Ziua Logo
  21:27, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-03-19
adrianbmw din stuttgart (...@dmdg.de, IP: 84.162.67...)
2005-03-19 19:39
Rusine pentru responsabilii de fapte necrestinesti din satul Lupoaia,comuna Pesceana, Valcea

Cand am citit ceea ce a scris domnul Logic, m-am amarat teribil,simtul meu de dreptate imi spune : rusine domnilor responsabili de astfel de fapte!Eu sunt un ortodox convins ,iar credinta mea ma indeamna sa fiu mereu de partea oamenilor ce li se face o nedreptate!Si stiti de ce? Pentru ca acel comunism rosu "de moscova"nici nu m-a hranit, nici nu m-a "educat",nici pe mine, nici pe parintii mei, nici pe mosii mei! Pentru ca am ramas mereu un om.Rusine asa-zisilor ortodocsi,ce-si bat joc de oameni,vecinii lor, doar ca-L admira pe Dumnezeu prin Biserica Greco-romana?!Cu atat mai mult:rusine!Asta inseamna ORTODOXIA?Stiti cum ii numea Ioan Botezatorul pe cei rai? "Pui de vipere"....
Eu le cer scuze acestor credinciosi nevinovati , in numele adevaratilor ortodocsi,ca si in numele meu(de crestin ortodox ) pentru ca in numele nostru s-au intamplat aceste fapte cumplite!
Si noi vrem un proces al comunismului?!
Iarta-ne Doamne!

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 64.218.92...)
2005-03-19 20:55
Re: Rusine pentru responsabilii de fapte necrestinesti din satul Lupoaia,comuna Pesceana, Valcea

La 2005-03-19 19:39:18, adrianbmw a scris:

****Rusine asa-zisilor ortodocsi,ce-si bat joc de oameni,vecinii lor, doar ca-L admira pe Dumnezeu prin Biserica Greco-romana?!*****

Domnule , cind a luat fiinta aceasta biserica Greco-romana ? Sau dumneavoastra va referiti la sportul cu nume de "lupte greco-romane" ? Puteti sa detaliati ?

****Eu le cer scuze acestor credinciosi nevinovati , in numele adevaratilor ortodocsi,ca si in numele meu(de crestin ortodox ) pentru ca in numele nostru s-au intamplat aceste fapte cumplite! *****

Vedeti d-stra cum e cu acest "cer scuze in numele...." ? Asa ceva a facut Papa de la Roma , pt. ca el este recunoscut drept capul Bisericii catolice. Pe el il asculta milioane de credinciosi catolici. Asa ca , atunci cind el si-a cerut iertare in numele credinciosilor catolici , mesajul sau a fost perceput ca venind de la primatul acestei biserici si a fost acceptat. Si stiti de ce ? Pentru ca intreaga lume il recunoaste pe Papa ca fiind reprezentantul tuturor catolicilor. Acum. Revenind la "frumosul" d-stra gest de a va cere iertare in numele "adevaratilor ortodocsi" , am citeva intrebari.

1. Ce numiti d-stra "adevarati ortodocsi" ?

2. In lumina celor explicate in persoana Papei de la Roma , d-stra de cine sunteti autorizat ca sa reprezentati pe "ortodocsii adevarati" ? Cine va recunoaste vreo autoritate in acest sens si pe citi credinciosi "adevarati ortodocsi" reprezentati dumneavoastra ? M-ar intereseaza numarul lor.

Multumesc pentru atentie !

adrianbmw (, IP: 84.162.67...)
2005-03-19 21:28
Re: Rusine pentru responsabilii de fapte necrestinesti din satul Lupoaia,comuna Pesceana, Valcea

La 2005-03-19 20:55:26, CALUGARUL a scris:

> La 2005-03-19 19:39:18, adrianbmw a scris:
> 
>...................................................................................................................................
Domnule Calugarul,
desigur ca era vorba de Greco-catolici,ha, ha ,sper ca au inteles altii ce-am vrut sa spun.Cat de acel drept de care vorbiti,este un drept simbolic, pe care mi-l ofera credinta mea, iar acum nu am timp sa explic exhautiv credinta mea.Fara nici o aluzie:parca ma simt intr-un stat totalitar cu astfel de intrebari , sa le spun "explicative!"Dumneavoastra daca nu intelegeti,inseamna ca nu vorbim de aceeasi credinta.
Extrageti mereu frazele de la autorii de aici si le comentati?Puteti sa scrieti si dumneavoastra un text ca sa-l comentez si eu . Data viitoare, cand domnul Andreescu va publica in acest ziar?!
Abia astept!
PS
De vreo doua saptamani scriu aici, in romana,iar pentru mine este ca un exercitiu,din moment ce nu mai am vorbit limba romana de 25 de ani , decat ocazional.
> Pe curand!

