Ziua Logo
  01:29, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-04-18
Gargantua (...@hotmail.com, IP: 80.96.26...)
2005-04-18 15:51
Antisemitismul, o ciudatenie irationala

In general, ura impotriva unor popoare, rase sau categorii sociale este o idiotenie, pentru ca, indiferent de gradul de similitudine intre membrii unor astfel de colectivitati, diferentele intre ei sunt intotdeauna hotaratoare. Nu am inteles niciodata cum poti uri un om pentru ca este tigan, evreu sau ungur, fara sa ai rabdarea sau dorinta sa-l cunosti cu adevarat...
Fiecare popor are caracteristicile sale, defectele si calitatile sale. Astfel sunt si evreii, si ceilalti. S-a tot vorbit, cu invidie inversunata, de abilitatea evreilor de a manui banii, dar nu s-au mentionat niciodata beneficiile pe care aceasta abilitate le-a adus economiilor din societatile in care s-a manifestat. S-au acuzat mereu comploturile evreiesti de stapanire a lumii, dar nu s-a adus niciodata vreo dovada, decat ipoteze si speculatii gratuite. In schimb, atrocitatile impotriva lor sunt concrete, binecunoscute si abominabile, din cele mai vechi timpuri pana astazi!
In concluzie, trebuie sa nu ne mai lasam condusi de idei stupide si de zvonuri fara temei, de uri induse de tot felul de persoane interesate si perfide. Totul pe lume trebuie supus controlului rational, acesta este mesajul fundamental pe care civilizatia moderna il lanseaza oamenilor, iar romanii nu trebuie sa ramana in afara modernitatii!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00729 sec.