Ziua Logo
  11:26, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-04-06
cicibebe (, IP: 193.230.156...)
2005-04-06 07:57
Este corect si bine spus. Insa, este insuficient !

Am citit articolul cu surprindere. Am citit si toate comentariile... eram curios sa vad reactia stimatilor cititori. Am inregistrat o aprobarea aproape unanima, cu unele mici exceptii. Am trecut repede peste senzatia de bucurie. Am trecut si peste rationamentele Freudiene potrivit carora depistarea si constientizarea unor carente conduce la eliminarea lor ....

Am constientizat faptul ca numai a localiza si a evidentia propriile tare, este insuficient... Evident, putem porni de la ideea ca si aceasta este un inceput... Putem chiar sa ne multumim ... de fapt ce am facut pana acum ?

Mi-am adus aminte de istoria acestui popor, dar si de pozitia bisericii ortodoxe romane. Am constientizat modificarile facute in constiinta oamenilor din cauza duplicitatilor, a educatiei necorespunzatoare, a lipsurilor prelungite ... a mizeriei indurate prea mult timp. De aceea spun ... este insufucient sa constientizam ... Asta am facut fiecare din noi, mai de mult ... si a fost insuficient.

Si, ce sperante avem ? Pai, cand suntem mintiti 15 ani si de guvernanti si de aproapele tau, ce gandesti ? Cand speri si crezi ca gasesti o solutie sa aduci la putere oameni mai de soi, dar constati ca si acestia mint cu nerusinare, ce gandesti ? Cand vezi ca ai fost furat si ti s-a spus ca te inseli, ce gandesti ? Cand speri ca se va face dreptate dar vezi ca "actualii" se dau cu "precedentii", ce gandesti ? Cand speri ca gasesti aiurea, conditii de viata mai bune si esti impins inapoi, brutal, catre aceasta tara mizera, cu emblema de "bandit", ce gandesti ? Cand vezi autoritatile ca nu dau doi bani pe tine, ce gandesti ? Cand vezi ca unii de langa tine se imbogatesc peste noapte prin metode necinstite si sunt aparati de autoritati, ce gandesti ? Adica, atunci cand sunt incalcate principiile de etica si echitate sociala, ce poti sa mai gandesti ?

Spunem si nu suntem putini, ca am renuntat inconstient la principiile crestine, dar nu vedem ca am fost obligati sa involuam si sa devenim niste animale. Inseamna ca religia crestina a fost vinovata ? Nu cumva, tocmai ateismul dus la extrem si acceptat in perioada cenusie chiar de conducerea bisericii ortodoxe romane, este explicatia. Papa si-a inceput cariera cu vorbele "Sa nu va fie frica". Dar ce ne-a spus noua, Patriarhul ? Va amintiti ? Probabil ca nu si vom da din nou cu pietre in Gabriel Andreescu sau chiar in Badilita...

Nu trebuie sa cautam explicatia in noi... Stim cine am ajuns sa fim... Trebuie sa cautam explicatia in atitudinea Bisericii Ortodoxe Romane... Poate este cazul sa schimbam ceva ... daca sunteti de acord, evident... si daca se mai poate.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00700 sec.