Ziua Logo
  22:16, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2009-04-25
Un Agricultor (...@yahoo.fr, IP: 92.80.88...)
2009-04-26 08:32
Daca ii iubiti atat de mult pe profesorasi

Solicitati fratilor, voi sustinatorii, sa vi se dubleze numai voua impozitele pentru a acoperi necesarul financiar de finantare a salariilor profesorilor. Lasati vrajeala cu pregatirea minima de 2 ore pentru o ora de clasa avand in vedere mai multe adevaruri: formulele si operatiile arimetice, algebrice, geometrice si trigonometrice sunt aceleasi de sute, altele de peste 1000 de ani; la chimie anorganica, s-a supradimensionat tabelul lui Mendeleev, din noile si revolutele "contributii" ale profesorasilor romani reactiile chimice dau noi si noi compusi? Dar urmasii lui Codoi au revolutionat chimia organica? Cumva s-au inmultit si s-au modificat radical legile care guverneaza fizica? Fara sa bagam de seama, au avut loc procese morfologice abscunse si au modificat atat de mult geografia fizica, au disparut mari, oceane, munti si au aparut alte forme de relief? Este asa de shimbata geografia Romaniei ca profesorasii dau in branci cu pregatirea? Sau te pomenesti ca la biata muzica gama are acum vreo 10-12 note si se modifica trimestrial semnele muzicale si timpii? Cum bine spunea cineva pe forum, profesorasul preda toata viata una si aceeasi materie. Lectiile. exercitiile si problemele sunt aceleasi intr-o viata de profesor. Un profesoras se pregateste cu adevarat numai in primii 2-3 ani , apoi intervine rutina, automatismul. Daca mai sustineti prostia cu pregatirea cel putin 2 ore pentru o ora de clasa, va propun un calcul: profesorasul de materia X are zilnic ore la cls.V-a, cls.VI-a, cls.VII-a si cls.VIII-a. Dupa teoria dumneavoastra el se pregateste cu o zi ,chiar si duminica, minim 8 ore pentru a nu se face de ras in fata copiilor si chiar de a-i invata ceva. Asta inseamna ca de luni pana joi, saracul de el,dedica scolii si societatii minim 12 ore pe zi, fara sa mai luam la socoteala si timpul cu transportul, mesele de dimineata, pranz si seara, spalat, cosmetizat si imbracat. Cat sacrificiu, daca punem la socoteala si cele 8 ore de pregatire de duminica pentru ziua de luni! Un adevarat stahanovist al zilelor noastre! Sigur ca merita, nu-i asa, 4 luni de concediu- cate doua saptamani iarna si primavara si 3 luni vara! Pai, mai fartatilor, sa stam stramb si sa judecam drept: daca unui profesoras ii sunt necesare pentru pregatire 2 ore pentru o ora de clasa, sa calculam si timpul necesar pregatirii unui copil care are o medie de 5 ore de clasa zilnic. Consideram ca elevul este la fel de "savant" ca profesorasii sai si ii trebuie doua ore de pregatire pentru o ora de clasa. Asta inseamna ca invata inca 10 ore zilnic acasa. Pana acum inseamna 15 ore zilnic. Adaugam 1 ora drumul casa-scoala-casa si constatam ca in restul d 8 ore trebuie sa se spele, sa manance dimineata, pranz si seara si sa mai si doarma un pic pentru ca pentru el dorm profesorii destul, inclusiv in timpul orei. Sa va fie de bine, dragi sustinatori ai profesorasilor!

M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.152...)
2009-04-26 09:32
Re: Daca ii iubiti atat de mult pe profesorasi

La 2009-04-26 08:32:31, Un Agricultor a scris:

> Solicitati fratilor, voi sustinatorii, sa vi se dubleze numai voua
> impozitele pentru a acoperi necesarul financiar de finantare a
> salariilor profesorilor////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Du-te domnule de aici cu dezinformarea si manipularea populatiei. Foarte multi bani se risipesc cu cei din fortele represive (cu noii securisti si militienii resapati, cu miile sau zecile de mii de gardieni si politisti comunitari care se plimba agale prin orase - fara rost), cu cei din aparatul birocratic (la universitati numarul celor din personalul auxiliar se apropie de numarul cadrelor didactice), cu salariile imense ale judecatorilor si procurorilor, etc.
Ce spui dumneata, legat de predarea in virtutea rutinei, este valabil la clasele cu elevi slabi la carte, care vor ajunge simpli muncitori si care nu vor sti niciodata ceva la chimie, fizica sau matematica. Asa se preda pe la tara. Dar la scolile bune trebuie sa tragi tare, pentru ca rezultatele de performanta nu se obtin din nimic. De exemplu, profa de informatica a fiului meu (stagiara) a lucrat saptamanal cate patru ore in plus (cu fiecare grup de elevi - gratis) cu copiii talentati (de multe ori la soacra-sa acasa) si a obtinut premii si mentiuni la ONI. Crezi ca este usor sa-i inveti pe copiii de la gimnaziu sa programeze in Pascal sau in C++ ?

Am ajuns o colonie a tarilor puternice din Vest si nu avem voie sa mai dezvoltan nimic in sectorul industrial, unde se cere calificare inalta pentru cei din domeniul cercetare-dezvoltare. Vesticii se confrunta cu o concurenta formidabila din partea miliardului de chinezi si a altor miliarde de asiatici, care le-au scapat din mana. De asta au casunat pe noi (ne-au luat de prosti) si ne-au adus in halul asta de subdezvoltare si in stand-by total. Vor sa ne tina pe loc, ca sa nu le mai creem si noi alte probleme. Au si fragmentat tarile din Europa de Est (Iugoslavia, Cehoslovacia, in curand si Romania), ca sa le tina sub ocupatie mai usor.
Vesticii ne-au luat si resursele naturale si intreprinderile rentabile (pe cele care nu le-au distrus prin intermediul tradatorilor pusi la guvernare), asa ca nu mai sunt bani ca sa sustina invatamantul si sanatatea. Ne-au supt, cum sug paianjenii din insectele care le cad in plasa.

Dumneata, ca "agricultor", ce poti sa spui despre halul in care a ajuns agricultura in Romania ? Ce cultivi, ca "agricultoras", diversiuni pe Internet ?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00670 sec.