Ziua Logo
  09:24, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2005-03-19
Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 152.163.100...)
2005-03-20 18:52
Unt de usturoi/Matilda

La 2005-03-19 11:26:25, Atamild a scris:

> >
> Eu il pregatesc singura, rar, este adevarat, insa din cind in cind.
> Nu-i greu. Pisezi usturoiul..da, bine de tot.. si pe urma trebuie
> sa-l dai printr-o sita. Untul il bati spuma, pui sare si amesteci in
> timp ce bati usturoiul proaspat, pe urma pui untul cu usturoi intr-o
> forma la rece. La 250 gr de unt pui ca.40 gr de usturoi ( si sare nu
> prea multa, 10-15gr). Incearca! Trebuie insa cind il servesti la masa
> sa manince toti oaspetii : )),
> Matilda



In loc sa freci la unt sa-l faci spuma, nu-i mai usor sa-l pui la topit la foc mic pe aragaz? Apoi adaugi usturoiul & ingredeinte (prefer marar uscat, dar merge orice chiar proaspat) apoi pui compozitia lichida in container la rece? Daca chiar ai timp, dupa ce se solidifica nitel, o pui in folii de aluminiu apoi infasori in forma de salam.

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.219...)
2005-03-20 20:51
Re: Unt de usturoi/Matilda

La 2005-03-20 18:52:06, Anticomie a scris:

> La 2005-03-19 11:26:25, Atamild a scris:
> 
> > >
> > Eu il pregatesc singura, rar, este adevarat, insa din cind in cind.
> > Nu-i greu. Pisezi usturoiul..da, bine de tot.. si pe urma trebuie
> > sa-l dai printr-o sita. Untul il bati spuma, pui sare si amesteci in
> > timp ce bati usturoiul proaspat, pe urma pui untul cu usturoi intr-o
> > forma la rece. La 250 gr de unt pui ca.40 gr de usturoi ( si sare nu
> > prea multa, 10-15gr). Incearca! Trebuie insa cind il servesti la masa
> > sa manince toti oaspetii : )),
> > Matilda
> 
> 
> 
> In loc sa freci la unt sa-l faci spuma, nu-i mai usor sa-l pui la
> topit la foc mic pe aragaz? Apoi adaugi usturoiul & ingredeinte
> (prefer marar uscat, dar merge orice chiar proaspat) apoi pui
> compozitia lichida in container la rece? Daca chiar ai timp, dupa ce
> se solidifica nitel, o pui in folii de aluminiu apoi infasori in
> forma de salam.
> 
> 
> 
Se poate si asa cum spui tu, insa are alt gust si prinde o culoare galbuie.
Iar atunci cind untul este proaspat si-l lasi un timp la temperatura camerei..nu-i problema sa-l bati spuma cu mixerul..insa fiecare face altfel, se poate..sint mai multe variante de paruit untul cu usturoiul : ),
Matilda

Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2005-03-20 22:14
Re: Unt de usturoi/Matilda

La 2005-03-20 20:51:35, Atamild a scris:

> > > Eu il pregatesc singura, rar, este adevarat, insa din cind in cind.
> > > Nu-i greu. Pisezi usturoiul..da, bine de tot.. si pe urma trebuie
> > > sa-l dai printr-o sita. Untul il bati spuma, pui sare si amesteci in
> > > timp ce bati usturoiul proaspat, pe urma pui untul cu usturoi intr-o
> > > forma la rece. La 250 gr de unt pui ca.40 gr de usturoi ( si sare nu
> > > prea multa, 10-15gr). Incearca! Trebuie insa cind il servesti la masa
> > > sa manince toti oaspetii : )),
> > > Matilda
> > 
> > 
> > 
> > In loc sa freci la unt sa-l faci spuma, nu-i mai usor sa-l pui la
> > topit la foc mic pe aragaz? Apoi adaugi usturoiul & ingredeinte
> > (prefer marar uscat, dar merge orice chiar proaspat) apoi pui
> > compozitia lichida in container la rece? Daca chiar ai timp, dupa ce
> > se solidifica nitel, o pui in folii de aluminiu apoi infasori in
> > forma de salam.
> > 
> > 
> > 
> Se poate si asa cum spui tu, insa are alt gust si prinde o culoare
> galbuie.

Asa e, dar ma gandeam mai mult la convenienta: e mai usor sa torni ingredientele in untul topindu-se si mai putine containere de spalat dupa.

O sa le bag pe toate in blender, fara sa mai trec usturoiul prin nici o sita. Cui nu-i place, sa-l manance de la magazin gata preparat, OK?

In fond principalul e ca am amestecat untul cu usuroiul care cica "taie" colesterolul. Iar pielitele de la usturoi care nu sunt trase prin sita contin colagen. Important e sa-l fac mai des, chiar daca nu e perfect.
Poate ma urnesc sa-l comit chiar astazi la blender.

> Iar atunci cind untul este proaspat si-l lasi un timp la temperatura
> camerei..nu-i problema sa-l bati spuma cu mixerul..insa fiecare face
> altfel, se poate..sint mai multe variante de paruit untul cu


Eu o aleg pe cea mai usoara, adaptabila la fast food.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01115 sec.