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 64.218.92...)
2005-03-19 22:45
Re: Rusine pentru responsabilii de fapte necrestinesti din satul Lupoaia,comuna Pesceana, Valcea

adrianbmw (, IP: 84.162.67...)
2005-03-20 00:57
Re: Domnului Calugarul

La 2005-03-19 22:45:55, CALUGARUL a scris:

> La 2005-03-19 21:28:17, adrianbmw a scris:
> .................................................................................................................................
> 
> Nu conteaza ce ati dori dumneavoastra,domnul G.Andreescu va pubica,
deoarece lumea romaneasca are nevoie de multe lamuriri...
Va credeti sigur si subtil, este problema dumneavoastra, insa cu scuza in numele unor ortodocsi, aveti dreptate; am gasit o familie de romani ce se subscriu scuzelor mele,vecini de-ai mei .Au ramas si ei consternati ce cele citite,scrise de domnul Lucid!As dori ca multi romani ortodocsi sa nu fie de acord cu cele intamplate in acel sat din Valcea .Acei impostori (agresorii)se cred aparatorii ortodoxismului!Dumneavoastra pareti a fi de alta parere,si este mare pacat.Mai este un pacat sa te simti sigur si mandru .
Eu nu scriu "ca sa uit de griji",doar am scris mai sus motivul,poate altii simt aceasta nevoie, iar cateodataeu ma amuz , iar daca nu as iubi Romania, ar fi penru mine o mare distractie!In fine,Übung, Übung macht den Meister" adica doar exercitiul face maestrul.
Din pacate , timpul meu pe care il acord acestui forum este f. limitat.
Am o familie minunata,si cu ajutorul lui Dumnezeu mai am multe de facut.Printre picaturi v-am raspuns .
Doamne ajuta!

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 64.218.92...)
2005-03-20 01:45
Re: Domnului Calugarul

adrianbmw (, IP: 84.162.65...)
2005-03-20 12:37
Re: Domnului Calugarul

La 2005-03-20 01:45:58, CALUGARUL a scris:

> La 2005-03-20 00:57:32, adrianbmw a scris:
> 
>
> 
> «««Doamne ajuta!»»»
> 
> Doamne ajutã si ajutã-ne !
> ..................................................................................................................................
Domnule Calugarul,
domnul GA ne vorbeste de drepturile omului, universal acceptate.Drepturi elementare,pe care ,iata din postarile de aici,nu sunt acceptate si nici nu se doreste o acceptare ale lor!Nu de toti , desigur.Ne va vorbi mereu,in primul rand si pentru ca ,spre deosebire de multi romani,el identifica pericolul constant cu care este confruntata o societate democrata:riscul ei de a nu putea rezista la un atac masiv(de la exrema stanga,sau de la extrema dreapta a politicului)si aminteste de fragilitatea unei democratii tinere.Ma mir la dumneavoastra ca nu sezizati acest pericol, valabil chiar si pentru democratiile mai vechi!!
Mai mult, domnul G.Andreescu ne mai avertizeaza de un pericol, din pacate o problema specific romaneasca, de pericolul aparitiei unui curent totalitar al Bisericii Ortodoxe, sustinut de nationalisti ! Nici acest fapt nu-l sezizati?!


Ce n-ati inteles va spun :postez si eu pe un forum german,un fel de "club al istoricilor, si celor care iubesc istoria",in fine, iar acolo , oamenii nu se insulta, nu se fac ironii deplasate,e o alta lume."Alte glasuri, alte incaperi".
Insa dati-mi voie sa ma amuz, daca cineva sustine sa crape capra vecinului....
Iar de Katty, nu cunosc despre ce este vorba.Poate ca sunt si mai fericit sa citesc fraze ce vin din dorinta unei integrari cat mai rapide a Romaniei in Uniunea Europeana si, doar opusul mi-ar displace, dar ca n-as fi fericit din cauza unei persoane,ce se reproduce aici, ar fi total deplasat.
>Sper sa fie si la dumneavoastra la fel.
Numai de bine 


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00822 sec.