Ziua Logo
  21:28, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-03-29
Alex2003 din USA (...@att.net, IP: 12.75.138...)
2005-03-29 05:39
Ora de istorie

Inca si acum imi aduc aminte, cind profesoara Ziman Silvia ne explica la ora de istorie, care este diferenta dintre o revolta si o revolutie;
Revolta este ceva spontan, de multe ori dezorganizat.
Revolutia este ceva bine organizat, luni si ani dinainte, cu ingineri, doctori economisti, politicieni, politisti, oameni de armata, funcionari consulari, etc. etc. etc. bine pregatiti, ca dupa revolutie sa ocupe posturile destinate, si tara sa poata functiona bine, organizat, si sa-si poata fauri independenta si libertatea atit in interior, cit si cu relatiile din afara.
Asa ca, ce credeti, in 1989 a fost o revolutie sau doar o revolta ???
Raspunsul este clar cind privim cum s-au comportat cei care au "ajuns" la putere, singurul lucru care au facut a fost sa fure cit mai mult, sa-si umple buzunarele cu bani, si au lasat totul ce trebuiau sa faca la "norocul timpului". Nu au existat profesionali onesti, politisti onesti, directori de intreprinderi onesti, representanti de ambasade onesti, deci a fost o harababura de nedescris. Se pare ca chiar si azi, dupa 15 ani, cam asa arata multe lucruri in Romania.
Si eu sa ma mir ca nu gasesc un advocat sa pot primi casa inapoi in Oradea, si atit telefoanele cit si scrisorile imi sunt sabotate ?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00599 sec.