basarabenilor unionisti de pe acel site.
Nu stiu daca esti una si aceeasi persoana cu Carolina aia..Ce e sigur este ca propaganda pe care o propagati are acelasi tipar.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00771 sec.