Ziua Logo
  15:14, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-04-07
cicibebe (, IP: 193.230.156...)
2005-04-07 06:57
Mie unul, imi place Gabriel Andreescu... adica, cum scrie...

Si nu vreau sa dea "in clocot" cei ce il batjocoresc... Sa fie la ei acolo !

Dar omul nu se fataie cu cuvintele ca domnul Sorin Rosca Stanescu... Ca uneori nici nu inteleg prea bine ce vrea sa spuna stimabilul si ma intreb daca nu cumva am fost corijent la limba si literatura romana... la scoala ma refer. Da', am vazut ca si dumneavoastra aveti cam aceiasi parere... despre domnul Rosca.

Sincer sa fiu, am fost oarecum surprins ca domnul Andreescu a abordat un asemenea subiect... Trec peste rautatile spuse pe forum impotriva lui sau peste afirmatiile lipsite de temei pe care le "indruga" cate unul care vrea sa se arate mai bine informat. Sa fim seriosi ... macar la fel de seriosi cum este acest jurnalist.

Sa nu credeti ca m-a pus Andreescu sa va spun aceasta opinie... ca daca credeti, credeti o prostie... Nici nu il cunosc personal... Pe dansul, chiar as vrea sa il cunosc.

Dar imi place ca ne-a spus asa de clar cine suntem in problema bisericii si nu numai... Si imi mai place si ceea ce a evidentiat intr-o maniera corecta in acest articol: ca am ramas si traim intr-un stat politienesc. Numai atat si ar trebui sa ne dea de gandit... Ganditi-va ca este foarte posibil ca ceea ce li se intampla azi, "unora", ni se poate intampla oricand, fiecaruia din noi. Iar daca unora le este indiferent cum sunt tratati pentru ca isi fac socoteala ca vor iesi la lumina intr-un fel sau altul, ganditi-va ca sunt oameni care nu au calitati de ordin psiho-mental care sa-i faca capabili sa reziste. Si, poate ca acesti oameni sunt nevinovati...

V-a placut chestia aceea nebuloasa si isterica de la B1TV cu retinerea lui Ogica ? Dupa aceea s-a spus ca s-au luat masuri... Stiti care este stadiul masurilor, astazi ? Presupun ca nu si poate considerati ca nu are legatura cu subiectul... si va dau dreptate.

Vad totusi pe forum oameni seriosi cu domiciliul in strainatate (asa se declara ei prin pseudonimul pe care si-l aleg !) si de la care te-ai astepta sa adopte un alt ton, putin mai detasat si concentrat pe probleme seriose. Faptul ca acesti oameni raman la stadiul infantil in care este tinut deliberat cetateanul roman, cu preocupari marunte si mereu pus pe harta, denota ca acesti stimati cititori traiesc inca in Romania, chiar daca efectiv locuiesc in strainatate. Poate ca de aceea se semneaza cu ostentatie ... "un adevarat roman"... ca parca noi, ceilalti am fi extraterestri.

Am un fiu care traieste la Paris... Este o placere sa stau de vorba cu el... prin internet, ca altfel, nu prea ne putem vedea. Inconstient, imi ridica moralul si imi arata ca viata are cu totul alte valente iar lupta asta fara sens pe care o ducem noi uneori, divergentele de opinii, orgoliile nesatisfacute, setea de razbunare pentru motive minore are alte explicatii si alte semnificatii.

Prin urmare, pentru a preintampina o alta lupta cu jurnalistul, similara cu cea care s-a purtat cu ocazia articolului despre biserici si care atunci a capatat conotatii ciudate unele suburbane, imi permit cu smerenie sa rog "combatantii" sa prezinte argumente demne de a fi luate in consideratie in sprijinul celor afirmate si sa nu atace la "partile sensibile" pe autor. Vorba lui Badilita de ieri cu piatra ... stiti dvs. la ce ma refer.

Ma gandesc ca numai asa avem ceva de invatat. Nu este nimic rau in asta...

Cu multa stima si pretuire,
Cicibebe

Smultron (...@yahoo.com, IP: 193.227.212...)
2005-04-07 11:26
induiosator ...


hai sa-ti spun opinia mea.
te-am urmarit de citesva ori. Initial ai aparut cu postari de tip profesor_catre_elevi. Incheiate deseori cu ... ce_stiti_voi_prichindeilor. Si oarescare directionare "profetica". Adica tu esti(erai) alfa&omega coborât in curtea forumeilor sa le aduci lumina. Mai târziu - tras de atentie de cevax "baietzi" mai "directi" de p-aci - ti-ai reconfigurat aparitiile , neputând totusi scapa de stilu-ti prea adânc "implementat" :) ...

De putine ori am gasit ceva interesant. In ale tale spuse. Probabil si pt. ca ingropate (acele putine idei) sub munti inutili de fraze ... vetuste.

Ca sa revin la subiect. Nu pricepusi ca este NEDEMN / IMORAL pt. unu ca G.A. sa se pronunte asupra bivolianului sau maestru ? Ca tu ti-l doresti in cercul amicilor ...treaba ta ! Dar in jurnalistica iti trebe ceva verticalitate.

