Ziua Logo
  11:14, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-04-06
!!!! (, IP: 69.197.175...)
2005-04-06 17:40
Botnitza

Pana mai ieri credeam ca latratul noilor generatii de atei e un fel de frectie la picior de lemn , pe care orice om cu scaun la cap nu poate decat s-o ingnore. Mai ales romanii, care stiu ce rol unificator imens a avut crestinismul in istoria lor. Domnule Patrusca, desigur ca nu faceti parte dintre acei tineri care in Decembrie 89, in drumul lor spre bulevardul Magheru si Piata Romana, intrau in biserica sa-i ceara preotului binecuvantarea ( poate ultima ).
Recunosc ca sant un naiv incurabil... bine , pana cand ceva ma trezeste la realitate. In cazul de fata doua lucruri mi-au deschis ochii, unul a fost schizma recenta din sanul bisericii Anglicane, al doilea, cererile grupurilor de activisti homosexuali ca invataturile biserici Catolice privind homosexualitatea sa fie scoase in afara legii. Ori daca Biblia ofera loc de negociere in privinta rolului femeilor in biserica, iar daca o stretch putin, e loc si de dezbateri in privinta avorturilor, ei bine , in privinta homosexualitatii lucrurile sant clare : homosexualitatea e un pacat grav. Papa nu a fost niciodata impotriva sexului, defapt daca nu stiti, a scris si o carte despre sex. Papa a fost insa dur impotriva trivializarii actului sexual, motivul fiind ca totul pe lumea asta trebuie sa aiba un sens profund. Sexele au fost create pentru perpetuarea speciei umane in fond si la urma urmei. Si oricum Papa nu obliga pe nimeni sa-i urmeze invataturile si n-a interzis nimic nimanui decat binenteles clerului, dar e rolul lui de leader spiritual si moral, de a defini idealul spre care trebuie sa tindem. IDEALUL! Pentru ca pacatosi vor fi intotdeauna, si Papa stia asta.

In ce priveste pozitia Papei fata de homosexuali, o puteti gasi aici:

http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/documents/rc_con_cfaith_doc_20030731_homosexual-unions_en.html

Oricum santem pierduti, data fiind amploarea acestor evenimente. In curand Scriptura va fi obiectul cenzurii iar razboiul care se duce impotriva credintei e unul real. Se incearca punerea botnitzei la nivel mondial.
Cui ii convine situatia? Le convine celor carora credinta le sta in cale, celor carora mesajul de iubire si speranta al bisericii le da cosmaruri, fiindca stiu ca la un moment dat, cu toata investitia lor in mijloacele de manipulare in masa, cu toate armele cu care ameninta omenirea, indiferent de cat de oprimati sant oamenii inca mai dau socoteala unei autoritati morale care scapa controlului lor. Ii poti lipsi de orice, le poti lua si viata, in schimb credinta nu le-o poti lua. Intotdeauna, oricat de jos vor fi, vor gasi puterea si speranta in credinta.

Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe Papa!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00685 sec.