Ziua Logo
  07:14, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-04-21
VERITAS (, IP: 205.188.116...)
2005-04-21 02:59
Cardinalul "unificarii" are de dat explicatii pentru declaratii facute in trecut ...


Lasand deoparte faptul deja expus pe forum cu privire la interventia lui Ratzinger ordonand renuntarea la apelativul "biserici surori" cu referire la relatia dintre biserica de apus si cea de rasarit, cu mai putin de un an in urma cardinalul a facut o alta gafa ... politica. In cursul unui interviu pe care l-a dat in vara trecuta, Ratzinger a afirmat nici mai mult nici mai putin ca, Turcia nu are ce cauta in UE pentru ca ... nu e o tara crestina, si ca ea ar trebui sa-si caute un bloc arab in care sa se integreze. Turcia reprezinta "un permanent contrast fata de Europa", a declarat teologul principal de atunci al BC. Acesta e motivul pentru care ziarele de azi din Turcia afirmau cu litere mari pe prima pagina ca Ratzinger era ultimul dintre cardinali pe care tucii l-ar fi dorit ca papa. Multi vad intrarea Turciei in UE ca pe o punte deschisa intre cele doua lumi, cea crestina si cea musulmana, de unde si totalul dezgust al celor cu o viziune progresista asupra viitorului Europei si al lumii in general fata de declaratia facuta de fostul cardinal. Tot BC a fost cea care s-a opus mentionarii altor religii in textul Constitutiei UE, o atitudine care nu e deloc incurajatoare pentru cei care urmaresc sa aduca religiile lumii la masa de dialog in spiritul unei convietuiri pasnice, intr-o atmosfera de respect reciproc si toleranta. Declaratia lui a fost cu atat mai lipsita de justificare cu cat Uniunea Europeana nu e o organizatie religioasa, desi, evident, Vaticanul ar dori sa creada ca poate juca un rol de lider in cadrul ei. Fie ca Ratzinger va trebui, ca papa si sub un nume de imprumut, sa-si schimbe radical pozitia lui fata de alte religii si fata de lumea musulmana in general, fie ca el va trebui sa inoculeze o doza masiva de ipocrizie in discursul lui public pentru a face fata cerintelor realitatii secolului XXI, o realitate de care el pare sa fie rupt cu totul. Dar insasi idea de "conservativ" si de "traditie" implica o existenta in trecut, nu in prezent si lipsa unei viziuni progresiste cu privire la viitor. Stim insa din observarea istorie civilizatie umane ca exista o tendinta constanta spre progres, tendinta care a fost ignorata intotdeauna, cu mici exceptii, de biserica. Cei care se incapataneaza insa sa traiasca in trecut, se autoelimina din timpul prezent si, prin urmare, nu vor avea un viitor. Daca un papa fost sef al Curiei, departamentul cheie din cadrul Vaticanului care apara cu inversunare doctrina catolica, se mai poate schimba la varsta de 78 de ani, ramane de vazut.

Mai trebuie de asemenea mentionat ca, la inceputul crizei preotilor pedofili din SUA, Ratzinger a facut o alta declaratie care a starnit reactii extrem de negative printre catolici si non-catolici in general in Statele Unite. Ratzinger a afirmat ca toata "povestea " cu pedofilii era o exagerare a presei, presa americana care, a spus atunci Ratzinger, avea un plan prestabilit pentru atacarea bisericii catolice. Nu mult timp dupa aceasta declaratie au fost date la iveala zeci de cazuri de abuzuri sexuale asupra copiiilor, au fost expuse public incercarile atat ale Vaticanului cat si ale Cardinalului Law din America de a musamaliza crimele comise de preoti catolici iar BC a trebuit sa plateasca sute de milioane de dolari pentru a tine aceste acuzatii in afara procesului juridic. De asemenea, in anii din urma au fost inchise zeci de biserici catolice din lipsa de credinciosi platitori si de preoti.

Sobru (...@yahoo.com, IP: 81.196.220...)
2005-04-21 03:33
Re: Cardinalul "unificarii" are de dat explicatii pentru declaratii facute in trecut ...

Are dreptate, Turcia nu prea are ce cauta in UE. Si nu e doar parerea lui. Nu e vorba doar de religie, ci de traditie in general. Practic insa, Turcia poate fi primita cand va indeplini conditiile de integrare, dar in realitate e departe de asta. Deci adversarilor intrarii Turciei, nu li se paote reprosa nimic.
Cand de multumiti sint turcii de Papa, nu e important, caci nu e Papa pentru turci. Am mai vazut pareri de genul asta, ca nu le convine evreilor, homosexualilor si nu mai stiu cui, de parca pentru ei se alege Papa.

!!!! (...@yahoo.com, IP: 65.49.23...)
2005-04-21 03:46
Re: Cardinalul "unificarii" are de dat explicatii pentru declaratii facute in trecut ...

Hei, Veritase, Papa deasemenea a spus ca homosexualitatea e "intrinsically evil". Te roade, nu ?
Stii ce, nu te-am observat inainte sa fi spus ceva pe forumul asta inainte de moartea fostului papa. Acum se pare ca ti-ai dat drumul, cu o inflacararea caracteristica activistilor. Tu al cui activist esti?

VERITAS (...@harringtonbrassworks.com, IP: 205.188.116...)
2005-04-21 05:07
Celui care e un etern semn al mirarii (!!!!!)

La 2005-04-21 03:46:08, !!!! a scris:

> Hei, Veritase, Papa deasemenea a spus ca homosexualitatea e
> "intrinsically evil". Te roade, nu ?
> Stii ce, nu te-am observat inainte sa fi spus ceva pe forumul asta
> inainte de moartea fostului papa. Acum se pare ca ti-ai dat drumul,
> cu o inflacararea caracteristica activistilor. Tu al cui activist
> esti?


Nu abandona asa de usor. Daca tot ma faci "activist", fa tot posibilul si gaseste-mi si un partid de care sa ma atasezi. Evident, asta din lipsa de altceva mai consistent de spus cu referire la tema discuata. Te deranjeaza atat de tare ca citez din cuvantarile prea-cuviosului azi papa? De ce nu te superi pe el ca a spus absurditatile pe care le-a spus? Sau poate ca esti un ... activist de la BC. Cat despre homosexualitate ... Shakespeare, Da Vinci, Socarte, si alti "intrically evil" ca ei au facut mai mult bine omenirii decat cateva sute de papi la un loc, multi dintre ei cu gusturi extrem de dubioase in materie de sex si de ... torturi tainice. Toti impotentii si abstinentii din biserica sunt impotriva sexului, de orice fel Oamenii mor de SIDA in africa si ei se opun prezervativelor si anticonceptionalelor pentru ca e "pacat". Cel mai mare pacat e ignoranta. Ea e sursa a tot ceea e "intrisically evil" pe lumea asta. Iar biserica e fondata pe ignoranta, conteaza pe ignoranta celor multi pentru a supravietui si alimenteaza ignoranta celor care o asculta cu naivitate de sute de ani.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00687 sec.