Tu crezi ca daca Mario S.V. era (este) valabil ... asa o fi si "prof." bivolaru ?
Nu-i deloc asa ... am "navigat" pe apele amândurora ... Al 2-lea e pur si simplu unu' din multiplele cancere ce au lovit Romania. Si trebuie eliminat.

sper sa accepti si alte opinii. Chiar daca aparent taioase.

hai pax

cicibebe (, IP: 213.233.121...)
2005-04-07 12:15
Re: induiosator ... Da accept opinia dvs.... mi-a placut chiar... nu mi se pare taioasa.

Si nu ma deranjaza nimic din cele scrise de dvs. Regret numai unele neintelegeri... Exemplul cu Mario are mai mult caracter "decorativ"... Nu voiam sa evidentiez faptul ca l-am avut profesor de yoga... si nici nu are importanta persoana lui. Voiam numai sa subliniez ceea ce si Andreescu a spus-o sub o alta forma, ca avem de-a face cu un stat politienesc. Exemplele si trimiterile mele din text nu cauta decat sa induca o anumita stare prin care sa ma fac inteles mai bine si, daca se poate, sa conving. Nu urmaresc un scop anume, material sau de alta natura si regret daca am lasat, oarecum, aceasta impresie. Nici nu am nevoie de asa ceva... Ma intereseaza altceva, mult mai subtil... o atitudine mai constienta din partea comentatorilor, o abordare mai civilizata si bine documentata. Cred ca numai asa putem invata cu totii... si iar o sa-mi spuneti ca fac pe profesorul. Dar vreau sa va spun ca poate ma intereseaza mai putin ce invata ceilalti din ceea ce spun eu sau dvs. Insa ma intereseaza ce anume invat eu si modul in care ma raportez la o anumita realitate.

Domnul Bivolaru nu ma intereseaza de nici un fel. Personal nu il consider nevinovat de ceea ce i se intampla... dar nu vreau sa deschid acest subiect. Sunt convins ca nici pe Andreescu nu-l intereseaza acest personaj (observati ca nu am folosit termenul de "persoana"!). Omul spune in articolul lui cu totul altceva... dar fiecare pricepe ce vrea.

Si, pentru a fi bine inteles, as fi incantat sa vad ca lui Bivolaru, nu i se aproba cererea de azil. As vrea chiar sa revina in tara incatusat. Insa, daca dupa aceea il vom vedea scapat de catre aceiasi "oameni de bine", la cine trebuie sa ma adresez ? Ca pe forum, tot ceea ce spui cu sinceritate, este interpretat defavorabil tie. Toti cei care astazi "urla" impotriva lui Bivolaru, ii vor gasi maine circumstante atenuante.

Iar in privinta domnului Gabriel Andreescu, vreau sa va spun ceva... Sunt poate un critic mult mai aspru decat v-ati imaginat dvs. si, poate ca am multe argumente ca sa-l combat (intr-o maniera civilizata !). Chiar mi-ar face placere sa am acest privilegiu... Insa trebuie sa recunosc ca in marea majoritate a problemelor abordate, tonul, datele furnizate, concluziile care se desprind, sunt bine conturate si nu pot fi combatute cu injuraturi. Iar daca, oamenii dupa acest forum, considera ca astfel il vor pune la punct (asa cum ati avansat, oarecum, ideea in ceea ce ma priveste!), eu cred ca se insala. Omul evolueaza si daca nu esti in sfera lui de aactivitate, nu sesizezi diferentele. Este posibil ca, chiar daca astazi avem aceiasi opinie, maine, din cauza experientei nemijlocite traite de fiecare, sa avem opinii contradictorii. In fapt, acest lucru nici nu are importanta. Important este numai ceea ce spui si cum o spui. Pentru ca numai asa il poti intelege sau nu pe celalalt.

Va spun sincer ca nu v-am perceput pana acum... ba, cred ca ma insel... mi se pare ca ieri ati avut o intrare pe forum sanctionata de altcineva... S-ar putea sa ma insel si va cer scuze pentru o eventuala confuzie. In pofida a ceea ce ati spus la adresa mea si a modului cum ati spus-o, mie mi-ati placut. Va stimez si va apreciez. Numai sa nu ma injurati, ca sunt (prea) sensibil la injuraturi. Mai ales daca sunt nejustificate.

Va multumesc si va asigur de cele mai sincere sentimente,
Al dvs,
Cicibebe

enzo din Bucuresti (...@pcnet.ro, IP: 213.154.132...)
2005-04-07 12:41
Re: induiosator ...

De ce-l pomenesti pe Mario aici? El are de lamurit anumite probleme grave de constiinta, in primul rand pentru sine, apoi pentru societate, probleme care sunt de pe vremea lui ceasca. Cum iti explici tu ca, in timp ce TOTI cei care se ocupau cu diverse practici spirituale au avut cate ceva de suferit ( puscarie, secu, etc), cu exceptia lui ... Mario. Chiar crezi ca nu se cunosc adevaruri, chiar daca SRI le ascunde acum ? Inca mai exista martori, Slava Domnului. Probabil de aceea spui de "cancer". Esti vre-un adept al lui, caci ii indoctrineaza cu galeata. Cunosc ciudati din astia, Smultroane.

observator36 din Romania (...@yahoo.com, IP: 82.76.45...)
2005-04-07 15:18
Re: induiosator ...

La 2005-04-07 12:41:22, enzo a scris:

lasa enzo ca nu prea shtie istorie .. lasa-l ..si shtii tu ... exista o lege divina care spune:Dupa fapta si rasplata.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00731 sec.